GameHorizon.gr

Shadow Warrior (2013)

Αν υπήρχε ένα παιχνίδι που δεν θα φανταζόμασταν ότι θα χρειαζόταν reboot, είναι σίγουρα το Shadow Warrior. Σίγουρα προκάλεσε εντύπωση όταν το ανακοίνωσαν, πόσο μάλλον όσοι ήξεραν το προηγούμενο παιχνίδι.

Διότι, ας είμαστε ειλικρινείς, από τα 3 παιχνίδια της 3D Realms, το Duke Nukem 3D ήταν στις προτιμήσεις του κόσμου και το Shadow Warrior είχε ξεχαστεί από όλους. Και σίγουρα δεν θέλαμε άλλο ένα  Duke Nukem Forever. Αυτό που πήραμε στο τέλος ήταν το Duke Nukem Forever όπως θα έπρεπε να είχε βγει.

Story

‘Δω, είμαστε ένας νέος Lo Wang, που δεν έχει καμιά σχέση με τον Lo Wang του πρώτου παιχνιδιού, και προσπαθούμε να σταματήσουμε μια δαιμονική εισβολή που προκάλεσε ο εργοδότης, αφού το δώσαμε ένα μαγικό σπαθί. Μαζί μας, είναι ένας εξόριστος δαίμονας που μας καθοδηγεί στην ανελέητη σφαγή, πετώντας κάθε τόσο σαρκαστικά, χαιρέκακα σχόλια. Μην περιμένετε κάποιο τραγικό βάθος στην ιστορία, το Shadow Warrior 2013 προέρχεται από μια εποχή που τα παιχνίδια δεν ήταν τόσο μέσο αφήγησης, όσο τρόπος να χαλάσετε κέρματα στο τοπικό arcade.  Όπλα, πολλοί κακοί, πολύ αίμα, ακόμα περισσότερη πλάκα.

Gameplay

Το νούμερο ένα πράγμα που ξεχωρίζει αυτό το παιχνίδι από ΌΛΑ τα παιχνίδια πρώτου προσώπου, ανεξάρτητα το genre του, είναι η μάχη με τα σπαθιά. Ξεκινάμε με ένα katana, και στην πορεία παίρνουμε διάφορα όπλα όπως πιστόλι, καραμπίνες και εκτοξευτήρες ρουκετών κτλπ. Βέβαια το αγαπημένο σας όπλο θα παραμείνει το katana. Μπορείτε να κάνετε combo, να κόβετε κεφάλια, χέρια, πόδια και διάφορα μέλη των σωμάτων των δαιμόνων, μικροί και μεγάλοι. Μπορείτε να κάνετε και διάφορες ικανότητες, όπως κρουστικά κύματα, μαγικά υγείας και διάφορα άλλα με το σπαθί σας. Δεν αστειεύομαι όταν λέω ότι το swordplay του παιχνιδιού είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο του gaming. Η katana θα γίνει η προέκταση του χεριού σας.

 

 

Βέβαια ο εκμοντερνισμός των γραφικών δεν ήρθε μόνος του. Όπως κάθε σύγχρονο shooter που σέβεται τον εαυτό του (δηλαδή δεν εκδίδεται από την Activision), το παιχνίδι πρέπει να έχει και αυτά τα τυπικά RPG στοιχεία, αναβαθμίζοντας τα όπλα σας και τις ικανότητες, είτε με χρήματα που βρίσκετε, είτε με κρύσταλλους, είτε με Ki πόντους (editor’s note: το κινέζικο chakra) που αποκτάτε σκοτώνοντας εχθρούς, με βάση το πόσο στυλάτα τους ξεκάνατε (κάπως, όπως στο Devil May Cry).

 

Τα επίπεδα είναι μεγάλα και ανοικτά προς εξερεύνηση, γεμάτα μυστικά σημεία. Θυμάστε όταν παίζατε DOOM, Duke Nukem 3D και βρίσκατε διάφορα κρυφά μέρη, γεμάτα όπλα, medkits, και κάνα αστείο με μια γκόμενα που γδύνονταν (ορκιζόμαστε οτι τα είχαν καθαρά humorιστικά και ειρωνικά…); Επιστρέφουν εδώ, δριμύτερα και είναι πολλά και δύσκολα να βρεθούν. Ειδικά στο πρώτο επίπεδο θα αναρωτιέστε συνέχεια πόσα είναι αυτά που δεν βρήκατε πριν προχωρήσετε.shadow warrior 2013

 

Technical

Όσον αφορά τον τεχνικό τομέα, τα περιβάλλοντα είναι ωραία, με μεγάλη ποικιλία, όπως χωριά με ιαπωνικό στυλ, λιμάνια, παράλληλες διαστάσεις και φυσικά η κόλαση, γιατί προφανώς και υπάρχει κόλαση. Είναι όμορφα σχεδιασμένα και το καθένα θα σας χαραχτεί ξεχωριστά στο μυαλό. Ο ήχος και η μουσική είναι σε καλά επίπεδα, και ταιριάζουν με τον τόνο των επίπεδων. Σίγουρα αυτό που κλέβει την παράσταση εδώ είναι οι ατάκες του Lo Wang, που είναι κάπως αστείες, κάπως ρατσιστικές. Το humor της 3D Realms είναι τουλάχιστον σταθερό, καθώς ακόμα και στο Duke Nukem Forever είχαμε ακούσει την επική ατάκα “Go back to Japan you tentacle freak!’ αναφερόμενο σε εξωγήινους.shadow warrior 2013

Final Verdict

Είναι ένα πολύ κάλο FPS, που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα των FPS της εποχής μας. Έχει ρυθμό στη δράση του, είναι ευχάριστο, δεν το παίζει σοβαρό και δεν ακουμπάει σε γκρι περιοχές ηθικότητας. Katana, δαίμονες, have fun. Συνιστάται ανεπιφύλακτα.

Facebook Comments

Πληροφορίες παιχνιδιού
Genre FPS, Action
Platforms PC, Playstation 4, Xbox One
Αρ. παικτών Singe Players
Εταιρία Ανάπτυξης Flying Wild Hog
Εκδότης Devolver Digital
Διάθεση
Ημ. Διάθεσης 26 Σεπτεμβρίου 2013

Απαιτήσεις παιχνιδιού
Λειτ. Σύστημα Windows 7 SP1 64-bits
Επεξεργαστής Intel Core 2 Quad 8200 / AMD Phenom X4 9950
Μνήμη 4 GB RAM
Κάρτα Γραφικών ATI Radeon HD 4890 / NVIDIA GeForce GTX 460 or better
Χωρητικότητα 15 GB διαθέσιμος χώρος