GameHorizon.gr

Revolve Review

Το Revolve είναι ένα platformer physics game, το οποίο έχει βάλει σκοπό της ζωής του να σας εντυπωσιάσει αρχικά με την πανέμορφη αισθητική του, και στη συνέχεια να σας σπάσει τα νεύρα με το πόσο ανελέητα δύσκολο είναι.

 

Story
Ε… Σφαίρα… Μαγνητική… Κάπως… Σε ένα μέρος με παλιοσίδερα… Στο διάστημα.

Revolve - Pic 1

Η αισθητική του παιχνιδιού είναι απλώς φοβερή.

Gameplay
Όλες οι πίστες του Revolve έχουν το ίδιο premise: Φτάσε στη σφαίρα στο τέλος της πίστας (που ανάλογα με την αρχιτεκτονική του κάθε level μπορεί να είναι στην απέναντι άκρη του χάρτη ή σχεδόν δίπλα απ’το σημείο που ξεκινάτε, απλώς σε διαφορετικό επίπεδο. Δεν υπάρχει όριο χρόνου, δεν υπάρχουν αντίπαλοι που σας κυνηγάνε και μπορείτε να κάνετε respawn όσες φορές θέλετε.

 

Υπάρχουν μόνο δύο τρόποι να πεθάνετε και άρα να κάνετε respawn στο Revolve. Ο πρώτος είναι να βγείτε εκτός ορίων της πίστας (συμβαίνει μερικές φορές στα σημεία με ανοιχτό ταβάνι αν αντιστρέψετε τη βαρύτητα) και ο δεύτερος να ακουμπήσετε σε μία από τις κόκκινες επιφάνειες, οι οποίες είναι και ο πραγματικός “καρκίνος” του παιχνιδιού.

 

Το Revolve ξεκινάει ωραία, αναγκάζοντάς σας να μάθετε τις δυνάμεις σας (boost, φρένο, αλλαγή βαρύτητας και jump) και στη συνέχεια να αρχίσετε να τις συνδυάζετε για να περάσετε από τις διάφορες προκλήσεις του παιχνιδιού (η αλλαγή βαρύτητας έχει πολύ μεγαλύτερη… Ε… Βαρύτητα, από τις υπόλοιπες, σε βαθμό που σε κάποια σημεία έλεγα “Άντε να χρησιμοποιήσω και καμία απ’τις άλλες ρε παιδιά!”).

Revolve - Pic 2

Ο στόχος σας στην κάθε πίστα.

Ένα απ’τα βασικά θέματα μου με το game, και κάτι που αντιμετώπιζα ολοένα και περισσότερο όσο πλησίαζα στο σημείο όπου το παράτησα, ήταν οτι η κατεύθυνση της σφαίρας σε κάθε σημείο ήταν όπου συνέφερε τους developers. Όταν είπα νωρίτερα οτι έχετε τις δυνάμεις σας, εννοούσα οτι έχετε ΜΟΝΟ αυτές. Δεν υπάρχει δεξιά-αριστερά-πάνω-κάτω. Το boost και οι κλίσεις εδάφους είναι οι μόνοι τρόποι να κινηθεί η σφαίρα σας οπουδήποτε. Το θέμα είναι οτι προς τα που θα σας πάει το boost είναι στα θεία χέρια των developers, καθώς πολλές φορές ήθελα να πάω λίγο πίσω προς τα αριστερά ας πούμε, ώστε να πάρω φόρα για να κάνω ένα jump, αλλά το boost με πήγαινε μόνο προς τα δεξιά οπότε δεν είχα την απαραίτητη ορμή που χρειάζονταν και έπεφτα πάνω στο κόκκινο death area.

 

Πέρα από το story mode υπάρχει και το create-a-level mode, όπου έχετε στα χέρια σας τα ίδια ακριβώς εργαλεία με τους developers με εξαίρεση αυτό που έλεγα πριν για το ποια κατεύθυνση θεωρείται η σωστή, οπότε θα είστε περιορισμένοι στο “ξεκινάμε από αριστερά, τελειώνουμε στα δεξιά¨. Τα levels που φτιάχνετε μπορείτε να τα ανεβάσετε στο steam workshop, απ’οπου μπορούν να τα παίξουν άλλοι παίκτες του παιχνιδιού. Για την ώρα υπάρχουν μόλις 5 maps διαθέσιμα και λόγω έλλειψης κόσμου δε βλέπω να προστίθενται πάνω από 1-2 ακόμα.

Revolve Pic 3

Σύντομα θα σας σπάσουν τα νεύρα αυτά τα κόκκινα.

Μέχρι εκεί φτάνει το βάθος του gameplay, με μόνη αλλαγή στα αργότερα levels μερικά “increased gravity areas” που δεν είχαν καμία σχέση με βαρύτητα και απλώς κινούσασταν πιο αργά μέσα τους, σαν να είσασταν σε νερό. Ομολογώ πως η έλλειψη ποικιλίας τόσο στα περιβάλλοντα (χίλιες αποχρώσεις μάντρας με παλιοσίδερα στο διάστημα) όσο και σε gameplay με άφησε έντονα απογοητευμένο, ειδικά από τη στιγμή που η αισθητική του παιχνιδιού ήταν τόσο υπέροχη.

 

Technical
Οπτικά το Revolve είναι απολλώνιο, χρησιμοποιώντας τέλεια τα εξωτικά χρώματα του διαστήματος για να κάνει τα backgrounds, ζωγραφίζοντας μια κοσμική μοναξιά που θα σας αφήνει ξέπνοους και θα διευρύνει τους ορίζοντές σας σαν μια επίσκεψη σε πλανητάριο. Αυτό για τα πρώτα 2 λεπτά, γιατί μετά θα βαράτε το κεφάλι σας στο γραφείο επειδή η γ@μωμπάλα δε λέει να πάει εκεί που θέλετε και τα controls είναι άθλια.

Revolve - Pic 4

Το βασικό πρόβλημα του Revolve είναι οτι δεν έχει flow.

Final Verdict
Το θέμα μου με το Revolve είναι οτι αντί το game να εκμεταλλεύεται τη φοβερή αισθητική του και να μας δίνει μια χαλαρή εμπειρία που είναι περισσότερο ταξίδι, συμπεριφέρεται απαιτώντας split second αντιδράσεις. Χαραμίζει τελείως την ατμόσφαιρά του για ένα gameplay που στην τελική ούτε βαθύ είναι, ούτε ενδιαφέρον. Το GameHorizon δεν προτείνει για αγορά.

Revolve

6.4

Ατμόσφαιρα

8.5/10

Γραφικά

8.0/10

Mουσική

6.0/10

Gameplay

3.0/10

Θετικά

  • Απίστευτη αισθητική.
  • Καλή οργάνωση single-player levels.
  • Steam Workshop levels.

Αρνητικά

  • Ελλιπές gameplay.
  • Εκνευριστική έλλειψη direction control.
  • Κάποια σημεία είναι απλώς για ragequit.
  • Όσο προχωράει γίνεται άδικα δύσκολο.
  • Έλλειψη οποιουδήποτε story.
  • Ελλιπές create-a-level.

Facebook Comments

Πληροφορίες παιχνιδιού
Genre Puzzle, Platformer,
Platforms
Αρ. παικτών Single Player
Εταιρία Ανάπτυξης Rusty Bolt
Εκδότης Rusty Bolt
Διάθεση Steam
Ημ. Διάθεσης 14 February 2017

Απαιτήσεις παιχνιδιού
Λειτ. Σύστημα Windows 7+
Επεξεργαστής Intel i5 or AMD equivalent
Μνήμη 8 GB RAM
Κάρτα Γραφικών GeForce GTX 550 Ti or Radeon HD 6770 or newer
Χωρητικότητα 5 GB available space

Δημιουργός των Ayumi (+ enhanced edition), Broken Reality, The Devil Inside, Rot: A kinetic novel, ο Σταύρος ασχολείται από μικρή ηλικία με το gaming και το game development. Sucker για θρίλερ και το Cthulhu Mythos, θέλει να μοντερνοποιήσει πολλά στοιχεία του τελευταίου και να το ξαναφέρει στη mainstream horror κοινότητα.