GameHorizon.gr

Albion Online Preview

Μετά από πολλές ώρες gameplay στην Closed Beta του Albion Online είμαστε έτοιμοι να σας δώσουμε τα φώτα μας για το επικείμενο MMORPG παιχνίδι της Sandbox Interactive. Πρώτα απ’όλα ξεκινώντας από την γνώμη του ίδιου του κόσμου φαίνεται να μιλάμε για ένα παιχνίδι που ενδιαφέρει ιδιαίτερα αφού οι servers του στην κλειστή beta έκδοση είχαν κατακλειστεί από χρήστες. Η συμμετοχή λοιπόν ήταν τεράστια καθώς στις μέρες μας το είδος των παιχνιδιών αυτών είναι ιδιαίτερα αρεστό στο ευρύ κοινό. Ένα ακόμα πλεονέκτημα μπορεί να θεωρηθεί πως θα είναι διαθέσιμο δωρεάν με την κυκλοφορία του.

Με την πρώτη εντύπωση το Albion Online σου δίνει να καταλάβεις πως αυτό που θα ακολουθήσει αφορά μόνο όσους ασχολούνται με το RPG. Τι εννοώ με αυτό; Αυτό που θέλω να σας πω είναι πως καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού θα ασχολείστε παράλληλα με όλα τα υπόλοιπα με το ατελείωτο Crafting και Farming ! Με το ξεκίνημα το πρώτο που έχει να κάνει ο παίχτης είναι να ντύσει τον χαρακτήρα του με πανοπλία, κράνος και να τον εξοπλίσει με τα κατάλληλα όπλα. Εδώ θα πρέπει να πούμε πως λείπουν τα classes δηλαδή δεν υπάρχουν φυλές όπως θα περίμενε κάποιος από ένα RPG. Στο Albion μπορείτε να έχετε ως χαρακτήρα μόνο έναν άνθρωπο που όμως μπορείτε ελεύθερα να του αλλάξετε τα χαρακτηριστικά του σώματος και του προσώπου.

Αφού ετοιμάσετε τα απαραίτητα εκκινείτε από ένα μικρό χωριό που μπορείτε να βρείτε τα καταστήματα που χρειάζεστε. Οπλοπωλείο για να αγοράζετε όπλα, σιδηρουργός για να craftάρετε τα αντικείμενα σας και κάποιοι CPU παίχτες που σας δίνουν τα καθημερινά σας quests. Ο υπόλοιπος χάρτης απαρτίζεται από πολλές “τετραγωνισμένες” περιοχές που είναι γεμάτες από ύλες όπως ξύλο, πέτρες αλλά και πλάσματα όπως ζώα και τέρατα. Ακόμη μπορείτε να βρείτε πολλούς παίχτες κατευθυνόμενους από τον υπολογιστή που είτε πρέπει να πολεμήσετε είτε να πάρετε με το μέρος σας.

Όπως προανέφερα το crafting είναι το πιο πλούσιο κομμάτι του τίτλου. Στο παιχνίδι υπάρχουν παραπάνω από 1500 αντικείμενα από τα οποία τα 1000 είναι craftable. Μεγάλος αριθμός υλών με τις οποίες μπορείτε να δημιουργήσετε τα μέρη της πανοπλίας σας. Το κράνος, τον θώρακα και τις μπότες. Για τα σπαθιά, τα τόξα και τις ασπίδες που σίγουρα θα αναγκαστείτε να φτιάξετε επίσης χρειάζονται οι πρώτες ύλες του παιχνιδιού και όχι κάποιο είδους νομίσματος.

Εκτός των όπλων που δημιουργείτε και εξοπλίζεστε με αυτά θα επιλέγετε ανάμεσα σε μαγικές ικανότητες (Spell Moves). 4+1 ικανότητες (Q,W,E,R και μία Passive) οι οποίες κατά την διάρκεια του παιχνιδιού μπορούν να αναβαθμιστούν ανάλογα με το επίπεδο σας. Τα abilities αυτά σας προσφέρουν περισσότερο Attack Damage, σας healάρουν αλλά σας δίνουν και μεγαλύτερη ταχύτητα για να ξεφεύγετε από τους δυνατότερους αντιπάλους.

Εμβαθύνοντας στο παιχνίδι μπορείτε να εξερευνήσετε τις διάφορες πόλεις του χάρτη φέρνοντας εις πέρας όλο και πιο δύσκολες αποστολές και κάνοντας τον χαρακτήρα σας δυνατότερο. Μετά από κάποιο επίπεδο και αριθμό υλών σας δίνετε η δυνατότητα να χτίσετε το δικό σας σπίτι και να το διακοσμήσετε όπως επιθυμείτε εσείς μέσω των υλών που φαρμάρετε. Αργότερα με αρκετή προσπάθεια μπορείτε να αγοράσετε ακόμα και το δικό σας νησί.

Επεκτείνοντας το νησί αφού χτίσετε τα απαραίτητα κτήρια μπορείτε να καλλιεργήσετε χωράφια για να παράγετε πρώτες ύλες αλλά και να το οχυρώσετε κατάλληλα για να αποφύγετε τις τυχόν απειλές. Αφού λοιπόν αποκτήσετε κύρος στον κόσμο του Albion Online θα έρθετε αντιμέτωποι με άλλους χρήστες για να τεστάρετε τις ικανότητες σας. Εκεί νικητής θα βγαίνει αυτός που έχει την καλύτερη τεχνική με τις ειδικές του κινήσεις, αλλά και τον πιο δυνατό εξοπλισμό μιας που το παιχνίδι βασίζεται στο farm.

Στον αγώνα σας αυτόν δεν χρειάζεται να είστε μόνοι σας. Αφού φτάσετε ένα συγκεκριμένο επίπεδο εμπειρίας θα έχετε πρόσβαση στα guilds τις συμμαχίες του Albion. Οι επιλογές είναι δύο, να δημιουργήσετε το δικό σας guild για να παίξετε με την παρέα σας ή να εισέλθετε σε ένα από τα μεγαλύτερα του παιχνιδιού για να πολεμήσετε πλάι στους κορυφαίους. Μέσω των guilds θα έχετε την δυνατότητα να κάνετε μάχες 20 εναντίον 20 (guild vs. guild)

Στον τομέα των γραφικών το Albion μπορεί να μην είναι και το πιο λεπτομερές αλλά τα ζωντανά του χρώματα δίνουν μια ευχάριστη εμπειρία στον χρήστη. Σχεδόν το κάθε σύστημα πιάνει με άνεση τα 1080p και 60fps παίζοντας το Albion.

Αν με ρωτούσατε για τους servers του παιχνιδιού θα σας απαντούσα πως δεν είχα ούτε ένα disconnetion αλλά ούτε μια φορά laggαρα πάνω από το κανονικό.

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”117″ gal_title=”albion online”]

Κλείνοντας θα ήταν καλό να ξέρετε πως το παιχνίδι θα διατεθεί δωρεάν για τους πάντες. Το μόνο που δεν είναι γνωστό, είναι το αν θα υπάρχουν ή όχι in-game αγορές με booster pack κτλ. Το Albion Online θα κυκλοφορήσει για Windows και Linux δηλαδή θα υπάρξει έκδοση και για κινητά εκτός των υπολογιστών.

Facebook Comments

One comment

  1. Ένα από τα καλύτερα Games για μένα !

Leave a Reply

GAMEHORIZON RECRUITMENT

GameHorizon