Το Beholder που αναπτύχθηκε από την Warm Lamp Games, δίνει στον παίκτη τον έλεγχο του νέου σκοτεινού σπιτονοικοκύρη. Ως εργάτης του Κράτους, σκοπός του παίκτη είναι να παρακολουθεί, να καταγράφει και να έρχεται αντιμέτωπος με τα προβλήματα των ενοίκων. Όλοι οι ένοικοι έχουν δικό τους πρόγραμμα, δουλειές και χημεία μεταξύ τους.
Υπάρχουν αρκετά ωραία Gameplay στοιχεία στο Beholder. Όπως το να κοιτάς από τις κλειδαρότρυπες των ενοίκων, ή να τοποθετείς κρυφές κάμερες στα διαμερίσματά τους.
Αφού ο παίκτης ξοδέψει λίγη ώρα μιλώντας με τους ενοίκους και κατασκοπεύοντάς τους, καταλαβαίνουν αρκετά για την συμπεριφορά και τις ασχολίες τους κάθε μέρα. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να βρεις τους κανόνες του κράτους που παραβαίνουν και να τους φέρεις στην δικαιοσύνη.
Πολύ ωραία μενού και UI (User Interface) σχεδιασμένα στο χέρι, κάνουν το παιχνίδι να φαίνεται πιο πολύ ευπαρουσίαστο παρά ρεαλιστικό.
Είναι αρκετά ενδιαφέρον να βλέπει κανείς τα events του παιχνιδιού να ξεδιπλώνονται το ένα μετά το άλλο. Επίσης, ακόμη και τα interactions του παιχνιδιού έχουν τον δικό τους ρόλο και ρυθμό.
Μπορεί να αναρωτηθεί κανείς, γιατί άραγε οι ένοικοι να μην αντιδρούν ενώ σε βλέπουν να βγαίνεις τρέχοντας από το σπίτι τους (που μπούκαρες ενώ αυτοί έλειπαν για να βάλεις κάμερες ή να ψαχουλέψεις τα προσωπικά τους αντικείμενα), παρά μόνο αν είσαι ακόμα μέσα την στιγμή που μπαίνουν και αυτοί;
ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ BEHOLDER
Σε γενικές γραμμές το Beholder μου αρέσει που σου δίνει επιλογές σε αρκετά quest του: κάθε επιλογή έχει και συνέπειες.
Η ιστορία του, είναι έτσι φτιαγμένη για να είναι διαφορετική κάθε φορά που παίζεις το παιχνίδι.
Όποιος είναι fan του strategy genre, θα το πρότεινα για την τιμή του. Αρκετά ενδιαφέρον τίτλος αλλά χωρίς να παίρνει στα σοβαρά τον εαυτό του το Beholder, απλά γίνεται ένα «καλό παιχνίδι» που θα σας κρατήσει για λίγες ώρες, δίνοντας βασικά μαθήματα διαχείρισης επί ψυχρού πολέμου.
Facebook Comments