GameHorizon.gr

Inside της Playdead – Review

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που κάνουν να ανατριχιάσουμε και να σκεφτούμε πόσο μικροί είμαστε . Στιγμές που σε στοιχειώνουν και σε αναγκάζουν να σκεφτείς με αισιοδοξία το μέλλον αλλά και την ίδια τη ζωή!

Αυτό νιώθεις παίζοντας για πρώτη φορά το Inside της Playdead πoυ κυκλοφόρησε το αρχικά  στις 27 Ιουνίου για Xbox One ενώ αργότερα για PC μέσω του Steam στις 7 Ιουλίου και στις 23 Αυγούστου για το PS4!

Το Inside αποτελεί τον πνευματικό διάδοχο του Limbo που είχε κυκλοφορήσει στις 21 Ιουλίου του 2010.

Το παιχνίδι ακολουθεί την ίδια συνταγή με τον προκάτοχο του. Είναι δηλαδή ένα 2.5 D puzzle platformer action adventure.

Inside

Για την ιστορία του Inside πρωταγωνιστής είναι ένα μικρό παιδί που δίνει τον δικό του αγώνα για επιβίωση και επιβράβευση σ’έναν meta apocalyptic κόσμο με πολλούς κινδύνους και εκπλήξεις! Το πιο χαρακτηριστικό του πρωταγωνιστή είναι πως είναι ο μόνος ο οποίος φέρει ένα ζωντανό και θερμό χρώμα στον μουντό κόσμο του Inside λόγω της κόκκινης μπλούζας που φοράει. Οι πληροφορίες που θα δέχεστε κατά την διάρκεια είναι μηδαμινές. Η playdead το κάνει αυτό προσπαθώντας να σας κάνει να σκεφτείτε τι είναι πραγματικά αυτό που συμβαίνει αλλά και ποιος είναι ο ρόλος του μικρού avatar! Κοινώς η playdead φροντίζει σε πολλά σημεία να σας κάνει να ταυτιστείτε με τον ίδιο τον χαρακτήρα  καθώς θα αναρωτιέστε τι θα κάνατε εσείς στην συγκεκριμένη περίπτωση!

O κόσμος του παιχνιδιού όπως και τα γραφικά του είναι πραγματικά ένα αριστούργημα παρόλο που όλα έχουν ένα μονοχρωματικό μουντό γκρι χρώμα. Ο σχεδιασμός τους είναι απλά φανταστικός και αυτό είναι που πολλές φορές θα σας κάνει να χαζεύετε τα τοπία και να νομίζετε πως βρίσκεστε εσείς εκεί! Με λίγα λόγια η Playdead χρησιμοποιώντας την Unity σαν μηχανή γραφικών προσπάθησε να βάλει εσάς μέσα στον κόσμο του Inside και το πετυχαίνει σε άπλετο βαθμό! Η περιπλάνηση σε σκοτεινά μέρη αλλά και όλος ο σχεδιασμός είναι απλά κάτι το μαγευτικό!

Inside

Όσον αφορά τον ήχο στο Inside υπάρχει πραγματικά μόνον εκεί που χρειάζεται! Κυρίως θα ακούσετε τις αντιδράσεις του χαρακτήρα πχ λαχάνιασμα, έκπληξη, φόβος. Σε κάποια σημεία θα ακούσετε την καρδιά του να χτυπάει δυνατά ανάλογα πάντα από τις περιστάσεις. Η αλήθεια είναι πως ο ήχος απλά σε καθηλώνει! Ο ήχος της βροχής σε συνδυασμό με τον λαχάνιασμα του χαρακτήρα μετά από ένα κυνηγητό ζωής ή θανάτου θα κάνει την δική σας καρδιά να κουνηθεί από την θέση της!

Το gameplay είναι κάτι που χαρακτηρίζει επίσης το Inside καθώς οι γρίφοι του δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολοι αλλά θα υπάρχουν στιγμές που το ίδιο το Inside θα παίζει με το μυαλό σας! Αυτό γίνεται γιατί πολλές φορές οι γρίφοι που καλείστε να λύσετε σε συνδυασμό με τα όμορφα γραφικά και σκηνικά βγαλμένα κυριολεκτικά από ταινία Όσκαρ θα σας απορροφήσουν ξεχνώντας το πόσο εύκολος είναι ένας γρίφος.

Αυτό δεν ισχύει βέβαια για την πλειοψηφία των γρίφων καθώς υπάρχουν στιγμές που θα χρειαστεί να σκεφτείτε λίγο παραπάνω την εκάστοτε κίνηση με το Inside να παίζει με τα αντανακλαστικά σας!

Inside

Για το χειρισμό δεν υπάρχουν και πολλά καθώς στην πλειοψηφία χρησιμοποιείτε το κλασικό Dpad 2 κουμπιά ένα για jump και ένα για τις ενέργειες του χαρακτήρα! Αξίζει να σημειωθεί πως το Inside είναι πιο απολαυστικό με τη χρήση gamepad χωρίς να σημαίνει πως και με το κλασσικό keyboard ο χειρισμός δεν είναι εξίσου καλός.

Το Inside είναι ένας τίτλος διαμάντι με λίγα λόγια και οι 4 ώρες περίπου που κρατάει η όλη ιστορία θα βρείτε τον εαυτό σας παγιδευμένο σ’έναν όμορφα επικίνδυνο κόσμο κάνοντας να σκεφτείτε τελικά πως οι στόχοι που θέτει ο καθένας μας είναι ένας συνεχής αγώνας και όσες φορές και να πέσεις θα σηκωθείς μέχρι να έρθει η εξιλέωση!

 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το πρώτο μέρος του playthrough για το Inside.

 

 

Μπορείτε να αγοράσετε το παιχνίδι από το παρακάτω Link

Inside

9.6

Ιστορία

9.5/10

Ατμόσφαιρα

10.0/10

Γραφικά

9.0/10

Mουσική

10.0/10

Θετικά

  • Φανταστική ατμόσφαιρα
  • Ήχος που σε κάνει να ανατριάζεις
  • Φοβερό ταίριασμα γραφικών με γενικότερο σχεδιαμό
  • Ξεκούραστο Gameplay
  • Ταύτιση με κεντρικό χαρακτήρα

Αρνητικά

  • Μικρή διάρκεια 4 ώρες περίπου
  • Σχετικά υψηλή τιμή

Facebook Comments

Πληροφορίες παιχνιδιού
Genre Action, Adventure, Inide
Platforms
Αρ. παικτών Singleplayer
Εταιρία Ανάπτυξης Playdead
Εκδότης Playdead
Διάθεση Steam
Ημ. Διάθεσης 7 Ιουλίου 2016

Απαιτήσεις παιχνιδιού
Λειτ. Σύστημα 64bit Versions of Windows 7, Windows 8, Windows 10
Επεξεργαστής Intel i7 920 @ 2.7 GHz/ AMD Phenom II 945 @ 3.0 GHz
Μνήμη 8 GB RAM
Κάρτα Γραφικών VIDIA GTX 660/Radeon R9-270
Χωρητικότητα 3 GB διαθέσιμος χώρος αποθήλευσης

Ονομάζεται Κώστας Κοτόπουλος ή αλλιώς ‘’Snake’’. Η πρώτη του επαφή με το gaming ήρθε στη τρυφερή ηλικία των 8 με τα Super Mario Land 2 The Six Golden Coins και Super Mario Bros για το Nes. Κατευθείαν ένας έρωτας γεννήθηκε που θα τον ακολουθεί ακόμα 20 χρόνια μετά! Η πρώτη κονσόλα που απέκτησε ήταν το N64 με Super Mario 64 ενώ τα games που τον σημάδεψαν για μια ζωή ήταν το Zelda Ocarina of Time και Metal Gear Solid! Από την αγάπη του για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές έγινε τεχνικός υπολογιστών! Έχει απίστευτο κόλλημα με την Nintendo και την Sega για λόγους που παραμένουν άγνωστοι ενώ το Metal Gear Solid είναι ο έρωτας της ζωής του! Αγαπημένα Games του είναι τα Zelda, Metal Gear Solid, Max Payne και Dark Souls ενώ αγαπημένα Genre είναι τα RPG, Action Adventure και FPS!