GameHorizon.gr

Breached Game – Review

Το Breached είναι ένα AdventureIndie Game, δημιούργημα της Drama Drifters σε συνεργασία με την Nkidu Games Inc.

Το Breached σου δίνει αρχικά την δυνατότητα, να διαλέξεις ανάμεσα σε κάποιες επιλογές, ώστε να διαμορφώσει ανάλογα το ποσοστό δυσκολίας του παιχνιδιού κτλ.

Η Αλήθεια είναι πώς δεν γνωρίζουμε πολλά για τον χαρακτήρα μας. Τουλάχιστον εγώ δεν βρήκα καν το όνομα του, ενώ το παιχνίδι μας εφοδιάζει ανά αργά χρονικά διαστήματα με αραιές πληροφορίες για το παρελθόν του, καθώς ένα από τα λίγα που γνωρίζουμε εξ’ αρχής είναι πώς το έτος είναι το 2245.

Αν και δεν μας δίνει μια ακριβής τοποθεσία του πλανήτη, θεωρώ πώς θα μπορούσε να είναι και μια Γη του μέλλοντος, θέλοντας η εταιρία μέσο του παιχνιδιού να μας δείξει το πιθανόν μέλλον την ανθρωπότητας. Ίσως και όχι.

Η αλήθεια είναι πώς ο χειρισμός στην αρχή με δυσκόλεψε καθώς με το δεξί κλίκ συλλέγεις τα εκάστοτε ορυκτά, ενώ με το αριστερό δίνεις ταχύτητα στο Drone σου, επομένως το μόνο που χρειάζεσαι για να παίξεις το παιχνίδι, είναι το ποντίκι σου!

Το Point του παιχνιδιού είναι να επιδιορθώσουμε την διαστημική κάψουλα μας, το διαστημικό σπίτι μας δηλαδή, καθώς κάτω άπο άγνωστα αίτια, η  γεννήτρια οξυγόνου μας καταστράφηκε. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συλλέξουμε κάποια μέταλλα, και μερικές κάψουλες ώστε να επισκευάσουμε εξ’ ολοκλήρου το Space Shelter μας.

Όλα αυτά φυσικά γίνονται με τα Drones, καθώς η συνθήκες εκεί έξω είναι ακατάλληλες για ζωή. Τουλάχιστον χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Τα γραφικά ήταν υπέροχα. Ακόμη για τους πιο απαιτητικούς Gamers, και μόνο η ατμόσφαιρα του παιχνιδιού θα σε τραβήξει κοντά Breached. Το έτρεχα σταθερά στα 60 FPS, με High Quality, ακόμη και με την άθλια κάρτα μου, οπότε ένα απλό PC, το τρέχει άνετα έστω στο Medium.

Breached

Ο Ήχος από την άλλη είναι αρκετά μέτριος. Θα μπορούσε να ήταν και καλύτερος, ώστε να ταιριάζει καλύτερα με το περιβάλλον. Δεν άκουσα κάτι διαφορετικό πέρα από τους ήχους το Drone, τον μαγνητικών πεδίων (που θα μιλήσουμε σε λίγο ), και την απαλή μουσική από πίσω.Ενώ εσύ συλλέγεις κάψουλες και ορυκτά, φυσικά και δεν θα είσαι μόνος. Μαγνητικά πεδία, μαζί με μίνι μαύρες τρύπες ( μην με ρωτάτε πώς έγινε αυτό)

Περιτριγυρίζουν της περιοχές, όπου έχεις πρόσβαση. Δεν ξερω κατά πόσο φιλικές θα ήταν προς τον άνθρωπο, πάντως το σίγουρο είναι πώς ανάλογα το είδος του μαγνητικού πεδίου, τόσο πιο γρήγορα βγάζουν ‘’knock-out’’ το drone σου, οπότε καλύτερα να της αποφεύγεις.

Οι γαλάζιες σφαίρες είναι κάποια από τα μαγνητικά πεδία του Breached.

Έχεις στην διάθεση σου οκτώ ημέρες ώστε να επιδιορθώσεις την γεννήτρια οξυγόνου, ειδάλλως καταλαβαίνεται το τέλος!

Ψάχνοντας κι εγώ τα απαραίτητα ώστε να διορθώσω την γεννήτρια, βρήκα κάποια ωραία πράγματα.

Διαβάζοντας και τα όσα έλεγε κάτα την διάρκεια του παιχνιδιού, ανακάλυψα πώς πάνω στον πλανήτη, υπήρχαν κάποιες φατρίες. Ποιες ήταν; Άγνωστο. Για εμένα τουλάχιστον.

Ωστόσο μέσα στο αφιλόξενο άλλα ταυτόχρονα όμορφο περιβάλλον βρήκα κάποια σημάδια.

Κάποια ανθρώπινα σημάδια

Βλέπετε της Ανεμογεννήτριες ; δεν νομίζω κανένας εξωγήινος να της τοποθέτησε εκεί. Ίσως σκεφτήκαμε τι συνέπειες έχουν τα καυσαέρια, και σταματήσαμε την χρήση τους. Δεν είδα σχεδόν τίποτα το βλαβερό για την ζωή σε εκείνον τον πλανήτη. Τουλάχιστον ανθρώπινο. Αν προσέξετε στην παραπάνω εικόνα που τράβηξα, στην μέση δεξιά φαίνονται κάποια σπίτια. Μέσα σε ένα από αυτά είμαστε και εμείς, ενώ μας τελειώνει το οξυγόνο. Τι απ έγιναν οι υπόλοιποι ; Δεν το ξέρουμε. Το παιχνίδι ίσως μας αφήνει να μαντέψουμε. Έχω σκεφτεί κάτι, όμως θα σας αφήσω να το βρείτε μόνοι σας. Όταν πλησίασα με το Drone είδα πώς δεν υπήρχε ίχνος ζωής. Απλώς ατέλειωτες εκτάσεις ερήμου, με την ανεμογεννήτριες σαν γίγαντες να απλώνονται δίνοντας μια απαλή σκιά.

Breached

Στης υπόλοιπες περιοχές που είχα πρόσβαση, τα ίδια

Η Αλήθεια είναι πώς αυτές η τεράστιες κατασκευές που τράβηξαν την προσοχή. Δεν γνωρίζω τι είναι. Ίσως κάποια υπολείμματα από της φατρίες που λέγαμε παραπάνω.

Αφού επιδιορθώσουμε την γεννήτρια οξυγόνου, και καθώς φτάσουμε στην τελευταία μέρα, ο  φίλος μας βήχει φτύνοντας αίμα, πάνω στην οθόνη. Έπειτα αφού σκέφτεται κάποια πράγματα κλείνει τα μάτια του κουρασμένος, από τα όλα όσα βίωσε. Έχει   επιτέλους ησυχάσει. Το αν είναι για πάντα ; το παιχνίδι μας αφήνει με ένα μεγάλο ερωτηματικό.

Εν ολίγοις.

Ζούμε στον ομορφότερο πλανήτη, που μας παρέχει τα  απαραίτητα, όμως εμείς ζητούμε ακόμη περισσότερα. Πώς γίνεται ενώ έχουμε πολέμους, και φτώχεια στην ίδια μας την Γη, να σχεδιάζουμε αποστολές για το διάστημα ; Μήπως θέλουμε να ελπίζουμε  πώς θα κάνουμε μια νέα αρχή ; Η Απλώς θα καταστρέψουμε όποιον πλανήτη είναι στο διάβα μας ;

Αυτό είναι στο χέρι μας. Αν καταφέρουμε ποτέ, να πάμε σε κάποιον άλλον πλανήτη, και ζήσουμε πάνω του, τότε θα καταλάβουμε πώς σαν την Γη, δεν υπάρχει. Γιατί εδώ ζήσαμε, εδώ μεγαλώσαμε, και εδώ είμαστε προγραμματισμένοι να πεθάνουμε. Πουθενά αλλού. Χαρές, και ευτυχίες, λύπες και στεναχώριες.

Δεν είμαστε τίποτα μπροστά στο σύμπαν. Ένα μόριο στο μικροσκόπιο του, μα τίποτα παραπάνω. Δεν θέλουμε πάμε στα όρια του σύμπαντος, θέλουμε να πάμε την Γη στα όρια του σύμπαντος, κάτι αδύνατο.

Το παιχνίδι είναι υπέροχο.Καταπληκτικό νόημα,  όμορφα γραφικά, Μέτριοι ήχοι. Για την τιμή τον 7 ευρώ στο Steam,είναι από τα καλύτερα που έχω παίξει.

Δείτε ένα gameplay video, αφού παρακολουθήσετε το Trailer που υπάρχει παραπάνω και θα καταλάβετε !

 

Breached

6.8

ΙΣΤΟΡΙΑ

5.0/10

ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

6.5/10

ΜΟΥΣΙΚΗ

7.2/10

ΓΡΑΦΙΚΑ

8.6/10

Facebook Comments

Πληροφορίες παιχνιδιού
Genre Indie, Adventure
Platforms
Αρ. παικτών Single Player
Εταιρία Ανάπτυξης Drama Drifters
Εκδότης Nkidu Games Inc.
Διάθεση
Ημ. Διάθεσης 22 Ιουλίου 2016

Απαιτήσεις παιχνιδιού
Λειτ. Σύστημα 64-bit Windows Vista or later
Επεξεργαστής 2 GHz dual-core 64-bit CPU
Μνήμη 4 GB RAM
Κάρτα Γραφικών DirectX 10 compatible GPU με 1 GB video RAM
Χωρητικότητα 5 GB διαθέσιμος χώρος

Δημήτρης Τάκος
Ακούει στο όνομα Δημήτρης Τάκος, ή αλλιώς ExpelliFarmus. Απέκτησε την πρώτη του PS2 κονσόλα στα εννέα του χρόνια, ενώ η γλυκιά νοσταλγία από το πρώτο του παιχνίδι το Crash Of the Titans τον ακολουθεί μέχρι σήμερα. Έχοντας ένα Gaming Facebook Page, και γράφοντας δεκάδες άρθρα εκεί, έχει μια εμπειρία για το τι σημαίνει αρθρογραφία. Τα FPS, strategy και adventure games είναι η ειδικότητα του. Του αρέσει να επικεντρώνεται στο ''ζουμί'' του παιχνιδιού, που είναι το Story, ενώ ο περιβόητος Sherlock Holmes είναι ο αγαπημένος του ήρωας, χωρίς βέβαια να λείπει ο κόσμος του Harry Potter όπου θαυμάζει από την πρώτη ταινία.