GameHorizon.gr

Ozone Blast ST: Τα gaming ακουστικά που αλλάζουν τα δεδομένα στην “ακουστική”

Όλοι οι gamers κάποια στιγμή φτάνουμε στο σημείο να επιλέξουμε τα κατάλληλα ακουστικά για το gaming rig μας. Αυτό συμβαίνει, γιατί το παιχνίδι θέλουμε να το “ζούμε” και όχι απλά να το παίζουμε. Βέβαια, πολλοί από εμάς δεν παίρνουν ακουστικά απλά για αυτό, καθώς ψάχνουμε κάτι αρκετά στιλάτο και designάτο.

Φτάνοντας λοιπόν στο σημείο να εξετάσουμε κάποια αξιόλογα ακουστικά το βλέμμα του GameHorizon.gr έπεσε πάνω σε μία σχετικά καινούρια εταιρία στον τομέα του Gaming την Ozone.

Σήμερα, θα εξετάσουμε τα ακουστικά Ozone Blast ST.

Θα ξεκινήσουμε μιλώντας για την εμφάνισή τους.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ακουστικών είναι φτιαγμένο από πολύ καλή ποιότητα πλαστικού και δέρματος. Με μια πρώτη ματιά κάποιος θα μπορούσε να τα χαρακτηρίσει ως κομψά και αρκετά διακριτικά. Επιπροσθέτως η ασημένια γραμμή μετάλλου που βρίσκεται στο κάθε ακουστικό χαρίζει ένα ιδιαίτερο design, καθώς διώχνει την “μαυρίλα” που τα περικλείουν.

full_b1f47ef1bf8ec080199d8c39ac07469f

Το εσωτερικό τους έχει δεθεί με μέταλλο, ενώ οι μαγνήτες είναι κατασκευασμένοι από νεοδύμιο, το οποίο είναι ο πιο κοινός μαγνήτης ακουστικών.

Το μικρόφωνο είναι τοποθετημένο με αρκετά έξυπνο τρόπο, δίνοντας στον χρήστη την δυνατότητα να το κατεβάζει για να το ανοίξει και να το χρησιμοποιήσει ή να το μαζέψει για να κλείσει. Έτσι, με άνεση χωρίς να ανατρέχουμε σε ρυθμίσεις κάποιου προγράμματος μπορούμε απλά να τοποθετούμε σε σίγαση το μικρόφωνο μας και αντίστροφα.

BlastST_feat3

Όσο αν αφορά τα ακουστικά, το τριγωνικό τους σχήμα με την δερμάτινη κάλυψη και τον χώρο που διαθέτουν για το αυτί του χρήστη, τα καθιστούν ιδανικά ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς παίχτες. Επίσης, τα σφουγγαράκια και το δέρμα που βρίσκονται στα ακουστικά δεν κουράζουν τα αυτιά των ατόμων που τα χρησιμοποιούν, τα ηχεία έχουν την δυνατότητα να κλείνουν απονέμοντάς τους και έναν τίτλο εργονομίας.

Τα Ozone Blast ST διαθέτουν διάμετρο 1,7 in, όντας κατά λίγο μεγαλύτερο από την πλειονότητα των ακουστικών τα οποία είναι 1,6 in , κάνοντάς τα ελάχιστα καλύτερα για όσους θέλουν να απολαμβάνουν το μπάσο.

Τέλος, αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση ήταν το βάρος τους. Γενικότερα, έχω δοκιμάσει μία μεγάλη γκάμα ακουστικών από διάφορες εταιρίες, αλλά τα Ozone Blast ST κατάφεραν να μην κουράσουν τον αυχένα μου παρά τις πολλές ώρες χρήσης.

Το βάρος τους ανέρχεται στα μόλις 295 γραμμάρια.

BlastST_feat2

Τώρα, ας πάμε στο πιο σημαντικό κομμάτι των ακουστικών και ας πούμε το μεγάλο θετικό που έχουν συγκριτικά με τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Η πρώτη ερώτηση που κάνει κάποιος είναι “Ο ήχος τους είναι καλός;”. Ας το εξετάσουμε λοιπόν:

Αρχικά, το sound output των Ozone Blast St είναι stereo, λογικό μιας και βρισκόμαστε στο 2015.

Αυτό που τα κάνει ιδιαίτερα είναι η συχνότητα στην οποία διακυμαίνονται. Η χαμηλότερη συχνότητά τους είναι στα 20Hz και η υψιλότερη ανέρχεται στα 20kHz. Αξίζει να σημειωθεί πως η το αυτί του κάθε ατόμου διακυμαίνεται ακριβώς στην ίδια συχνότητα με τα ακουστικά. Αυτό μας δίνει την δυνατότητα να μπορούμε να ακούσουμε καθαρότατα και χωρίς καμία απώλεια οποιοδήποτε ήχο μπορεί να αντιληφθεί η ανθρώπινη ακοή.

Χάρη στην κλειστή αρχή λειτουργίας που ακουλουθούν τα Ozone Blast St και την συμπαγής χαμηλή συχνότητα που κατέχουν, ανταποκρίνονται άριστα σε κάθε είδος μουσικής ή ήχο παιχνιδιού. Επιπροσθέτως, καθιστώνται αξεπέραστα όσο αν αφορά τα είδη μουσικής pop και rock.

Επίσης, ένα ακόμη χαρακτηριστικό που τα εξυψώνει είναι πως είναι συμβατά με οποιοδήποτε είδος συσκευής θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε. (Smartphones, Tablets, PS4 & PC)

BlastST_banner2_1

Παρακάτω παραθέτονται ακριβώς τα τεχνικά χαρακτηριστικά που αναφέρει η κατασκευαστής εταιρία Ozone:

 • Speaker Driver dimensions: ø44mm
 • Speaker Sensitivity: 119 +/- 3DB
 • Speaker Frequency response: 20~20kHz
 • Headphone Impedance: 50 Ω
 • Speaker Max Input: 100mW
 • Microphone Directivity: omni-directional
 • Microphone Sensitivity: -42 +/- 3 dB
 • Microphone Impedance: 2.2k Ω
 • Microphone Frequency Response: 100 ~ 10,000 Hz
 • Auto Mic Mute Function
 • Microphone Dimension: 6 x 2,7mm
 • Cable Length: 1.3m
 • Weight (w/o cable): 295gr
 • Smartphones, Tablets, PS4 & PC Compatible

Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Ozone το Facebook Page αλλά και να γνωρίσετε τους Ozoners μαζί με τα teams τους στην e-sports σκηνή του κόσμου.

Facebook Comments

Πληροφορίες παιχνιδιού
Genre
Platforms
Αρ. παικτών
Εταιρία Ανάπτυξης
Εκδότης
Διάθεση
Ημ. Διάθεσης

Απαιτήσεις παιχνιδιού
Λειτ. Σύστημα 64bit Versions of Windows 7, Windows 8, Windows 10
Επεξεργαστής Intel Core i3 530 ή AMD FX 4100
Μνήμη 8 GB RAM
Κάρτα Γραφικών Nvidia GTX 460 ή AMD HD 5870
Χωρητικότητα 30 GB διαθέσιμος χώρος