GameHorizon.gr

Descenders review: Το game που δεν ξέρατε ότι θέλατε!

Ουάου, απλά ουάου! Συγχαρητήρια στη RageSquid. Ποιος θα πίστευε πως ένα “Racing” game με ποδήλατα θα ήταν τόσο καλό, πόσο μάλλον στο 2018 όπου ο πήχης για τα παιχνίδια ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά; Αν και σε Early Access, είναι σε εξαιρετική κατάσταση με λίγα προς καθόλου bugs, ποιοτικό υλικό (πίστες,collectibles κ.τ.λ), πανέμορφα γραφικά και ένα “ζωντανό” soundtrack που είναι σίγουρο να σας γεμίσει με ενέργεια. Όταν ακούτε τις λέξεις  «Racing Game» τι σας έρχεται στο μυαλό? πιστεύω Dirt, WRC, Grand Turismo και άλλα παρόμοια. Αυτό το που κάνει το Descenders μοναδικό δεν είναι το γεγονός ότι είστε σε ποδήλατό αλλά το γεγονός ότι ενθαρρύνει τον παίκτη να παίξει με το δικό του στυλ. Πάντα υπενθυμίζει πως δεν είναι ένα αγώνας ενάντια στο χρόνο και αυτό το κάνει να διαφέρει από τα πιο πολλά  μοντέρνα Racing games.

Descenders

Gameplay

Το descenders κάνει πολλά πράγματα σωστά, από το πως χρησιμοποιεί το σύστημα πόντων μέχρι το πόσο έξυπνα έχει διαλέξει τη μουσική του. Και πιστέψτε με όταν σας λέω πως η μουσική μπορεί να επηρεάσει πολύ το πώς παίζετε. Είστε ένας ποδηλάτης ο οποίος διαλέγει ένα σπόνσορα και ο σκοπός σας είναι να τερματίσετε τις πίστες, κάνοντας καταπληκτικά κόλπα. Μέχρι τώρα υπάρχουν 4 πίστες: μία σε λιβάδι, μία σε δάσος, μία σε φαράγγι και μία πάνω σε χιονισμένο βουνό. Βέβαια είναι Early Access οπότε είναι σχεδόν σίγουρο πως θα υπάρξουν και άλλες στο μέλλον. Όλες οι πίστες είναι randomly generated και πρέπει να πω πως εδώ δουλεύει καταπληκτικά. Όχι μόνο είναι κάθε φορά μια καινούργια εμπειρία για τους καλούς παίκτες, αλλά επίσης μαθαίνει στους καινούργιους παίκτες ότι δεν πρέπει να βασίζονται σε κάποιο έτοιμο map αλλά στην ικανότητα τους.Descenders

Όσο για τα maps, το κάθε ένα είναι μοναδικό με το δικό του τρόπο. βέβαια όλα έχουν τις κλασσικές ράμπες, αλλά κάθε map έχει και δικά του εμπόδια,άλλα εύκολα άλλα δύσκολα. Το λιβάδι είναι γεμάτο ράμπες για να κάνετε κόλπα χωρίς απότομες στροφές ή μεγάλες κατηφόρες. Το δάσος είναι κλειστό και δεν σας αφήνει πολύ χώρο για λάθη. Το φαράγγι είναι απρόβλεπτο και είναι σαν ένα αδάμαστο ζώο, δύσκολο να το ελέγξεις. Το Βουνό νιώθει σαν ένα αληθινό βουνό, επικίνδυνο. Κάθε map όχι μόνο σας δοκιμάζει αλλά σας προετοιμάζει για το επόμενο στάδιο καθώς ο σκοπός είναι να περάσετε την πίστα κάνοντάς ριψοκίνδυνα κόλπα.

Descenders

Σαν κάθε άλλο Racing Game, το Descenders παίζεται καλύτερα με Controller παρά με το πληκτρολόγιο. Ο τρόπος παιχνιδιού είναι απλός: Ένα κουμπί για επιτάχυνση και ένα ως φρένο. Όσο για τους μοχλούς, θα χρησιμοποιήσετε και τους δύο. Το ενδιαφέρον κομμάτι είναι πως ο ένα μοχλός είναι για να στρίβετε το τιμόνι και ο άλλος είναι για να μεταφέρετε το βάρος σε μια πλευρά για να στρίψετε άμεσα. Είναι ένα ενδιαφέρον κομμάτι για κάποιον που το βλέπει το παιχνίδι πιο… “tryhard”. Μπορεί να ζητήσει να φτάσετε μια μεγάλη ταχύτητα σε μια πίστα με πολλές στροφές, το θέμα είναι πως όταν βάζετε το βάρος προς ένα μέρος χάνετε ταχύτητα. Η επιλογές που θα κάνετε στις στροφές μπορεί να σας κοστίσουν.

Descenders

Όσο για το reward και το life system είναι κάπως… αυστηρά, αλλά με τη καλή την έννοια. Οι Devs ξέρανε πως είναι ένα high risk-high reward game οπότε για να αποτρέψουν κάποια system abuses αρχίζετε μόνο με 3 ζωές. Κάθε φορά που χτυπάτε πάνω σε κάτι ή πέφτετε χάνετε μια από τις ζωές σας. Υπάρχουν κάποια challenges σε κάθε πίστα. Αν τα ολοκληρώσετε θα κερδίσετε μια έξτρα ζωή. Το καλό είναι πως μπορείτε να διαλέξετε τι είδους πίστα θέλετε π.χ με πολλές στροφές ή ανηφόρες.

Ήχος και εικόνα

Η μηχανή γραφικών που χρησιμοποιήθηκε είναι το Unity οπότε γραφικά δεν είναι κάτι το καινούργιο, πιο πολύ λεπτομέρεια υπάρχει στα επίπεδα παρά τον ποδηλάτη. Τα γραφικά, και ειδικά το Valley επίπεδο μου θυμίζει πολύ το Unigine Valley, αν και βέβαια αυτό δεν είναι κακό. Τα τοπία πολλές φορές είναι απίστευτα,  δείχνοντας την αληθινή δύναμη του Unity. Όσο για τη μουσική, είναι πολύ ενεργητική και ταιριάζει απόλυτα. Πολλές φορές βρήκα τον εαυτό μου να επιταχύνω επικίνδυνα λόγω της μουσικής. Τα drum and bass κομμάτια είναι καταπληκτικά, βέβαια δεν ανήκουν στη RagSquid αλλά στο Liquicity . Θα δείτε γνωστούς Artists όπως Rameses B για παράδειγμα, και το καλύτερο ; μπορείτε να κάνετε skip στο επόμενο τραγούδι σαν να έχετε ραδιόφωνο. Κάτι που πρόσεξα είναι πως η λίστα τραγουδιών αλλάζει ανάλογα με το επίπεδο. Κρατάνε τα κομμάτια θεματικά, κάτι που δείχνει ότι δεν πέταξαν απλά διάφορα τραγούδια μέσα, αλλά έκατσαν και σκέφτηκαν πιο τραγούδι πραγματικά ταιριάζει σε ποιο επίπεδο.

Descenders

Αξίζει να το πάρω;

Αν έχετε λεφτά για ξόδεμα ναι, αγοράστε το χωρίς δεύτερη κουβέντα. Δυστυχώς το Descenders έχει μεγάλη τιμή για το τωρινό υλικό του, Βέβαια είναι είναι ακόμα σε Early Access οπότε σίγουρα θα έχουμε παραπάνω πράγματα στο μέλλον. Το Descenders είναι ο καλύτερος τρόπος να αρχίσετε το 2018 σε θέμα παιχνιδιών. Είναι όμορφο, ενδιαφέρον, λίγο νοσταλγικό και πάνω από όλα διασκεδαστικό. Οπότε βάλτε το Descenders στη λίστα επιθυμιών σας και όταν υπάρχει κάποια έκπτωση αρπάξτε την ευκαιρία.

 

0.00
8.2

Gameplay

9.0/10

Atmosphere

9.0/10

Graphics

7.5/10

Soundtrack

9.0/10

Content

6.5/10

Θετικά

  • Διασκεδαστικό
  • Γεμάτο ενέργεια
  • Καταπληκτική μουσική

Αρνητικά

  • 'Ελλειψη υλικού

Facebook Comments

Πληροφορίες παιχνιδιού
Genre Racing,Sports,Cycling
Platforms PC,
Αρ. παικτών Single Player
Εταιρία Ανάπτυξης RageSquid
Εκδότης No More Robots
Διάθεση
Ημ. Διάθεσης 9 Φεβρουαρίου 2018

Απαιτήσεις παιχνιδιού
Λειτ. Σύστημα Windows 7, Windows 8, Windows 10
Επεξεργαστής i5 τελευταίας σειράς
Μνήμη 4 GB RAM
Κάρτα Γραφικών GTX 760 ή ίσης ή παραπάνω δύναμης
Χωρητικότητα 3 GB διαθέσιμος χώρος

Χρήστος Αντωνιάδης
Your friendly neighborhood reviewer