GameHorizon.gr

The Dark Tower Review / Ο Stephen King στις οθόνες μας

Άλλη μια ταινία του Stephen King που μεταφέρθηκε στην οθόνη και απέσπασε κακές κριτικές. Η ταινία  The Dark Tower, από τις πρώτες ταινίες που παρουσιάζουν τη σειρά 8 βιβλίων, απέσπασε κακές κριτικές από μεγάλα blogs και από το κινηματογραφικό κοινό. Πριν αναλύσουμε όμως τους λόγους που χαντακώθηκε η ταινία ας ρίξουμε μια ματιά στους χαρακτήρες μέσω του trailer :

Η ταινία παρουσιάζει την ιστορία ενός αγοριού, Tom Taylor, που βλέπει συνεχώς όνειρα από ένα άλλο κόσμο, τα οποία περιστρέφονται γύρω από δύο πρόσωπα. Έναν Πιστολέρο, Idris Elba, και τον μυστηριώδη άντρα με τα μαύρα, Matthew McConaughey, οι οποίοι μάχονται για την κυριαρχία του Καλού ή του Κακού, και η οποία εξαρτάται από έναν Σκοτεινό Πύργο που βρίσκεται στο κέντρο των παράλληλων κόσμων όπου ζούμε. Πιστεύοντας ότι τα όνειρα που βλέπει είναι αληθινά, ο νεαρός θα προσπαθήσει να μεταφερθεί σε αυτόν τον κόσμο και να βρει τις απαντήσεις που ψάχνει.

Καταλαβαίνετε λοιπόν από την ιδέα και μόνο πως πρόκειται για μια πολύπλοκη και  πολυεπίπεδη ταινία με ένα πραγματικό mind-blowing σενάριο που σε κάνει να δημιουργείς δικό σου story και να κάνεις δικές σου σκέψεις. Αυτό βέβαια θα ίσχυε σε ένα κανονικό σύμπαν όπου η ταινία θα ήταν κάτι ανάμεσα σε Inception και Interstellar. Η ταινία απέτυχε δυστυχώς παταγωδώς σε αυτό τον τομέα για πολλούς λόγους:

The-Dark-Tower

Source:Sony/Columbia Pictures

Πρώτα απ’ όλα η ταινία The Dark Tower διαρκεί 1 ώρα και 35 λεπτά. Από εκεί και μόνο καταλαβαίνουμε πως η ταινία δεν μπορεί να καλύψει ένα τέτοιο μεγάλο σενάριο δράσης και φαντασίας και πόσο μάλλον να αποτελέσει εισαγωγή στο τεράστιο κόσμο των βιβλίων του Stephen King. Η ταινία έχει σημαντικές ελλείψεις και σκηνοθετικά, αλλά κυρίως σεναριακά. Το story δίνεται πολύ γρήγορα και επιφανειακά. Πολλά δεν εξηγούνται, με αποτέλεσμα χάνουμε το ενδιαφέρον μας πολύ γρήγορα. Η δράση μάλιστα, αν και για ταινία φαντασίας, φαίνεται πιο υπερβολική απ’ όσο θα ‘πρεπε χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο. Το πιο λογικό θα ήταν να υποστήριζαν την αρχική υπόθεση με ένα extreme fantasy action, αν αυτό υπήρχε.

Η ευκαιρία για μια φιλοσοφική μάχη πάνω στην αιώνια σύγκρουση Καλού και Κακού, και το πώς θα μπορούσαμε να την αντιληφθούμε στο δικό μας κόσμο, χάνεται αμέσως λόγω του κακού σεναρίου.
Αυτά ήταν για τη σκηνοθεσία και το σενάριο της. Όσον αφορά τους πρωταγωνιστές, ούτε ο μεγάλος Matthew McConaughey δεν μπόρεσε να σώσει τη ταινία. Ήταν μάλιστα τόσο κακογραμμένο το σενάριο που μόλις που μπόρεσε να πει δύο ατάκες και να επιδείξει το ταλέντο του. Ο Elba από την άλλη δείχνει έναν αδιάφορο Πιστολέρο ο οποίος θυμίζει λίγο western, αλλά χωρίς να μας μεταδίδει το προσωπικό του δράμα ή πάθος για εκδίκηση.

The Dark Tower

Ο συνδυασμός εικόνων από ‘μενα.

Η ταινία The Dark Tower έκανε την πρεμιέρα της στις 3 Αυγούστου και μέσα σε μια περίπου εβδομάδα πήρε βαθμολογία 6,0/10 στο Imdb από 6000 χρήστες και 35/100 στο Metascore από 40 επαγγελματίες κριτικούς.

 

0

Story

0.0/10

Atmosphere

0.0/10

Graphics

0.0/10

Sound

0.0/10

Gameplay

0.0/10

Facebook Comments

Στην ηλικία των 9 είχε την πρώτη του επαφή με το Gaming με την κονσόλα της Dreamcast. Πάντα έχοντας το nick «Foxako» από την ηλικία των 14 όπου ξεκίνησε να τερματίζει ότι παιχνίδι βρεθεί στα χέρια. Στην ηλικία των 17 ξεκίνησε να δουλεύει ως αρθρογράφος σε Ρώσικη ιστοσελίδα όπου και απέκτησε εμπειρία με την δημοσιογραφία στον χώρο του Gaming.

No comments

Leave a Reply

GAMEHORIZON RECRUITMENT

GameHorizon