GameHorizon.gr

Gwent το Νέο Παιχνίδι στη Γειτονιά

Το Gwent είναι ένα νέο card game το οποίο άρχισε από το παιχνίδι The Witcher 3: The Wild Hunt, το οποίο βγήκε στις 19 Μάιου 2015. Άρχισε ως minigame στο Witcher 3, αλλά οι developers είδαν πως το minigame άρχισε να φτιάχνει δικό του community και έτσι στην E3 2016 ανακοίνωσαν ότι στις 25 Οκτωβρίου θα άνοιγε τις πόρτες του σε εμάς το “Gwent: The Witcher Card Game” σε μορφή Closed Beta. Πολλά άλλαξαν από το minigame μέχρι τώρα αλλά οι κανόνες είναι άθικτοι. To Closed beta μας άφησε μια γεύση που δεν έχουμε δει πουθενά αλλού καθώς μας έδωσε ένα card game που εκτός από ενδιαφέρον gameplay, έχει και ωραία ατμόσφαιρα. Κάθε ομάδα (faction) στο παιχνίδι νιώθει μοναδική με τις δικές τις κάρτες και τους δικούς της τρόπους εκτέλεσης. Μια ωραία πινελιά είναι το Witcher 3 Soundtrack που παίζει στο background και αναλόγως της ομάδας αλλάζει και το κομμάτι που παίζει.Gwent photo

Core Gameplay

Το Gwent έχει την έμφαση του στο skill παρά στη τύχη αλλά κανένα card game δεν θα είναι ποτέ χωρίς το luck factor. Στο Gwent αρχίζετε με 10 κάρτες στο χέρι και μπορείτε να αλλάξετε μέχρι 3. Μπορείτε να παίξετε μόνο μια κάρτα κάθε γύρο. Για να νικήσετε πρέπει να νικήσετε τον αντίπαλό σας 2 φορές, με μέγιστο 3 γύρους. Συνήθως προσπαθείτε να νικήσετε τον πρώτο γύρο και να κάνετε τον αντίπαλο να παίξει τις καλές κάρτες του καθώς εάν δεν νικήσει το δεύτερο γύρο θα χάσει το παιχνίδι. Πολλοί νέοι παίκτες προσπαθούν να νικήσουν τον 1ο γύρο με οπουδήποτε τρόπο χάνοντας πολλές χρήσιμες κάρτες. Μερικές φορές είναι καλύτερο να χάσεις ένα γύρο και να σώσεις τις κάρτες σου.

Decks και Factions

Gwent photo

Το Gwent έχει 5 Διαφορετικά faction με τις δικές τους κάρτες και playstyle. Κάθε deck χωράει 40 κάρτες : μέχρι 4 Χρυσές, μέχρι 6 ασημένιες και άπειρες χάλκινες, σε οποιοδήποτε συνδυασμό. Κάθε ομάδα έχει 3 διαφορετικά preset builds για να επιλέξετε που συνήθως καθορίζουν το πως θα παίξετε το deck, αλλά άμα είστε δημιουργικοί μπορείτε να κάνετε decks που κανείς δεν έχει σκεφτεί.

 

 

Faction και Neutral κάρτες

Αν και κάθε ομάδα έχει τις δικές της κάρτες υπάρχουν Neutral κάρτες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε ομάδα προσφέροντας περισσότερους συνδυασμούς και συνεργία με άλλες κάρτες. Δυστυχώς πολλές neutral κάρτες δεν είναι τόσο χρήσιμες όσο άλλες (Gaunter im looking at you).Gwent photo

Premium Κάρτες και Currency

Το Gwent έχει 3 διαφορετικά Currency: Το κύριο που είναι για την αγορά Βαρελιών (πακέτα καρτών) λέγεται “Ores” και τα αποκτάτε μετά από ένα ποσοστό νικών σε μια μέρα ή σας τα βραβεύει ο αντίπαλος πατώντας το κουμπί good game. Το δεύτερο είναι τα “scraps” με τα οποία δημιουργείτε κάρτες και τα αποκτάτε με τον ίδιο τρόπο με τα Ore αλλά και επίσης καταστρέφοντας (mill) περίσσιες κάρτες (το αντίστοιχο dust). Το τελευταίο currency είναι για τι δημιουργία premium καρτών οι οποίες είναι ωραίο eyecandy παρά τίποτα άλλο, δεν προσφέρουν τίποτα σε gameplay αλλά τα animation είναι εξαίσια και παράγουν ήχο στη προεπισκόπηση. Παράδειγμα ένας από τους leaders του Skellige.

Gwent photo

 

Competitive Gwent Σκηνή

Λίγες μέρες πριν το Gwent μπει σε Open Beta ανακοίνωσαν τον πρώτο τουρνουά με έπαθλο 100.000 ευρώ. Αυτή η κίνηση αύξησε των πληθυσμό των παικτών και έφερε επαγγελματίες παίκτες καρτών όπως τον γνωστό Γερμανό παίκτη του Hearthstone Andrian Koy, γνωστό και ως “Lifecoach” και επίσης νικητή του Gwent Challenger.Gwent photo

Μοναδικότητα και Δυσκολία

Το Gwent σας προσφέρει μια πρόκληση καθώς κάθε κίνηση είναι η διαφορά μεταξύ νίκης και ήττας. Πολλές κάρτες έχουν περίπλοκους κανόνες, όπως οτι πρέπει να τοποθετηθούν κάπου συγκεκριμένα ή  πρέπει να έχετε ρίξεις κάποια άλλη κάρτα πρώτα. Μπορείτε να έχετε τις καλύτερες στο παιχνίδι και να χάσετε γιατί ο αντίπαλος σας ξέρει ότι δεν μπορεί να σας νικήσει άμεσα οπότε προσπαθεί να σας χαλάσει τα σχέδια κάνοντας ανορθόδοξες ή περίεργες κινήσεις.

Το παιχνίδι είναι ένα απλό card game για το καθημερινό παίκτη αλλά κρύβει playstyles και πολλούς μυστικούς συνδυασμούς τους οποίους το ενεργό community του game βρίσκει κάθε μέρα. Κάθε σεζόν θα κρατάει 2 μήνες και με κάθε μία θα προσθέτονται νέες κάρτες, δίνοντας μια μεγαλύτερη ποικιλία και νέους τρόπους να παίξετε, κρατώντας το παιχνίδι φρέσκο και ανανεωμένο.

Τελικές Σκέψεις

Το παιχνίδι υποσχέθηκε ένα singleplayer story και ξέρουμε σίγουρα ότι στο μέλλον θα είναι έτοιμο. Εάν θέλετε να περάσετε καλά παίζοντας ένα card game με ενδιαφέρον gameplay, καλό και ενεργό community που βγάζει καινούργια decks για κάθε περίσταση και γερές δόσεις Witcher να σας θυμίζουν οτι κυνηγάτε τέρατα, τότε το Gwent είναι μια εξαίσια επιλογή με πολλά να προσφέρει. Το Gamehorizon εγκρίνει.

Το παιχνίδι είναι δωρεάν με εγγραφή ή σύνδεση σε λογαριασμό GoG. Για να δοκιμάσετε το παιχνίδι πατήστε  εδώ. Σας εύχομαι καλή τύχη και σας περιμένω για να παίξουμε ενάντια ο ένας στον άλλον.

8.2

Graphics

8.0/10

Soundtrack

8.0/10

Gameplay

8.5/10

Θετικά

  • Τρόποι παιχνιδιού
  • Μουσική
  • Καλό ranking σύστημα

Αρνητικά

  • Δυσκολία στην αρχή
  • Κάμποσες άχρηστες κάρτες

Facebook Comments

Πληροφορίες παιχνιδιού
Genre Card Game
Platforms PC, Playstation 4, Xbox One
Αρ. παικτών Multiplayer
Εταιρία Ανάπτυξης CD Projekt RED
Εκδότης CD Projekt
Διάθεση GoG
Ημ. Διάθεσης 25 Οκτωβρίου 2016

Απαιτήσεις παιχνιδιού
Λειτ. Σύστημα 64bit Versions of Windows 7, Windows 8, Windows 10
Επεξεργαστής Intel Core i3 6100 ή AMD FX-6300
Μνήμη 4 GB RAM
Κάρτα Γραφικών NVIDIA GeForce GTX 660 ή AMD Radeon R7 265
Χωρητικότητα 4 GB διαθέσιμος χώρος

Χρήστος Αντωνιάδης
Your friendly neighborhood reviewer