GameHorizon.gr

Οι TOP 10 Καλύτερες Duels!

Με το Arc V να έχει μόλις τελειώσει και το VRAins να έχει κάνει μια εκκεντρική, albeit καλή εισαγωγή, πιστεύω ήρθε καιρός να κάνουμε ένα ωραίο recap της κληρονομιάς του yugi, βλέποντας τις 10 καλύτερες duels που πέρασαν από τις οθόνες. Τα πάντα μετράνε, spin-offs, ταινίες, season 0 etc. οπότε all aboard the hype train!

Όσοι δεν έχετε ιδέα τι έγινε μετά το duel monsters, έχετε υπόψιν: Τα πάντα έγιναν καλύτερα.

Also guys δεν μπόρεσα να βρω Youtube vid για τα πάντα, εν μέρη λόγω των ηλίθιων που έχουν γεμίσει το youtube με κακοφτιαγμένα AMV.

 

10)Yusei vs Aki (5Ds)

Το 5Ds ήταν γεμάτο δύσκολες duels, αλλά λίγες είχαν τη συναισθηματική φόρτιση που είχε η συγκεκριμένη. Σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά της πρώτης σεζόν βλέπομαι την Aki να βασανίζεται ψυχολογικά από τους αντιπάλους της, τους οποίους έκανε κομμάτια με ολοένα και πιο βάναυσους τρόπους. Όταν τελικά ήρθε η ώρα για τη μάχη της με το Yusei, δεν ξέραμε σε τι βαθμό είχε διαφθαρεί ψυχολογικά και αν όντως διασκέδαζε τη ζημιά που προκαλούσε ή όχι.

Best Moment: Η τελευταία ατάκα που είπε η Aki στο επεισόδιο που τέλειωσε η duel, μαζί με το φανταστικό voice acting από την ηθοποιό της.

9)Kaito vs Mizael (Zexal 2nd)

Ξεπερνώντας το ηλίθιο setting, η duel πραγματικά ήταν επική και θανατηφόρα από την αρχή. Ειδικά δεδομένου οτι ξέραμε οτι ένας από τους δύο θα πέθαινε. Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο απελπιστική γνωρίζοντας οτι κανείς τους δεν “μισεί” όντως τον άλλο (όπως θα δούμε σε άλλες duels σε αυτή τη λίστα), αλλά ξέρουν οτι δεν έχουν επιλογή.

Best Moment: Όταν ο Kaito τελικά τα κακαρώνει.

8)Jack Atlas vs Yusei: Round 2 (5Ds)

Τι hype είχε πέσει για αυτήν την duel… Οι χαρακτήρες είχαν περιγραφεί, ξέραμε οτι υπάρχει μια μοίρα από πίσω τους και μια θεότητα ονόματι Crimson Dragon έκανε τους δράκους τους να αντιδρούν περίεργα. Όλη η πρώτη σεζόν έχτιζε για αυτή τη duel και τελικά βγήκε ικανοποιητικότατη.

Best Moment: Το τεράστιο chain στο τέλος της duel + οι αλλαζονικοί μονολόγοι του Jack.

(η καλύτερη ποιότητα που βρήκα)

7)Z-Arc vs Aster Phoenix, Sora, Kuroshaki Shun, Kaito, Jack Atlas, “The Man” Gongenzaka, Sawatari, Crow Hogan, “The professor” Akaba Leo , Akaba Reiji & Akaba Reira (Arc-V)

Όχι, όλο αυτό που γράφω από πάνω ΔΕΝ ήταν ξεχωριστές duels. Ο τελικός villain του Arc-V πολέμησε 12 άτομα στη σειρά ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ FIELD, ΧΕΡΙ ΚΑΙ LIFE (ανά δύο). Φαντάζομαι όσοι δεν έχουν δει το Arc-V θα αρχίσουν να λένε “εντάξει, λογικά θα έρθει ο πρωταγωνιστής να βγάλει win απ’τον κώλο του. PSYCH! Λυπάμαι αλλά αυτός ΕΙΝΑΙ ο πρωταγωνιστής. Ο τελικός villain του Arc-V είναι και ο ήρωάς του και μένει στο supporting cast ο ρόλος να τον επαναφέρουν (good luck with that). Η duel είναι γεμάτη με intense moments (το hype που είχε χτιστεί για τον Z-Arc ήταν τεράστιο) αλλά τελικά “έχανε” επειδή ξέραμε οτι κανένας από τους πρώτους 9 δεν είχε την παραμικρή ελπίδα.

Best Moments:
A)”I banish the 4 heavenly dragons! Dark Rebellion XYZ Dragon, Clear Wing Synchro Dragon, Starve Venom Fusion Dragon, Odd-Eyes Pendulum Dragon!” Περάσαμε όλο το Arc-V μαθαίνοντας πόσο op ήταν ο Odd-Eyes και τα dimensional counterparts του. Άμα κάτι χρειάζεται να θυσιάσει και τους 4 για να καλεστεί, καταλαβαίνεις οτι είναι ώρα να το βάλεις στα πόδια.

B)Ταυτόχρονο summon: ΟΛΟΙ οι Z-Arc enhanced Heavenly Dragons.
Κάθε ένας από αυτούς νίκησε από δύο duelists πριν σχεδόν μόνος του, και ξαφνικά ο Reiji πρέπει να τα βάλει και με τους 4 μαζί, χωρίς βέβαια να μετράμε την ίδια την προσωποποίηση του “broken”: Z-Arc.

6)Jaden vs Darkness (GX)

Η τελική duel του GX ήταν από τις λίγες που άξιζαν κατά τη γνώμη μου. Όχι οτι είχαμε ποτέ αμφιβολία για το ποιος θα ήταν ο νικητής σε αυτήν, αλλά η ατμόσφαιρα ήταν υπέροχα καταθλιπτική και οι μονόλογοι του Darkness ήταν υπέροχοι. Το gameplay του ήταν περίεργο (ποτέ δε χορταίνουμε τα 0 ATK dark fiends)

Best Moment: Το καλύτερο “Nanii?!” στην ιστορία των anime (θα καταλάβετε αν το δείτε).

Top 10 Duels

Με διαφορά ο πιο creepy αντίπαλος σε όλο το Yugi. Από την εμφάνισή του μέχρι τον τρόπο που μιλάει χωρίς οποιοδήποτε συναίσθημα.

5)Yusei, Jack & Crow vs Godwin (5Ds)

Η καλύτερη μάχη σε όλο το 5ds (ναι, καλύτερη και από τη μάχη του Z-One με τον Yusei), η duel ήταν θανατηφόρα από αρχή μέχρι τέλους. Ο Godwin, συνδυάζοντας δυνάμεις Signers και Dark Signers, έχει προδώσει τους ακόλουθούς του και πλέον έχει βάλει σκοπό να γίνει θεός.

Best Moments:

A)Ο μονόλογος του Godwin για το πότε συμβαίνουν θαύματα.

B)Όταν εμείς σαν θεατές καταλαβαίνουμε πώς δουλεύουν ο Sun Dragon Inti και ο Moon Dragon Quilla. Για την εποχή το combo τους ήταν πανίσχυρο.

Top 10 Duels

4)Vector vs Durbe & Merag (Zexal 2nd)

Κοιτάξτε, άμα είχα περάσει κι εγώ 5 χρόνια με τη σκρόφα τη Le Blanc, φαντάζομαι οτι θα είχα γίνει και’γω σκ@τόψυχος (δείτε τους voice actor, θα καταλάβετε). Το Zexal μπορεί γενικά να ήταν αποτυχία ως show αλλά διάολε, ξέραν να κάνουν διασκεδαστικούς κακούς, και ο Vector είναι με διαφορά ο καλύτερος villain που έχει περάσει από όλα τα yugi. Ο τύπος trollάρει τους αντιπάλους του μέχρι θανάτου (κυριολεκτικά), προδίδει χωρίς κανένα δισταγμό συμμάχους (και ακόμα και τον ίδιο το θεό του), έχει ένα από τα πιο σαδιστικά gameplay σε όλο το yugi και κυρίως: Γουστάρει τη δουλειά του.

Best Moment: Θα μπορούσες να ακους το γέλιο του Vector και να βλέπεις τις υπερβολικές εκφράσεις του όλη μέρα, δε θα το βαριόσουν ποτέ.

 

3)Zarc-Possessed Yuya vs Serena και Ruri (Arc-V)

Ρε βλάκα Doctor, πας να κάνεις σκηνή netorare σε έναν τύπο που πάει και έρχεται από το γραφείο του Pazuzu; (Πω μαλάκα, κανείς δε θα το πιάσει αυτό…) Φοβερή μουσική, πολύ καλή σκηνοθεσία και κυρίως, ΘΥΜΟΣ. Κάθε possession του Yuya από τον Zarc γίνεται όλο και πιο βίαιο, και οι δύο κοπέλες πάτησαν όλα τα λάθος “κουμπιά” εδώ.

Best Moment: Pretty much όλη η σκηνή από κάτω.

2)Nasch vs Vector (Zexal 2nd)

Από τις καλύτερες, αν όχι Η καλύτερη μάχη του Zexal, πρόκειται για μία duel όπου οι συμμετέχοντες ΜΙΣΟΥΝΕ ο ένας τον άλλο. Ο Vector έχει μόλις σκοτώσει τους φίλους του Shark, ενώ ο Shark έχει ναυαγήσει τα σχέδια του Vector πολλές φορές στο παρελθόν, σε κόστος του ίδιου και των φίλων του. Αγνοώντας τη φοβερή σκηνοθεσία, μουσική, visuals, συμβολισμούς καθώς και το ρυθμό (το tempo) της duel, το καλύτερο κομμάτι είναι με διαφορά πόσο διεφρθαρμένος είναι ο Vector.

Best Moments:
A)Δεν το εξήγησαν (και καλά έκαναν, γ@μώ το Naruto και την ηλίθια σκηνοθεσία του μέσα) οπότε πολλοί το προσπέρασαν, αλλά όταν ο Vector κάνει την τελευταία μπλόφα του και ο Nasch δεν την “πατάει”, ο Vector του λέει “Didn’t you believe me?”, στο οποίο ο Nasch του απαντάει “You left no humanity in me.” Με αυτό εννοούσε οτι αν ο Vector δεν είχε σκοτώσει τη Merag και τον Durbe, η μπλόφα θα είχε πιάσει και ο Vector θα κατάφερνε επιτέλους να νικήσει τη νέμεσή του. Είναι το κλασσικό σενάριο, όπου όπως το είπε και ο Dumbledore, “οι τύραννοι δημιουργούνε πάντα τους χειρότερους εχθρούς τους”.

b)Rank-up Magic: Admire Don Thousand! (μια από τις πιο cool κάρτες που θα υπάρξουν ποτέ)

Top 10 Duels

1)Sora vs Kurosaki (Arc-V)

Εντάξει, όσοι είχαν δει το Arc-V δεν είχαν καμία αμφιβολία. Το’χουμε ξαναπεί στο παρελθόν οτι όσο προχωράει μία duel πρέπει να αυξάνεται η ένταση και η βία της και by god, it delivers. Προσπερνώντας οτι σε αυτή την duel μας δόθηκε η βάση για το plot του Arc-V, προσπερνώντας οτι είχαμε ένα καταπληκτικό twist που άλλαξε τελείως την αντίληψή μας για το ποιος είναι ο θύτης και ποιος το θύμα, προσπερνώντας τους απίστευτα καλούς συμβολισμούς των καρτών, μα τον Nyarlathotep, η σκηνοθεσία ήταν ΑΡΙΣΤΗ. Μια duel που ξεκίνησε ως ένα φιλικό παιχνίδι με ελαφριές εντάσεις κατέληξε μια ανελέητη σφαγή. Άσχημη, βίαιη και χωρίς ηθικούς νικητές. Ο ένας ήθελε να σκοτώσει τον άλλο και ήταν πρόθυμοι να κάνουν τα πάντα για να το πετύχουν. Ιδιαίτερη προσοχή να δοθεί στο πως καθώς έπεφτε η “μάσκα” του Sora στη διάρκεια της duel, τα τέρατά του γίνονταν όλο και πιο διεστραμμένα σε εμφάνιση.

Best Moment: (yuya) “Stop! This isn’t dueling anymore!”

Μείνετε συντονισμένοι με το GameHorizon.gr για όλα τα νέα του Gaming, Anime, Gaming Gear αλλά και PnP. Μπορείτε να αφήσετε σχόλιο και να κάνετε Like για να υποστηρίξετε την ομάδα μας.

Gaming | eSports | Previews| Reviews | Anime | Events | Technology .

Δημιουργός των Ayumi (+ enhanced edition), Broken Reality, The Devil Inside, Rot: A kinetic novel, ο Σταύρος ασχολείται από μικρή ηλικία με το gaming και το game development. Sucker για θρίλερ και το Cthulhu Mythos, θέλει να μοντερνοποιήσει πολλά στοιχεία του τελευταίου και να το ξαναφέρει στη mainstream horror κοινότητα.

No comments

Leave a Reply

GAMEHORIZON RECRUITMENT

GameHorizon