GameHorizon.gr

Between Me and the Night Review

Θέλω να φανταστείτε ένα game που θα έφτιαχνε απόφοιτος της φιλοσοφικής. Μάλλον, φανταστείτε πώς θα ήταν το παιχνίδι που θα έφτιαχνε ο Brian από το Family Guy. Αυτό είναι το Between Me and the Night.

Story
Ελέγχετε ένα παιδάκι, τον… Ε… Ας τον πούμε Willy Wonka, που μένει με την οικογένειά του στο σουρεαλιστικό κόσμο του. Τα πάντα τα βλέπουμε από την οπτική του Willy, με τον κόσμο να είναι σκοτεινός, τέρατα να παραμονεύουν στο σκοτάδι και γρίφους για την οικογένειά σας να περιμένουν λύση, όπως για παράδειγμα “τι είναι αυτά τα χάπια που παίρνει η μητέρα σας” και “είναι όντως όλα όσο ρόδινα φαίνονται στο σπίτι του;”. Δεν έχω περάσει το 33% του παιχνιδιού αλλά spoilers: Προφανώς και όχι, ακόμα κι ένα δεκάχρονο το μαντεύει αυτό, δεν έγραψες ‘κανα φοβερό twist φίλε σεναριογράφε.

Between Me and the Night

Το πρόβλημα είναι οτι η ιστορία του Willy είναι τελείως προβλέψιμη. “G, αναρωτιέμαι αν βρίσκεται σε άρνηση για το προβληματικό παρελθόν της οικογένειάς του και όλα τα παιχνίδια που μαζεύει στην πορεία του παιχνιδιού είναι μια αλληγορία για την παιδική αθωότητα του.” Γενικά το να χρησιμοποιείς την παιδική αθωότητα σε ένα παιχνίδι για να κάνεις τον κόσμο να μοιάζει πιο τρομακτικός είναι από τις πιο τεμπέλικες τεχνικές για να γράψεις μια ιστορία.

Gameplay
Πρόκειται για ένα καθαρό 2D adventure point&click στυλ, με λίγα στοιχεία horror χωμένα μέσα. Μέχρι το σημείο που το έφτασα εγώ κινείστε στο σπίτι του Willy, λύνοντας γρίφους που στην ουσία είναι “βρες ποιο αντικείμενο πάει πού”, αλλά με περιορισμένο χώρο inventory οπότε δεν ξέρετε ποιο απ’τα σκουπίδια σας θα είναι χρήσιμο κάθε φορά.

Between Me and the Night

΄Ένα απ’τα σοβαρά θέματα του Between Me and the Night είναι οτι το παιχνίδι θα παιχτεί ακριβώς όπως το θέλουν οι developers, χωρίς όμως να είναι πάντα ξεκάθαρο το πώς. Το μεγαλύτερο παράδειγμα αυτού ήταν όταν είχα βρει τον αγαπημένο δίσκο του αδερφού του Willy, οπότε προσπαθούσα για πόση ώρα να τον σύρω στην πόρτα του δωματίου του, αλλά δε γίνονταν τίποτα. Τελικά έπρεπε να πάω στο σαλόνι (στον από κάτω όροφο), να ηρεμήσω τη γάτα αφού την ταΐσω (το οποίο ανακάλυψα τυχαία) και μετά να προσθέσω ένα επιπλέον εξάρτημα στο ηχοσύστημα του σαλονιού που μέχρι πριν δε φαίνονταν για να βάλω το δίσκο. Κλασσικά ηλίθια adventures.

Between Me and the Night

Μια στο τόσο από το σκοτάδι του σπιτιού (το πότε αλλάζει το παιχνίδι από νύχτα σε μέρα αποφασίζεται με κέρμα απ’οτι κατάλαβα) εμφανίζεται μια σκιά, η οποία σας κυνηγάει, σταματώντας στην πορεία για να απορροφήσει οποιοδήποτε φως βρει. Αυτό φέρνει κάποια ελάχιστα survival στοιχεία στο παιχνίδι, καθώς πρέπει να φροντίζετε να αφήνετε πάντα τα φώτα αναμμένα για να καθυστερείτε το τέρας, γιατί αλλιώς θα σας πιάσει και… Και τίποτα, απλώς κάνετε respawn λίγο παραπέρα και το τέρας εξαφανίζεται. Πολύ κακό για το τίποτα.

 

Technical
Το Between me and the Night έχει αυτό το rough καρτουνίστικο feel που θυμίζει ελαφρώς τα καινούρια καρτούν της Disney, όπως το Gravity Falls και λοιπές βλακειούλες. Ακουστικά το παιχνίδι είναι αδιάφορο, με έντονη την απουσία του οποιουδήποτε voice-over και με μουσική που μάλλον προκαλεί υπνηλία. Το UI ήταν επίσης εκνευριστικό, με το συνεχές drag and drop για δοκιμές των αντικειμένων.Between Me and the Night

Final Verdict
Βαρετό, τεμπέλικα γραμμένο και οπτικά άσχημο, με κουραστικό gameplay. Το Gamehorizon δεν προτείνει για αγορά.

4.4

Ατμόσφαιρα

4.5/10

Γραφικά

4.5/10

Ήχος

6.0/10

Gameplay

2.5/10

Θετικά

  • Προκαλεί ωραίες πρώτες εντυπώσεις.

Αρνητικά

  • Βαρετό.
  • Άσχημα γραφικά εν κινήσει.
  • Δύσκολο χωρίς να βγάζει νόημα.
  • Εκνευριστικό διαρκές drag&drop.
  • Είναι trial and error λογική.

Facebook Comments

Πληροφορίες παιχνιδιού
Genre Adventure,
Platforms
Αρ. παικτών Single Player
Εταιρία Ανάπτυξης RainDance LX
Εκδότης Lace Games, KISS ltd
Διάθεση Steam
Ημ. Διάθεσης 22 Jan, 2016

Απαιτήσεις παιχνιδιού
Λειτ. Σύστημα Windows 7
Επεξεργαστής Intel Core i3 or faster
Μνήμη 2 GB RAM
Κάρτα Γραφικών NVIDIA Geforce GT 640 or equivalent
Χωρητικότητα 3 GB available space

Δημιουργός των Ayumi (+ enhanced edition), Broken Reality, The Devil Inside, Rot: A kinetic novel, ο Σταύρος ασχολείται από μικρή ηλικία με το gaming και το game development. Sucker για θρίλερ και το Cthulhu Mythos, θέλει να μοντερνοποιήσει πολλά στοιχεία του τελευταίου και να το ξαναφέρει στη mainstream horror κοινότητα.