GameHorizon.gr

Remothered Review: Τρομακτικά…απογοητευτικό

Έχω δει πολλούς να αποκαλούν το Remothered “Το μοντέρνο Clock Tower”. Πρέπει να πω πως δεν έχω παίξει την σειρά Clock Tower αλλά δεν πιστεύω να είναι όσο κακογραμμένο είναι το Remothered. Όταν πρωτοείδα το Remothered φαινόταν ενδιαφέρον με πολλά πράγματα υποσχόμενα. Δυστυχώς υποφέρει από τόσα προβλήματα που νιώθω πως το έγραψε ο Tommy Wiseau και απλά δεν έβαλε το όνομα του στους τίτλους τέλους.

Story

Κάθε καλό Single Player game πρέπει να υπάρχει μια καλή ιστορία. Ειδικά τα horror games καθώς είναι σημαντικό για να νιώθει κάποιος εμπάθεια για τους πρωταγωνιστές και να αυξάνεται ο φόβος για αυτούς. Η ιστορία του είναι απλή: Παίζετε ως η Rosemary Reed, μια ντετέκτιβ η οποία ψάχνει για ένα χαμένο παιδί. Απλή και λυτή η υπόθεση όμως γίνεται αμέσως “Β ιστορία”, στα πρώτα 10 λεπτά. Το μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού προσπαθείτε να μάθετε το παρελθόν του “κακού” της υπόθεσης. Όπως κάθε μοντέρνο horror game πρέπει να υπάρχει ένα plot twist, το οποίο δεν είναι ούτε ενδιαφέρον αλλά ούτε και σοκαριστικό. Είναι πολύ αντικλιματική και η ιστορία αλλά και το plot twist, δεν αλλάζει τα δεδομένα πολύ. Η αντίδραση μου στην “αποκάλυψη” του παιχνιδιού ήταν ένα μικρό γέλιο. Ποτέ δεν περίμενα να γελάσω σε horror game.

Remothered

Επίσης το μακράν χειρότερο κομμάτι του παιχνιδιού είναι το animation. Όσο καλή ή κακή μπορεί να είναι μια ιστορία σε ένα παιχνίδι πάντα υπάρχει ένα κομμάτι του που το σώζει, όπως το animation,το soundtrack ή το gameplay. Αλλά εδώ τίποτα από τα 3 δεν ικανοποιεί. Αν και δεν υπάρχει παράπονο για το Soundtrack, δεν υπάρχει και τίποτα θετικό. Όσο για το Animation φαίνεται πολύ…βιασμένο. Οι κινήσεις τον χαρακτήρων είναι άτσαλες, θυμίζοντας παιχνίδια από την εποχή του Playstation 2. Oι εκφράσεις τους είναι ή πολύ κενές ή πολύ υπερβολικές. Καταστρέφουν την ατμόσφαιρα και γίνεται πιο δύσκολο να απορροφηθείς.

Remothered

Όσο για το θέμα του ήχου, το soundtrack δεν είναι κάτι το ενδιαφέρον, υπάρχει μια γοητεία σε δύο κομμάτια αλλά μέχρι εκεί. Επίσης μιλώντας για ήχο, το Voice acting είναι είναι κάτω από μέτριο. Υπάρχουν σημεία που οι ηθοποιοί κάνουνε μια προσπάθεια να βάλουνε λίγο συναίσθημα, αλλά λόγω του κακού animation με συνδυασμό του κατώτερου Voice acting και τα δύο φαίνονται χειρότερα από ότι είναι. Και το κερασάκι στη τούρτα είναι τα γραμματικά λάθη. Ναι παραδέχομαι ότι αυτό είναι nitpick, αλλά δεν σημαίνει πως πρέπει να υπάρξει εξαίρεση, η γραμματική η ίδια μπορεί να χαλάσει την απορρόφηση.

Gameplay

Όσο για το gameplay εδώ είναι πιο παθητικό παρά ενεργό. Τι εννοώ: δεν μπορείς να επιτεθείς και να σκοτώσεις κανέναν  όπως στο resident Evil  ή στο στη σειρά Dead Space. Κρύβεστε σε μεγάλο κομμάτι και περιμένετε να φύγει αυτός που σας κυνηγάει. Βέβαια μπορείτε να τους καθοδηγήσετε αλλού πετώντας πράγματα σε διάφορα σημεία αλλά η απόσταση ρίψης είναι πολύ μικρή κάνοντας παραπάνω κακό παρά καλό. Επίσης ένα μεγάλο παράπονο στο θέμα του gameplay είναι πως δεν υπάρχει ένα μικρό tutorial στο πως γίνεται η χρήση αντικειμένων. Νόμιζα πως ήμουν ο μόνος που είχε κολλήσει έχοντας το αντικείμενο που ζητάει και δεν γινόταν τίποτα για να προχωρήσει η ιστορία. Έμαθα πως πρέπει να ανοίξεις το inventory σου και μετά από εκεί μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα αντικείμενα. Αν και μπορεί να πάει οποιοσδήποτε να το μάθει στις ρυθμίσεις μέσα στα controls θα ήταν καλό ένα μικρό tutorial για αυτούς που δεν μπορούν να ψάξουν στα controls.

Remothered

Έχω προσέξει πως το AI κάμποσες φορές μπορεί να δει από την άλλη άκρη της έπαυλης και τις περισσότερες φορές δεν μπορεί σε απόσταση 2 ηλεκτρονίων. Γενικώς είναι λίγο αλλόκοτος ο NPC που σε ψάχνει. Αν και πιστεύω πως θα φτιαχτεί σε κάποιο patch είναι καλό να το αναφέρω σε περίπτωση που δεν πάρουνε μέτρα. Όσο για τη γενική ατμόσφαιρα δεν είναι τελείως κακή,αλλά το μόνο “τρομακτικό” είναι η απότομη αλλαγή μουσικής όταν σε βλέπει ο “κακός”. Ναι είναι τρομακτικό τις πρώτες 5 φορές αλλά μετά δεν είναι τίποτα παραπάνω παρά μια εκνευριστική αγγαρεία. Πάνω σε όλο αυτό το χάλι βρίσκετε το μεγαλύτερο αρνητικό για ένα horror game, οι ώρες παιχνιδιού. Το Remothered είναι περίπου 3-3:30 ώρες και για την τιμή του δεν είναι ότι καλύτερο. Θέλει να θέσει ένα μυστήριο και να αναπτύξει τους χαρακτήρες του, αλλά ο χρόνος δεν είναι αρκετός. Γενικώς η έλλειψη υλικού είναι μεγάλη και δεν γνωρίζω εάν αυτό είναι το τελικό αποτέλεσμα ή απλά βιάστηκαν να το βγάλουν για αγορά.

Remothered

Άραγε αξίζει να το πάρω?

Με λίγα λόγια; όχι, Με πολλά;. Το μεγαλύτερο του πρόβλημα δεν είναι το Gameplay ή το Soundtrack, αλλά κάτι που το καταδίκασε από τα πρώτα λεπτά. Ο δημιουργός, ο σκηνοθέτης και ο σεναριογράφος είναι το ίδιο άτομο. Όταν δεν έχεις πολλά μυαλά στο δωμάτιο να σκεφτούν μαζί το αποτέλεσμα είναι το Remothered. Το καλύτερο παράδειγμα είναι το Star Wars a new hope. Ο George Lucas έκανε τα ίδια λάθη με τον Chris Darril(ο δημιουργός του Remothered ) και το αποτέλεσμα ήταν ένα χάλι. Μόνο όταν ζήτησε βοήθεια από άλλους τότε έγινε η πολυαγαπημένη ταινία που όλοι ξέρουμε.

Remothered

 

4.1

Gameplay

4.0/10

Story

3.0/10

Soundtrack

7.5/10

Voice Acting

4.0/10

Animation

2.0/10

Θετικά

  • Καλό Soundtrack
  • Σχετικά φτηνό

Αρνητικά

  • Κακή Ιστορία
  • Κακό AI
  • Απαίσιο Animation και Voice Acting

Facebook Comments

Πληροφορίες παιχνιδιού
Genre Horror,Indie
Platforms PC
Αρ. παικτών Single Player
Εταιρία Ανάπτυξης Stormind Games
Εκδότης Darril Arts
Διάθεση
Ημ. Διάθεσης 30 Ιανουαρίου 2018

Απαιτήσεις παιχνιδιού
Λειτ. Σύστημα 64bit Versions of Windows 7, Windows 8, Windows 10
Επεξεργαστής Τετραπύρηνο i7 ή AMD με 2.5 Ghz και πάνω
Μνήμη 8 GB RAM
Κάρτα Γραφικών GTX 1060 ή ισάξια
Χωρητικότητα 10 GB διαθέσιμος χώρος

Χρήστος Αντωνιάδης
Your friendly neighborhood reviewer