GameHorizon.gr

Η Μυθολογία του God of War

Όλοι γνωρίζουμε την σειρά God of War από την Santa Monica Studios αλλά το νέο entrie της σειράς λαμβάνει χώρα κάπου στην Αρχαία Σκανδιναβία και όχι στην Αρχαία Ελλάδα όπως  όλοι οι παλαιότεροι τίτλοι της σειράς. Κατά συνέπεια πλέον έχουμε να κάνουμε με την Νορβηγική Μυθολογία και όχι την Ελληνική και πολλοί δεν γνωρίζουν το πάνθεον των Νορβηγών θεών εκτός φυσικά από τους Thor,Loki,Odin και ίσως μερικές ακόμα θεότητες που εμφανίζονται σε άλλες σειρές όπως το Marvel Cinematic Universe.

Πριν αναλύσουμε το Norce Pantheon που θα βρίσκεται στο νέο God of War και πιο συγκεκριμένα το trailer της E3 2017, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Σίγουρα πόλοι όταν άκουσαν ότι το νέο God of War θα έχει να κάνει με Νορβηγική Μυθολογία αμέσως σκέφτηκαν τους Vikings οι οποίοι όμως δεν θα κάνουν την εμφάνιση τους μέχρι και τα τέλη του 8ου αιώνα. Δηλαδή το God of War δεν θα παρουσιάζει ένα setting τύπου της σειράς Vikings, ούτε χαρακτήρες όπως ο Ragnar. Πριν την αποικιακή εποχή των Vikings οι Norce δεν ήταν επεκτατικός λαός και βρισκόντουσαν ακόμη σε πρώιμο στάδιο κυνηγετικών κοινοτήτων και Φεουδαρχικής οικονομίας και διακυβέρνησης. Ίσως όλα αυτά φαίνονται πολύ εξειδικευμένα αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό γιατί σίγουρα πολλοί θα αρχίσουν να παραπονιούνται για την απώλεια των Vikings στο νέο God of War.

Εδώ θα δείτε το trailer για το God of War που δείξανε στην παρουσίαση της SONY στην E3 2017:

Στην αρχή του trailer βλέπουμε ένα τεράστιο σφυρί το οποίο πολύ πιθανό να είναι το Mjölnir το σφυρί του Thor που είναι ο θεός του Κεραυνού και γιος του Odin. Tο Mjölnir  σύμφωνα με την Νορβηγική Μυθολογία είναι ένα από τα πιο ισχυρά όπλα στον κόσμο με την δύναμη να να αναδύει ολόκληρα βουνά. Σφυρηλατήθηκε από τους Νάνους Eitri και Brokkr. Στο trailer βλέπουμε μια νεκρή τεράστια φιγούρα πίσω από το σφυρί η οποία θα μπορούσε να είναι το κουφάρι του Thor αλλά για δύο λόγους πιθανόν δεν είναι. Πρώτον η μοίρα του Thor σύμφωνα με την Νορβηγική Μυθολογία είναι τελείως διαφορετική και θα την αποκαλύψουμε αργότερα. Δεύτερον οι θεοί σύμφωνα με το God of War lore αλλά και στα games, όταν πεθαίνουν το σώμα τους μετατρέπεται σε ενέργεια και αποσυντίθεται σταδιακά στον αέρα.

God of War

Στην συνέχεια βλέπουμε έναν σχετικά μεγάλο λύκο που πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι ο Fenrir γιος του Loki και αδερφός της Hel και του Jörmungandr. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι δεν είναι ο Fenrir καθώς ο λύκος που βλέπουμε στο trailer αν και μεγαλύτερος από τους κανονικούς λύκους, δεν είναι τίποτα μπροστά στο κολοσσιαίο μέγεθος του Fenrir. Επιπλέον ο λύκος δεν είναι μόνος καθώς υπάρχει ένα ακόμα ζευγάρι λαμπερά μάτια πίσω του οπότε πολύ πιθανό οι δύο λύκοι να είναι οι Geri και Freki που είναι τα πιστά κατοικίδια του Odin. Για να μπορέσετε να καταλάβετε το μέγεθος του Fenrir τσεκάρετε τον Sif, the Great Grey Wolf που είναι boss fight στο Dark Souls και ο χαρακτήρας του βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον Fenrir.

Αμέσως μετά από τους λύκους βλέπουμε μια σκηνή που πιθανόν να είναι ο Κάτω Κόσμος και ο χαρακτήρας που μιλάει στον Kratos να είναι ο Loki, ο θεός της σκανδαλιάς. Δεν είναι σίγουρο ότι αυτό ισχύει αλλά από τον τόνο της φωνής και τον τρόπο ομιλίας ταιριάζει στα χαρακτηριστικά του Loki.

Στο trailer βλέπουμε ένα τύπο εχθρού που θα μπορούσαν να είναι τα Dark Elves τα οποία προέρχονται από το Svartalfheim ένα από τα εννιά βασίλεια της Νορβηγικής Μυθολογίας. Τα Dark Elves έκαναν την εμφάνιση τους σαν τους main antagonists στην ταινία της Marvel, Thor: The Dark World.

Όπως και τα Dark Elves, έτσι και οι Νάνοι κάνουν την εμφάνιση τους στο God of War. Σύμφωνα με την Νορβηγική Μυθολογία οι Νάνοι προέρχονται από το ίδιο βασίλειο με τα Dark Elves το Svartalfheim. Ο Νάνος στο trailer μάλλον είναι ο comic relief χαρακτήρας του game αλλά δεν γνωρίζουμε αν είναι κάποιος συγκεκριμένος χαρακτήρας της Νορβηγικής Μυθολογίας γιατί δεν υπάρχουν πολλές αναφορές για τους Νάνους με πιο γνωστούς τους Eitri και Brokkr που σφυρηλάτησαν το Mjölnir.

Στο τέλος του trailer βλέπουμε να αναδύεται από την θάλασσα ένα γιγάντιο φίδι το οποίο χωρίς καμία αμφιβολία είναι ο Jörmungandr, The Wold Serpent o οποίος είναι γιος του Loki και αδερφός του Fenrir και της Hel και συνδέεται άμεσα με τον Thor καθώς κατά την διάρκεια του Ragnarok είναι η μοίρα τους να σκοτώσουν ο ένας τον άλλο. Σύμφωνα με την Νορβηγική Μυθολογία το Ragnarök είναι το τέλος του κόσμου και η απαρχή ενός νέου. Το Ragnarok θα ξεκινήσει όταν το World Serpent αναδυθεί στην επιφάνεια της Θάλασσας οπότε πολύ πιθανόν ο kratos να βοηθήσει τον Jörmungandr να ξεκινήσει το Ragnarok.

H Νορβηγική Μυθολογία είναι όσο πλούσια όσο και η Ελληνική και σίγουρα θα αποτελέσει σημαντική προσθήκη στον κόσμο του God of War το οποίο θα είναι διαθέσιμο για το PlayStation 4 μεταξύ του Ιανουαρίου και του Μαρτίου του 2018 (Q1).

Facebook Comments

Στην ηλικία των 9 είχε την πρώτη του επαφή με το Gaming με την κονσόλα της Dreamcast. Πάντα έχοντας το nick «Foxako» από την ηλικία των 14 όπου ξεκίνησε να τερματίζει ότι παιχνίδι βρεθεί στα χέρια. Στην ηλικία των 17 ξεκίνησε να δουλεύει ως αρθρογράφος σε Ρώσικη ιστοσελίδα όπου και απέκτησε εμπειρία με την δημοσιογραφία στον χώρο του Gaming.

No comments

Leave a Reply

GAMEHORIZON RECRUITMENT

GameHorizon