GameHorizon.gr

Ayumi Enhanced Edition – Review

Όλοι οι gamers ψάχνουν για καινούριες προκλήσεις. Για παιχνίδια που θα κάνουν το αίμα τους να βράσει ή να παγώσει. Πάντα θα μπορούν να βρίσκουν αυτά τα παιχνίδια,εάν ξέρουν που να ψάξουν. Και μια βόλτα στην πλατφόρμα του Steam είναι μερικές φορές ότι χρειάζεται κάποιος. Μερικές φορές βέβαια δε χρειάζεται να ψάξουμε και πολύ, αφού ο δημιουργός του Ayumi είναι και ο editor μας στο Game Horizon.

Ayumi Enhanced Edition - 1

Μαύρο σκοτάδι κι άραχνο…

Το Ayumi Enhanced Edition κατατάσσεται στην κατηγορία των Horror Games. Έχει ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος,κάτι το οποίο σημαίνει πως και ένας παλιός υπολογιστής μπορεί να το παίξει. Δεν θα έχετε λοιπόν κάποιο θέμα εάν δεν έχετε πολύ μνήμη RAM στον υπολογιστή σας ή εάν δεν έχετε την τελευταία έκδοση των Windows. Μπορείτε να παίξετε αυτό το παιχνίδι με μόλις 150 ΜΒ RAM, σε Windows XP και θα χρειαστείτε το πολύ 350 MB στον σκληρό σας δίσκο.

Σαν horror game δεν απογοητεύει καθόλου τους παίχτες, με ηχητικά εφέ για τα βήματα της Ayumi και τις κραυγές τους βρυχηθμούς των τεράτων να σας συνοδεύουν σε κάθε γωνία, ενώ η μουσική, αν και δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο σας κρατάει σε αγωνία. Ας πιάσουμε αρχικά ένα θέμα, αρκετά σημαντικό για τους περισσότερους, την τιμή του παιχνιδιού. Το παιχνίδι ανέρχεται στα 2.99, ενώ σε εκπτώσεις μπορείτε να το πάρετε για κάτι λιγότερο από 2 ευρώ.

Ayumi Enhanced Edition - 2

Σαν horror το παιχνίδι αυτό πραγματικά μας προσφέρει αυτή την αίσθηση του μακάβριου. Ίσως φταίει το γεγονός ότι τα τέρατα στο παιχνίδι, η μουσική του παιχνιδιού καθώς και η ιστορία γενικότερα μοιάζουν να έχουν βγει από τα βιβλία του Lovecraft. Όσοι από εσάς γνωρίζετε τον συγγραφέα τότε καταλαβαίνετε ακριβώς για τι πράγμα μιλάμε. (Editor’s note: Συγκεκριμένα Robert W. Chambers που έχει περάσει από χίλιες στρώσεις August Derleth, το game εστιάζει στο «κίτρινο» κομμάτι του Cthulhu Mythos).

Η ιστορία ξεκινάει απλά: Ένα νεαρό κοριτσάκι, η Ayumi (ναι, Ιαπωνίδα) βρίσκεται στο διαστημόπλοιο στο οποίο η ίδια καθώς και πολλοί άλλοι ζουν πλέον. Μαλώνει με τον μεγαλύτερο αδελφό της για το ότι δε διαβάζει τα μαθήματά της και φεύγει στο δωμάτιο της για ύπνο. Όταν ξυπνάει παρατηρεί ότι το ρεύμα έχει πέσει σε όλο το διαστημόπλοιο και ότι κανείς δεν είναι εκεί για να της εξηγήσει τι συμβαίνει. Μόνο αίματα στους τοίχους και στο πάτωμα, αυγά τεραστίων σκουληκιών, τα ίδια τα σκουλήκια να περιφέρονται στους διαδρόμους πίνοντας αίμα και πολλά άλλα τρομακτικά τέρατα.

Ayumi Enhanced Edition - 3

Τα αιματοβαμμένα μηνύματα στους τοίχους πάνε κι έρχονται.

Τι ακριβώς συνέβη; Ποιός τα έκανε όλα αυτά και γιατί έχει μείνει πίσω μόνο η μικρή Ayumi; Μήπως όλα αυτά συνδέονται; Μήπως όλα έγιναν για το κοριτσάκι; Η μήπως η μικρή απλώς έτυχε να είναι τη λάθος ώρα στο λάθος σημείο;

To Ayumi Enhanced Edition είναι ένα καθαρό Horror με αρκετά anime στοιχεία (κυρίως στο σχεδιασμό της πρωταγωνίστριας), και οι fan του Lovecraft δε δικαιολογείται να το χάσουν. Προτείνεται να παίξετε νύχτα με ακουστικά.

Μπορείτε να αγοράσετε το Ayumi Enhanced Edition από το Steam:

Μείνετε συντονισμένοι με το GameHorizon.gr για όλα τα νέα του Gaming, Anime, Gaming Gear αλλά και PnP. Μπορείτε να αφήσετε σχόλιο και να κάνετε Like για να υποστηρίξετε την ομάδα μας.

Gaming | eSports | Previews| Reviews | Anime | Events | Technology .

9.1

Ιστορία

9.0/10

Ατμόσφαιρα

9.5/10

Γραφικά

8.0/10

Mουσική

10.0/10

Gameplay

9.0/10

Θετικά

  • Ενδιαφέρουσα Ιστορία
  • Κατάλληλη ατμόσφαιρα
  • Εύκολο Gameplay
  • Σωστή μουσική

Αρνητικά

  • Μικρή Διάρκεια

One comment

  1. Δημήτρης Τάκος Ο/Η Δημήτρης Τάκος λέει:

    Μόνο και μόνο που αναφέρεις τον H.P Lovecraft αγάπησα ήδη το παιχνίδι.

Αφήστε μια απάντηση

GAMEHORIZON RECRUITMENT

GameHorizon