GameHorizon.gr

Με επιτυχία Στέφθηκε η Εκτόξευση του Hellas Sat 3

Με επιτυχία εκτοξεύτηκε εχθές ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος Hellas Sat 3 εχθές, από την εξέδρα εκτόξευσης της Γαλλικής Γουιάνας. Ο δορυφόρος, έχει το μέγεθος μικρού λεωφορείου , ενώ φέρει πάνω πάνω την Ελληνική και την Κυπριακή σημαία.

Με επιτυχία στέφθηκε η εκτόξευση του Hellas Sat 3

Ο Υπουργός ψηφιακής πολιτικής, κύριος Νίκος Παππάς όπου βρισκόταν εχθές στον χώρο εκτόξευσης δήλωσε :

Η Ελλάδα επανατοποθετείται στον παγκόσμιο χάρτη των διαστημικών εφαρμογών

Με τον νέο δορυφόρο ενισχύεται η τροχιακή θέση της Ελλάδας, γιατί θα υπάρξουν περισσότερες κεραίες στον κόσμο, που θα στραφούν στη θέση 39 μοίρες.

Με επιτυχία στέφθηκε η εκτόξευση του Hellas Sat 3

Λίγες πληροφορίες για τον δορυφόρο σύμφωνα με την Ερτ

 • Ο νέος δορυφόρος, έχει το μέγεθος ενός μικρού λεωφορείου
 • Κατασκευάσθηκε στη Γαλλία από τη γαλλo-ιταλική κοινοπραξία Thales Alenia Space, με αναμενόμενη
  διάρκεια ζωής 16,5 έτη , μήκος 7,5 μέτρα 
  και  βάρος 5,8 τόνων.
 • Είναι τοποθετημένος σε  ειδικό κουβούκλιο και στην κορυφή ενός από τους ισχυρότερους πυραύλους εκτόξευσης, του ευρωπαϊκού πυραύλου Arianne 5.
 • Προγραμματίζεται να σταθεροποιηθεί στην τροχιακή θέση 39 μοίρες ανατολικά, όπου τα δικαιώματα σε συχνότητες ανήκουν σε Ελλάδα και Κύπρο.
 • Στην αντίθετη πλευρά του δορυφόρου, οι θερμοκρασίες είναι της τάξης των  -75 βαθμών Κελσίου.
 • Ο δορυφόρος έχει δημιουργηθεί από κοινού με τον οργανισμό Immarsat (δορυφορική τηλεφωνία) που έχει έδρα το Λονδίνο, ο έλεγχος  όμως θα γίνεται από το κέντρο της Hellas Sat στο Κορωπί και στην Κακορατζιά μεταξύ Λάρνακας -Λεμεσού
 • Συνολικά, η κατασκευή και εκτόξευση του Hellas Sat 3
  αλλά και του Hellas Sat 4 που κατασκευάζεται στο Ντένβερ των ΗΠΑ, απαιτεί επένδυση πολύ μεγαλύτερη των 300 εκατ. ευρώ.
 • Με τους 47 αναμεταδότες του, ο δορυφόρος θα δώσει νέες δυνατότητες στον οργανισμό Inmarsat για την παροχή κινητών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και πρόσβασης στο διαδίκτυο στους επιβάτες των αεροσκαφών , στον εναέριο χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 • Η Hellas-Sat  με έδρα την Κύπρο,  αποτελεί πλέον θυγατρική της αραβικής Arabsat. Ο δορυφόρος θα είναι συμπληρωματικός και του επίγειου δικτύου Immarsat.

Ο Βασίλης Κωστόπουλος, ερευνητής στη Μονάδα Διαστημικών Προγραμμάτων στο ερευνητικό κέντρο «Αθηνά», μίλησε για την επόμενη μέρα για τον HELLAS SAT 3 :

Αν όλα πάνε καλά, μετά τους κατάλληλους ελιγμούς, ο δορυφόρος αναμένεται να τεθεί στην τελική γεωστατική τροχιά του περίπου πέντε μέρες μετά την εκτόξευσή του, οπότε πλέον θα έχουν αναπτυχθεί οι τέσσερις κεραίες του (μία για τον Hellas-Sat 3 και τρεις για τον Inmarsat).

Πηγή : www.ert.gr

Facebook Comments

Δημήτρης Τάκος
Ακούει στο όνομα Δημήτρης Τάκος, ή αλλιώς ExpelliFarmus. Απέκτησε την πρώτη του PS2 κονσόλα στα εννέα του χρόνια, ενώ η γλυκιά νοσταλγία από το πρώτο του παιχνίδι το Crash Of the Titans τον ακολουθεί μέχρι σήμερα. Έχοντας ένα Gaming Facebook Page, και γράφοντας δεκάδες άρθρα εκεί, έχει μια εμπειρία για το τι σημαίνει αρθρογραφία. Τα FPS, strategy και adventure games είναι η ειδικότητα του. Του αρέσει να επικεντρώνεται στο ''ζουμί'' του παιχνιδιού, που είναι το Story, ενώ ο περιβόητος Sherlock Holmes είναι ο αγαπημένος του ήρωας, χωρίς βέβαια να λείπει ο κόσμος του Harry Potter όπου θαυμάζει από την πρώτη ταινία.

No comments

Leave a Reply

GAMEHORIZON RECRUITMENT

GameHorizon