GameHorizon.gr

Hand of Fate – Review

Το παίξαμε και σας το παρουσιάζουμε. Για σήμερα έχουμε review για το Hand of Fate!

Το Hand of Fate είναι ένα παιχνίδι που συνδυάζει στοιχεία collectible card game και RPG. Είναι ένα παιχνίδι της Defiant Development και κυκλοφόρησε επίσης από την ίδια εταιρία στις 17 Φεβρουαρίου του 2015 για Windows, Linux, OS X και τις κονσόλες Xbox One και PlayStation 4. Αλλά ας περάσουμε τώρα στα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια του παιχνιδιού.

Πλοκή και Gameplay

Το παιχνίδι ξεκινάει αμέσως χωρίς να έχει κάποιο tutorial, όμως η πρώτη αποστολή είναι τόσο απλή που ο παίχτης δεν νιώθει πως πέφτει απευθείας στα βαθιά. Το παιχνίδι ξεκινάει με έναν μάγο να μας προσκαλεί να καθίσουμε σε ένα τραπέζι απέναντί του. Στη συνέχεια μοιράζει κάποιες κάρτες στο τραπέζι κι ο παίχτες επιλέγει ποια κάρτα θα ανοίξει. Κάθε κάρτα που ανοίγει ο παίκτης μπορεί να τη σκεφτεί ως μία “πόρτα”, καθώς από πίσω ο χαρακτήρας θα κληθεί να πάρει μία απόφαση η οποία επηρεάζει και την πορεία της ιστορίας. Έτσι μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με ένα goblin που μας προσφέρει ένα αντικείμενο σε αντάλλαγμα με φαγητό, χρυσάφι ή συζήτηση, ένα ξωτικό που μας εκπληρώνει μία ευχή, ή ίσως και μία ορδή σκελετών. Στην τελευταία περίπτωση το παιχνίδι περνάει σε combat system, όπου ο χαρακτήρας θα πρέπει να πολεμήσει με το gear που έχει διαθέσιμο εκείνη τη στιγμή.

 

hand-fate-review

 

Το σύστημα μάχης είναι απλούστατο: ένα κουμπί για επίθεση, ένα κουμπί για stun attack κι ένα κουμπί για roll έτσι ώστε να αποφύγει επιθέσεις. Είναι πανομοιότυπο με το σύστημα μάχης του Arkham Asylum ή ακόμα καλύτερα του Shadows of Mordor, χωρίς δυστυχώς να καταφέρει να ενθουσιάσει τον παίκτη όπως στους παραπάνω τίτλους. Θα επανέρθουμε στο RPG στοιχείο παρακάτω. Επίσης το random στοιχείο είναι έντονο στο παιχνίδι, για παράδειγμα όταν ο παίκτης ανοίγει μία κάρτα που κρύβει από πίσω έναν καταρράκτη. Εκεί θα πρέπει ο παίκτης να επιλέξει μία από τις τέσσερις κάρτες και να εύχεται πως δε θα του τύχει failure.

Hand of Fate

 

Γιατί αν του πετύχει, μπορεί να χάσει ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής του, ή ακόμα και φαγητό ή χρυσό. Σε κάθε αποστολή οι κάρτες στο τραπέζι σχεδιάζουν ένα dungeon και μπορούμε να ολοκληρώσουμε ένα επίπεδο χωρίς να αποκαλύψουμε τι κρύβεται πίσω από κάθε μία. Στο τέλος, αφού ξεφύγουμε ανεβαίνοντας τις σκάλες ή εξολοθρεύσουμε το τελικό bossάκι, ο μάγος ανάλογα με τις αποφάσεις μας στην ιστορία, μας δίνει κάποιες κάρτες. Με αυτές τις κάρτες ο παίκτης μπορεί να δημιουργήσει μία τράπουλα που λειτουργεί ως gear για τον χαρακτήρα μας για τις επόμενες περιπέτειες. Όλα αυτά μαζί συνθέτουν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, που δυστυχώς όμως δεν είναι και τόσο ισορροπημένο. Ή ο χαρακτήρας θα γίνει op από τις πρώτες κιόλας αποκαλύψεις καρτών, ή θα πρέπει να περιμένει για το επόμενο combat για να χάσει.

 

hand-fate-review

Γραφικά και Combat

Αυτά τα δύο μπορούν να μπουν στην ίδια κατηγορία διότι τα γραφικά δε φαίνονται αλλού στο παιχνίδι. Βλέπουμε καλοσχεδιασμένα τοπία και καλοσχεδιασμένους χαρακτήρες, όμως μερικές λεπτομέρειες και η κακή οπτική της κάμερας είναι αυτά που νευριάζουν τον παίκτη. Μία πιθανή παγίδα δεν γίνεται αντιληπτή καθώς ένας τοίχος μπροστά μας μπορεί να μας καλύπτει την όραση ή η πολύ απομακρυσμένη κάμερα. Κάτι που δυσκολεύει απείρως πολύ το παιχνίδι χωρίς λόγο, καθώς μπορεί να αφήσει τον παίκτη με ένα πόντο ζωής, που σημαίνει θάνατο στην αμέσως επόμενη μάχη. Πέρα από τη μάχη όμως, το παιχνίδι υποφέρει από ασταθές framerate και συχνά fps drops, που φυσικά και δεν επηρεάζουν το παιχνίδι, όμως καταστρέφει αυτή τη μαγική αίσθηση του DnD που μας προσφέρει.

 

hand-fate-review

Ήχος

Λίγα λόγια για τη μουσική και τα sound effects του παιχνιδιού. Οι χαρακτήρες μας δεν έχουνε φωνές πέρα από το μάγο ο οποίος έχει μία υπέροχη φωνή που προσφέρει στο όλο dungeon αίσθημα του παιχνιδιού. Κατά τη διάρκεια της μάχης τα sound effects μπορούμε να πούμε πως είναι on-point και ακούγονται ακριβώς τη στιγμή που πρέπει (πχ το χτύπημα του σπαθιού). Η μουσική που ακούγεται κατά την όλη διάρκεια του παιχνιδιού είναι ευχάριστη και δένει ωραία με την εξερεύνηση των καρτών και δίνει ένα ωραία αίσθημα την ώρα της μάχης.

 

Hand of Fate

Το Hand of Fate παρά τα αρνητικά του, καταφέρνει να προσφέρει στον παίκτη ένα πολύ ωραίο αίσθημα Pen and Paper παιχνιδιών, με αρκετά ικανοποιητικό combat system και σίγουρα πρωτοποριακό για το είδος του. Δεν είναι το παιχνίδι που θα σας καθηλώσει, έχει όμως ένα αρκετά σύντομο story (10 ώρες το πολύ) που είναι αρκετά ευχάριστο να ολοκληρώσεις. Σε περίπτωση που σας άρεσε, το Hand of Fate είναι αρκετά replayable, καθώς μπορείτε να φτιάξετε την τράπουλα σας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, όπως επίσης διαθέτει και το endless mode στο οποίο ο παίκτης ανοίγει συνεχώς κάρτες χωρίς τελικό boss, χωρίς να τελειώνει ποτέ.

Μπορείτε να βρείτε το Hand of Fate

7.6

ΙΣΤΟΡΙΑ

7.0/10

ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

9.0/10

VOICE ACTING

6.5/10

ΜΟΥΣΙΚΗ

8.0/10

ΓΡΑΦΙΚΑ

7.5/10

Θετικά

  • Προσφέρει στον παίκτη ένα πολύ ωραίο αίσθημα Pen and Paper παιχνιδιού
  • Εξαιρετικό voice acting
  • Μαγευτική ατμόσφαιρα
  • Πολύ ωραίο το GamePlay του παιχνιδιού

Αρνητικά

  • Υψηλή τιμή διάθεσης στην αγορά μέσω της υπηρεσίας Steam
  • Θα μπορούσε να βελτιωθεί ακόμα λίγο στα γραφικά του

Facebook Comments

Πληροφορίες παιχνιδιού
Genre Action, Indie, RPG
Platforms
Αρ. παικτών Single Player
Εταιρία Ανάπτυξης Defiant Development
Εκδότης Defiant Development
Διάθεση Defiant Development
Ημ. Διάθεσης 17 Φεβρουαρίου 2015

Απαιτήσεις παιχνιδιού
Λειτ. Σύστημα Windows 7/8/8.1/XP/Vista (32 or 64 bit)
Επεξεργαστής 2.4ghz Intel Core 2 Duo or equivalent
Μνήμη 4 GB RAM
Κάρτα Γραφικών Nvidia 260 GTS or Radeon HD 4850 - 512 MB of VRAM
Χωρητικότητα 5 GB available space

Δημήτρης Νάκος
Ονομάζεται Νάκος Δημήτρης (ChocoTroll) και είναι λάτρης του LoL και των anime. Έπαιζε Pc Games από πολύ μικρός με πρώτη του αγάπη τα Worms και Age of Empires, με αγαπημένα είδη πλέον τα roguelike και stealth. Μεγαλώνοντας γνώρισε τα anime μέσα από ένα map του Warcraft, το Fight of Characters. Έχει δει πάρα πολλά horror και Superpower anime, ενώ τα αγαπημένα του είναι τα Comedy.