GameHorizon.gr

Gone Home – Review

Υπάρχουν πολλά είδη βιντεοπαιχνιδιών. Ένα από αυτά είναι το είδος που χάραξε το Dear Esther, τα walking simulator παιχνίδια τα οποία όμως δεν απευθύνονται σε πολλούς gamers. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και η πρώτη προσπάθεια της The Fullbright company το Gone Home.

Το παιχνίδι λαμβάνει χώρα σε μια απίστευτη κακοκαιρία στις 7 Ιουνίου του 1995, σε ένα αρχοντικό σπίτι του Οregon.  Η εικοσιενάχρονη πρωταγωνίστρια  Kaitlin Greenbriar γυρνάει στο σπίτι της, μετά από ένα χρόνο διακοπές στο εξωτερικό και ενώ όπως θα ήταν απολύτως λογικό περίμενε μια θερμή υποδοχή από την οικογένεια της, αντ’αυτου βρήκε ένα άδειο σπίτι και ένα σημείωμα να την περιμένει στην εξώπορτα του σπιτιού της.

Το σημείωμα αυτό είναι γραμμένο από την δεκαοχτάχρονη αδερφή της Kaitlin, Samantha η οποία την ικετεύει να μην ψάξει στο σπίτι προκειμένου να βρει στοιχεία για την απουσία της.  Η Κaitlin όμως φυσικά και κάνει το αντίθετο και έτσι για δυο περίπου ώρες ψάχνουμε εξονυχιστικά κάθε γωνία και αντικείμενο του υπερβολικά μεγάλου κατά την γνώμη μου σπιτιού.

Σε οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι το να ψάχνεις για αρκετή ώρα κάθε γωνιά και κάθε αντικείμενο που βρίσκεις μέσα σε ένα σπίτι,καταντάει βαρετό. Στο Gone Home όμως, κάθε άλλο παρά βαρετό δεν  είναι, και αυτό χάρη στην εκπληκτική ιστορία του, η οποία σε καθηλώνει να συνεχίζεις να ψάχνεις το σπίτι με σκοπό ανακαλύψεις και άλλα κομμάτια του puzzle της ιστορίας. Θα ήθελα να σας μιλήσω αρκετά για την ιστορία του παιχνιδιού παρόλα αυτά όμως δεν θα προβώ σε αυτήν την ενέργεια καθώς θεωρώ πως είναι καλύτερο να την ανακαλύψετε μόνοι σας.

Gone Home

Δεν σας κρύβω πως κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, ειδικά στο πρώτο ημίωρο, ένιωσα αρκετές φορές την αίσθηση του τρόμου παρόλο που γνώριζα πως το παιχνίδι δεν περιέχει κάποιου είδους jumpscare. Αυτό συνέβη χάρη στην όλη ατμόσφαιρα του παιχνιδιού. Οι βροντές από την απίστευτη κακοκαιρία που λαμβάνει χώρα στο Oregon καθώς και ο ήχος από τα βήματα πάνω στο ξύλινο δάπεδο του σπιτιού ήταν αρκετά για να με κάνουν να τρομάξω στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού.

Μπορείτε να δείτε το Review του Gone Home

Δεν θα μπορούσα να κλείσω το review χωρίς να αναφερθώ στα εκπληκτικά voice overs του παιχνιδιού. H Sarah Grayson στο ρόλο της Sam έδωσε πραγματικά θαυμάσια ερμηνεία. Σε καμία περίπτωση όμως, η ερμηνεία της δεν θα ήταν το ίδιο εάν δεν πλαισιωνόταν από την εξίσου θαυμάσια μουσική όπου έχει συνθέσει ο Chris Remo.

 

 

 

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2013 στο PC και τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους στις κονσόλες. Το μόνο αρνητικό που βρήκα στο παιχνίδι είναι η τιμή του η οποία σε όλες τις πλατφόρμες ανέρχεται στα 19 ευρώ, γεγονός όπου ίσως να αποτρέψει κάποιους από την αγορά του. Πάντως με την πρώτη πρόσφορα σας προτείνω ανεπιφύλακτα να το αγοράσετε.

Η The Fullbright company έδωσε στην αγορά έναν τίτλο όπου σίγουρα κάποιοι θα το κράξουν λέγοντας πως δεν είναι παιχνίδι, ενώ κάποιοι άλλοι θα ξετρελαθούν μαζί του. Εγώ προσωπικά ανήκω στην δεύτερη κατηγορία.

Gone Home

8.9

Ιστορία

8.5/10

Ατμόσφαιρα

8.5/10

Voice acting

9.5/10

Mουσική

9.0/10

Θετικά

  • Ο τρόπος που ξεδιπλώνεται η πλοκή της ιστορίας είναι μοναδικός
  • Εξαιρετικό voice acting
  • Μαγευτική αλλά και συγχρόνως ψυχοπλακωτική ατμόσφαιρα
  • Εξαιρετική δουλειά στο soundtrack του παιχνιδιού

Αρνητικά

  • Υψηλή τιμή διάθεσης στην αγορά

Facebook Comments

Πληροφορίες παιχνιδιού
Genre Adventure,exploration
Platforms
Αρ. παικτών Single-player
Εταιρία Ανάπτυξης The Fullbright Company
Εκδότης The Fullbright Company
Διάθεση Ψηφιακή διανομή
Ημ. Διάθεσης Windows, OS X, Linux: 15 Αυγούστου 2013, PlayStation 4, Xbox One: 12 January 2016

Απαιτήσεις παιχνιδιού
Λειτ. Σύστημα WindowsXP SP2 or higher
Επεξεργαστής Intel Core 2 Duo 1.8 GHz or higher
Μνήμη 2 GB Ram
Κάρτα Γραφικών Video card with 512MB of VRAM (Intel HD Graphics not supported)
Χωρητικότητα 2 GB διαθέσιμος χώρος