GameHorizon.gr

For the King: The Review

Όταν έπεσε στα χέρια μου το παιχνίδι For the King, αμέσως κατάλαβα ότι είναι ένα παιχνίδι με πάρα πολλές προοπτικές. Ένα παιχνίδι που θα μου έδινε άπειρες ώρες διασκέδασης. Και δεν είχα άδικο φυσικά!
Το παιχνίδι είναι ένα strategic action rpg, πολλά υποσχόμενο και με καλές ιδέες. Χρησιμοποιεί και αναμιγνύει διάφορα στοιχεία tabletop παιχνιδιών για να μας δώσει την ευκαιρία να αντεπεξέλθουμε στις προκλήσεις που εμφανίζονται καθώς εξερευνούμε τα διάφορα βασίλεια.

(άρθρο γραμμένο από την Κατερίνα Πουσπουρίκα)

For the King Review

Εισαγωγή

Ας μιλήσουμε όμως πιο συγκεκριμένα. Το παιχνίδι έκανε την εμφάνιση του στο Steam, στις 28 Φεβρουαρίου 2017. Είναι ένα adventure, strategy, indie, turn-based RPG, ακόμα σε early access, το οποίο έχει λάβει ήδη πολλές θετικές κριτικές από παίχτες σε όλο τον κόσμο!

Αν και είναι λογικό να συναντάμε ακόμα αρκετά bugs καθώς παίζουμε, αυτό δεν σταματά το παιχνίδι από το να είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικό. Παίζοντας το παιχνίδι βλέπουμε την εξέλιξη της ιστορίας και κάνουμε level up τους χαρακτήρες μας για να φέρουμε εις πέρας την αποστολή!

For the King Review

Η Ιστορία

Ο βασιλιάς του βασιλείου του Fahrul, είναι νεκρός. Κανείς δεν ξέρει ποιος το έκανε. Η βασίλισσα σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να σώσει το βασίλειο από τον επικείμενο πόλεμο, ζητά βοήθεια από το ν οποιονδήποτε μπορεί να αναλάβει αυτήν την δύσκολη αποστολή. Να βρει τον ένοχο και να σταματήσει τον πόλεμο!
Ξεκινώντας το παιχνίδι

Εδώ ξεκινάει το παιχνίδι. Παίζοντας σε single player mode ο παίχτης δημιουργεί το αρχικό του party και με αυτό ξεκινά να εξερευνά τον χάρτη για στοιχεία και για μάχες που θα του δώσουν xp και equipment για να ντύσει το party του και να το κάνει πιο δυνατό. Ο παίχτης έχει την επιλογή να κρατήσει το party του όλο μαζί για περισσότερη προστασία ή να τους χωρίσει για να καλύψει περισσότερο έδαφος. Αλλά πια στρατηγική είναι άραγε η σωστότερη;

For the King Review

Το παιχνίδι φυσικά προσφέρει και άλλες επιλογές πέραν του single player mode. Μπορείτε να παίξετε σε local ή και σε online co-op mode, για να πολεμήσετε μαζί με άλλους παίχτες ή εναντίων τους με απώτερο σκοπό την νίκη στον Όνομα του Βασιλιά!

Φτιάχνετε τους δικούς σας ήρωες ανάλογα με τον τρόπο που εσείς παίζετε και με το πώς θέλετε να παίξετε. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε rangers, bards, fighters, mages και καθώς το παιχνίδι ακόμα εξελίσσετε, στο μέλλον ελπίζουμε και σε ακόμα περισσότερες επιλογές!

Ο κάθε χαρακτήρας έχει το δικό του inventory, τα δικά του όπλα και ικανότητες, τα οποία μπορείτε να αλλάξετε όποτε θέλετε και φυσικά τα δικά του στατιστικά και level. Το party μπορεί να κερδίζει xp μαζί ή ξεχωριστά! Αυτό φυσικά είναι δική σας επιλογή και θα επηρεάσει την εξέλιξη του παιχνιδιού!

For the King Review

Τα Γραφικά

Αν και αρκετά καρτουνίστικα, τα γραφικά του παιχνιδιού είναι πάρα πολύ καλά. Υψηλή ανάλυση και λεπτομερέστατες κινήσει των χαρακτήρων, το κάνουν ένα πολύ απολαυστικό παιχνίδι! Σίγουρα δεν μιλάμε για συνηθισμένα γραφικά. Δεν είναι καθόλου κουραστικά και δίνουν την αίσθηση μιας καινούριας σειράς γραφικών για παιχνίδια που κάνει την παρουσία της όλο και πιο αισθητή με κάθε καινούριο παιχνίδι που τα χρησιμοποιεί!

Gameplay

Το gameplay του For the King, είναι αρκετά εύκολο και ευχάριστο. Χρησιμοποιείτε κυρίως το ποντίκι με πλήρη ανάλυση των κινήσεων από το ίδιο το παιχνίδι και ένα πάρα πολύ όμορφα στημένο tutorial στο οποίο έχετε άμεση και εύκολη πρόσβαση για οποιαδήποτε απορία. Παρόλα αυτά το παιχνίδι είναι τόσο εύκολο που με μια καλή αρχή δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα στο να συνεχίσετε!
Final Thoughts

Το For the King είναι σίγουρα ένα παιχνίδι που αξίζει να έχει κάποιος στην συλλογή του. Ναι, είναι ακόμα σε early access και ναι έχει ακόμα αρκετά bugs τα οποία πρέπει να φτιαχτούν. Παρόλα αυτά το παιχνίδι δέχεται συνεχώς updates από τους developers οι οποίοι προσπαθούν και καταφέρνουν να το κάνουν όλο και καλύτερο!

For the King Review

Final Verdict

Ενδιαφέρουσα ιστορία, όμορφα γραφικά, εύκολο και διασκεδαστικό gameplay. Ότι χρειάζεται ένας gamer σήμερα για να απολαύσει ένα καλό παιχνίδι. Το For the King προσφέρει όλα τα παραπάνω και πολλά περισσότερα. Από εμένα έχετε το πράσινο φως για να το δοκιμάσετε. Και τα συμπεράσματα δικά σας!

Facebook Comments

Πληροφορίες παιχνιδιού
Genre Indie, RPG, Strategy, Early Access
Platforms PC
Αρ. παικτών Single Player
Εταιρία Ανάπτυξης IronOak Games
Εκδότης IronOak Games
Διάθεση Steam
Ημ. Διάθεσης 28 Φεβρουαρίου 2017

Απαιτήσεις παιχνιδιού
Λειτ. Σύστημα Windows 7, 8, or 10
Επεξεργαστής 2 GHZ quad core CPU
Μνήμη 8 GB RAM
Κάρτα Γραφικών 1 GB
Χωρητικότητα 2 GB available space