GameHorizon.gr

Κριτική για το Get Out (2017)

Κριτική και επεξήγηση του Get Out

Καταρχάς να επισημάνουμε ότι το Get Out είναι μια ταινία που εξέπληξε τους πάντες τόσο για το καλοστημένο της σενάριο αλλά και για το psycho περιεχόμενο. Η ταινία ξεκινάει όπως κάθε άλλο horror/thriller στήνοντας ένα καλό story γύρω από μια σχέση, με τον Πρωταγωνιστή της ταινίας Chris, έναν Αφροαμερικάνο να ετοιμάζεται για  το ταξίδι του με την κοπέλα του στο σπίτι των γωνιών της. Η ταινία αρχίζει ομαλά και χιουμοριστικά αλλά και συνεχίζεται έτσι με κάποια ρατσιστικά αστεία γύρω από τον Chris. Κατευθυνόμενοι λοιπόν προς το σπίτι των γονιών της Rose, πέφτει ένα ελάφι πάνω στο αμάξι τους και πεθαίνει. Εκεί ο Chris κοκαλώνει και παίρνει ένα βλέμμα το οποία θα ξαναδούμε στη συνέχεια της ταινίας. Ε από κει και μόνο φάνηκε ότι το όλο πράγμα θα στραβώσει και την ψι λιαστήκαμε και εμείς και ο Chris.

Για αυτό βλέπουμε  σε αυτή τη σκηνή πως η Rose θέλει να φύγει αμέσως από κει και να αποπροσανατολίσει τον Chris, για να αγνοήσει τα σημάδια. Όταν στη συνέχεια φτάνουν στο σπίτι των γονιών της ο Chris κατευθείαν διακρίνει πως κάτι πάει στραβά με το υπηρετικό προσωπικό τους, οι οποίοι φέρονται περίεργα, και δεν μπορεί να μην προσέξει πως οι μόνοι μαύροι που έχουν, είναι οι υπηρέτες τους. Ο Chris παρόλα αυτά τους παρατηρεί και βλέπει πως τον παρακολουθούν. Ακόμα και στις στιγμές που είναι μόνος του έχουμε κάποιες τρομακτικές σκηνές που κάνουν τον Chris να φοβάται, όπως το βλέμμα της υπηρέτριας σε κάθε τους συνάντηση και τον επιστάτη ο οποίος έτρεχε μανιωδώς κατά πάνω του σαν να το κυνηγά ενώ έκανε γυμναστική.Γενικά βλέπουμε πως ο σκηνοθέτης αποφεύγει τα πολλά jump scare σε αυτό το horror και επικεντρώνεται στο να φοβίσει τον πρωταγωνιστή με psycho σκηνές, βλέμματα  και καταστάσεις.

Έπειτα όταν ο Chris επιστρέφει στη γυναίκα του,βρίσκει τη μάνα της να τον περιμένει στο σαλόνι. Εκεί πέφτει στην παγίδα της και υπνωτίζεται με το διαρκή χτύπημα ενός φλιτζανιού, βασικό step για τον απώτερο σκοπό της. Κατά την ύπνωση του Chris βλέπουμε πως η Missy( μάνα της Rose) παίζει με το μυαλό του και τον κάνει να φανεί ένοχος των συναισθημάτων του για να μπορεί να έχει τον έλεγχο πάνω του και ο ίδιος να μη μπορεί να κάνει τίποτα.

Στη συνέχεια γίνεται μια δεξίωση στο σπίτι όπου φαίνεται ότι κάτι πάει στραβά αφού όλοι η καλεσμένοι ασχολούνται με τον Chris και προσφωνούν τα διάφορα χαρακτηριστικά του. Εκεί συναντά ο Chris άλλον ένα μαύρο τον οποίο ήξερε από παλιά και τον γνώριζε και αυτός. Σ αυτή τους τη συνάντηση όμως ο γνωστός του Andrew Logan King δεν τον αναγνωρίζει και φέρεται αλλόκοτα. Έτσι ο Chris θέλει να συλλέξει στοιχεία και σε μια σκηνή βγάζει φωτογραφία τον Andrew με φλας. Εκεί βλέπουμε πως ο Andrew αλλάζει εντελώς προσωπικότητα και λέει στον Chris Get Out, δηλαδή τρέξε! Ήταν ξεκάθαρο από αυτή τη σκηνή ότι και ο Andrew ήταν υπνωτισμένος αφού είδαμε να δρα το φλας της κάμερας σαν το ήχο του φλιτζανιού και επιβεβαιώνεται όταν τον μαζεύει ο πατέρας της Rose και τον γιατρεύει ισχυρίζοντας πως έπαθε κρίση επιληψίας. Ο Chris όμως ξέρει πως αυτό είναι ψέμα γιατί έχει ξάδερφο επιληπτικό.Εδώ τα χάνει ο Chris καταλαβαίνοντας πια πως το όλο σκηνικό είναι ψεύτικο και πως θέλουν να του κάνουν κακό.Ήταν φανερό πλέον πως και ο επιστάτης και η υπηρέτρια και ο Andrew ήταν όλοι υπνωτισμένοι και ήξερε πως είναι ο επόμενος.

Μετά απ όλα αυτά ο Chris αποφασίζει να φύγει και η Rose συμφωνεί. Όταν όμως πάνε να φύγουν ο Chris ανακαλύπτει φωτογραφίες όπου φαίνεται ότι η Rose είχε σχέσεις και με την υπηρέτρια και με τον επιστάτη και με τον Andrew. Σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε, εφόσον ο επιστάτης και η υπηρέτρια είναι υπνωτισμένοι και οι παππούδες της Rose ξεκίνησαν την όλη οργάνωση, στα σώματα τους είναι λοιπόν οι παππούδες της Rose. Καιιι εκεί παιδιά μου αποκαλύπτονται όλα! Η Rose είναι στο κόλπο μαζί με όλη την οικογένεια της. Περικυκλώνουν τον Chris και αφού τον υπνωτίζουν τον δένουν σε μια πολυθρόνα και του αποκαλύπτουν τι γίνεται. Απ ότι φαίνεται η οικογένεια απαγάγει Μαύρους άντρες λόγω της καλής φυσικής τους κατάστασης και κάνουν εμπόριο οργάνων. Δένουν λοιπόν τον Chris και ενώ ετοιμάζονται βάζουν ένα βίντεο που με έξυπνο τρόπο υπνωτίζει τον Chris. Ο Chris όμως έξυπνα και καταφέρνει να ξεφύγει. Τους σκοτώνει έναν έναν εκτός από τη Rose και πάει να ξεφύγει. Εκεί όμως χτυπάει την υπηρέτρια με το αμάξι και αποφασίζει να την πάρει μαζί του. (Εντάξει σε αυτή τη σκηνή να σας πω με full audio στο cinema δεν ήταν μόνο ο Chris που χ… πάνω του!)

Αφού σκοτώνει και την γιαγιά,βλέπουμε να τρέχει σαν τρελάρας   ο Παππούς με την Rose με ένα όπλο να σκοτώσουν τον Chris. Εκείνος  όμως  δρα πανέξυπνα και χρησιμοποιεί το φλας του κινητού του στον παππού και έτσι έχει τον έλεγχο πάλι ο κανονικός επιστάτης όπου σκοτώνει την Rose και μετά αυτοκτονεί.Εδώ λοιπόν ξεκαθαρίζει εντελώς ο σκηνοθέτης τι παίζεται με τον υπνωτισμό και το story της οικογένειας.  Έπειτα η ταινία τελειώνει με τον κολλητό του Chris(Εντάξει κλάμα ο τύπος στην ταινία) να τον βρίσκει και να τον παίρνει μακρυά από εκεί.

Get out of that house man!

Λίγο Psycho ταινία θα λέγαμε καθώς σε εξιτάρει, και σε κρατά σε αγωνία  μέχρι το τέλος.Κέρδισε αμέσως το κοινό χωρίς να είναι πολύ frightening, τόσο για το πρωτότυπο σενάριο του στο οποίο πρόσθεσαν και story και λίγο scare. H ταινία Get Out έχει 8,3/10 βαθμολογία στο Imdb και 84/100 στο metascore και με ένα μικρό budget των 4.5 εκατ.$ έκανε box office πάνω από 150 εκατ.$ ως τώρα. ( μέσα σε 2 βδομάδες, λίγο σπάνιο για horror movie). Φήμες λένε πως θα μπορούσε το Get Out να επιστρέψει με ένα sequel όπου ο Chris θα διαλύσει όλη τους την οργάνωση)

 

 

 

Μείνετε συντονισμένοι με το GameHorizon.gr για όλα τα νέα του Gaming, Anime, Gaming Gear αλλά και PnP. Μπορείτε να αφήσετε σχόλιο και να κάνετε Like για να υποστηρίξετε την ομάδα μας.

Gaming | eSports | Previews| Reviews | Anime | Events | Technology .

Πασχάλης Κοπαράνης
Ονομάζεται Πασχάλης Κοπαράνης ή αλλιώς ''Copa''. Μεγάλη του αγάπη οι ταινίες , με ιδιαίτερη προτίμηση ταινίες των 80's & 90's.Οι ταινίες μπήκαν στη ζωή του στην ηλικία των 12 όταν είδε για πρώτη φορά την αγαπημένη του ταινία Rocky. Από τότε έχει μελετήσει αλλά και παρακολουθήσει ταινίες , τουλάχιστον 15 διαφορετικών κατηγοριών. Δεν έχει αγαπημένη κατηγορία ταινιών καθώς πιστεύει πως η κάθε ταινία προσφέρει κάτι διαφορετικό στον κάθε θεατή αλλά και γιατί η κάθε ταινία μέτρια ή καλή κρύβει κάτι το ωραίο για τον καθένα. Είναι συλλέκτης ταινιών καθότι έχει στην κατοχή του περισσότερες από 500 ταινίες αλλά και διαφόρων συλλεκτικών κομματιών γύρω από αυτές.Έχει ασχοληθεί με μια δικιά του ερασιτεχνική σελίδα από όπου και προωθούσε νέες ταινίες αλλά ασχολείται και με την βιογραφία των ηθοποιών αυτών που παρακολουθεί στις ταινίες.Από το 2010 άρχισε να βλέπει και ξένες σειρές έχοντας δει έως και σήμερα γύρω στις 30. Είναι πάντα ενημερωμένος και ελπίζει πως μια μέρα η νοοτροπία των παραγωγών, των μέσων και των ταινιόφιλων θα αλλάξει προς το καλύτερο.

No comments

Αφήστε μια απάντηση

GAMEHORIZON RECRUITMENT

GameHorizon