GameHorizon.gr

Grimgar of Fantasy and Ash, Μία πρώτη εικόνα.

Πολλές σειρές anime έχουν αξιοποιήσει το θέμα εγκλωβισμού των χαρακτήρων σε ένα κόσμο που δεν γνωρίζουν και σε αυτόν διακινδυνεύετε η προσωπική τους επιβίωση. Ο κόσμος της Grimgar όμως, μας παρουσιάζει μία ευχάριστη έκπληξη… ένα κόσμο που λειτουργεί πολύ πιο ρεαλιστικά και τοποθετεί του πρωταγωνιστές, πέρα από ριψοκίνδυνες καταστάσεις, σε άκρως πραγματικά προβλήματα όπως στέγαση, τροφή και οικονομική εξασφάλιση. Η σειρά Grimgar of Fantasy and Ash , ή αλλιώς όπως μπορείτε να την βρείτε τιτλοφορημένη σε sites, «Hai to Gensou no Grimgar» πρόκειται να μας προσφέρει αυτό το θέαμα αυτή την χειμερινή σεζόν.

grimgar-of-fantasy-and-ashes_gamehorizon

Καθώς οι πρωταγωνιστές ανοίγουν για πρώτη φορά τα μάτια τους, το μόνο τους στοιχείο για το ποιοι είναι, είναι το όνομα τους. Μέσα σε αυτό λοιπόν το σκοτεινό δωμάτιο, μεσαιωνικού τύπου, έρχονται σε επαφή με τους υπόλοιπους χαρακτήρες σε ένα κόσμο που δεν θυμούνται και ονομάζεται Grimgar. Το αξιοπερίεργο είναι ότι χρησιμοποιούν τακτικά λέξεις που σίγουρα δεν καταλαβαίνουν, αλλά νιώθουν τρομερή οικειότητα με αυτές.

Αμέσως μετά την αφύπνιση, τους δίνεται η εντολή πως για να κερδίσουν το ψωμί τους και να επιβιώσουν σε αυτόν τον κόσμο, θα πρέπει να καταταγούν σε ένα στρατιωτικό σώμα, που ονομάζεται Reserve Army forces, έτσι ώστε να κρατήσουν την πόλη ασφαλή από τα περιπλανόμενα τέρατα που την περιτριγυρίζουν. Οι πιο αποφασιστικές προσωπικότητες αναχωρούν άμεσα για την αποστολή που τους ανατέθηκε, και έτσι μένουν μόνοι τους ο Manato , ο Haruhiro, ο Ranta, η Yume, ο Mogzo και η Shihoru, ένα γκρούπ που σίγουρα δεν είναι έτοιμοi να πολεμήσουν τέρατα. Αλλά γεννημένοι από τις στάχτες του παρελθόντος τους, η νέα ομάδα είναι αποφασισμένη να καταφέρει να επιβιώσει στον κόσμο της Grimgar.

Hai_to_gensou_no_grimgar_party_gamehorizon

Η άνωθεν σειρά είναι βασισμένη σε νουβέλα, γεγονός που μας εγκαρδιώνει καθώς πρώτο μέλημα κάθε νουβελίστα είναι να περάσει συναισθήματα στο κοινό του, μόνο με το σενάριο και μετά με την εικόνα. Πολλές από της γνωστές επιτυχίες των τελευταίων χρόνων έχουν ως πηγή νουβέλες και αυτό είναι άκρως θετικό λόγο της ποικιλίας που δίνεται πλέον στα studio για επιλογή της επόμενης παραγωγής τους. Το  Hai to Gensou no Grimgar είναι ένα ακόμη σκαλοπάτι σε αυτό το δρόμο. Αναμένουμε να μείνει πιστό στο είδος του και να έχει τακτικές και αγωνιώδεις μάχες, όπως και να δραματοποιήσει καταστάσεις για να μας φέρει πιο κοντά στους ήρωες της ιστορίας. Το καινοτόμο στοιχείο που κάποιος μπορεί να παρατηρήσει δεν είναι η εξέλιξη του επιπέδου των χαρακτήρων, αλλά αντίθετα η τοποθέτηση τους στην αρχή της δοκιμασίας. Το party ξεκινάει ανίκανο να κερδίσει έστω και ένα Goblin, αλλά σταδιακά μαθαίνοντας από τα λάθη τους και με προπόνηση, θα χτίσουν τις δυνάμεις τους και ελπίζουμε να πανηγυρίσουμε μαζί τους στην πρώτη σημαντική τους επιτυχία.

hai-to-gensou-no-grimgar_adventure_gamehorizon

Μείνετε συντονισμένοι με το GameHorizon.gr για όλα τα νέα

 του Gaming, Anime,Gaming Gear αλλά και PnP

Facebook Comments

Ονομάζεται Γιώργος Δαλαμάγκας ή αλλιώς “Lienor”. Ξεκίνησε να ασχολείται με τον χώρο του gaming σε ηλικία δύσκολο και ο ίδιος να θυμηθεί. Τα πρώτα games ήταν σίγουρα δισκέτες για υπολογιστή DOS. Σύντομα γνώρισε το πρώτο game που τον ενθουσίασε για την ιστορία του και όχι απλά για το gameplay και δεν ήταν άλλο από το Metroid Prime για GameCube. Με τα χρόνια (και μετά από άπειρα games) ήρθε και η αγάπη για τα anime, που όπως ορίζονται από τον ίδιο είναι η απόλυτη ελευθερία του σεναριογράφου καθώς τα πάντα με λίγη φαντασία γίνονται εικόνες. Σήμερα, εξακολουθώντας να διατηρεί αυτά τα hobby του, γράφει για το Gamehorizon.gr, και παρά την έλλειψη προϊστορικού στην αρθρογραφία, ελπίζει πως μπορεί να βοηθήσει έστω ένα βήμα για την δημιουργία αυτού του άψογου Community.

One comment

  1. Αλέξανδρος Χανάς says:

    Αρκετά υποσχόμενη σειρά,Old cat !!

Leave a Reply

GAMEHORIZON RECRUITMENT

GameHorizon