GameHorizon.gr

Diaries of a Spaceport Janitor Review

Το Diaries of a Spaceport Janitor είναι ένα θετικά παράξενο, indie adventure game με αρκετά management στοιχεία. Ωστόσο αυτό που παρατήρησα από την πρώτη κιόλας στιγμή είναι τα γραφικά του, τα οποία σου χαρίζουν μια νοσταλγία, θυμίζοντας σου παιχνίδια αρκετά παλιότερων χρόνων.

 Diaries of a Spaceport Janitor

Story

Η Janitor η οποία αποτελεί τον χαρακτήρα τον οποίον χειρίζεστε,είναι μία Alaensee(εξωγήινη φυλή) με κύρια δουλεία της να μαζεύει και να αποτεφρώνει σκουπίδια, ενώ το όνειρο της και φυσικά ο στόχος σας στο παιχνίδι είναι να φύγετε μακριά από τον πλανήτη του Xarban Rock.

 

Gameplay

Το κύριο κομμάτι του παιχνιδιού έχει να κάνει με την εξερεύνηση και την αναζήτηση  σκουπιδιών, σε όλη την έκταση του χάρτη, ο οποίος όμως δεν αφορά απλά έναν διαστημικό σταθμό. Έτσι ετοιμαστείτε να περάσετε αρκετές ώρες ερευνώντας δρόμους,πλατείες και γέφυρες που μοιάζουν στο σύνολο τους σαν ένας λαβύρινθος . Ετοιμαστείτε να μαγευτείτε από την ομορφιά και την ταυτόχρονη παραξενιά των τοπίων και να θυμάστε πάντα να σημαδεύετε μέρη σε περίπτωση που χάσετε τον δρόμο σας.

Diaries of a Spaceport Janitor

 

Κολλήστε στην ρουτίνα! Περνώντας  τις μέρες σας καθαρίζοντας, μαζεύοντας φαγητό και δοκιμάζοντας την τύχη σας σε διαφορά τυχερά παιχνίδια ανάμεσα σε περιοχές. Καθημερινές αποστολές επιβαρύνουν την Janitor, μέσω της οποίας θα παρέχεται στήριξη και μονότονη ασφάλεια σε μια  αβέβαιη κοινωνία! Πότε μην παραβιάσετε όμως την ρουτίνα σας. Προσευχηθείτε, δουλέψτε, φάτε και κοιμηθείτε (ή μήπως πρέπει να την παραβιάσετε;).

Χώστε την μύτη σας εκεί που δεν σας παίρνει και θα καταλήξετε να σας κυνηγούν σε κάθε βήμα σας. Γνωρίστε την τοπική θρησκεία και ανακαλύψτε όλα τα μυστικά που κρύβονται από πίσω. Μάλιστα μην ξεχάσετε να τρίβετε το τεράστιο σπαθί όταν θέλετε να αυξήσετε την τύχη σας. Τέλος το επίπεδο ανάμεσα στην βαρετή σας ρουτίνα, των ενδιαφέρων αποστολών και η γνωριμία σας με ισχυρούς ήρωες είναι τα στοιχεία που θα σας καθοδηγήσουν προκειμένου να βρείτε τον δρόμο για να φύγετε από τον Xarban Rock.Diaries of a Spaceport Janitor

 

Technical

Το Diaries of a Spaceport Janitor διαθέτει ιδιαίτερα γραφικά, γεγονός που μπορεί να ενοχλεί κάποιους αλλά και να εντυπωσιάζει κάποιους άλλους. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι αρκετά καλοφτιαγμένα και πως διασκεδάζεις μόνο με την όψη που έχει το κάθε αντικείμενο μέσα στο game. Επιπλέον ο συνδυασμός γραφικών αλλά και soundtrack είναι ικανά να ξυπνήσουν την φαντασία κάποιου και να του προκαλέσουν μια συναισθηματική βύθιση, εάν φυσικά και ο ίδιος αφοσιωθεί σε αυτό.

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το trailer του Diaries of a Spaceport Janitor:

Final Verdict

Το game αποκτάει αρκετό ενδιαφέρον εάν καταφέρετε να ανακαλύψετε τα μυστικά τα οποία κρύβει, ενώ αποτελεί την τέλεια επιλογή για τους λάτρεις των παλιότερων (retro) γραφικών. Προσφέρει μια πιο βαθιά εμπειρία από ότι φαίνεται και αποτελεί την ιδανική λύση για όσους θέλουν να ξεφύγουν από την βιαιότητα και τα κλασσικά shooter games.

6.6

Ιστορία

8.9/10

Ατμόσφαιρα

0.0/10

Γραφικά

7.0/10

Mουσική

9.0/10

Gameplay

8.0/10

Θετικά

  • Προσφέρει χαλαρότητα
  • Πληθώρα χρωμάτων
  • Βαθύ νόημα
  • Θετικά περίεργη υπόθεση
  • Αρκετές λεπτομέρειες που αφορούν τον κόσμο

Αρνητικά

  • Υπάρχουν ακόμα κάποια bugs
  • Έλειψη καθοδήγησης
  • Δυσκολία στο να μαζέψεις χρήματα

Facebook Comments

Πληροφορίες παιχνιδιού
Genre Andevture,Indie
Platforms
Αρ. παικτών SIngle player
Εταιρία Ανάπτυξης Sundae Month
Εκδότης tinyBuild
Διάθεση Steam
Ημ. Διάθεσης 16 Σεπτεμβρίου 2016

Απαιτήσεις παιχνιδιού
Λειτ. Σύστημα Windows 7/8/8.1/10
Επεξεργαστής Dual-Core Intel or AMD processor
Μνήμη 512 MB RAM
Κάρτα Γραφικών NVIDIA GeForce 550 GTX / AMD Radeon 5770 HD series card
Χωρητικότητα 512 MB διαθέσιμος χώρος

Γιώργος Κουλαξίδης
Ονομάζεται Γιώργος Κουλαξίδης ή αλλιώς "Nuxteridas". Οι πρώτες του εμπειρίες με το gaming έγιναν σε σπίτια συγγενών ή φίλων, ενώ αγαπημένο του game εκείνη την εποχή υπήρξε το Spyro. Αγόρασε τον πρώτο του υπολογιστή το 2006 όπου από εκεί ξεκίνησε και η στενότερη σχέση του με το gaming, κόλλησε με Call of duty:Modern Warfrare 1, κάτι που τον μετέτρεψε και σε μεγάλο λάτρη των Shooter. Πλέον είναι κολλημένος με RPG και Shooter games, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει από το να δοκιμάζει παιχνίδια που το τραβούν το ενδιαφέρον, μιας και τον έλκουν κυρίως τα όμορφα γραφικά και το πλούσιο story.