GameHorizon.gr

Eσείς θα παίξετε το Endless space 2

Πάντα ψάχνουμε για καινούρια παιχνίδια. Κάθε gamer εκεί έξω ξέρει τι θέλει και το ζητά πάντα. Ευτυχώς για εμάς, πλατφόρμες όπως το Steam μας δίνουν την δυνατότητα να εντρυφήσουμε στον κόσμο των παιχνιδιών και να βρούμε εκείνα τα παιχνίδια που μας αρέσουν περισσότερο. Και φυσικά το είδος δεν παίζει και πολύ σημασία καθώς πάντα θα μπορούμε να βρούμε κάτι. 

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον πρόλογο του Endless Space 2

 

 

Ας πάρουμε για παράδειγμα το Endless Space 2 το οποίο είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής σε early access στάδιο. Ναι, σίγουρα υπάρχουν πολλά λάθη αλλά μη ξεχνάμε πως ένα παιχνίδι σε early access έχει πάντα χώρο για βελτίωση. Και σας εγγυόμαστε πως το Endless Space 2, είναι ένα turn based strategy game που κάθε gamer παθιασμένος με τα παιχνίδια στρατηγικής θα θέλει να έχει στη συλλογή του.

 

Endless Space 2

Προς το παρόν το παιχνίδι, ενώ προσφέρει μία πληθώρα επιλογών, έχει αρκετές ελλείψεις.Η ιστορία του είναι κλασσική και απλή, παραμένει όμως ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Όπως καταλαβαίνουμε και από τον τίτλο του παιχνιδιού μιλάμε για ένα παιχνίδι που εξελίσσεται στο διάστημα.

Ο παίχτης μπορεί να επιλέξει προς το παρόν ανάμεσα από λίγους μόνο πολιτισμούς. Μη ξεχνάτε όμως πως βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή.

Τα πάντα μπορούν να αλλάξουν στο Endless Space 2

 

Endless Space 2

Στην αρχή του παιχνιδιού συναντάμε το πρώτο από τα λίγα αρνητικά στοιχεία καθώς το tutorial κομμάτι υπάρχει μόνο σε expert mode. Για κάποιον,δηλαδή,που δεν είναι γνώστης των turn based strategy games, το Endless Space 2 σε early access μπορεί να μην είναι και η καλύτερη επιλογή.

Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για αρνητικά κομμάτια του παιχνιδιού, καθώς το στάδιο στο οποίο βρίσκεται είναι στάδιο βελτίωσης και προσαρμογής. Μπορούμε όμως να αναλύσουμε μερικά από τα θετικά για να σας δώσουμε να καταλάβετε ακριβώς για ποιο λόγο το παιχνίδι αυτό αξίζει να είναι στην συλλογή σας.

Το πιο απλό κομμάτι είναι τα γραφικά που είναι φουτουριστικά όπου μας δίνουν την αίσθηση πως όντως κινούμαστε σε μία βάση δεδομένων που ελέγχει δεκάδες πλανήτες.Όλοι οι πλανήτες μπορούν να ανήκουν στον παίχτη.

Η διαφορά με άλλα turn based strategy games είναι πως εδώ δεν ελέγχουμε χώρες, αλλά ολόκληρους πλανήτες. Για κάποιον λοιπόν που πιστεύει ότι όσο μεγαλύτερα τόσο καλύτερα, αυτό είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι γι αυτούς.

Ο τρόπος κατασκευής κτηρίων και διαστημοπλοίων στο παιχνίδι θυμίζει πολύ την σειρά Total War και συγκεκριμένα τους τίλους από το Rome 2 και μετά. Οπότε οι φαν της συγκεκριμένης σειράς σίγουρα θα απολαύσουν αυτό το παιχνίδι. Δεν μένει όμως εκεί.

 

Endless Space 2

 

Γενικότερα το game play μας θυμίζει πάρα πολύ την σειρά Civilization. Καρτέλες τεχνολογίας, επιστήμης, πολιτικής αλλά και θρησκείας, είναι, μεταξύ άλλων, κάποια από τα πιο σημαντικά στοιχεία του παιχνιδιού.

Η μεγάλη διαφορά όμως με τα υπόλοιπα παιχνίδια βρίσκεται στην καρτέλα της πολιτικής. Εδώ έχουμε την δυνατότητα εκλογών, μπορούμε να επιλέξουμε ποια παράταξη θα ακολουθήσουμε σύμφωνα με τα λεγόμενά τους είτε σύμφωνα με το ποιοι θα μας βοηθήσουν να περάσουμε τους νόμους που θέλουμε. Ναι, το παιχνίδι μπορεί να εξελιχθεί άνετα σε μία μικρότερη έκδοση του Game Of Thrones.

Η γενική ιδέα του παιχνιδιού, όσον αφορά την ιστορία και το game play,δεν παρεκκλίνει πολύ από αυτά που έχουμε ήδη συνηθίσει. Το παιχνίδι, στο στάδιο που είναι, φαίνεται να μας δίνει κάποιες διαφορετικές επιλογές.

Είναι όμως ακόμα νωρίς να κρίνουμε, καθώς δεν έχουμε δει την τελική του μορφή. Σίγουρα όμως δεν είναι όμως ένα παιχνίδι που θέλουμε να αγνοήσουμε!

Διάθεση του παιχνιδιού στην Ελλάδα έχει η Zegetron ή μπορείτε να κάνετε την αγορά του παιχνιδιού μέσω της υπηρεσίας Steam από τον παρακάτω σύνδεσμο.

Μείνετε συντονισμένοι με το GameHorizon.gr για όλα τα νέα του Gaming, Anime, Gaming Gear αλλά και PnP. Μπορείτε να αφήσετε σχόλιο και να κάνετε Like για να υποστηρίξετε την ομάδα μας.

Gaming | eSports | Previews| Reviews | Anime | Events | Technology .

No comments

Leave a Reply

GAMEHORIZON RECRUITMENT

GameHorizon