GameHorizon.gr

Outcast: Second Contact PS4 Review

Το Outcast: Second Contact είναι ένα remake του action-adventure τίτλου όπου ο παίκτης πρέπει να σταματήσει ένα επικίνδυνο πείραμα.

 

 

Αυτή η ανανεωμένη έκδοση του original τίτλου που κυκλοφόρησε το 1999 μας προσφέρει επανασχεδιασμένη gameplay εμπειρία, βελτιωμένα γραφικά και σωστή ακολουθία της ιστορίας σε σχέση με τον πρώτο τίτλο.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Το Outcast: Second Contact διαδραματίζεται στο κοντινό μέλλον όπου η ανθρωπότητα έχει ανακαλύψει την ύπαρξη παράλληλου σύμπαντος, της Adelpha. Η Αμερικανική κυβέρνηση που βρίσκεται πίσω από την ανακάλυψη, έστειλε ένα εργαλείο εξερεύνησης (Probe), για την παρακολούθηση του τόπου.

Η αποστολή ήταν επιτυχής, όμως ένας Talan (ντόπιος κάτοικος της Adelpha), επιτέθηκε στο Probe και προκαλεσε μία παραμόρφωση στο σύμπαν.

Ως παίκτης έχετε τον έλεγχο του Cutter Slade, ενός πρώην στρατιώτη Ειδικών Δυνάμεων. Σας ζητάται να συνοδέψετε μία ομάδα επιστημόνων στην Adelpha, να βρείτε και να επισκευάσετε το Probe.

Όπως περιμένετε, όλα πάνε στραβά και είσαστε σε μία αποστολή σε έναν άγνωστο πλανήτη με το μέλλον δύο κόσμων στα χέρια σας.

 

 

ΓΡΑΦΙΚΑ

Από την αρχή του παιχνιδιού ακόμα, όσοι έχουν παίξει τον πρώτο τίτλο, νιώθουν μία νοσταλγία που ξαναβλέπουν τα ίδια τοπία αλλά με αναβαθμισμένα γραφικά. Αλλά δεν παίρνει πολύ ώρα μέχρι να αρχίσουν να εμφανίζονται τα προβλήματα του παιχνιδιού.

Τα animations, αν εξαιρέσουμε τον κορμό του σώματος και το στόμα, όλες οι υπόλοιπες κινήσεις είναι ρομποτικές και ο ελιγμός στον χώρο είναι ακόμη χειρότερος από αυτόν του τίτλου του 1999.

Τα δάχτυλα είναι ακόμη ένα αρνητικό, καθώς στην κίνηση  των χεριών όταν εμφανίζονται στην οθόνη δεν κουνιούνται και σε κάνει να cringάρεις.

Ας δούμε όμως και την άλλη όψη του νομίσματος που είναι και το δυνατότερο σημείο του παιχνιδιού κατά την άποψη μου.

Τα περιβάλλοντα στο παιχνίδι είναι φοβερά, κάτι που πολλοί τίτλοι θα ζήλευαν. Όλες οι περιοχές είναι μία προς μία καθώς σε όποιο σημείο του παιχνιδιού και αν είσαι, βλέπεις κάτι καινούριο.

Outcast: Second Contact_2

ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Πιστεύω πως έγινε καλή δουλειά στο remake, αλλά όχι τόσο καλή σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Τα animations και το combat system θα πρέπει να είναι τα κύρια στοιχεία βελτίωσης σε μελλοντικά patch (όποτε και αν υπάρξουν).

Τα Voice-acting μετά το opening cutscene και για όλο το υπόλοιπο του παιχνιδιού, είναι λες και τα ηχογράφησαν με κασσετόφωνο του ’90. Γενικώς η ποιότητά τους είναι τεράστιο μείον που δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα έβαλαν έτσι μέσα στο παιχνίδι.

Outcast: Second Contact_3

 

Τέλος, αν η τιμή του ήταν γύρω στα 10-15€ θα το πρότεινα, αλλά το παιχνίδι δεν αξίζει για την τιμή που του έχουν δώσει.

 

Μπορείτε να το αγοράσετε από το Steam στο παρακάτω Link :

Outcast: Second Contact

44,99
5.8

Atmosphere

5.0/10

Sound

4.0/10

Gameplay

4.0/10

Graphics

7.5/10

Story

8.5/10

Θετικά

  • Φοβερά τοπία
  • Πολύ ενδιαφέρον ιστορία

Αρνητικά

  • Κακή ποιότητα ήχου στα Voice Acting
  • Ρομποτικά animations
  • Όλοι οι NPC είναι σχεδόν ολόιδιοι
  • Input Lag

Facebook Comments

Πληροφορίες παιχνιδιού
Genre Action, Adventure
Platforms Playstation 4
Αρ. παικτών Single Player
Εταιρία Ανάπτυξης Appeal, Fresh 3D
Εκδότης BigBen Interactive
Διάθεση PlayStation Store
Ημ. Διάθεσης 14 Νοεμβρίου 2017

Απαιτήσεις παιχνιδιού
Λειτ. Σύστημα PS4
Επεξεργαστής
Μνήμη
Κάρτα Γραφικών
Χωρητικότητα 6,74GB ελεύθερου χώρου

Ονομάζεται Στέλιος Παρλίτσης, γνωστός και ως “BlackPhantom”. Από μικρός (τριών χρόνων) έπεσε στα χέρια του το Playstation 1 με πρώτο τίτλο που έπαιξε και τερμάτισε, να είναι το Metal Gear Solid και από τότε απέκτησε ότι κονσόλα και hand-held συσκευή έχει κυκλοφορήσει η Sony στην αγορά. Το 2014 αγόρασε το πρώτο του gaming PC, “καίγοντας” πολλές ώρες σε πολλά παιχνίδια και έχοντας ως Νο.1 το Guild Wars 2. Αγαπάει τα FPS, Strategy, Action, Adventure και Pen ‘n’ Papers. Αγαπάει να τερματίζει ξανά και ξανά τους αγαπημένους του τίτλους στο PS4 (Uncharted Series) και να φτιάχνει 3D γραφικά.