GameHorizon.gr

The Dwarves Βιβλίο ή Video Game;

Οι μαζική σφαγή στο The Dwarves θυμίζει περισσότερο τα πρωινά στο μετρό. Δεκάδες άνθρωποι συνωστίζονται σε ένα μικρό βαγόνι, πέφτουν αγκωνιές, μουρμουρητά κλπ…. Κάπου στο πλήθος κάποιος σπρώχνεστε για να μπει ή και για να βγει, υπάρχουν και αυτοί που καταλαμβάνουν την ελεύθερη θέση και προσποιούνται πως τους έχει πάρει ο ύπνος.

King Art Games και η προσπάθειά τους να μεταφέρουν ιστορία από βιβλίο σε παιχνίδι

Το νέο παιχνίδι The Dwarves δημιουργήθηκε από το στούντιο King Art Games το οποίο έχει την έδρα του στην Γερμανία. Το στούντιο ιδρύθηκε το 2000 και μας έχουν παρουσιάσει ήδη δύο έργα τους το πρώτο είναι παιχνίδι περιπέτειας The Book of Unwritten Tales και το δεύτερο είναι ένας Turn-Based τίτλος Battle Worlds: Kronos.

Σύντομη ιστορία του ταξιδιού του The Dwarver
ΒιβλίοGame ProjectKickstarterRelease

The Dwarves Novel – εκδόθηκε το 2003 στην Γερμανία από συγγραφέα φανταστικών μυθιστορημάτων Markus Heitz με τον πρωτότυπο τίτλο να είναι Die Zwerge. Το βιβλίο The Dwarves είναι το πρώτο μυθιστόρημα της σειρά φαντασίας. Η ιστορία φέρνει έναν ορφανό νάνο με το όνομα Tungdil Goldhand να μεγαλώνει στα χέρια των ανθρώπων. Το βιβλίο γράφτηκε αρχικά στα Αγγλικά και στα Γερμανικά. Όλη η ιδέα της μεταφοράς του βιβλίου σε παιχνίδι βασίζεται εξολοκλήρου στο πρώτο βιβλίο της σειράς. Έχοντας ως developer Teams της ομάδας: King Art Games και Nordic Games το Kickstarter κατάφερε να φτάσει επιτυχώς στο τέλος της έχοντας μαζέψει το ποσό των $310,091 δολαρίων αντί του $260.000 που ήταν προκαθορισμένο για την έναρξή του. Το καλό με το Kickstarter είναι πως το παιχνίδι προορίζεται για PC, PS4, Xbox One, Mac και Linux!

 

 

The Dwarves Trailer

 

Η ιστορία του The Dwarves

 

Ο ορφανός νάνος εν ονόματι Tunggul πέρασε όλη του τη ζωή περιβαλλόμενος από ανθρώπους. Ο Tunguul δεν είχε γνωρίσει ποτέ τα άλλα μέλη της φυλής του, και τις γνώσεις για τον έξω κόσμο τις έπαιρνε από τα βιβλία. O Tunggul εργάζεται ως σιδεράς και βρίσκεται υπό την κηδεμονία ενός από τους μεγαλύτερους μάγους του κόσμου. Ένας μέντορας καθοδηγεί τον νάνο σε ένα σημαντικό έργο το οποίο ως στόχο έχει να παραδώσει κάτι (Non Spoil) σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία. Φυσικά, η αποστολή σύντομα διακόπτεται από τα τραγικά γεγονότα τα οποία ταυτόχρονα μπορούν να θεωρηθούν και μεγαλοπρεπή γιατί θα φέρουν μεγάλες αλλαγές. Η είδηση δεν αποτελεί καλό οιωνό για τους κατοίκους της γης των νάνων και κάπου εδώ ξεκινάει η μάχη.

 

Ναι, σε αυτόν τον μαγικό κόσμο ο ρόλος των νάνων είναι να φρουρούν το πέρασμα ανάμεσα στα ειρηνικά βασίλεια : των άνθρωποι και τον μαγικό κόσμο των ξωτικών που κατοικούν ειρηνικά στο βασίλειό τους. Στον κόσμο των νάνων μόνο ειρήνη δεν υπάρχει μιας και έχει συνεχόμενο πόλεμο με τις σκοτεινές δυνάμεις των ORC. Μια φορά οι δυνάμεις του κακού κατάφεραν να σπάσουν την άμυνα και τότε είναι που έπεσε το πέμπτο βασίλειο των Νάνων.

The Dwarves The Dwarves

Ο κόσμος του παιχνιδιού

 

Ο κόσμος του παιχνιδιού είναι αρκετά μεγάλος, με πάρα πολλά μέρη του χάρτη να είναι ανοιχτά προς εξερεύνηση. Στο χάρτη υπάρχει γραμμή η οποία διαχωρίζει τις τοποθεσίες ώστε μπορείτε να κατευθυνθείτε πιο εύκολα.

Θέλετε να εξερευνήσετε την κάθε γωνία και την κάθε σχισμή του χάρτη; Συγκεντρώστε τις προμήθειες σας και δημιουργήστε μια τακτική την οποία θα ακολουθήσετε γιατί δεν θα μπορέσετε να ανανεώσετε τις ύλες σας εύκολα. Δεν υπάρχει και ουσιαστικός λόγος να εξερευνήσετε όλον τον χάρτη γιατί τα λεγόμενα Side Quests δεν θα είναι πολλά και αναγκαστικά θα επιστρέφετε πίσω στην την κύρια αποστολή σας.

Εδώ φτάνουμε στο ποιο αστείο σημείο : στο χάρτη μπορεί να βρείτε κάποιο χωριό ή κάποια τοποθεσία που θα τραβήξει την προσοχή σας ως προς την εξερεύνηση του, αλλά δυστυχώς το μέρος θα είναι άδειο και δεν θα έχετε την δυνατότητα να αγοράσετε προμήθειες ή διάφορα αντικείμενα – ο κόσμος είναι λίγο κενός.

Μόνο μια φορά καθ’όλη την διάρκεια του παιχνιδιού θα βρεθείτε αντιμέτωποι ανάμεσα σε δυο διαφορετικούς “δρόμους/μονοπάτια” : αποστολή με άμεση αντιμετώπιση των δυνάμεων των Orcs ή να βρείτε ένα κρυφό μονοπάτι όπου εκεί θα χρειαστεί να εξερευνήσετε την περιοχή του παιχνιδιού.

Φαίνεται πως μια τέτοια μινιμαλιστική προσέγγιση θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν ανάδοχο του Sorcery και να προσθέσει στον κόσμο διάφορες επιπλέον δραστηριότητες και πολλά μα πάρα πολλά Side Quests…. Στην πραγματικότητα, σας περιμένουν μόνο μερικά τυχαία γεγονότα και ακόμα λιγότερες τυχαίες αποστολές.

Το παιχνίδι προσφέρει μάχες και μόνο μάχες ! Με εναλλαγές των ηρώων που έχετε στην κατοχή σας και χρήση των δυνάμεών τους να είναι τα βασικά στοιχεία.

Η μουσική

Έχοντας πάνω από 5 ώρες παιχνιδιού…. Η μουσική θα μπορούσα να πω πως δεν είναι και πολύ ιδιαίτερη μιας και κατά την διάρκεια της μάχης αν έπαιζα κάποιο τραγούδι από την συλλογή μου δεν θα καταλάβαινα την διαφορά και δεν θα έχανα απολύτως τίποτα σημαντικό. Αξίζει να παρακολουθήσετε τους διαλόγους γιατί δεν είναι και πολλοί. Το Menu έχει το ίδιο soundtrack σε επανάληψη — οπότε αν θέλετε να κάνετε διάλειμμα δεν συνιστώ να πατήσετε απλά Esc αλλά να κλείσετε εντελώς τον ήχο.

Το περιβάλλον του The Dwarves

Ξεκινώντας το παιχνίδι καταλαβαίνουμε κατευθείαν πως ο κόσμος είναι προσεγμένος και όλο το περιβάλλον έχει αρκετές λεπτομέρειες. Όλα τα σπίτια έχουν άριστα διαμορφωμένο Interior και το λεπτομερές περιβάλλον σε μεταφέρουν στη φανταστική εποχή εκείνη.

The Dwarves The Dwarves

 

Ο χειρισμός των Dwarves 

Ο ήρωας που ελέγχετε θα επιτεθεί στον κοντινότερο του εχθρό από μόνος του αν δεν τον αλλάξετε την θέση αλλά για να αντιμετωπίσετε τις ορδές η αυτόματη επίθεση φυσικά δεν είναι αρκετή. Το όλο θέμα του The Dwarves κρύβεται στην στρατηγική που θα ακολουθήσετε πάνω στην χρήση των απαραίτητων δεξιοτήτων που έχουν οι Νάνοι. Για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τις δυνάμεις θα πρέπει να κάνετε Auto Attack. Όσο θα προχωράει το παιχνίδι στο Story τόσο περισσότερες νέες δυνατότητες θα ξεκλειδώνονται αλλά μαζί με αυτές και νέοι βοηθητικοί ήρωες όπου θα πρέπει να χειριστείτε πολλούς σε ένα πεδίο μάχης.

Final Verdict 

Μετά από πέντε ώρες παιχνιδιού το πόρισμα μου είναι πως όλη την ώρα παρακολουθούμε/συμμετέχουμε σε χαοτικές μάχες όπου αρκετές φορές ακόμα και η κάμερα δεν είναι τόσο βολική. Αν θέλετε να παίξετε ένα παιχνίδι με πραγματικά τακτικές μάχες σε φανταστικό κόσμο τότε ίσως είναι καλύτερο να επιλέξετε το Baldur’s Gate ή το Divinity: Original Sin, ή ακόμα και Obsidian.

Μπορείτε να αγοράσετε το Dwarves μέσω την υπηρεσία Steam στο παρακάτω Link :

The Dwarves

7.9

Ιστορία

9.5/10

Ατμόσφαιρα

9.0/10

Γραφικά

8.0/10

Mουσική

8.0/10

Gameplay

5.0/10

Θετικά

  • Πολύ ωραίο περιβάλλων
  • Η μεταφορά από βιβλίο σε βίντεο παιχνίδι αρκεί
  • Καταπληκτικά γραφικά
  • Φιλικό UI

Αρνητικά

  • Τα Physics θα μπορούσαν να είναι καλύτερα
  • Αρκετά δύσκολο για κάποιον πρωτάρη στο είδος αυτό
  • Λίγα Side Quests
  • Επαναλαμβανόμενες μάχες

Facebook Comments

Πληροφορίες παιχνιδιού
Genre RPG
Platforms
Αρ. παικτών Single Player
Εταιρία Ανάπτυξης KING Art
Εκδότης THQ Nordic, EuroVideo Medien
Διάθεση Steam
Ημ. Διάθεσης 1 Δεκεμβρίου 2016

Απαιτήσεις παιχνιδιού
Λειτ. Σύστημα 64bit Versions of Windows 7, Windows 8, Windows 10
Επεξεργαστής Intel Core i7 3770 3,9 Ghz / AMD FX-8350 4 GHz
Μνήμη 8 GB RAM
Κάρτα Γραφικών Nvidia GTX770 / R9 290 / 4GB
Χωρητικότητα 25 GB διαθέσιμος χώρος

Στην ηλικία των 9 είχε την πρώτη του επαφή με το Gaming με την κονσόλα της Dreamcast. Πάντα έχοντας το nick «Foxako» από την ηλικία των 14 όπου ξεκίνησε να τερματίζει ότι παιχνίδι βρεθεί στα χέρια. Στην ηλικία των 17 ξεκίνησε να δουλεύει ως αρθρογράφος σε Ρώσικη ιστοσελίδα όπου και απέκτησε εμπειρία με την δημοσιογραφία στον χώρο του Gaming.