GameHorizon.gr

20 χρόνια Pokémon, 20 νέα facts!

Φέτος τα Pokémon κλείνουν τα 20 τους χρόνια! Πως πέρασε ο καιρός. Για να γιορτάσουμε λοιπόν 20 χρόνια Pokémon, 20 νέα facts!

11 – Για την δημιουργία των παιχνιδιών, έμπνευση αποτέλεσε η συλλογή εντόμων.

Ο δημιουργός των Pokémon, Satoshi Taijiri, συνήθιζε να συλλέγει έντομα όταν ήταν παιδί. Λόγω της αύξησης της αστικοποίησης της Ιαπωνίας, ο Satoshi ήθελε να αναδημιουργήσει αυτήν την παιδική του εμπειρία για τις επόμενες γενιές.

22 – Η σειρά παραλίγο θα ονομαζόταν CapuMon.

Η Nintendo ήταν αμετάκλητη για το όνομα του παιχνιδιού. Ήθελαν να το ονομάσουν Capsule Monsters. Θέματα με το εμπορικό σήμα (trademark) τους οδήγησε στα ονόματα CapuMon ή KapuMon, αλλά η Nintendo κατέληξε στο Pocket Monsters.

33 – Το Mew δημιουργήθηκε για πλάκα.

Ο προγραμματιστής του παιχνιδιού, Shigeki Morimoto, έφτιαξε το Mew για αστείο. Είχαν απομείνει μόνο 300 bytes ελεύθερου χώρου στην κασέτα μετά τον εντοπισμό σφαλμάτων, και για αυτό έβαλε το Mew την τελευταία στιγμή. Το Mew θα εμφανιζόταν ξαφνικά στα παιχνίδια κάποιων ανθρώπων, λόγω ενός απρογραμμάτιστου σφάλματος.

44 – Η Master Ball μπορεί και να αποτύχει.

Υπάρχει 1 στις 65.536 πιθανότητα αποτυχίας της Master Ball, που λογικά θα οδηγήσει σε 100% πιθανότητα καταστροφής του Game Boy.

55 – Το σπιράλ σχέδιο στο Poliwag είναι ανατομικά σωστό.

Το σχέδιο αυτό βασίστηκε στο σχέδιο που έχουν οι γυρίνοι.

66 – Τα Spinda έχουν τα πιο πολλά μοναδικά σχέδια.

Υπάρχουν πάνω από 4.000.000.000.000 μοναδικά σχέδια για τα Spinda.

77 – Το Arcanine ήταν αρχικά θρυλικό.

Το Moltres αντικατέστησε το Arcanine, αλλά η Game Freak ήθελε τόσο πολύ ένα φλεγόμενο σκύλο για θρυλικό, που δημιούργησε το Entei.

88 – Το Azurill είναι το μόνο Pokémon, το οποίο μπορεί να αλλάξει φύλο κατά την εξέλιξη.

Υπάρχει 25% πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο.

99 – Το Pokémon Yellow είναι το μόνο παιχνίδι της βασικής σειράς, στο οποίο δεν μπορείς να διαλέξεις αρχικό Pokémon.

Η Pokémon Yellow ήταν αρχικά προγραμματισμένη να βγει μαζί με την ταινία “Pokémon: The First Movie” και κατά κάποιο τρόπο είχε σκοπό να ακολουθεί το anime. Παράδειγμα, το Pikachu σου αρνείται να εξελιχθεί.

1010 – Ένα παιχνίδι Final Fantasy άνοιξε τον δρόμο για τα Pokémon στο Game Boy.

Το “The Final Fantasy Legend” ήταν το πρώτο RPG για το Game Boy, το οποίο άνοιξε τον δρόμο και για άλλα παιχνίδια RPG για την κονσόλα.

1111 – Τα Pokémon δημιουργήθηκαν για να δείξουν ότι τα παιχνίδια δεν χρειάζεται να είναι πάντα ανταγωνιστικά.

Το καλώδιο σύνδεσης Game Boy, φτιάχτηκε αρχικά για ανταγωνιστικό παιχνίδι, αλλά ο Satoshi Tajiri ήθελε η χρήση του καλωδίου να μην περιοριστεί εκεί, και έτσι δημιουργήθηκε η ανταλλαγή Pokémon.

1212 – Μόνο 4 προγραμματιστές δούλεψαν για τις Gold και Silver.

Χρειάστηκαν τρεισήμισι χρόνια για την δημιουργία των κασετών από μόνο τέσσερις προγραμματιστές, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για την δημιουργία του πρώτου αληθινού Pokémon sequel.

1313 – Το Hitmonlee και το Hitmonchan είναι βασισμένα σε δύο διάσημους μαχητές πολεμικών τεχνών.

Το Hitmonlee είναι βασισμένο στον Bruce Lee, ενώ το Hitmonchan είναι βασισμένο στον Jackie Chan.

1414 – Το Diglet έχει περίεργα γούστα.

Όταν είσαι απελπισμένος για να αποκτήσεις αυγό, δεν έχεις παρά να ζευγαρώσεις ένα Diglet με ένα Wailord.

1515 – Δέκα άτομα ανέλαβαν τον σχεδιασμό των πρώτων 151 Pokémon.

Ο Ken Sugimori οδήγησε την ομάδα, και κατέληξε να σχεδιάσει και τα 151 Pokémon με βάση τις υποδείξεις των συνεργατών του.

1616 – Το Rhydon ήταν το πρώτο Pokémon που σχεδιάστηκε.

Το Rhydon σχεδιάστηκε πρώτο, το οποίο εμφανίζεται στα υπομνήματα της Nintendo. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που υπάρχουν τόσα αφιερώματα και αγάλματα για το Rhydon στα παιχνίδια.

1717 – Τα Pokémon παραλίγο να γινόντουσαν μυώδη τέρατα για την Αμερικάνικη έκδοση.

Σε μία συνέντευξη του, ο Satoru Iwata αποκάλυψε πως τα Pokémon θα αποκτούσαν ένα πιο μυώδες σχεδιασμό επειδή η Nintendo δεν πίστευε πως τα παιδιά στην Αμερική θα ήταν δεκτικά απέναντι στα χαριτωμένα σχέδια. Με λίγα λόγια, όλα τα Pokémon θα έμοιαζαν με τον Machoke.

1818 – Το Clefairy θα γινόταν η βιτρίνα των Pokémon.

Όταν πλησίασαν την Game Freak για να συζητήσουν την ιδέα του anime, αυτήν παραλίγο να διαλέξει το Clefairy ως σύντροφο του Ash. Κατέληξαν στο Pikachu γιατί ήταν πολύ πιο διαδεδομένο και στα αγόρια αλλά και στα κορίτσια.

1919 – Υπάρχουν 122 παιχνίδια Pokémon.

Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει όλα τα βιντεοπαιχνίδια, καθώς και τα εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδία, τα arcades και της εφαρμογές κινητών.

2020 – Τα Pokemon έχουν βγάλει πάνω από $37.760.000.000 μέχρι και το 2013.

Όχι και άσχημα για μία σειρά παιχνιδιών που παραλίγο να απορριφθεί από την Nintendo. Ας μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε πως ο Satoshi Tajiri πάσχει από σύνδρομο Asperger. Για αυτό να θυμάστε πως όλα είναι δυνατά!

Facebook Comments

Γιάννης Στάθης
Τα παιχνίδια μπήκαν στη ζωή του από μικρή ηλικία με πρώτη επαφή το Samurai Shodown στο PlayStation. Ιδιαίτερη προτίμηση έχει στα action και MOBA games. H δεύτερη αγάπη του είναι τα Anime. Από το 2009 μέχρι σήμερα έχει δει πάνω από 50 Anime με ιδιαίτερη προτίμηση στα Supernatural, Sports και Superpower.

No comments

Leave a Reply

GAMEHORIZON RECRUITMENT

GameHorizon