GameHorizon.gr

Πώς να μη Suckάρετε στο Yugi

Ναι, ξέρω οτι ο τίτλος είναι αλλαζονικός από πλευράς μου, αλλά υπάρχουν κάποια επαναλαμβανόμενα θέματα που έχω δει στην community (τόσο στην ξένη όσο και στην ελληνική) τα οποία είναι καρκίνος στο παιχνίδι. Πάμε να βελτιωθούμε και να γίνουμε καλύτεροι παίκτες… Αφού πρώτα φάτε το κράξιμο που έπρεπε να είχατε φάει εδώ και χρόνια.

1)ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟ

«Άμα δεν είναι ακριβό δεν αξίζει.», sorry φίλε, με τη σνομπαρία δε νικάς games.

Το αποτέλεσμα αυτής της ηλίθιας ιδεολογίας είναι οτι φανταστικές κάρτες και τράπουλες καταλήγουν να αγνοούνται από τους παίκτες επειδή τόλμησαν να τυπωθούν commons και rares. Αντίστοιχα καταλήγουμε οτι βγαίνει reprint από το super duper secret rarity του σε common να ξεχνιέται απ’όλους. Πάρτε για παράδειγμα το Ferret Flames, ένα μαζικό non-targeting field wipe για τον αντίπαλο με 0 κόστος. Η κάρτα έχει σχεδόν φτιαχτεί για να παίζεται σε decks με life-point control όπως οι Kozmo, αλλά επειδή τόλμησε και εκτυπώθηκε common έχει μείνει στην αφάνεια.

ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ SUCKΑΡΕΙΣ ΣΤΟ YUGI

Ναι, ok, έχει 200 ATK παραπάνω από τον Gamaciel, αλλά αντί για 8 ευρώ κάνει 2 λεπτά. Τι; Έτρεχες X3 Goblin Attack Force main deck οπότε μόνο η χελώνα σου έκανε;

Αντίστοιχα ολόκληρη η deck των Hazy Flames, Dinomists, Deskbots κ.α. αγνοήθηκαν τελείως επειδή τόλμησαν να φτιάχνονται με μέσο κόστος 5 ευρώ. Χαρακτηριστικά θυμάμαι όταν έπαιξα με Hazy Flame εναντίον φίλου που είχε full την τράπουλα των Burning Abyss, όταν είχαν πρωτοβγεί και πριν τους χτυπήσει η banlist. Όχι απλώς τον τσάκισα, τον ξεφτίλισα (man, αν το διαβάζεις τώρα, τίποτα προσωπικό). Guess why: Επειδή ένα deck που είναι όλο untargettable δε νιώθει τίποτα από τους BA. Αλλά τι να κάνουμε, το φτιάχνεις ολόκληρο με 3-4 ευρώ οπότε λυπάμαι, δεν αξίζει, στα σκουπίδια.

Τις βλακείες που σας έμαθε το MTG να τις αφήσετε στο MTG.

ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ SUCKΑΡΕΙΣ ΣΤΟ YUGI

Το έχω τριάδα στους Kozmo, σοβαρά δεν έχω χάσει ποτέ match με το deck.

2)ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟ, ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ

«Wow! Βγήκε το νέο pot of desires που είναι secret rare και κοστίζει 50+ ευρώ. Ας το πετάξω ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ» Προσωπικά δεν έχω θέμα με το πώς σπαταλάς τα λεφτά σου φίλε αναγνώστη, αλλά μετά ΔΕΝ έχεις δικαίωμα να μου κλαίγεσαι οτι έκανες καταλάθος banish τον blue-eyes ή τον dark-magician ή οτιδήποτε άλλο και ξαφνικά δε δουλεύει η deck σου. Το νέο pot κολλάει πολύ ωραία σε decks που δεν έχουν ανάγκη μία συγκεκριμένη κάρτα για να λειτουργήσουν. Σε infernity μάλιστα. Σε lightsworn μάλιστα. Άμα πετάξεις σε γαμωblue-eyes pot of desires τότε έχεις βάλει μια κάρτα που σου δίνει 25% autoloss chance μέσα. ΕΙΣΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ, δε σου φταίει η τύχη μετά.

ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ SUCKΑΡΕΙΣ ΣΤΟ YUGI

… Ok, ναι εντάξει, αυτή όντως κολλάει στα πάντα. Γενικά η Yuki και οι ξαδέρφες της είναι φανταστικές κάρτες.

Όχι οτι είναι η πρώτη φορά που γίνονται τέτοιες μ@λακίες βέβαια. Θυμάμαι όταν πρωτοείχε βγει το pot of duality τρέχαν όλοι να το πετάξουν σε οτι άκυρο deck βρίσκανε. Τι; Secret rare στα 60 ευρώ; Ας την πετάξουμε μέσα σε Burning Abyss, Wind-up και οτι άλλο deck βρούμε. Ξεχνάμε βέβαια οτι αυτά τα deck δουλεύουν μόνο με special summons και το pot blockάρει το special summon, ο άλλος κωλοφάρδισε!

ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ SUCKΑΡΕΙΣ ΣΤΟ YUGI

» Μάντεψε ποιος ξέμεινε από Monarchs Stormfoooorth…!~ «

For the record, το ίδιο ισχύει για τα solemn. Είναι άπειρα τα game που έχω κερδίσει, επειδή ο αντίπαλος έτρεχε 4 solemn στο deck, οπότε ξαφνικά του κάθονταν dead draws στο endgame όταν είχε μείνει με 1500 και λιγότερο πόντους. Ξέρεις φίλε, υπάρχει μια υπέροχη κάρτα που λέγεται Bottomless, που κάνει την ίδια δουλειά (και καλύτερα) στις περισσότερες περιπτώσεις. Αλλά όχι, έτσι; Φτηνιάρικη common, δεν μπορούμε εμείς οι μεγαλοπαίκτες να παίζουμε τέτοιες! (Βέβαια όταν και το Solemn Strike θα βγει σύντομα reprint commonιά, ξαφνικά θα εξαφανιστεί παραδόξως από όλες τις decks.)

ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ SUCKΑΡΕΙΣ ΣΤΟ YUGI

Η τριάδα Solemn Strike σου ΔΕΝ μπορεί να κάνει negate το summon αυτού του κυρίου. Τι κρίμα που το warning είναι απλή common ε;

3)ΠΡΙΝ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΨΕΤΕ ΕΝΑ DECK, ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ

Δεν είμαι κατά των αλχημειών. Ναι, δες πώς δουλεύουν οι Lunalight με τους Zoodiac. Ναι, δες πώς συνδυάζονται οι lightsworn με τα Infernity. Αλλά ΠΡΙΝ αρχίσεις άρτσι μπούρτσι συνδυασμούς, ρίξε πάντα μια ματιά πώς δουλεύει το PURE build. Αυτό συνδυάζεται με το 1), όπου αν το archtype είναι full στις commons, ο άλλος δε θα μπει καν στον κόπο να δει πώς δουλεύουν μεταξύ τους, και θα πάει κατευθείαν να πετάξει οτι secret πο@τσα βρει, ασχέτως ή όχι αν κολλάει. Θυμάμαι όταν είχαν βγει οι hazy flame (full commons το archtype), ΚΑΝΕΙΣ δεν τους είχε δοκιμάσει pure, και όλοι πήγαν κατευθείαν να τους παίξουν hieratic build, με μετριότετες επιδόσεις. Το αποτέλεσμα ήταν ένα archtype όπου ΟΛΑ ΤΑ MONSTER EINAI UNTARGETABLE να μην παιχτεί καθόλου.

ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ SUCKΑΡΕΙΣ ΣΤΟ YUGI

Το pure Burning Abyss είναι παραδόξως δυνατό άμα του δώσετε την ευκαιρία.

Για να πάμε σε πιο πρόσφατα παραδείγματα για αυτό: Performapals. Το pure build scales 2-6 (monsters το μεγαλύτερο μέχρι level 5), πηγαίνει σταθερά +5-6 cards ανά γύρο, χωρίς κανένα μειονέκτημα, 5-6k atks στα οποία ο αντίπαλος δεν μπορεί να παίξει spells/traps για response, και κάποιες από τις καλύτερες άμυνες σε όλο το παιχνίδι (performapal call και pinch helper). Το έπαιξε κανείς pure? Όχι βέβαια αγάπη μου! Τι; Δηλαδή θα παίξω εγώ deck όπου η μόνη «ακριβή» κάρτα είναι ο sorcerer στα 2.5 ευρώ; Σε παρακαλώ!

ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ SUCKΑΡΕΙΣ ΣΤΟ YUGI

«Hi hi, έχω καταστρέψει την community μόνος μου!»

4)ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ CTHULHU, ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠ’ΤΟΝ AZNEYES

«Μα είναι ασιάτης, αυτό σημαίνει οτι ξέρει από Yugi!»

Κοίτα, καταλαβαίνω τη λογική, αλήθεια, αλλά ο τύπος είναι ηλίθιος. Από την αρχή δεν το πήγαινε το game (έχει προσπαθήσει πολλές φορές να γυρίσει το κανάλι σε Overwatch και έχει φάει τα μούτρα του) και πολύ απλά δεν είναι δημιουργικός ή ανοιχτόμυαλος. Συνήθως λέμε οτι για ένα φαινόμενο ευθύνεται μια γενική τάση ή κάποια πολιτική άποψη, αλλά εδώ έχουμε μία απ’τις λίγες περιπτώσεις που ο τύπος από μόνος του είναι καρκίνος για το παιχνίδι, και δυστυχώς έχει πάρα πολλούς followers τους οποίους επηρεάζει ανάλογα.

Άμα θες yugitubers που ψάχνονται λίγο, ξέρουν τι τους γίνεται και κυρίως ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ το παιχνίδι, δες τον MegacapitalG, τον Rank 10 Yugioh και άλλους.

ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ SUCKΑΡΕΙΣ ΣΤΟ YUGI

Δυστυχώς δεν είναι σκιστομάτης οπότε δεν είναι ο πρώτος youtuber μας.

5)ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ DECK ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ

Οι παίκτες των MOBA το καταλαβαίνουν πιο εύκολα αυτό (όπου moba σημαίνει dota/hots/smite έτσι; Το baby’s first moba που παίζετε δε μετράει). Συνήθως είναι πιο σημαντικό να κάνεις σωστό counterpick απ’οτι να έχει τη μέγιστη καλή συνοχή η δικιά σου ομάδα. Το yugi είναι παιχνίδι combos, και κάθε αλυσίδα έχει έναν κρίκο που είναι πιο αδύναμος απ’τους υπόλοιπους. Το να ξέρεις πού και κυρίως ΠΟΤΕ να χτυπήσεις είναι πιο σημαντικό απ’το να φέρεις τον πέμπτο σου Dante. Σε μερικές decks παραείναι εύκολο (πχ αν οι εν λόγω BA φάνε ένα Book of Moon πρακτικά χάνουν όλο το γύρο), αλλά σε άλλες περιπτώσεις θέλει ψάξιμο (πχ άμα έχεις ένα ωραίο MST εναντίον dracoslayer σε ποια απ’τις πουτανίτσες θα το ρίξεις;). On that note, ΠΑΝΤΑ περίμενε μέχρι την τελευταία δυνατή στιγμή πριν σπάσεις το combo που πάει να κάνει ο άλλος, ώστε να έχει χάσει τα μέγιστα δυνατά resources. Δεν υπάρχει τέλειο deck στο παιχνίδι, όσο δυνατό και να μοιάζει κάτι, πέφτει άμα ξέρεις πού να χτυπήσεις.

ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ SUCKΑΡΕΙΣ ΣΤΟ YUGI

To συγκεκριμένο deck με είχε απελπίσει μέχρι που ένας φίλος μου είπε: «Απλώς κάνε normal summon και όρμα για directs, μην κάνεις τίποτα άλλο.» Τελικά κατάλαβα οτι το deck ήταν φάβα.

Πριν αρχίσεις να μυξοκλαίγεσαι για το «broken τάδε deck», βρες μία πώς δουλεύει. Για τους dracoslayer πχ η πιο απλή λύση είναι να φέρεις ένα bossάκι με πάνω από 3300 που είτε δεν γίνεται target, είτε δεν γίνεται destroy από effects (δεν χρειάζεται καν και τα δύο), οι τύποι δεν έχουν τρόπο να το ξεφορτωθούν. Remember, οι dracoslayer ΔΕΝ έχουν negate στις κάρτες τους, απλώς πολύ destroy. Συνήθως μάλιστα το bossάκι τους είναι monster/trap immune και όχι spell immune, οπότε και ένα απλό dark hole ή Raigeki κάνει τη δουλειά. Εναλλακτικά, Chaos Max, Queen Leo κτλπ είναι υπεραρκετά για να φάνε ξύλο.

Αντίστοιχα αν ο άλλος παίζει lunalights (θα τα ακούσετε συχνά σε αυτό το άρθρο, είναι από τα αγαπημένα decks μου) και έχει λίγες κάρτες στο χέρι, είναι πιο ασφαλές να αφήσεις ΕΝΑ ή και κανένα monster στο field αντί για 3-4. Χθες μόλις έπαιζα με ένα φίλο που έκανε pendulum ένα full field από igknights γιατί το θεώρησε καλή ιδέα να χτίσει «γερή άμυνα» ενάντια στο Ancient Gear deck μου. Μπορείτε να φανταστείτε τι ακολούθησε.

ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ SUCKΑΡΕΙΣ ΣΤΟ YUGI

Η γνώμη μου για τους zodiac.

«Και με τους Zodiac τι γίνεται;»

Λοιπόν, αυτή τη μ@λακία την ακούω εδώ και ένα χρόνο και έχω βαρεθεί να το εξηγώ: Οι Zodiac ΔΕΝ έχουν δικό τους spell/trap destroy, ΟΥΤΕ τα boss τους έχουν οποιοδήποτε protection. Ένα γ@μημένο Sakuretsu και ψοφάνε σαν τις κατσαρίδες. SAKURETSU. Οι Ζodiac είναι ωραίοι για να τους πετάς σε άλλα beast-warrior deck, (lunalights, bujins κτλπ), μόνοι τους είναι ΑΧΡΗΣΤΟΙ. Απλώς πολλές κάρτες τους ‘γίναν print secrets and everyone lost their minds. «Μα ήρθαν πρώτοι σε τουρνουά!» Ναι, ok, δες πρώτα μία ΤΙ πολέμησαν. Άμα σε ένα τουρνουά 100 ατόμων πάνε οι 90 με zoodiacs, μάντεψε τι θα βγει top 8.

Μπες στο μυαλό του αντιπάλου σου νωρίς, και δεν μπορεί να νικήσει.

ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ SUCKΑΡΕΙΣ ΣΤΟ YUGI

Αυτός ο κύριος με ένα Whiptail μπορεί όντως να πονέσει πάρα, πάρα πολύ.

6)ΠΑΙΖΕ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ

Συνεχίζοντας ακριβώς με το προηγούμενο, αντίστοιχα από τη στιγμή που ο αντίπαλος μπει μες το κεφάλι σου και ξέρει τι θέλεις να κάνεις, δεν έχει σημασία πόσο consistent είναι το deck σου ή πόσο κωλοφάρδισες με το pot, θα φας πούτσα. Για αυτό ακριβώς είναι τόσο πετυχημένα κάποια decks όπως DDD, Performapals, shaddolls κ.α. Επειδή είναι πολύ versatile (ελληνιστί: «Ποικίλα») και έχουν 100 διαφορετικά combos, συνήθως είναι δύσκολο να προβλέψεις ακριβώς τι θα κάνουν μέχρι την τελική στιγμή, οπότε είναι αργά. (Btw προσωπικά τον τελευταίο καιρό παίζω ένα μοντέρνο build Aliens και ρίχνω πάρα πολύ γέλιο ενώ νικάω, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει οτι το bossάκι του θα κλαπεί μόνιμα ΧΩΡΙΣ TARGET, ή οτι ξαφνικά  εκείνα τα χρησιμοποιημένα Call of the Haunted και Fiendish Chain στο field θα φάνε μαζικό bounce. Επίσης το πραγματικό κλάμα/γέλιο πέφτει όταν ο κόσμος καταλαβαίνει οτι ο Alien Hypno ΔΕ λέει «once per turn».)

Γενικά η εύκολη λύση για να παίζεις απρόβλεπτα, είναι να παίζεις decks τα οποία δεν ξέρει ο κόσμος. Το οποίο μας φέρνει  στο επόμενο…

ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ SUCKΑΡΕΙΣ ΣΤΟ YUGI

«Χμ… Οι DDD μου μπορούν να κάνουν xyz, synchro, fusion, pendulum, beatdown, lockdown, deck destruction, aggro, swarm, control, disrupt, self-mill και να παίξουν τις 4 εποχές του Vivaldi με το ένα χέρι, αλλά ακόμα δεν μπορούν ακόμα να κάνουν ritual summon. Matada…»

7)ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ DECKS

«Ναι ρε μαλ@κα, το deckάκι μου το έχω φτιάξει μόνος μου.»

STOP. Να το ξεκαθαρίσουμε. Όταν λέμε «φτιάχνω το deck μόνος.» ΔΕΝ εννοούμε «κάνω copy-paste από το internet και μετά αλλάζω το ένα galaxy cyclone για twin twisters. Ναι βλαμμένε, είσαι πολύ δημιουργικός, εσύ και ο Romain Vigouroux. Τώρα μπορεί να γελάτε αλλά αυτό το παράδειγμα το έχω πάρει από real life συνομιλία με ένα βλίτο. Ο συνάδελφος και φίλος Phobos ξέρει ποιον λέω. Όταν φτιάχνεις decks, ΠΡΩΤΑ κάνεις οτι είναι να κάνεις δικό σου και ΜΕΤΑ googlάρεις και μία για να δεις τι κάνουν άλλοι. Αν το κάνεις με ανάποδη σειρά δεν υπάρχει να μην κάνεις copy paste και τα υπόλοιπα.

ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ SUCKΑΡΕΙΣ ΣΤΟ YUGI

Εδώ θα γίνει το παιχνίδι, και το «description» κουτάκι θα είναι το βασικό πιόνι σου.

Τώρα για το πώς ξεκινάμε εμείς, εγώ  φτιάχνω decks με βάση μία συγκεκριμένη κάρτα που μου τράβηξε την προσοχή (συνήθως θα είναι κάτι broken που ξες από την αρχή οτι μπορεί να φάει πολύ abuse αν χρησιμοποιηθεί σωστά). Αρχικά ψάχνεις όλες τις κάρτες του archtype του, αν ανήκει σε archtype. Δεν είναι δύσκολο, duelingbook (απαραίτητο κομμάτι του deck building, ακόμα κι αν θέλετε  να κάνετε το deck irl), –>deck editor –> type στο «name» το όνομα του archtype, βλέπετε τι κάνουν ΟΛΑ, –> clear –> type στο description το όνομα του archtype πάλι. ΑΦΟΥ τελειώσω με αυτό (5 λεπτά υπόθεση είναι), βλέπω τα συγκεκριμένα στοιχεία της κάρτας.

ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ SUCKΑΡΕΙΣ ΣΤΟ YUGI

Την έχω X2 στους Zefra και στους Pure Performapal, η τύπισσα είναι υπέροχη. Μακάρι και η Sophia να έρχονταν τόσο εύκολα.

Έστω οτι θέλω να φτιάξω deck με τον Kuriboh. Αφού έχω ψάξει όλες τις κάρτες που έχουν «kuriboh» στο όνομά τους και το text τους, μετά κοιτάω την ίδια την τριχόμπαλα. Τι είναι; Dark attribute. Χμ… «Dark σημαίνει οτι δουλεύει με allure, DAD κτλπ…» (για βοήθεια type στο «description» τη λέξη «dark» αν δεν τα θυμάστε απ’έξω). ΜΕΤΑ, τι είναι; Fiend. Πάμε το ίδιο search για τα fiend. ΜΕΤΑ, πόσο attack έχει; 300. 300 σημαίνει «κάτω από 500», μετά «κάτω από 1000» και μετά «κάτω από 1500», search, search, κι άλλο search. Repeat για την άμυνα, το level, το γεγονός οτι για να δουλέψει το effect του δεν πρέπει να έχετε monsters στο field κτλπ. Σε αυτή τη φάση πρέπει να έχετε μαζέψει καμιά 50αριά με 60αριά κάρτες στο deck. Τώρα αρχίζετε το ξεσκαρτάρισμα. Τι μπορεί να βγει dead draw εύκολα, τι έχει καλύτερη αντικατάσταση κτλπ. Για κάρτες που δεν είστε σίγουροι αφήστε τες στο side deck, μην τις ξαναψάχνετε μετά. Το deck θα είναι ΑΚΡΙΒΩΣ 40 κάρτες. Αν είναι παραπάνω κάτι κάνατε λάθος (προφανώς εξαίρεση αν μιλάμε για decks που ωφελούνται από τρελό milling ή κάτι παρόμοιο). ΜΕΤΑ από όλο αυτό, μπαίνετε και μία google και γράφετε «kuriboh decks» για να δείτε τι έχουν κάνει και οι υπόλοιποι.

Διαβάστε επίσης: Οι 10 καλύτερες duels!~

 

Τελειώσατε με αυτό; Ωραία, μπαίνουμε practice duel online. Η πιθανότητα να νικήσετε από την αρχή είναι σχεδόν μηδαμινή. Θα φάτε τα μούτρα σας. Δείτε ΓΙΑΤΙ φάγατε τα μούτρα σας, τι δε δούλεψε. Back to deck edit. Αλλαγή. Repeat. Ξανά τρώτε πούτσα, αυτή τη φορά δε φτάσαμε στα αρχίδια. Πάμε καλύτερα, ξανά στο deck editor. REPEAT. Το συγκεκριμένο μπορεί να σας πάρει πάρει από μισή ωρίτσα μέχρι όλο το απόγευμα, το βράδυ και τα ξημερώματα της επομένης. ΔΕΝ το γλιτώνεις αυτό άμα θες να φτιάξεις κάτι δικό σου που θα δουλεύει. Δεν υπάρχει περίπτωση να φτιάξετε το deck που δουλεύει τέλεια με την πρώτη, ΚΑΝΕΙΣ δεν το πετυχαίνει αυτό. Practice, practice, practice. Δόξα τη Shub-Niggurath, online προγράμματα έχουμε πολλά και είναι δωρεάν, δε σε βιάζει κανείς ούτε θα σου κοστίσει τίποτα.

ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ SUCKΑΡΕΙΣ ΣΤΟ YUGI

Οι φίλοι μου έχουν να φοβούνται το chant «Mechanised souls…» όταν παίζουν εναντίον μου.

Στο τέλος και αφού το deck έχει γίνει polished to perfection, πάμε cardmarket γιατί δεν είμαστε γ@μημένοι τεχνοφοβικοί με τη Mastercard και τη Visa, αγοράζουμε το deckάκι που φτιάξαμε κάρτα-κάρτα για 2-3 ευρώ σύνολο (ΜΕ τα μεταφορικά) και μετά από καμιά βδομάδα που θα μας έρθουν παίρνουμε τηλέφωνο κάποιο φίλο για να τον βια για να παίξουμε μαζί του, πριν πάμε Kaissa. Εδώ λαμβάνουμε υπόψιν οτι τόσο καιρό που παίζαμε online τα βάζαμε με decks που δεν λάμβαναν υπόψιν κόστος καρτών κτλπ, οπότε όταν πάμε irl τουρνουά πολύ απλά έχουμε δει ήδη οτι χειρότερο υπάρχει, και θα πολεμάμε συνήθως κόσμο που έχει μόλις 50-80% ολοκληρωμένη τη deck του, οπότε θα είναι και πιο εύκολο.

ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ SUCKΑΡΕΙΣ ΣΤΟ YUGI

«Μιάου μιάου motherf@cker.»

Με τη συγκεκριμένη μέθοδο έχω έρθει πρώτος σε locals για την πλάκα μου με lunalights που φέρναν την Panther, ΟΧΙ τη Leo. Ναι, ξέρω, παίρνει χρόνο, αλλά φίλε ΕΤΣΙ μαθαίνεις το παιχνίδι και κόβεις κώλους, το copy-paste του τελευταίου YCS top 8 δε θα σου μάθει τις πλήρεις δυνατότητες της deck σου, και βέβαια θα φας ξύλο από τον άλλο που έχει ξαναδεί το build σου άλλες 100 φορές και ξέρει τι θα κάνεις και πότε.

ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ SUCKΑΡΕΙΣ ΣΤΟ YUGI

Υπέροχη κάρτα.

8)ΕΧΕ TECHS ΓΙΑ ΤΟ ΤΩΡΙΝΟ META ΜΕΣΑ

Τι πολύπλοκο πράγμα σημαίνει αυτό; Συνήθως να πετάς στο deck 1-2 kaiju και είσαι καλυμμένος. Εγώ έχω σχεδόν σε κάθε deck μου από ένα 1 αντίγραφο της Yuki Usagi, το απόλυτο «surprise, f@ck you» του παιχνιδιού (είναι η αγαπημένη κάρτα μου). Μιλώντας για τη Yuki, βασικός κανόνας του yugi: «Όσο πιο αργά κάνεις disrupt το combo του άλλου, τόσο μικρότερη δυνατότητα για recover έχει.» Είναι παραδόξως από τα πιο εύκολα κομμάτια του deck building. Θυμίζω επίσης, πρόσεχε τι κάνουν οι βασικές κάρτες του archtype σου πριν αρχίσεις να πετάς τις υπόλοιπες κάρτες μέσα. Στους dinomist το twin twisters και το cyclonια είναι απλώς dead weight από τη στιγμή που έτσι κι αλλιώς ο αντίπαλος δεν μπορεί να κάνει effects όταν ορμάς. Άστα side deck, just in case, και βάλε καμιά Χαρούλα ή κανά Limiter Removal στη θέση τους.

ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ SUCKΑΡΕΙΣ ΣΤΟ YUGI

Καρδούλα μου εσύ…

Τι κρατάμε απ’όλο αυτό;

1)Να είσαι ανοιχτόμυαλος. Με το «έλα ρε τι μαλακία είναι αυτό» δεν παίρνεις games.

2)Για να πετύχεις πρώτα θα φας τα μούτρα σου, δε γίνεται αλλιώς.

3)Το πιο σημαντικό είναι να ξέρεις τι σκέφτεται ο άλλος.

4)Lolis are love, lolis are life, lolis are dead field spells after cost on turn 1.

Reaper of cards, στείλε κανα μηνυματάκι για συνεργατικό άρθρο σε κάποια φάση man! (σοβαρά δεν έβρισκα καλύτερο τρόπο επικοινωνίας, βάλε κανα contact mail)

Μείνετε συντονισμένοι με το GameHorizon.gr για όλα τα νέα του Gaming, Anime, Gaming Gear αλλά και PnP. Μπορείτε να αφήσετε σχόλιο και να κάνετε Like για να υποστηρίξετε την ομάδα μας.

Gaming | eSports | Previews| Reviews | Anime | Events | Technology .

Δημιουργός των Ayumi (+ enhanced edition), Broken Reality, The Devil Inside, Rot: A kinetic novel, ο Σταύρος ασχολείται από μικρή ηλικία με το gaming και το game development. Sucker για θρίλερ και το Cthulhu Mythos, θέλει να μοντερνοποιήσει πολλά στοιχεία του τελευταίου και να το ξαναφέρει στη mainstream horror κοινότητα.

No comments

Αφήστε μια απάντηση

GAMEHORIZON RECRUITMENT

GameHorizon