GameHorizon.gr

Από έναν Gamer: Εθισμός στα Video Games

Ετοιμαστείτε να διαβάσετε ένα άρθρο που περιέχει σκληρές αλήθειες και αναπτύσσεται από την οπτική μεριά του gamer και όχι του ψυχολόγου που θα σου επιτρέψει 2 ώρες της ημέρας στα video games.

Στην καθημερινότητα μας έχουμε έρθει σε επαφή με πολλά άτομα, είτε στο σχολείο, είτε στην σχολή ακόμα και σε κοινή παρέα έξω. Πολλές φορές έτυχε να μιλήσετε για κάποιο game με τον φίλο σας και αμέσως να βρεθεί ένας και να σας πει “ααα είσαι εθισμένος πάμε για καφέ και εσύ μιλάς για το game”. Πραγματικά, είναι ώρα να βγάλω την οργή που έχω μέσα μου για αυτό το θέμα. Πρώτα από όλα, αγαπητέ φίλε, την ίδια στιγμή που θα σχολιάσω το pentakill μου, εσύ θα τσατάρεις από το κινητό σου με φίλους σου ή θα σχολιάζεις αστεία βίντεάκια. Μάντεψε, αυτό δεν σε κάνει λιγότερο εθισμένο από εμένα. Εγώ θα κάτσω σπίτι μου, θα παίξω τα games μου και μετά, θα πάρω την παρέα μου να βγούμε να πάρουμε αέρα. Άρα τι είναι χειρότερο; να αναλύσω για 5 λεπτά (στις 2-3 ώρες που θα αράξουμε ) το παιχνίδι που είχα πριν ή να είσαι και τις 3 ώρες καρφωμένος στο κινητό σου;

gamer

Δεύτερο πράγμα που θέλω να αναλύσω μετά το rage που έβγαλα είναι… η συμπεριφορά των γονέων. Το πέρασα και εγώ ο ίδιος στο λύκειο. Η ιστορία πάει ως εξής, κάθεσαι ένα όμορφο απόγευμα σπίτι σου, θα έρθουν και οι φίλοι σου και θα παίξετε τα games σας… αλλά θα έρθει ένας εκ των δύο γονέων και θα πει την γνωστή ατάκα “μα καλά όλη μέρα με αυτά τα πράγματα,πηγέντε να πάρετε λίγο αέρα”. Μάντεψε αγαπητέ γονέα, εν έτη 2016 για να βγεις μία βόλτα, πρέπει να έχεις χρήματα, έστω και για έναν καφέ στο χέρι. Οπότε εάν θέλεις να βγει έξω το παιδί σου, πρέπει να τον φορτώσεις με έστω λίγα ευρώ να κάνει το κομμάτι του. Εγώ σαν αρθρογράφος αυτή την στιγμή, έχω στο μυαλό μου όλες τις στιγμές που άκουσα την παραπάνω ατάκα και φέρνω στο μυαλό μου τα εκατομμύρια άτομα που έχουν έρθει στην ίδια θέση. Ζούμε στο 2016, αυτό πάει να πει πως το παρακάτω μοτίβο καταρρίπτεται.gamer

Τρίτο μέρος, ήρθε η ώρα να μπω στο ζουμί της υπόθεσης. Ένας gamer μπορεί να κρίνει αν είναι εθισμένος ή όχι;. Αγαπητοί φίλοι… ΟΧΙ. Υπάρχουν άτομα που θα παίξουν 6-7 ώρες και μετά θα βγουν να πάνε μία βόλτα. Υπάρχουν όμως και τα άτομα, που θα παίζουν και θα κοιμούνται, θα παρατάνε τα πάντα, τα πάντα όμως, μόνο για να παίξουν. Ομως δεν θα το έχουν καταλάβει, κάθε φορά που θα του λέει κάποιος για εθισμό εκείνος θα το παίρνει στην πλάκα γιατί δεν έχει καταλάβει πως όντως είναι εθισμένος. Για αυτό σας παρακαλώ, παίξτε ΌΣΑ game γουστάρετε, αλλά μετά να πάτε μία βόλτα. Η δική μου άποψη σε σχέση με των ιατρών είναι διαφορετική. Ένας ιατρός θα σου πει πως πάνω από 4 ώρες την μέρα είναι εθισμός, εγώ θα σου πω πως εθισμός είναι όταν σταματάς να ελέγχεις τον εαυτό σου.

Για αυτο, την επoμενη φορα που θα σε πουν εθισμενο, μαθε να απαντας ως σωστος gamer.

ethismos2

Μείνετε συντονισμένοι με το GameHorizon.gr για όλα τα νέα του Gaming, Anime, Gaming Gear αλλά και PnP. Μπορείτε να αφήσετε σχόλιο και να κάνετε Like για να υποστηρίξετε την ομάδα μας.

Gaming | eSports | Previews| Reviews | Anime | Events | Technology .

Το όνομα μου είναι Χρήστος. Φοιτητής Πληροφορικής, στο 1ο έτος. Αγαπημένα παιχνίδια: CS:Go,COD4,Total War,FIFA, NFS, League Of Legends. Μου αρέσει να παίζω σε PC, PS4, Nitendo DS. Πέρα από τα video games, αγαπάω και την τεχνολογία. Τα άρθρα μου σχετίζονται με gaming/tech news, αφιερώματα και κάποιες φορές esport news. Μπορείτε να με κάνετε Add στο Facebook ώστε να συζητήσουμε διάφορα θέματα που σας απασχολούν.

No comments

Αφήστε μια απάντηση

GAMEHORIZON RECRUITMENT

GameHorizon