GameHorizon.gr

Συνέντευξη με τον Cursed

Με αφορμή την πρόσφατη μεταγραφή του Νάσου “Cursed” Παπαδημητρίου στην Αμερικάνικη ομάδα Esports Hero, ήρθαμε σε επαφή με τον παίκτη ώστε να τον γνωρίσουμε καλύτερα και να μάθουμε τι έχει καταφέρει έως σήμερα, με ποιόν τρόπο και τι σκέφτεται για το μέλλον του. Ο Cursed είναι ένας από τους κορυφαίους Έλληνες παίκτες στο Hearthstone, σύμφωνα με τις επιτυχίες του αλλά και τα τόσα χρόνια δράσης του. Αγωνίστηκε για αρκετά μεγάλη περίοδο στον Ελληνικό οργανισμό Razor’s Edge Gaming με την οποία κατάφερε να χτίσει ένα αρκετά μεγάλο όνομα, να αναδειχθεί αλλά και να φτάσει εκεί που είναι σήμερα. 

 • Λίγα πράγματα για εσένα για να σε γνωρίσουμε καλύτερα

Ονομάζομαι Νάσος Παπαδημητρίου και σπουδάζω  Πολιτικός  Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και ασχολούμαι  σε υψηλό επίπεδο με το σκάκι και το Hearthstone.

 • Πόσα χρόνια ασχολείσαι με το gaming και ποιο παιχνίδι σε ένταξε σε αυτό;

Άρχισα να ασχολούμαι από πολύ μικρή ηλικία με διάφορα games,αλλά το πρώτο παιχνίδι σταθμός ήταν η dota,με την οποία ασχολούμαι ακόμα  σε ερασιτεχνικό επίπεδο (dota 2 πλέον)

 • Πόσα χρόνια ασχολείσαι πιο επαγγελματικά, και με πιο παιχνίδι ξεκίνησες;

Πιο σοβαρά άρχισα να ασχολούμαι με το Hearthstone καθώς αφού ξεκίνησα το παιχνίδι ,μέσω ενός φίλου, κατάλαβα σύντομα ότι μου ήταν πολύ εύκολο να διεκδικώ καλές θέσεις και διακρίσεις τόσο στο ladder όσο και σε τουρνουά. Παρότι παίζω hearthstone από closed beta, δηλαδή 2 χρόνια περίπου, μπορώ να θεωρήσω ότι πιο ‘’επαγγελματικά’’ ασχολούμαι τον τελευταίο χρόνο.

 • Τι έχεις καταφέρει έως τώρα ως επαγγελματίας αλλά και ως ερασιτέχνης; (achievements σε tours-events)

Έχω καταφέρει καταρχάς να αποκτήσω πολύ καλό όνομα ως ladder παίκτης, καθώς ήμουν ο πρώτος Έλληνας παίκτης που κατέλαβε την κορυφή του ladder (legend 1 ) αλλά και πήγε legend όλους τους servers. Επίσης στον τομέα του ladder είμαι γνωστός για τα speed runs μου, φτάνοντας legend κάθε season την πρώτη-δεύτερη μέρα μετά την αλλαγή. Σε τουρνουά έχω καταφέρει μια πολύ αξιόλογη πορεία, με τελικούς και καλές θέσεις σε πάρα πολλά παντοδύναμα qualifiers αν και δυστυχώς φαίνεται να είμαι ‘’cursed’’ να χάνω πάντα μια νίκη πριν την πρόκριση! Και σε ελληνικά τουρνουά πάντως έχω πολλές επιτυχίες, ενώ είχα και την καλύτερη πορεία Έλληνα στα προκριματικά για blizzcon και πρόσφατα κατέκτησα την 2η θέση στο insomnia open championship στο όποιο συμμετείχαν πάρα πολλοί ισχυροί και γνωστοί παίκτες.

 • Το να είσαι επαγγελματίας Hearthsτone παίκτης στην Ελλάδα, είναι δύσκολο πράγμα;

Πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να είναι κάποιος επαγγελματίας παίκτης hearthstone στην Ελλάδα με την πλήρη σημασία του όρου. Για έμενα επαγγελματίας σε κάτι είναι μόνο όποιος έχει σταθερά κέρδος από αυτό (είτε μέσω μισθού είτε μέσω επάθλων) και στην ελληνική πραγματικότητα αυτήν την στιγμή αυτό σημαίνει να αναζητήσεις κάποια ομάδα του εξωτερικού για να σε στηρίξει στη προσπάθεια σου, καθώς οι ελληνικές ομάδες αυτήν την στιγμή είτε δεν έχουν την δυνατότητα για κάτι τέτοιο είτε προτιμούν να επενδύσουν σε άλλα ίσως πιο δημοφιλή ή πιο επικερδή games

 • Πως αντιλαμβάνεσαι γενικότερα το Competitive Gaming στην χώρα μας;

To competitive gaming στην χωρά μας είναι πάρα πολύ ανεπτυγμένο κυρίως από την πλευρά των παικτών καθώς υπάρχει πολύ μεγάλη συμμέτοχη και προσπάθεια. Τον τελευταίο καιρό επίσης βλέπω μια προσπάθεια και από όσους διοργανώνουν events να συμβαδίσουν με αυτό και να κάνουν καλυτέρα και μεγαλύτερα events αντάξια του επίπεδου των παικτών που υπάρχουν.

 • Πως είναι τα πράγματα στο εξωτερικό;

Τα πράγματα στο εξωτερικό είναι σίγουρα καλυτέρα αλλά αυτό είναι αναμενόμενο όταν σκεφτείς ότι η χωρά περνάει μια κρίση οπότε είναι δύσκολα να επενδύσεις και να στηρίξεις κάτι σχετικά καινούργιο όπως είναι το gaming.

 • Έχεις βρεθεί ποτέ για να παίξεις;

Έχω βρεθεί πολλές φορές στο εξωτερικό για να παίξω, σε τουρνουά στην Γαλλία, την Ρουμανία και την Αγγλία.

 • Τι εμπειρίες έχεις αποκομίσει γενικότερα από το εξωτερικό;

Τα 2 events που συμμετείχα, στην Αγγλία και την Ρουμανία, μου άφησαν πάρα πολύ καλή εντύπωση ως διοργανώσεις και μου έδωσαν την ευκαιρία να αγωνιστώ σε πολύ υψηλό επίπεδο με κορυφαίους παίκτες αλλά και να τους γνωρίσω και να συνάψω φιλικές σχέσεις. Σίγουρα αυτές οι μεγάλες διοργανώσεις με βοήθησαν να βελτιωθώ και να ωριμάσω σαν παίκτης.

 • Υπάρχει ανταγωνισμός πιστεύεις στην Ελλάδα, ώστε να ανέβει η σκηνή ακόμα περισσότερο;

Σίγουρα υπάρχει τόσο ανταγωνισμός όσο και ταλέντο στην Ελλάδα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του χώρου είναι ότι οι καλύτεροι παίκτες μόλις τους δίνεται η ευκαιρία αναζητούν τρόπους να ‘’φύγουν’’ σε ομάδες του εξωτερικού, όπως έκανα εγώ με τους Esports Hero,ο dethelor και ο hawkeye με τους f2κ και σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλοι.

 • Τι θα συμβούλευες ένα παιδί που θέλει να ασχοληθεί με το επαγγελματικό gaming;

Να βρει καταρχάς ένα game που να του αρέσει και να είναι κάλος μέχρι ένα σημείο χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Μόλις το πάρει απόφαση να ασχοληθεί σοβαρά θα χρειαστεί υπομονή και επίμονη μέχρι να καταφέρει τις πρώτες επιτυχίες.

 • Τι θα συμβούλευες κάποιον που θέλει να ξεκινήσει το Hearthstone και δεν γνωρίζει τίποτα για games και ειδικά card games;

Να σιγουρευτεί ότι έχει τα απαραίτητα νευρά και δεν χάνει εύκολα την ψυχραιμία του!!

 • Πιστεύεις ότι το gaming μπορεί να επηρεάσει τη κρίση του ανθρώπου; (αναπτυγμένο IQ ή άλλες αισθήσεις)

Σίγουρα το gaming,όπως και όλες οι ασχολίες που απαιτούν έντονη και εστιασμένη σκέψη μπορούν να οξύνουν τον νου. Ανάλογα το game φυσικά, θα υπάρχουν διαφορετικά οφέλη, π.χ. το hearthstone μπορεί να βελτιώνει την μνήμη κάποιου ενώ ένα game σαν το counter strike τα αντανακλαστικά.

 • Gaming ή σχολείο;

Δεν νομίζω ότι τίθεται σοβαρά ένα τέτοιο ερώτημα. Η παιδεία είναι εννοείται το πιο σημαντικό, αλλά και πέρα από αυτό, πρέπει όποιος προσπαθεί να ασχοληθεί με το gaming να γνωρίζει ότι είναι ένας τομέας με αβέβαιο και πολύ συχνά σύντομο μέλλον για τους παίκτες. Για αυτό καλό είναι να μην έχουμε παρατήσει άλλους σημαντικούς τομείς της ζωής μας.

 • Πως βλέπεις το μέλλον του gaming στην Ελλάδα;

Γίνονται αξιόλογες κινήσεις για να υποστηριχθεί όλο αυτό; Το μέλλον του gaming στην Ελλάδα το βλέπω με μια επιφύλαξη. Γίνονται αρκετές αξιόλογες κινήσεις αλλά χρειάζονται και το κατάλληλο timing και την απαραίτητη στήριξη. Δυστυχώς, είναι γνωστή ελληνική συμπεριφορά να μειώνουμε και να σαμποτάρουμε τις προσπάθειες των άλλων και μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον καμία προσπάθεια δεν μπορεί να ανθήσει.

Facebook Comments

Στην ηλικία των 9 είχε την πρώτη του επαφή με το Gaming με την κονσόλα της Dreamcast. Πάντα έχοντας το nick «Foxako» από την ηλικία των 14 όπου ξεκίνησε να τερματίζει ότι παιχνίδι βρεθεί στα χέρια. Στην ηλικία των 17 ξεκίνησε να δουλεύει ως αρθρογράφος σε Ρώσικη ιστοσελίδα όπου και απέκτησε εμπειρία με την δημοσιογραφία στον χώρο του Gaming.

No comments

Leave a Reply

GAMEHORIZON RECRUITMENT

GameHorizon