GameHorizon.gr

Rogue Wizard – Review

Το Rogue Wizard είναι ένα δημιούργημα από την Spellbind Studios. Έχοντας περάσει από το Kickstarter το 2014 η εταιρία κατάφερε να φτάσει τον στόχο των χρημάτων.

Μετά από 2 χρόνια, το 2016, το παιχνίδι επιτέλους κυκλοφόρησε για PC, Mac OSX. Με ελάχιστες απαιτήσεις να επιτρέπουν το παιχνίδι να παιχτεί σε Low Budget μηχάνημα, καταφέρνουν να μεταφέρουν την πλήρη εμπειρία του Indie RPG σε 2D.

 

Rogue Wizard

You’re a Wizard! Are your magic skills enough to take on the dangers the cursed dungeons, close the mysterious portals, and rid your world of their dark magic?

Ξεκινώντας το παιχνίδι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάξουμε εννοείται πως είναι το Inventory και πόσο χώρο έχουμε σε αυτό. Στην αρχή, δυσκολεύτηκα να καταλάβω που χρησιμεύουν τα αντικείμενα που είχα και πώς θα μπορούσα να τα χρησιμοποιήσω. Στην συνέχεια, κατάλαβα πως όλα τα αντικείμενα που έχω μεταφέρονται στην μπάρα με τα Skills και από εκεί είναι έτοιμα για χρήση.

Το επίσημο Trailer του Rogue Wizard

Τα ρούχα του ήρωα,όπως σε όλα τα σωστά RPG’s, εξελίσσονται και μπορούν να προστεθούν Runes για extra ικανότητες.

inventory

Ο χάρτης

Το επόμενο βήμα ήταν η εξερεύνηση της τοποθεσίας μου και εννοείται τον χάρτη του παιχνιδιού. Πατώντας το M, εμφανίζεται το Map της περιοχής όπου υπάρχουν και οι ελεύθερες αποστολές αλλά και το αρχικό χωριό στο οποίο επιστρέφουν όλα τα Quests.

Rogue Wizard Maps

Ο χάρτης χωρίζεται σε επίπεδα,όπως θα δείτε και στην συνέχεια, και τα επίπεδα δυσκολίας του τίτλου.

map

Dungeons

Αφού έχουμε καταλάβει τα βασικά πράγματα για το παιχνίδι, το επόμενο στάδιο είναι και το πιο ενδιαφέρον του παιχνιδιού.

Προχωράμε στην εξερεύνηση των Dungeons και την καταπολέμηση του κακού που έχει πλήξει τον κόσμο. Αμέσως μπαίνοντας στον κόσμο της μάχης, μπορείτε να αισθανθείτε την μαγεία του Rogue Wizard.

Τα όπλα του παιχνιδιού είναι πάρα πολλά και με πληθώρα αναβαθμίσεων. Από τόξα και σπαθιά μέχρι και μαγικά ραβδιά έχουν προσθέσει οι Developers.

Rogue Wizard Weapons

Ο χάρτης εμφανίζεται στην δεξιά γωνία καθ’όλη την παραμονή σας στο Dungeon. Τα τέρατα του παιχνιδιού είναι όλα μοναδικά.

rogue-wizard-image2

 

Το Spell Power Tree

Το Talent Tree ή αλλιώς Spell Power Tree του Rogue Wizard εξελίσσεται αντίστοιχα με το επίπεδο στο οποίο βρίσκεστε.

Rogue Wizard Spells

Χωρίζεται σε 6 κατηγορίες Spells όπου το κάθε ένα από αυτά έχει μια ξεχωριστή δύναμη. Όταν μαθαίνετε μια δύναμη, αυτή έρχεται σε μορφή Rune στο Inventory σας, το οποίο τοποθετώντας το στην μπάρα με τα Skills μπορεί να προβεί σε χρήση.

spells

Με το κάθε Level λαμβάνετε ένα Spell Point το οποίο μπορείτε να ξοδέψετε στην εκμάθηση νέων δυνατοτήτων

 

Final Verdict

Έχοντας παίξει πάρα πολλούς τίτλους RPG παιχνιδιών,μετά το Titan Quest και το Diablo 2,θα μπορούσα να πω πως το Rogue Wizard είναι ένα παιχνίδι που έμεινε στην καρδιά μου. Από το όμορφο περιβάλλον μέχρι τα δύσκολα Dungeons όλα ήταν μια περιπέτεια που θα ξανά κάνω στον ελεύθερό μου χρόνο χωρίς δεύτερη σκέψη. Ίσως το μόνο αρνητικό, για μένα, ήταν η εξερεύνηση του χάρτη όπου αντί για ομαλή σκιά κατά το περπάτημα ξεδιπλώνει λες και είναι Pixel Game.

Αν σας άρεσε το Review και θέλετε να προστεθεί στην συλλογή σας το παιχνίδι μπορείτε να το αγοράσετε κάνοντας click στην υπηρεσία Steam.

Rogue Wizard

8

Ιστορία

9.0/10

Ατμόσφαιρα

9.5/10

Γραφικά

7.5/10

Mουσική

6.0/10

Θετικά

  • Εύκολο στην διαχείριση του χαρακτήρα
  • Ευχάριστο περιβάλλον
  • Πάντα θέλεις ακόμα ένα Dungeon να καθαρίσεις

Αρνητικά

  • Η τιμή του ίσως είναι λίγο τσιμπημένη
  • Μουσική λίγο μονότονη

Facebook Comments

Πληροφορίες παιχνιδιού
Genre Indie, RPG
Platforms
Αρ. παικτών Single Player
Εταιρία Ανάπτυξης Spellbind Studios
Εκδότης Spellbind Studios
Διάθεση N/A
Ημ. Διάθεσης 27 Σεπτεμβρίου 2016

Απαιτήσεις παιχνιδιού
Λειτ. Σύστημα Windows XP+
Επεξεργαστής Intel Core i3 530 ή AMD FX 4100
Μνήμη 1 GB RAM
Κάρτα Γραφικών DX9 (shader model 2.0)
Χωρητικότητα 750MB διαθέσιμος χώρος

Στην ηλικία των 9 είχε την πρώτη του επαφή με το Gaming με την κονσόλα της Dreamcast. Πάντα έχοντας το nick «Foxako» από την ηλικία των 14 όπου ξεκίνησε να τερματίζει ότι παιχνίδι βρεθεί στα χέρια. Στην ηλικία των 17 ξεκίνησε να δουλεύει ως αρθρογράφος σε Ρώσικη ιστοσελίδα όπου και απέκτησε εμπειρία με την δημοσιογραφία στον χώρο του Gaming.