GameHorizon.gr

Revhead Review – Have a go, you mug!

Μετά από αρκετά χρόνια στο κουρμπέτι, πλέον μου είναι αρκετά δύσκολο να εκπλαγώ με κάποια νέα κυκλοφορία. Συνήθως αρκεί να δεις ένα τρέιλερ, μια εικόνα και έναν τίτλο για να καταλάβεις στο περίπου τι πρόκειται να δεις. Για το Revhead όμως μπορώ να πω πως έπεσα (λιγάκι) από τα σύννεφα όταν χρειάστηκε να αντιμετωπίσω τον γεμάτο άμμο, εξαρτήματα και αυστραλέζικα slangs κόσμο του. Αυτό δεν σημαίνει πως η έκπληξη μου ήταν πάντα ευχάριστη, όπως είπε και ο φίλτατος Anakin “sand is coarse and rough and irritating and it gets everywhere”. Κάτι τελευταίο πριν ξεκινήσουμε, Revhead είναι ο τρόπος να χαρακτηρίσουν οι Αυστραλοί όσους έχουν λατρεία (σε σημείο έρωτα) με αυτοκίνητα των δεκαετιών του ’70 και του ’80. Λοιπόν, έχετε μια ιδέα τι ακολουθεί οπότε brace yourselves.

Story

Αφού βάλετε τα στοιχεία σας στο δίπλωμα οδήγησης σας και επιλέξτε το φύλο σας, μαθαίνετε πως ένας θείος σας στην εξοχική Αυστραλία σας προσκαλεί στο μαγαζί του για να δουλέψετε μαζί του. Πρόκειται για ένα γκαράζ όπου γίνονται αγοραπωλησίες αυτοκινήτων και εξαρτημάτων, καθώς και μερικοί αγώνες αν έχετε την διάθεση για κάτι τέτοιο. Μετά από ένα σχετικά λεπτομερές tutorial όπου μαθαίνετε τα βασικά και πρέπει να επισκευάσετε ένα V6 Walea (κάτι σαν Lada) για κάποιον άσχετο πελάτη, ο κόσμος του Revhead είναι στην διάθεση σας για να πλουτίσετε, όλα με φόντο ένα χωριό της Αυστραλίας και την έρημο παντού γύρω σας.

revhead 3

Ελπίζω να μην περιμένατε κάτι παραπάνω, γιατί θα απογοητευτείτε. Πρακτικά οποιαδήποτε μορφή σεναρίου υπάρχει χρησιμοποιείται καθαρά και μόνο για το tutorial. Όσοι περιμένατε την δράση και τα νεύρα που σας προκαλούσαν οι οδηγοί της Blacklist και ο σπαστικός Razor του Need for Speed: Most Wanted, ατυχήσατε. Είστε απλά ένας τυχαίος που θέλει να βγάλει λεφτά από παλιά αυτοκίνητα. Επίσης, όπως θα έχετε ήδη φανταστεί, οι διάλογοι και τα κείμενα είναι γεμάτα μέχρι τον λαιμό με slangs και ατάκες που χρησιμοποιούν στην καθημερινότητα τους οι Αυστραλοί. Αν έχετε οικογένεια εκεί ή έχετε επισκεφτεί το μέρος δεν θα έχετε μεγάλο πρόβλημα να καταλάβετε τι διαβάζετε, ενώ εμείς οι υπόλοιποι θνητοί δεν θα βγάλουμε άκρη ούτε με Google Translator. Είναι μια αρκετά χοντροκομμένη προσπάθεια για χιούμορ και θα ήταν ξεκαρδιστική αν δεν ήταν τόσο προφανής και είχε χρησιμοποιηθεί σε μικρότερη κλίμακα.

Gameplay

Το gameplay του Revhead χωρίζεται σε δύο τμήματα, εκείνα του μηχανικού και του οδηγού. Σαν οδηγός τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά, παίρνετε τα αυτοκίνητα που έχετε επισκευάσει και μπορείτε να κάνετε μια βόλτα για να δείτε αν έχουν κάποιο πρόβλημα ή χρειάζονται κάποια βελτίωση ή μπορείτε να κατεβείτε στους αγώνες όπου στοιχηματίζετε στην επίδοση σας με κάποιο χρηματικό ποσό. Η οδήγηση είναι αρκετά διαφορετική σε σύγκριση με άλλα Racing και ομολογώ πως με εξέπληξε ευχάριστα. Εκτός από το ότι μπορείτε να νιώσετε το βάρος που έχουν τα τιμόνια στις στροφές (όσοι οδηγείτε θα καταλάβετε), οι ταχύτητες δεν αλλάζουν αυτόματα και πρέπει να τις αλλάζετε εσείς by default. Το drifting, αν μπορέσετε να το πετύχετε, είναι πολύ πιο ρεαλιστικό και έχει πολύ καλύτερη αίσθηση από πολλά Racing που κυκλοφορούν εκεί έξω. Από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι γνωστά, υπάρχει χειρόφρενο, διαφορετικά camera modes για να διαλέξετε ποιο προτιμάτε και για κάποιο λόγο η δυνατότητα να πατήσετε την κόρνα του αυτοκινήτου σας, χωρίς να έχει κάποια άλλη χρησιμότητα. Δυστυχώς για την ώρα το Revhead είναι αυστηρά Single Player οπότε θα πρέπει να κάνετε αρκετή υπομονή αν θέλετε να αγωνιστείτε εναντίον άλλων οδηγών.

revhead 1

Όσον αφορά το κομμάτι του μηχανικού, boy oh boy ελπίζω να γνωρίζετε αρκετά πράγματα από αυτοκίνητα γιατί μόνο ένας μηχανικός θα καταλάβαινε τι συμβαίνει. Στο γκαράζ κάθε εξάρτημα του αυτοκινήτου (με εξαίρεση τις βίδες) είναι στην διάθεση σας για να το ελέγξετε, να το επισκευάσετε ή να το αντικαταστήσετε. Εκτός από τα καθιερωμένα όπως ζάντες, μηχανή, τιμόνι και εξάτμιση μπορείτε να αλλάξετε και μπαταρία, άξονα μετάδοσης, αμορτισέρ, διαφορικό, συστήματα πέδησης και ανάρτησης και άλλα. Αν αυτή τη στιγμή ξύνετε το κεφάλι σας με απορία, προτείνω να παίξετε το Revhead με ένα χάρτη ανατομίας του αυτοκινήτου από δίπλα αλλιώς δεν θα βγάλετε άκρη. Τα αυτοκίνητα που επισκευάζετε μπορεί να είναι για δική σας χρήση ή για να τα παραδώσετε σε πελάτες έναντι αμοιβής. Συνήθως, εκτός από το φρεσκάρισμα και το βάψιμο που χρειάζονται, τα αμάξια θα έχουν και κάποιο πρόβλημα όπως χαλασμένο κόφτη στροφών με αποτέλεσμα το όχημα να μην παίρνει στροφές. Μπορείτε να επισκευάσετε το χαλασμένο εξάρτημα ή να ψάξετε στις αγγελίες για συμβατά εξαρτήματα και να το αντικαταστήσετε. Οι επιλογές είναι πάρα πολλές αλλά με λίγη εξάσκηση μπορείτε εύκολα να αντιμετωπίσετε την κάθε περίπτωση με σχετική ευκολία.

Αν θέλετε μια εναλλακτική εμπειρία του Revhead με πολλή δράση, ταχύτητα και αδρεναλίνη, διαβάστε το Wreckfest Review μας!

Αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα του Revhead, πως ενώ στην επιφάνεια φαίνεται πως έχετε πολλά να κάνετε στην πραγματικότητα οι επιλογές σας είναι λίγες. Μόλις επισκευάσετε τα πρώτα σας αυτοκίνητα και γεμίσετε το γκαράζ σας, θα διαπιστώσετε πως κάθε πελάτης ζητάει να επισκευάσετε τις ίδιες βλάβες οι οποίες κάνουν κύκλο από όχημα σε όχημα. Οι δύο πίστες που θα ξεκλειδώσετε γίνονται γρήγορα βαρετές ενώ οι αντίπαλοι σας πάσχουν από μια εντελώς ηλίθια ΑΙ η οποία προτιμάει να πέσει πάνω στον τοίχο ή να κάνει σβούρες παρά να σας προσπεράσει. Οι developers υπόσχονται την προσθήκη περισσότερων racing tracks στο μέλλον οπότε υπομονή. Η αλήθεια είναι πως το Revhead χρειάζεται επιπλέον content, όχι απαραίτητα νέα αυτοκίνητα ή εξαρτήματα, αλλά δραστηριότητες όπως multiplayer, περισσότερους αγώνες και περισσότερη αλληλεπίδραση με τον κόσμο του. Και σκεφτείτε πως ότι δείτε είναι full release.

revhead 4

Technical

Όσον αφορά τα γραφικά του, το Revhead πάσχει σαν χαλασμένη εξάτμιση. Όπως είδατε και στα screenshots, το κεραμιδί της άμμου βρίσκεται παντού σε σημείο που θέλετε να βγάλετε τα μάτια σας με ένα κουτάλι. Δεν έχω καταλάβει ακόμα ποια ακριβώς engine χρησιμοποίησαν οι developers, αλλά το σίγουρο είναι πως τα μοντέλα χρειάζονται πολύ δουλειά. Ειδικά οι χαρακτήρες θυμίζουν καρικατούρες στην καλύτερη των περιπτώσεων ενώ τα κτήρια και μερικά αυτοκίνητα είναι υπερβολικά τετράγωνα σε σχήμα με πολλές σχεδιαστικές ατέλειες. Τέλος αξίζει να αναφέρουμε την ύπαρξη μερικών bugs που, αν και δεν είναι σε αφθονία, μπορούν να σας κάνουν την ζωή κόλαση σε συνδυασμό με τα παράξενα physics που υπάρχουν. Για παράδειγμα, αν κάνετε το λάθος να χτυπήσετε με την ρόδα σας τον προστατευτικό τοίχο της πίστας, μπορείτε να βρεθείτε στον αέρα κάνοντας βαρελάκια μέχρι να πέσετε ανάποδα ή να στριφογυρίσετε με ταχύτητες που θα ζήλευαν και τα Beyblade μέχρι να σας σταματήσει ο απέναντι τοίχος.

Ο ήχος επίσης πάσχει αρκετά με διάφορα περίεργα didgeridoo (πνευστό όργανο των ιθαγενών της Αυστραλίας) ακούσματα τα οποία συνδυάζονται με rock κομμάτια. Το τελικό αποτέλεσμα είναι σαν να τρώτε πιτόγυρα, μόνο που αντί για γύρο έχουν μέσα εκλεράκια, είναι δύο από τα αγαπημένα σας πιάτα αλλά μαζί έχουν την ίδια γεύση με τις κάλτσες του παππού σας. Πέρα από το φριχτό και επαναλαμβανόμενο soundtrack, την κατάσταση σώζουν τα sound effects που έχουν τα αυτοκίνητα. Κάθε κινητήρας σε συνδυασμό με την εξάτμιση ακούγεται διαφορετικά με άγρια μουγκρητά που θα σας κάνουν να θέλετε να γκαζώσετε κι άλλο ή με πιο ήρεμους ήχους στα οικογενειακά μοντέλα.

revhead 2

Final Verdict

Το Revhead προσπάθησε να συνδυάσει Mechanic Simulation και Racing, αλλά δυστυχώς σε πολλά σημεία απέτυχε. Το περιεχόμενο είναι πολύ μικρότερο από αυτό που φαίνεται αρχικά, αισθητικά στην καλύτερη δεν είναι κάτι σπουδαίο, στην χειρότερη είναι σαν να κυκλοφόρησε το 2006, ενώ τα λίγα bugs που υπάρχουν χρειάζονται επειγόντως επιδιόρθωση. Η αλήθεια είναι πως για full release έχει ποιότητα beta έκδοσης στην καλύτερη και είναι κρίμα γιατί έχει τις δυνατότητες να αποτελέσει ένα ξεχωριστό Racing. Ο χρόνος θα δείξει αν γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις και προσθήκες. Το Gamehorizon σας προτείνει να το αγοράσετε σε sales αν είστε φανατικοί με τα αυτοκίνητα ή απλώς σας ξετρελαίνει η Αυστραλία.

5.9

Γραφικά

6.0/10

Ήχος

5.5/10

Σενάριο

4.5/10

Gameplay

7.5/10

Θετικά

  • Διαφορετικό setting που δεν έχουμε ξαναδεί σε Racing
  • Αρκετά ρεαλιστική οδήγηση
  • Τεράστιος βαθμός λεπτομέρειας όσον αφορά τις επισκευές
  • Ικανοποιητικά sound effects

Αρνητικά

  • Τα γραφικά κουράζουν και χρειάζονται αναβάθμιση
  • Απογοητευτικό και περίεργο soundtrack
  • Ελάχιστα bugs που θα σας χαλάσουν τους αγώνες
  • Το content είναι ελλιπές
  • Οριακά ανύπαρκτο και αδιάφορο σενάριο

Facebook Comments

Πληροφορίες παιχνιδιού
Genre Racing, Simulation
Platforms PC
Αρ. παικτών Single Player
Εταιρία Ανάπτυξης Creative Pudding Hungary Llc.
Εκδότης Creative Pudding Hungary Llc.
Διάθεση Steam
Ημ. Διάθεσης 10 Μαρτίου 2017

Απαιτήσεις παιχνιδιού
Λειτ. Σύστημα 64bit Versions of Windows 7, Windows 8, Windows 10
Επεξεργαστής Διπύρηνος στα 2GHz ή ανώτερος
Μνήμη 4 GB RAM
Κάρτα Γραφικών Με 1GB RAM ή ανώτερη
Χωρητικότητα 2 GB διαθέσιμος χώρος

TheWhinyGamer
Gamer από όταν έβρεχα τις πάνες μου μπροστά σε ένα PC με Windows 95 και με Warcraft να παίζει. Η τεχνολογία και το gaming είναι στο αίμα μου (και παίζει να είναι) μέχρι να βγάλω άσπρες τρίχες και στα αφτιά. Σπουδές σε Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες, τομέας λατρεία για μένα. Εκτός από gaming, έχω μια αγάπη για ταινίες, σειρές, τεχνολογία και οδήγηση. Α, και να μην ξεχάσω, έχω ένα μικρό κόλλημα με το να γράφω κριτικές. Δεν ξέρω γιατί. Αλλά μ’αρέσει!