GameHorizon.gr

GRAVEL – REVIEW

Το παιχνίδι που σας προκαλεί να κλέψετε την παράσταση! Το GRAVEL είναι ένα racing game που, όπως λέει το όνομά του, ασχολείται κυρίως με αγώνες στο χώμα.

Το GRAVEL ξεκινάει με δυνατή μουσική και σε βάζει κατευθείαν στο κλίμα του παιχνιδιού. Παρουσιάζεται στον παίχτη όλη η καριέρα και ο βασικός αντίπαλος που καλείστε να αντιμετωπίσετε και να κλέψετε την παράσταση! Το παιχνίδι έχει πολλές επιλογές σε βοηθήματα και δυσκολίας. Υποστηρίζονται χειριστήριο, πληκτρολόγιο και τιμονιέρα. Παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι δεν είναι simulation και απευθύνεται σε πιο ευρύ κοινό που αγαπά το racing (arcade περισσότερο) το επίπεδο δυσκολίας του A.I είναι υπερβολικό με εξαίρεση το Very Easy και Easy.

Gravel - Parker

Το GRAVEL είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του. Χώμα, χώμα χώμα. Από αμμουδιές και τροπικά δάση έως λασπωμένες πίστες στην Αμερική με φορτηγά και RallyCross/autocross events. Δεν υπάρχει δυναμική εναλλαγή ημέρας/νύχτας ή δυναμικές εναλλαγές των καιρικών φαινομένων, εντούτοις υπάρχουν αρκετοί αγώνες που λαμβάνουν χώρα τη νύχτα ή υπό καταρρακτώδη βροχή. Έχει περισσότερα από 50 αυτοκίνητα, από ιστορικά μέχρι και σύγχρονα με πολλές επιλογές σε skins και όλα έχουν το δικό τους ήχο, τρόπο οδήγησης και συμπεριφορά. Το career σας ξεκινάει από το μηδέν μαθαίνοντάς σας τα events μέχρι να γίνετε ο καλύτερος off-road οδηγός του κόσμου.

gravel-game-mode

Στον τομέα των γραφικών το GRAVEL αφήνει μέτριες εντυπώσεις. Η Unreal Engine 4 δεν έχει αξιοποιηθεί σε τέλειο βαθμό, με το παιχνίδι να αντιμετωπίζει μερικές φορές πτώσεις σε fps, aliasing και texture popping. Τα loading screens είναι επίσης ελαφρώς χρονοβόρα (χαρακτηριστικό της UE4), ειδικά αυτά κατά την εκκίνηση του παιχνιδιού.
Στον τομέα του ήχου εντυπωσίασαν τα άκρως ρεαλιστικά εφέ. Ο εκφωνητής δυστυχώς επαναλαμβάνεται έντονα.

Τα weekly events ~μια ιδέα που ήρθε από το DiRT Rally~ δουλεύουν άψογα και στο GRAVEL: Εβδομαδιαία events όπου καλούν τους οδηγούς από όλο τον κόσμο να αναμετρηθούν μεταξύ τους. Τα events αυτά έχουν τη δικιά τους, ιδιαίτερη δυσκολία. Tα Free Race και Time Attack είναι δύο modes τα οποία ο χρήστης μπορεί να μάθει τις πίστες του παιχνιδιού αλλά και να συναγωνιστεί άλλους οδηγούς από όλο τον κόσμο.
Στο Multiplayer δεν υπάρχουν διαθέσιμοι σέρβερ και δεν καταφέραμε να παίξουμε Multiplayer αγώνα.

Συνοψίζοντας το GRAVEL…

Μια πολύ διαφορετική προσέγγιση της εταιρίας για τα racing παιχνίδια που ήρθε να γεμίσει το κενό που άφησε το DiRT Showdown ή κάποιος άλλος παρόμοιος τίτλος με έναν πολύ ωραίο τρόπο. Απευθύνεται σε παίχτες που αγαπούν τους χωμάτινους αγώνες και θέλουν να περάσουν λίγο χρόνο χαλαρώνοντας με ένα πολύ καλό career ή με weekly events. Είναι ένα παιχνίδι που θα σας διασκεδάσει και θα σας ταξιδέψει σε ξεχωριστά τοπία για 10 – 15 ώρες. Η τεράστια ποικιλία σε αυτοκίνητα δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο, όπως και τα weekly challenges, βάζοντας τον υποψήφιο οδηγό στη διαδικασία του ανταγωνισμού.

Το παιχνίδι δοκιμάστηκε από τον streamer και χρόνια οδηγό simulation παιχνιδιών Γιώργο Μπράτσο με τιμονιέρα Thrustmaster T300RS Alcantara, ο οποίος ευχαριστεί την Bandai Namco για την παραχώρηση του τίτλου.
Στο κανάλι του στο YouTube μπορείτε να βρείτε βίντεο και οδηγούς για όλα τα racing/rally παιχνίδια που κυκλοφορούν.

GRAVEL

6.8

Gameplay

6.5/10

Graphics

6.5/10

Sound

7.0/10

Atmosphere

7.0/10

Θετικά

  • Αυτοκίνητα
  • Πίστες
  • Ατμόσφαιρα
  • Weekly Events

Αρνητικά

  • Εκφωνητής
  • Ρυθμίσεις για τιμονιέρα
  • Multiplayer

Facebook Comments

Πληροφορίες παιχνιδιού
Genre Racing
Platforms PC, Playstation 4, Xbox One
Αρ. παικτών Multyplayer
Εταιρία Ανάπτυξης Milestone S.r.l.
Εκδότης Milestone S.r.l.
Διάθεση Bandai Namco
Ημ. Διάθεσης 27 Φεβρουαρίου 2018

Απαιτήσεις παιχνιδιού
Λειτ. Σύστημα Windows 7 64-Bit or later
Επεξεργαστής Intel Core i5-2500, AMD FX-8100 or equivalent
Μνήμη 8 GB RAM
Κάρτα Γραφικών NVIDIA GeForce GTX 760 with 2 GB VRAM or more / AMD Radeon HD 7950 with 2 GB VRAM or more
Χωρητικότητα 15 GB available space

Ονομάζεται Γιώργος Μπράτσος, γνωστός και ως Bratsaki. Web developer στο επάγγελμα, rally racer στο hobby. Ξεκίνησε το gaming από μικρή ηλικία και συγκεκριμένα τον κέρδισαν τα rally/racing games. Με τιμονιέρα από ηλικία 8 χρονών, στο θρυλικό Colin Mc Rae 2, αγωνίζεται σε κάθε είδους ειδική διαδρομή μέχρι σήμερα σε όλα τα διάσημα games. Πωρωμένος Assassin's Creed fan και μόνιμα ερωτευμένος με την Mercy από το Overwatch. Χαρούμενος βραδινός έως μεταμεσονύχτιος steamer που θα σας κρατήσει παρέα τις κρύες νύχτες του χειμώνα αλλά και τις ζεστές του καλοκαιριού.