GameHorizon.gr

Fortnite – Απλά Meh – (Early Access)

Αχ ρε Fortnite, κανείς δεν σου έδωσε σημασία, όλοι σε ξέρουν μόνο για το Battle Royale σου. Είχες όμορφο animation style και φανταχτερά χρώματα, ήταν κάτι που μου άρεσε πάρα πολύ. Το building mechanic σου ήταν ενδιαφέρον και πολύ διασκεδαστικό αλλά τα ελαττώματα σου είναι φανερά.

Story

Πρέπει να το παραδεχτώ πως το Fortnite μου φαινόταν πολύ διαφορετικό στην αρχή. Ανοίγει με ένα πανέμορφο opening που είχε πάρα πολύ καλό voice acting, animation και διάλογο. Ήταν ένα ωραίο πακέτο αλλά σου δίνει μια πολύ διαφορετική εικόνα από τι είναι στη πραγματικότητα. To opening μου έδωσε την ψευδαίσθηση πως θα είχε διάλογο μεταξύ χαρακτήρων και ωραία cutscenes, Αχ, πόσο λάθος ήμουν. Η ιστορία είναι απλή, είστε ο “commander”, ένας άνθρωπος που βοηθάς τους “ήρωες” του Fortnite να σώσουν ότι επιζών υπάρχει. Καθώς συνεχίζετε τη μικρή σας “περιπέτεια”, βρίσκετε πληροφορίες για το πώς άρχισε η παράξενη καταιγίδα που κάνει τους ανθρώπους Husks, με λίγα λόγια Ζόμπι.

Fortnite

 

Και εδώ αρχίζουν τα προβλήματα για εμένα, ότι κομμάτι ανήκει στην Ιστορία του παιχνιδιού είναι ένα απλό voiceover. Είναι λίγο κρίμα γιατί το opening που ανέφερα στην αρχή ήταν καλοφτιαγμένο. Δυστυχώς δεν έχω πολλά να πως για το κομμάτι της Ιστορίας εκτός από το γεγονός ότι τα tasks για να προχωρήσετε πιο πέρα στην Ιστορία είναι μονότονα, με μικρή ποικιλία.

Gameplay

Εδώ είναι το ζουμί του παιχνιδιού και πρέπει να πω πως το παιχνίδι στο κομμάτι του gameplay δεν είναι κακό αλλά δυστυχώς δεν έχει κάτι καταπληκτικό πάνω του. Ας αρχίσουμε από το Building mechanic που είναι ένα από τα πιο ωραία πράγματα πάνω στο παιχνίδι. Είναι εύκολο αλλά με λίγη φαντασία δημιουργείς κτήρια χωρίς όριο, το μόνο πραγματικό όριο είναι η φαντασία του παίκτη. Αν και είναι λίγο λες και περιγράφω το minecraft το building mechanic του fortnite είναι διασκεδαστικό. Τα missions δυστυχώς δεν έχουν μεγάλη ποικιλία και αυτό λίγο πειράζει το Fortnite καθώς η τιμή του δεν είναι ίσα με την πραγματική του αξία. Το game έχει απλό objective: Φτιάξε ένα φρούριο γύρο από το objective όπως τον φαντάζεστε και μετά προστατέψετε το για ένα χρονικό διάστημα ή μέχρι να φτάσετε έναν αριθμό από kills.

Fortnite

Το πρόβλημα με το fortnite είναι η έλλειψη δυσκολίας, το τι έκανε για παράδειγμα το Call of Duty Zombies τόσο ωραίο ήταν ότι είχε ένα επίπεδο δυσκολίας που ήταν πολύ απότομο. Όμως εδώ για παράδειγμα το επίπεδο δυσκολίας είναι πολύ μικρό και ανεβαίνει πάρα πολύ αργά. Δεν λέω πως το Fortnite είναι ένα εύκολο παιχνίδι αλλά λίγες αλλαγές θα το κάναν πολύ καλύτερο. Όταν το παιχνίδι σου λέει από πού ακριβώς θα έρθουν τα husks και μπορείς να πας εκεί που κάνουν spawn είναι υπερβολικά εύκολο απλά κάνεις spawnkill δεν κάνεις καν defend, που γίνεται πιο πολύ σαν Left 4 Dead παρά κάτι που φωνάζει “είμαι tower defense game”.

Classes και το Reward/Loot system

Τα Classes δεν είναι και τόσο ενδιαφέρον, υπάρχει η κλασσική αγία τριάδα των RPG : το tank,το dps και το support. Βέβαια υπάρχουν αλλαγές στα abilities, αλλά παρόλα αυτά τα abilities δεν αλλάζουν το πως παίζεις, κυριολεκτικά μπορείς να παίξεις πυροβολώντας και τίποτα άλλο. Κάθε χαρακτήρας έχει 4 rarities τα οποία είναι πράσινο,μπλε,μοβ και κίτρινο/χρυσό. Δυστυχώς όμως το μόνο που αλλάζουν είναι τα stats των χαρακτήρων και τίποτα άλλο, όπως για παράδειγμα κάποιο έξτρα ability. Όσο για τα loot από κάθε mission δεν είναι κάτι το ενδιαφέρον, συνήθως είναι κάτι που μπορείς να “φαρμάρεις” 10 φορές παραπάνω στα missions. Αλλά οι πινιάτες είναι ότι καλύτερο, είναι υπερβολικά εθίστηκες. Δεν ξέρω πως το κατάφεραν αλλά μακάρι να υπήρχε κάποιο fortnite piniata simulator.Fortnite

Όσο για τα όπλα που κερδίζετε πρέπει να ξέρετε πως είναι αναλώσιμα και χαλάνε μετά από κάποια χρήση. Το βρίσκω έξυπνο καθώς κρατάει τους παίκτες από το να έχουν εκείνο το “jackpot” όπλο που απλά σκοτώνει ότι βρει. Βέβαια όλα αυτά πιθανόν να αλλάξουν στο μέλλον, το Fortnite είναι ακόμα Early Access οπότε αυτό το review σε λίγο καιρό μπορεί να έχει πέσει πάρα πολύ έξω.

Αξίζει τα λεφτά του;

Με μία λέξη; όχι, με πολλές; ανάλογα όχι. Το Fortnite δεν είναι κακό παιχνίδι αλλά δεν έχει κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει. Ναι, είναι ένα Tower Defense/RPG/semi open world/υπερβολικά πολλά πράγματα, και εκεί είναι το λάθος του, δεν ξέρει που ανήκει. Πιστεύω πως μπορεί να γίνει κάτι καλό στο μέλλον και να αξίζει πραγματικά αλλά τώρα μιλάμε για έναν Early Access τίτλο. Το παιχνίδι θα το πρότεινα σε παρέα που θα παίζετε τακτικά, μόνο εκεί πραγματικά αξίζει πουθενά αλλού. Χωρίς παρέα το παιχνίδι είναι βαρετό μετά από τις πρώτες 10 ώρες και αυτό με πονάει πολύ. Υπάρχει μέλλον εδώ αλλά πάει χαμένο πίσω από μια στρώση μονότονου gameplay. Δεν είναι ότι καλύτερο στην αγορά αλλά αυτό δεν το κάνει ένα κακό game.

6.9

Gameplay

6.5/10

Graphics

8.0/10

Story

4.0/10

Voice Acting

9.0/10

Θετικά

  • Animation
  • Ποικιλία όπλων και ηρωών
  • Καταπληκτικό building mechanic

Αρνητικά

  • Έλλειψη Ιστορίας
  • Μονότονο
  • Δεν έχει κάτι ιδιαίτερο πάνω του

Facebook Comments

Πληροφορίες παιχνιδιού
Genre Adventure,Tower Defence,RPG,Survival
Platforms PC, Playstation 4, Xbox One,Mac
Αρ. παικτών Multiplayer
Εταιρία Ανάπτυξης People Can Fly
Εκδότης Epic Games
Διάθεση
Ημ. Διάθεσης 2018

Απαιτήσεις παιχνιδιού
Λειτ. Σύστημα 64bit Versions of Windows 7, Windows 8, Windows 10
Επεξεργαστής Core i5 και πάνω
Μνήμη 8 GB RAM
Κάρτα Γραφικών Nvidia GTX 660 ή AMD Radeon HD 7870
Χωρητικότητα 7 GB διαθέσιμος χώρος

Χρήστος Αντωνιάδης
Your friendly neighborhood reviewer