GameHorizon.gr

Οι πέντε σημαντικότερες κινήσεις στα roster των ομάδων για το 2015

Με τα Na και Eu LCS να είναι προ των πυλών, με μόνο μία βδομάδα να απομένει για την αρχή τους μαζέψαμε τις πέντε πιο σημαντικές κινήσεις στα roster των ομάδων και στις παρουσιάζουμε.

5) Ο Spirit στη Fnatic

Οι υποστηρικτές της ομάδας δεν φαίνεται να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε αυτή την κίνηση ειδικά εάν σκεφτεί κανείς ότι η ομάδα έχασε τρία βασικά της μέλη στη φετινή post season. Αλλά η ένταξη του Spirit στην ομάδα ίσως αποδειχθεί μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία του League of Legends.

Ο Spirit έρχεται στην Ευρώπη την στιγμή που η καριέρα του βρίσκεται στο απόγειο της. Βέβαια, στη περίπτωση του jungler, αυτό είναι συζητήσιμο μίας και δεν είχε και τόσο καλή summer season, αλλά την άνοιξη του 2015 ο κόσμο θεωρούσε τον Spirit καλύτερο jungler στον πλανήτη. Αυτό το ταλέντο αλλά και η μηχανική δεν εξαφανίζεται έτσι απλά.

Ο Spirit είχε δηλώσει στο Fomos ότι θα πληρώνεται λιγότερα λεφτά για να παίζει στη Fnatic αλλά θα βρίσκεται με παίχτες όπως ο Febiven και ο Rekkles, παίχτες που ο ίδιος εμπιστεύεται. Αυτό είναι αρκετά ενθαρρυντικό για την Ευρώπη που είδε πολλά από τα αστέρια της να φεύγουν για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ειδικά η Fnatic που έχασε τρεις παίχτες σε αυτό το off-season.

4) Ο Easyhoon στη Vici Gaming

Ένας παίχτης που για το 2015 ήταν μόνιμα “παγκίτης”, δεν φαίνεται και τόσο μεγάλη κίνηση, αλλά ο Easyhoon ήταν ένας από τους πιο πολυπόθητους παίχτες της αγοράς. Ο mid laner που ήταν στη σκιά του Faker για τόσο καιρό στην SK Telecom T1, τώρα του δίνεται η ευκαιρία για να αποδείξει ότι δεν ήταν απλός ένας παίχτης για να ξεκουράζεται ο καλύτερος παίχτης του πλανήτη.

H Vici Gaming πιστεύει πως ο Easyhoon μπορεί να αποδείξει πόσο καλός είναι, ειδικά με τον DanDy στο roster, είναι από τους καλύτερους junglers στο κόσμο.

3) Ο Marin φεύγει από την SKT T1, πηγαίνοντας στην LGD Gaming

Την χρονιά που μας πέρασε η μεγαλύτερη ιστορία της off-season ήταν αυτοαποκαλούμενη Korean exodus. Οι Κινέζικες ομάδες έχοντας απίστευτα μεγάλα ποσά να δώσουν προσπαθούσαν να τραβήξουν όλα τα ταλέντα από την Κορέα. Προσπαθούσαν να πάρουν παίχτες όπως ο Marin που ήταν ο MVP του World Championship 2015, καθοδηγώντας τους SKT T1 στην δεύτερη κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου, δείχνοντας πως η Κορέα είναι ακόμα στην κορυφή.

Ο Marin μπήκε στην off-season ως το μεγαλύτερο όνομα της αγοράς, ένας παγκόσμιας κλάσης toplaner με ταλέντο, ηγετικές ικανότητες αλλά και είναι και εκπληκτικός shot caller. Ενώ οι περισσότερες κινέζικες ομάδες πετούσαν τα λεφτά τους δεξιά και αριστερά χωρίς αποτέλεσμα, ένας οργανισμός θέλησε να ξοδέψει σωστά στον κατάλληλο παίχτη.

Ο Marin μπήκε στην LGD Gaming, την ομάδα που κέρδισε την κινέζικη λίγκα LPL το καλοκαίρι, αλλά για αυτήν ακολούθησε μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές στην ιστορία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο Marin έχει όλο το πακέτο για φέρει την ομάδα ξανά στην κορυφή αλλά και τις δυνατότητες να την βοηθήσει να πρωταγωνιστήσει στο παγκόσμιου του 2016.

2) Οι Huni, Reignover στην Immortals

Δεν ήταν εύκολο να σπάσει η πιο πετυχημένη ομάδα στη Δύση για το 2015 αλλά η Immortals τα κατάφεραν αρκετά καλά φέρνοντας δύο παίχτες κλειδιά αυτής της ομάδας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Η μετακίνηση των Huni και Reignover πραγματικά υπογράφει μια καινούργια εποχή στα esports. Νέοι οργανισμοί ιδρύονται με μεγάλα επιχειριματικά κεφάλαια και ταυτόχρονα κάνουν εκπληκτικές κινήσεις στην ελεύθερη αγορά της Δυτικής σκηνής. Τα esports έχουν πραγματικά γίνει μία επιχείρηση πλέον, όπως το ποδόσφαιρο θα έλεγε κανείς, με την ανάγκη για όλο και περισσότερο κέρδος από τις μικρές σε διάστημα καριέρες των παιχτών, να ωθεί τους οργανισμούς να δίνουν όλο και περισσότερα χρήματα.

Η Immortals μεγάλωσαν το όνομα του οργανισμού έχοντας δύο αστέρια της ευρωπαϊκής σκηνής στο roster τους, που το 2015 ανήκαν στην πιο πετυχημένη ομάδα της Δύσης, Fnatic.

Αυτήν την off-season μετακινήσεις όπως αυτή μας δείχνει ένα πράγμα, πως το NA LCS είναι ένα μέρος που πάρα πολλοί παίχτες θέλουν να πάνε.

1) Doublelift, Yellowstar στην Team SoloMid

Το όνομα Doublelift μέχρι και το τέλος του 2015 είχε γίνει συνώνυμο με την Counter Logic Gaming από τότε που ο παίχτης υπέγραψε για πρώτη φορά στην ομάδα το 2011. Το καλύτερο adc της περιοχής του, από το 2016 θα αγωνίζεται στον ‘αιώνιο’ αντίπαλο του, την Team SoloMid.

Έχοντας το καλύτερο adc φαίνεται πως δεν ήταν αρκετό για την TSM που αποφάσισε να κάνει άλλο ένα check mate στο off-season του 2015, κερδίζοντας και την υπογραφή του καλύτερου support για το 2015, YellowStaR. Γιατί το καλύτερο support; Φυσικά γιατί έχτισε μόνος του την ομάδα της Fnatic για το 2015 και έχουμε ήδη αναφερθεί πάρα πολλές φορές στα κατορθώματα αυτής της ομάδας.

Η Team SoloMid έχτισε την ομάδας της γύρω από άλλο ένα αστέρι του χώρου, Bjergsen, ο μόνος παίχτης που έμεινε στην ομάδα από το roster του 2015. Η ομάδα δεν το έχτισε την ομάδα με αστέρια ή τους καλύτερους παίχτες αλλά με παίχτες που ήταν συνώνυμοι με τις προηγούμενες ομάδες τους. Ακόμα και τώρα που τα πράγματα έχουν αλλάξει όταν σκέφτομαι τον Doublelift μόνο το logo των CLG έρχεται στο μυαλό μου.

Αυτές ήταν οι αλλαγές που τάραξαν τις βάσεις από τρεις από τις μεγαλύτερες ομάδες που που βρίσκονται στη league of Legends σκηνή, αλλαγές που δείχνουν ότι μπαίνουμε σε μία καινούργια εποχή στο league, που η ομάδα δεν είναι μόνο οι παίχτες που αγωνίζονται στο roster αλλά και όλοι όσοι έχουν περάσει από αυτή. Σκεφτείτε πως ο ένας και μοναδικός General Oddone και το τέρας του top lane Dyrus κρατάνε την ταυτότητα τους ενώ παίχτες όπως ο Doublelift και ο YellowStaR ξεκινάνε καινούργια κεφάλαια στην καριέρα τους.

Facebook Comments

No comments

Leave a Reply

GAMEHORIZON RECRUITMENT

GameHorizon