GameHorizon.gr

Assassin’s Creed Syndicate – Review

Assassin’s Creed Syndicate Review (PS4)

Για άλλη μια χρονιά το Assassin’s Creed δηλώνει παρόν στην gaming βιομηχανία με ένα δυναμικό Asssassin’s Creed Syndicate. Η απογοήτευση που επικρατούσε στους fan της σειράς από το προηγούμενο τίτλο ήταν μεγάλη και το Syndicate ήρθε για να την απαλύνει. Με πολλά νέα χαρακτηριστικά έφερε έναν τίτλο αντάξιο του ονόματος του στην νέα γενιά χωρίς βέβαια να μας ικανοποιήσει στο έπακρο αφού έχει να ανταγωνιστεί τους προγόνους του που κανείς μας δεν μπορεί να ξεχάσει για την ιδιαίτερη εμπειρία που μας έχουν δώσει. Έτσι λοιπόν θα ήταν καλύτερο να κοιτάξουμε μεμονωμένα το συγκεκριμένο τίτλο και όχι να συγκρίνουμε με τις προηγούμενες επιτυχίες της εταιρίας. Η Ubisoft μας προσέφερε ένα παιχνίδι όπως ακριβώς μας το παρουσίασε στην E-3 αλλά και γενικά στα trailer καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς, χωρίς πονηρά τεχνάσματα όπως έγινε με το Assassin’s Creed Unity καθώς συμμορφώθηκε από το feedback των χρηστών και τις κριτικές που πήρε πέρυσι, έτσι μην έχοντας άλλη επιλογή με μία τίμια προσέγγιση προς τον χρήστη μας έδωσε ένα αξιοπρεπέστατο παιχνίδι.

Λίγα λόγια για το παιχνίδι

Το Assassin‘s Creed Syndicate διαδραματίζεται στο Λονδίνο κατά την Βικτωριανή εποχή την περίοδο της βιομηχανικής επανάστασης που όλα δουλεύουν σε έξαλλους ρυθμούς και το Λονδίνο είναι το κέντρο του κόσμου και γνωρίζει τρομερή ανάπτυξη. Η Βρετανική αυτοκρατορία είναι στην κορυφή του κόσμου με την οικονομία της να ανθίζει και κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την τεράστια δύναμη της. Έτσι όποιος ελέγχει το Λονδίνο ελέγχει ολόκληρο τον κόσμο.

Για τον λόγο αυτόν λοιπόν ο Crawford Starrick ο οποίος είναι Master Templar έχει σκοπό να ρίξει την από τον θρόνο την βασίλισσα Βικτωρία και να ανέλθει στον θρόνο υπονομεύοντας το στέμμα και την βουλή. Έχει τοποθετήσει σε όλη την πόλη μία συμμορία επονομαζόμενη ως Blighters για να τρομοκρατεί τους εργάτες ώστε να μην αντισταθούν στις προθέσεις του αλλά και να εδραιώσει την κυριαρχία τους στους δρόμους του Λονδίνου. Ταυτόχρονα προσπαθεί να βρει το Shroud of Eden ένα ακόμα χαμένο κομμάτι από τον πρώτο πολιτισμό της γης, που βρίσκεται κρυμμένο στο Λονδίνο, για να καταφέρει να ολοκληρώσει το σχέδιο του. Όμως στον δρόμο του θα βρει τα 2 αδέρφια η Evie κι ο Jacob Frye οι οποίοι ανήκουν στην αδελφότητα των Assassin’s φτάνουν στην πόλη του Λονδίνου εξαλείψουν την πολιτική του τρόμου από τον Starrick και τους συνεργάτες του, και να αφυπνίσουν την εργατική τάξη αλλά και να σταματήσουν τα επεκτατικά σχέδια των Templars. Για τον λόγο αυτό με πρωτοβουλία του Jacob δημιουργούν την συμμορία των Rooks για να έρθουν αντιμέτωποι με την αντίστοιχη των Blighters.

Όσον αφορά τα εκτός του Animus (που για όσους δεν γνωρίζουν είναι το μηχάνημα από το οποίο παίζει ο χρήστης τις μνήμες του εκάστοτε χαρακτήρα που στην περίπτωση μας είναι τα αδέλφια Frye) δεν έχουμε πρόσβαση στον χαρακτήρα που παίζει τις μνήμες του Jacob και της Evie αλλά μέσω καμερών παρακολουθούμε ανά 3 sequences τι συμβαίνει στην ομάδα των μοντέρνων Assassin’s που κυνηγούν παράλληλα με την Abstergo δηλαδή την εταιρία των Templars το Piece of Eden του Λονδίνου.

Κατά το ταξίδι τους στο Λονδίνο τα δύο αδέλφια γνωρίζουν σημαντικά πρόσωπα που τους βοηθούν στο έργο τους που σήμερα είναι πασίγνωστοι σε όσους γνωρίζουν ελάχιστη ιστορία. Όπως ο Alexander Graham Bell ο δημιουργός του πρώτου τηλεφώνου, δίνει μερικές από τις εφευρέσεις που γι αυτές θα μιλήσουμε σε λίγο στα χέρια των Ασσασσίνων για να είναι πιο αποτελεσματικοί εντός κι εκτός μάχης.

Επίσης γνωρίζουν ανθρώπους που υπήρξαν καθοριστικοί στην επιστήμη και στην πολιτική όπως είναι ο Κάρολος Δαρβίνος που ανέπτυξε την θεωρία της εξέλιξης των ειδών, τον Καρλ Μαρξ συγγραφέα του Κομμουνιστικού Μανιφέστου που αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των εργατών και πολλούς άλλους οι οποίοι σου αναθέτουν επιπλέον αποστολές εκτός της βασικής ιστορίας που όμως δεν είναι καθόλου υποδεέστερες από αυτές του Main Story με ενδιαφέροντα objectives αλλά και ανεξάρτητη πλοκή, κάτι το κομμάτι των side-missions ιδιαίτερα πλούσιο και ενδιαφέρον.

Εκτός αυτού περιμένουμε το επίσης πολύ ενδιαφέρον Season Pass που θα περιέχει 2 Missions, το “Charles and Dickens Conspiracy” και το “Runaway Trainπου για όσους πήραν μία από τις Special εκδόσεις του τίτλου μπορούν να τις χαρούν από τώρα. Ακόμη θα περιέχει την πολυαναμενόμενη ιστορία του “Τζακ του Εντεροβγάλτη” ή “Jack The Ripper” που θα διαδραματίζεται 20 χρόνια μετά από την βασική ιστορία του Syndicate. Επίσης θα υπάρχουν οι αποστολές “The Last Maharaja” που πρωταγωνιστεί ο Ινδός Μαχαραγιάς που βοηθά το δίδυμο των Assassin’s που κυκλοφορεί στις αρχές του 2016, και η αποστολή “Α long night” που είναι διαθέσιμη από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του τίτλου.

Εναλλαγή Χαρακτήρων αλά Grand Theft Auto V…

Το AC Syndicate παρουσιάζει δύο εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες τον Jacob και την Evie Frye που ενώ είναι δίδυμοι δεν μοιάζουν καθόλου… Ο ολίγον αλαζόνας και άτσαλος αλλά παράλληλα δυνατός και αποτελεσματικός στην μάχη Jacob και η ψυχρή και τυπική Evie που με τις “χειρουργικές” κινήσεις εκτελεί τις αποστολές της παρ’ ότι είναι εντελώς διαφορετικοί καταφέρνουν να συνεργάζονται όταν τους καλεί το καθήκον.

Η ύπαρξη δύο χαρακτήρων δεν είναι κάτι καινούριο για την σειρά όμως πλέον όταν δεν βρίσκεται ο παίχτης εκτός mission μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να κάνει εναλλαγή των χαρακτήρων, από τον Jacob στην Evie αλλά και το ανάποδο.


Skills, εξοπλισμός και εξαρτήματα

Τα skills διαφέρουν στους δύο χαρακτήρες με τον καθένα από τους δύο να έχει διαφορετικό skill tree αλλά και κάποιες αποκλειστικές ικανότητες. Ο Jacob έχει περισσότερες Fighting ικανότητες ενώ η Evie είναι πιο Stealth χαρακτήρας. Ένα νέο χαρακτηριστικό είναι ότι οι δύο χαρακτήρες, αλλά και όλοι όσοι συμμετέχουν στην μάχη έχουν ένα συγκεκριμένο level κάτι που βοηθά τον χρήστη να ξεχωρίζει τους δύσκολους αντιπάλους και να αποφασίσει αν υποχωρήσει για να farmάρει και να ανέβει level ή να μείνει να πολεμήσει. Το μέγιστο level για όλους είναι το 10 και αναβαθμίζεται κάθε φορά που παίρνεις έναν αριθμό από skills.

Κάτι που λείπει σε αυτό το παιχνίδι είναι η πληθώρα τον όπλων που είχαμε συνηθίσει στα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς. Βέβαια δεν μπορούμε να παραπονιόμαστε αφού στην εποχή που διαδραματίζεται το παιχνίδι δεν χρησιμοποιούνται πλέον τα διάφορα σπαθιά και τσεκούρια που χρησιμοποιούσαμε στα παλαιότερα παιχνίδια της σειράς. Υπάρχουν μόνο 3 είδη όπλων κοντινής εμβέλειας που ο παίχτης μπορεί να επιλέξουν, τα ονομαζόμενα ως Kurki που είναι Ινδικές χατζάρες, ραβδιά που στην μία τους άκρη υπάρχει αιχμή, και οι σιδερογροθιές. Φυσικά οι Assassin μας έχουν το Hidden Blade στο χέρι τους για να αποτελειώνουν τους αντιπάλους τους. Στα ranged όπλα βρίσκουμε τα “Throwing Knives” που είναι ιδανικά για stealth προσέγγιση στα missions, τα πιστόλια εξαιρετικά για γρήγορα combos αλλά και τα Haulogenic Darts που τα έχουμε δει και στα προηγούμενα AC που κάνουν τους αντιπάλους να παραλύσουν και να χτυπούν του συμμάχους τους. Επιπρόσθετα στην οπλοθήκη οι χαρακτήρες μας έχουν 2 είδη βομβών, αυτές του καπνού που δίνουν την δυνατότητα στον παίχτη να διαφύγει και ένα νέο είδος βόμβας αυτήν του ηλεκτρισμού που stunάρει τον αντίπαλο για μερικά δευτερόλεπτα.

Το σύστημα μάχης είχε αρχίσει να αλλάζει από το AC Unity και πλέον εδραιώθηκε στο Syndicate. Πιο γρήγορα fights, με περισσότερες επιλογές για να αντιμετωπίσεις τους κακούς. Κάτι που προσωπικά λάτρεψα είναι η προσθήκη των finishing κινήσεων που κάνουν το παιχνίδι πιο brutal και το κάθε kill όλο και πιο ευχάριστο…

Ο χάρτης του Λονδίνου

Η υπέροχη πόλη του Λονδίνου είναι ένα από τα όμορφα χαρακτηριστικά του τίτλου δίνοντας στον παίχτη ένα ωραίο περιβάλλον για να περιηγηθεί χωρίς να υπάρχουν τα Fast Travel σημεία που βέβαια έχουν καταργηθεί από το Unity αλλά ένας ενιαίος χάρτης χωρισμένος σε περιοχές δηλαδή το Λονδίνο κομματιασμένο σε Whitechapel, City of London, Westminster κτλ. Τα αξιοθέατα του πραγματικού Λονδίνου απεικονίζονται παραστατικότητα στο εικονικό του Assassin’s Creed με το πιο χαρακτηριστικό το Big Ben αλλά και το παλάτι του Buckingham. Όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια του τίτλου ο παίχτης καλείται να απελευθερώσει σιγά-σιγά τις περιοχές της πόλης. Αυτήν την φορά δεν είναι απλά η κατάκτηση κάποιου πύργου αλλά 4 διαφορετικές κατηγορίες. H πρώτη είναι το Templar Hunt δηλαδή το κυνήγι των Templars που ο παίχτης πρέπει να σκοτώσει 1 ή 2 συγκεκριμένους Templars, το Bounty Hunt που πρέπει να μεταφέρεις σε έναν αστυνομικό που συνεργάζεται μαζί με τον Jacob και την Evie έναν συγκεκριμένο εγκληματία που ανήκει στην συμμορία των Blighters ώστε να οδηγηθεί στην δικαιοσύνη. Ακόμη υπάρχουν τα κλασσικά “Gang Strongholds” όπως στα περισσότερα Assassin’s Creed, και τέλος κάτι καινούριο το “Child Liberation” που για να κατακτήσεις την συγκεκριμένη περιοχή πρέπει να σταματήσεις την παιδική εργασία από τις βιομηχανίες που προστατεύονται από την συμμορία των Blighters. Ακόμη σε όλο το χώρο της πόλης υπάρχουν random events που προαιρετικά ο παίχτης έχει την δυνατότητα να σταματήσει διάφορα εγκλήματα που παίρνουν μέρος στους δρόμους του Λονδίνου.

Εκτός από την καταστολή του εγκλήματος η εξερεύνηση των περιοχών του Λονδίνου είναι σχεδόν απαραίτητη για όσους ενδιαφέρονται να ξεκλειδώσουν την σπάνια πανοπλία Aegis” που κάτοχος της ήταν ένας Master Assassin του Λονδίνου, αφού χρειάζεται να ανακαλύψουν 50 μουσικά κουτιά που μέσα τους υπάρχουν τα κλειδιά για τον περίπλοκο μηχανισμό που την ξεκλειδώνει. Μερικά ακόμη είδη collectible είναι τα Helix Glitches και τα Social Glitches που βοηθούν μόνο σε στατιστικά achievements.

Assassins Creed Syndicate

Εκτός όλων των άλλων στο Assassin’s Creed Syndicate απολαμβάνουμε τα πανέμορφα γραφικά! Τα πρόσωπα αγγίζουν το ρεαλιστικό αλλά και γενικά κτήρια, οχήματα και τοπία είναι μαγευτικά. Οι δημιουργοί του παιχνιδιού έχουν καταφέρει να φτιάξουν έναν ανοιχτό κόσμο που σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του φαντάζει υπέροχος αφού η
έχει προσέξει και την παραμικρή λεπτομέρεια για να είναι όσο πιο κοντά στο πραγματικό δεδομένου ότι τα συστήματα της νέας γενιάς πλέον μπορούν να τα αντέξουν.

Ενώ λοιπόν έχουν τελειοποιήσει σχεδόν την οπτική του παιχνιδιού, πρέπει να αναφέρουμε την φανταστική μουσική υπόκρουση που διέπεται το παιχνίδι. Εξαιρετικά κομμάτια παίζουν στο background κατά την διάρκεια των αποστολών στην πλειοψηφία τους σε κλασσικό ύφος συντεθειμένα από τον Austin Wintory. Οι κάτοχοι της Rooks και της Charing Cross Edition έχουν και τον αντίστοιχο δίσκο με το soundtrack του τίτλου.

Κι όμως υπάρχουν bugs και glitches….

Δυστυχώς όπως και στο AC Unity μπορεί να αναγκαστούμε να επανεκκινήσουμε την κονσόλα μας ή να κάνουμε quit από το παιχνίδι λόγω μερικών bugs που ευτυχώς μπορούν να αποφευχθούν αν κάποιος είναι τυχερός… για τους υπόλοιπους, θα πρέπει να τα υποστούν σε διάφορες αποστολές ενώ ο παίχτης έχει ολοκληρώσει το objective δεν του εμφανίζει το επόμενο ή την ένδειξη “Mission Complete” .

Τα glitches είναι ελάχιστα και το μόνο που μπορεί κάποιος να κάνει άμα συμβούν είναι να γελάσει… αφού μέχρι και σε cutscene έχει συμβεί να εξαφανισθεί ο χαρακτήρας από την οθόνη!

Τι θα θέλαμε

Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι οι δημιουργοί του παιχνιδιού θα πρέπει να εργαστούν ώστε να δημιουργήσει μια νέα ενδιαφέρουσα ιστορία όπως από το Assassin’s Creed 2 μέχρι το Assassin’s Creed Revelations ή ακόμα μέχρι και το 3 που υπήρχε μια ιδιαίτερη πλοκή καθώς ο παίχτης έλεγχε και τον χρήστη του Animus κάτι που στα τελευταία δύο παιχνίδια της σειράς το έχουμε ξεχάσει αφού το μόνο που έχουμε από την σύγχρονη εποχή του παιχνιδιού είναι μερικά cutscenes.

Ενώ βλέπουμε ένα άριστο παιχνίδι τεχνικά, σε όλους τους fan του τίτλου επικρατεί μια απογοήτευση όσον αφορά την γραμμικότητα της ιστορίας, έχει δυστυχώς πάψει το παιχνίδι να μας συναρπάζει όπως συνέβαινε λίγα χρόνια πριν με τους προηγούμενους τίτλους της σειράς. 

 

Μείνετε συντονισμένοι με το GameHorizon.gr για όλα τα νέα του Gaming, Anime, Gaming Gear αλλά και PnP. Μπορείτε να αφήσετε σχόλιο και να κάνετε Like για να υποστηρίξετε την ομάδα μας.

Gaming | eSports | Previews| Reviews | Anime | Events | Technology .

Πληροφορίες παιχνιδιού
Genre Action
Platforms
Αρ. παικτών 1
Εταιρία Ανάπτυξης Ubisoft Quebec
Εκδότης Ubisoft
Διάθεση Single-Player
Ημ. Διάθεσης 23/10/15

Απαιτήσεις παιχνιδιού
Λειτ. Σύστημα 64bit Versions of Windows 7, Windows 8, Windows 10
Επεξεργαστής Intel Core i3 530 ή AMD FX 4100
Μνήμη 8 GB RAM
Κάρτα Γραφικών Nvidia GTX 460 ή AMD HD 5870
Χωρητικότητα 30 GB διαθέσιμος χώρος

Στην ηλικία των 9 είχε την πρώτη του επαφή με το Gaming με την κονσόλα της Dreamcast. Πάντα έχοντας το nick «Foxako» από την ηλικία των 14 όπου ξεκίνησε να τερματίζει ότι παιχνίδι βρεθεί στα χέρια. Στην ηλικία των 17 ξεκίνησε να δουλεύει ως αρθρογράφος σε Ρώσικη ιστοσελίδα όπου και απέκτησε εμπειρία με την δημοσιογραφία στον χώρο του Gaming.