GameHorizon.gr

Hide and Shriek – Review

Παραδεχτείτε το, σε όλους μας αρέσει να παίζουμε κρυφτό. Υπάρχει κάτι το θριαμβευτικό που κάνει το αίμα να βράζει όταν πεταγόμαστε από τις κρυψώνες μας και ο αντίπαλος τσιρίζει σαν κοριτσάκι από την τρομάρα του. Μη μου κουνάτε με απογοήτευση το κεφάλι εμένα, δεν με ξεγελάτε.

Το ξέρω πως αν δεν ήσασταν 18+ χρονών νταγλαράδες ακόμα στις αλάνες θα ήσασταν. Επειδή όμως έχουμε γεράσει λίγο και το να παίζουμε κρυφτό σε πλατείες θα καταλήξει με εμάς μπαγλαρωμένους σε ψυχιατρεία ή φυλακές, το Hide and Shriek της Funcom αναπληρώνει το κενό. Και το κάνει πολύ καλύτερο.

 

Τι είναι το Hide and Shriek;

Το Hide and Shriek βάζει εσάς και έναν αντίπαλο παίκτη σε ένα σχολείο. Οι χώροι είναι 4 τάξεις και ένας διάδρομος, οπότε μη φανταστείτε τίποτα διώροφα κολέγια, αν και θα ‘χε πλάκα. Εσείς και ο αντίπαλός σας είστε αόρατοι, αφήνοντας ίχνη μόνο σε ειδικές περιπτώσεις τις οποίες θα εξηγήσουμε παρακάτω. Σκοπός σας είναι να μαζέψετε σφαίρες και να τις πάτε στο βωμό σας για να μαζέψετε πόντους πριν τελειώσει ο χρόνος. Στο τέλος, ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους κερδίζει. Αν βαριέστε το μάζεμα σαν εργάτης σε βαμβακοφυτεία, υπάρχει άλλη μια λύση. Θα χρειαστεί να βρείτε τον αόρατο αντίπαλό σας και να τον τρομάξετε τρεις φορές. Εύκολα πράγματα, κάθε μέρα βρίσκεις αόρατους εχθρούς.

Τυπική αίθουσα λυκείου. Αν και σε μας υπήρχαν και λίμνες με εκτόπλασμα στις γωνίες.

Τυπική αίθουσα λυκείου. Αν και σε μας υπήρχαν και λίμνες με εκτόπλασμα στις γωνίες.

Ένα ματς στο Hide and Shriek ξεκινάει με μια τυχαία επιλογή ρούνων. Οι ρούνοι αυτοί αποτελούν στην ουσία τα ξόρκια – παγίδες που θα στήσετε για να καθυστερήσετε τον αντίπαλό σας. Εκτός από μόνα τους, μπορείτε και να τα αναμίξετε για πιο χαοτικά αποτελέσματα. Ακόμα και τα ήδη βελτιωμένα ξόρκια μπορούν να αναμιχθούν κι άλλο, προκαλώντας χειρότερη ζημιά στον ταλαίπωρο αντίπαλό σας. Μέχρι και να τον στείλετε σε άλλη διάσταση μπορείτε και να γελάσετε σατανικά καθώς προσπαθεί να βρει την έξοδο. Επίσης οι συνδυασμοί είναι πάρα πολλοί, που σημαίνει πως σπάνια θα φτιάξετε το ίδιο ξόρκι στο ίδιο παιχνίδι και θα υπάρχει ποικιλία, άρα δεν θα βαρεθείτε. Τα καλύτερα μέρη για να στήσετε τις παγίδες σας είναι σε συρτάρια και πόρτες, μέρη τα οποία ο αντίπαλός σας σίγουρα θα ψάξει. Προσοχή μόνο μην πέσετε στις δικές σας παγίδες. Αν είστε καλοί σαν εμένα, δεν θα πέσετε ούτε σε μια. Αχεμ, *κοιτάζει με πόνο το επίτευγμα “έπεσες σε περισσότερες δικές σου παγίδες από τον αντίπαλο* .

Τι γίνεται όμως με τον άλλο τρόπο νίκης;

Είναι αλήθεια πως το να εντοπίσετε έναν αόρατο αντίπαλο είναι πολύ δύσκολο. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά κολπάκια. Ο αντίπαλος είναι αόρατος, οι σφαίρες όμως όχι. Οπότε αν δείτε μια σφαίρα να κινείται μόνη της πάνω από το έδαφος, σίγουρα πάντως δεν ξέχασε κανείς ανοικτό το παράθυρο και την παίρνει ο αέρας. Εκτός αυτού, οι παγίδες που ενεργοποιούνται σημαίνει πως ο αντίπαλός σας είναι αβοήθητος κάπου εκεί γύρω. Οπότε είναι καλή ευκαιρία να τον κάνετε να τιναχτεί λίγο.

Οι παγίδες μπορεί να είναι οπουδήποτε και να σας κάνουν το οτιδήποτε.

Οι παγίδες μπορεί να είναι οπουδήποτε και να σας κάνουν το οτιδήποτε.

Το καλύτερο κομμάτι είναι πως μπορείτε να διαμορφώσετε το avatar σας όπως θέλετε εσείς. Το avatar θα πετάγεται στην οθόνη του δύστυχου αντιπάλου σας, κάνοντας ένα animation που θα επιλέξετε για να του κόψει τη χολή μια και καλή. Οι επιλογές διαμόρφωσης ξεκλειδώνονται όσο ανεβαίνετε επίπεδο και είναι η μια πιο ξεκαρδιστική από την άλλη, δίνοντας ποικιλία στο τι θα καρφώσετε στο κεφάλι του avatar σας. Από κρανία, ζόμπι, καρφιά, μαχαίρια και κέρατα μέχρι κατσαβίδια, βέλη και μάσκες του Trump και της Clinton.

Τι αρνητικά έχει;

Τεχνικά, εκεί δεν είναι τόσο καλά τα πράγματα. Το παιχνίδι τρέχει με Unreal Engine 4, οπότε να περιμένετε όμορφες λεπτομέρειες, ζωντανά χρώματα και καλή αισθητική. Επίσης να περιμένετε lag spikes σαν να έχετε σύνδεση από το 2000, πολύ μα πολύ χρόνο για τα loading screens και αρκετά crashes. Πραγματικά, όταν ανοίξετε το Hide and Shriek, κάθε loading screen είναι κορώνα – γράμματα να μην ανταποκριθεί το παιχνίδι και να χρειαστεί να το τερματίσετε.

Τουλάχιστον η απόδοση την ώρα του παιχνιδιού είναι σταθερή, οπότε δεν θα επηρεάσει το gameplay σας. Αν καταφέρετε να φτάσετε ως εκεί πρώτα. Δεν είμαι σίγουρος αν είναι πρόβλημα του PC ή του παιχνιδιού, αλλά η μείωση των γραφικών δεν έφερε κάποιο ορατό αποτέλεσμα. Οπότε απλά κάντε μια προσευχή να δουλέψει.

Ένα άλλο αρνητικό είναι πως δεν έχει γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό ακόμα και είναι κρίμα. Αν μπείτε μόνος σας, θα περιμένετε αρκετή ώρα μέχρι να βρείτε κάποιον να παίξει μαζί σας. Οπότε καλύτερα είναι να βρείτε ένα φιλαράκι που ψήνεται και να παίξετε μαζί. Μόνο να λυπηθείτε το πληκτρολόγιό σας και να μην το σπάσετε στο ξεροκέφαλο του επειδή σας έστειλε στη μωβ διάσταση. Ξανά. Για πέμπτη συνεχόμενη φορά.

ΜΠΟΥΣΤΟΥΔΙΑΛΟΥ ΑΠΟ ΔΩ ΧΑΜ', ΤΡΟΜΑΞΑ!

ΜΠΟΥΣΤΟΥΔΙΑΛΟΥ ΑΠΟ ΔΩ ΧΑΜ’, ΤΡΟΜΑΞΑ!

Για 6 ευρώ μόνο, αξίζει. Αν και μερικοί χάρτες ακόμα και ένα ή δύο game modes θα το έκαναν ακόμα καλύτερο, τα όσα προσφέρει είναι υπεραρκετά για αυτή την τιμή και θα σας διασκεδάσει οπωσδήποτε. Αν το παίξετε με φίλους, ακόμα καλύτερα.

Hide and Shriek

5.99€
5.7

Ιστορία

0.0/10

Ατμόσφαιρα

9.0/10

Γραφικά

8.5/10

Mουσική

8.0/10

Gameplay

8.5/10

Αηδία

0.0/10

Θετικά

  • Διασκεδαστικό και έξυπνο gameplay.
  • Πολύ όμορφα γραφικά.
  • Πολλές επιλογές για ξόρκια.
  • Ακόμα πιο πολλές επιλογές για το avatar σας.
  • Η τιμή είναι πολύ καλή για το τι προσφέρει.

Αρνητικά

  • Τεράστια loading times.
  • Όχι, πραγματικά τεράστια, μέχρι 20 λεπτά κάποιες φορές.
  • Το παιχνίδι έχει 50% πιθανότητες να κρασάρει όταν το ανοίξετε.
  • Μεγάλος χρόνος αναμονής για να βρείτε συμπαίκτη.
  • Μόνο ένας χάρτης και ένα mode.

Facebook Comments

Πληροφορίες παιχνιδιού
Genre Action
Platforms
Αρ. παικτών 2
Εταιρία Ανάπτυξης Funcom
Εκδότης Funcom
Διάθεση Steam
Ημ. Διάθεσης 25 Οκτωβρίου 2016

Απαιτήσεις παιχνιδιού
Λειτ. Σύστημα Windows 7 64 Bit/ Windows 8 64 Bit/ Windows 10 64 Bit
Επεξεργαστής Core i5 processor ή αντίστοιχος
Μνήμη 4 GB RAM
Κάρτα Γραφικών Intel Iris HD5200 pro ή αντίστοιχες ή καλύτερες
Χωρητικότητα 4 GB διαθέσιμος χώρος

TheWhinyGamer
Gamer από όταν έβρεχα τις πάνες μου μπροστά σε ένα PC με Windows 95 και με Warcraft να παίζει. Η τεχνολογία και το gaming είναι στο αίμα μου (και παίζει να είναι) μέχρι να βγάλω άσπρες τρίχες και στα αφτιά. Σπουδές σε Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες, τομέας λατρεία για μένα. Εκτός από gaming, έχω μια αγάπη για ταινίες, σειρές, τεχνολογία και οδήγηση. Α, και να μην ξεχάσω, έχω ένα μικρό κόλλημα με το να γράφω κριτικές. Δεν ξέρω γιατί. Αλλά μ’αρέσει!