GameHorizon.gr

Top 5 Anime Arcs

Για όσους δεν γνωρίζουν, Arc είναι ένα μικρό μέρος της ιστορίας ενός μεγαλύτερου συνόλου. Έτσι τα anime χωρίζονται σε Arc, στα οποία οι χαρακτήρες εκπληρώνουν το στόχο τους και συνεχίζουν την πορεία για τον τελικό σκοπό. Θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι μεγάλα κεφάλαια ενός βιβλίου. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τα Top 5 Anime Arcs, με βάση πολλές ιστοσελίδες, αλλά και προσωπικές προτιμήσεις. Προφανώς και είστε ευπρόσδεκτοι να γράψετε στα σχόλια κάποια από τα δικά σας αγαπημένα, είτε ανήκουν στη λίστα μας είτε όχι. Διαβάστε με δική σας ευθύνη, καθώς θα υπάρξουν σίγουρα spoilers.

1)Kyoto Arc – Rurouni Kenshin

Rurouni_Kenshin_New_Kyoto_Arc_Screenshot04

Η επιτομή του πως να δημιουργήσεις ένα battle-shonen arc.

Ο Kenshin δέχεται την επίσκεψη ενός παλιού γνώριμου και αντιπάλου, του Saitou Hajime, ο οποίος πλέον είναι αστυνομικός. Στην αρχή οι δύο τους πολεμάνε, καθώς ο Saitou παρουσιάστηκε σαν εχθρός, όμως η αλήθεια είναι πως ήθελε μόνο να δει τις ικανότητες του Kenshin. Αργότερα θα εμφανιστεί ο Okubo Toshimichi, ο μεγάλος πολιτικός ηγέτης εκείνες τις μέρες, εξηγεί στον Kenshin τις προθέσεις του Saitou και του θέτει την αποστολή να σκοτώσει τον Makoto Shishio, ο οποίος έκλεψε τη θέση του Okubo ως Hitokiri (πολιτικός αρχηγός). Ο Shishio που είναι και ο κύριος ανταγωνιστής της ιστορίας, μαθαίνουμε πως θέλει να δημιουργήσει μία νέα Ιαπωνία όπου μόνο οι πιο δυνατοί θα καταφέρουν να επιζήσουν, με αυτόν ως το μεγάλο ηγέτη Βασιλιά. Ο Kenshin δεν απάντησε αμέσως και κανονίστηκε μία συνάντηση στις 14 του Μάη όπου ο Okubo θα έπαιρνε και την τελική του απάντηση. Την μέρα εκείνη όμως ο Okubo θα δολοφονηθεί από τα πρωτοπαλίκαρα του Shishio και ο Kenshin θα φύγει από το Dojo της Kaoru για να γίνει ξανά περιπλανώμενος (Rurouni). Μετά θα υπάρξει μία τεράστια σειρά γεγονότων. Ο Kenshin θα επισκεφτεί τον δάσκαλό του για να ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του, ο Sanosuke στην προσπάθειά του να βρει τον Kenshin στο Kyoto θα συναντήσει σε ένα δάσος ένα μοναχό ο οποίος θα του διδάξει το Futae no Kiwami και μετά από την επανασύνδεση των τριών (Kenshin, Saitou, Sanosuke) καταλαβαίνουν το σχέδιο του Shishio και έπειτα από ένα σαμποτάζ σε ένα από τα καράβια του, συμφωνούν να πολεμήσουν αυτόν και την ομάδα του στο ναό στον οποίο έμενε.

Ένα πραγματικά απίστευτο arc, με πάρα πολλές πληροφορίες και τρομερή εξέλιξη για τους πρωταγωνιστές

2)Enies Lobby Arc – One Piece

Straw_Hats_Stand_on_Courthouse

Οι λάτρεις του One Piece έχουν σίγουρα στο μυαλό τους το συγκεκριμένο Arc ως το αγαπημένο τους. Κάποιοι θα πούνε το Marineford, όμως το Marineford πέρα από τη μάχη δεν είχε κάτι το τόσο ιδιαίτερο.

Έπειτα από τα γεγονότα του Water 7, το πλήρωμα ξεκινά να σώσει τη Robin. Ο Sanji και ο Usopp μεταμφιεσμένος σε Sogeking θα καταφέρουν να μπουν στο Puffing Tom, οπού θα αντιμετωπίσουν δυνατούς εχθρούς, τελικά όμως δε θα τα καταφέρουν. Θα συναντηθούν πάλι με τους υπόλοιπους και σε μία απέλπιδα προσπάθεια θα πολεμήσουν με χιλιάδες στρατιώτες των Marine και κατασκόπους της Cipher Pol για να σώσουν το Franky και τη Robin, που είναι να σταλθούν στη φυλακή Impel Down και στα Marine HQ αντίστοιχα. Ο Luffy θα προχωρήσει μπροστά και θα έρθει αντιμέτωπος με τον Blueno. Σε αυτό το σημείο πήρε η ιστορία τη μορφή που έχει σήμερα. Σχεδόν όλο το πλήρωμα θα μας δείξει πόσο δυνατό είναι με τεχνικές που πρώτη φορά θα δούμε. Ο Luffy θα καταφέρει να νικήσει τον Blueno με τη πρώτη χρήση του Gear Second και οι υπόλοιποι θα καταφέρουν να τον προλάβουν. Εδώ έχουμε και μία υπέροχη σκηνή. Το πλήρωμα και τα μέλη της CP9 έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο και μαθαίνουμε ότι η Robin φοβάται πως το πλήρωμα θα την προδώσει και θα τη θεωρεί “φορτίο”. Συνεχίζει λέγοντας πως προτιμά το θάνατο από αυτό. Ο Spandam γελάει μανιωδώς και δείχνει τη σημαία του World Government πάνω από το πύργο, λέγοντας πως πάνω από 170 έθνη ανήκουν πλέον εκεί. Ο Luffy δίνει εντολή στον Sogeking να κάψει τη σημαία, κηρύσσοντας ξεκάθαρα πόλεμο. Μετά από πάρα πολύ γρήγορες εξελίξεις, έρχεται η στιγμή που κάθε μέλος του πληρώματος θα βρεθεί αντιμέτωπο με μέλος των CP9. Εκεί ο καθένας θα δείξει και την μέχρι τότε πραγματική του δύναμη, με αποτέλεσμα να έχουμε τρομερές μάχες. Ο Luffy θα καταφέρει να νικήσει και τον Rob Lucci τελικά και όλοι θα καταφέρουν σώοι να ξεφύγουν από το Enies Lobby. Έπειτα όμως έρχεται η στιγμή που θα πρέπει να αποχωριστούν το Going Merry, το αγαπητό τους καράβι και εδώ έχουμε μία πολύ συγκινητική σκηνή. Σε αυτό το arc πιστεύω έγινε μία πραγματική (και δραματική) αλλαγή στο One Piece. Οι χαρακτήρες μας έδειξαν πόσο δυνατοί είναι, είχαμε πολλές συγκινητικές και δυνατές σκηνές, υπήρχε έντονο το κωμικό στοιχείο όπως πάντα και γι’αυτό είναι το αγαπημένο arc των θεατών. 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη σκηνή που ο Luffy κηρύττει πόλεμο στο World Government.

3)Chimera Ant Arc – Hunter x Hunter

hxh__chimera_ant_arc__by_michael0118-d85aphf

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση από το να βλέπεις ένα από τα αγαπημένα σου battle-shonen anime να γίνεται ακόμα καλύτερο, στα όρια της τελειότητας. Και όχι, δεν υπερβάλλω.

Έπειτα από τη χρήση της κάρτας για να βρει ο Gon τον πατέρα του, θα καταλήξει να βρει τον Kite, τον μαθητή του. Μαζί του ο Gon και ο Killua θα μάθουν αρκετές πληροφορίες για τον Ging (τον πατέρα του Gon) και αποφασίζουν να τον βοηθήσουν με μία έρευνα που κάνει πάνω σε ένα είδος μυρμηγκιού, τα Chimera Ants, έπειτα από την εύρεση ενός τεράστιου ποδιού ενός από αυτά. Τελικά μαθαίνουμε πως υπάρχει μία βασίλισσα των Chimera Ants η οποία τρώει άλλες μορφές ζωής για να δημιουργήσει στρατιώτες, οι οποίοι θα βοηθήσουν το παιδί της να κατακτήσει τον κόσμο. Μία μέρα η βασίλισσα θα φάει κάποιον άνθρωπο κι έτσι οι στρατιώτες της, οι οποίοι έχουν κάποια από τα χαρακτηριστικά από το είδος της τροφής που έφαγε η βασίλισσα θα αποκτήσουν δική τους συνείδηση. Ο Gon μαζί με την παρέα θα προσπαθήσει να σταματήσει το μακελειό των ανθρώπων, καθώς η βασίλισσα απαιτεί ολοένα και περισσότερους ανθρώπους για τροφή. Θα έρθουν αντιμέτωποι με τον Rammot, ένα στρατιώτη της βασίλισσας. Θα καταφέρουν να τον τραυματίσουν θανάσιμα χρησιμοποιώντας Nen, όμως αυτό αποδεικνύεται ένα τεράστιο λάθος. Οι πόροι του Rammot θα ανοίξουν και έτσι θα μάθει να χρησιμοποιεί το Nen, όπως και πολλοί άλλοι αργότερα. Εν τω μεταξύ, ένας παλιός γνώριμος Hunter, ο Pokkle, θα πιαστεί αιχμάλωτος των μυρμηγκιών. Θα καταφέρει να κρυφτεί μέχρι τη στιγμή που η Neferpitou, μία Royal Guard του μελλοντικού βασιλιά θα τον ανακαλύψει, θα μάθει τα μυστικά του Nen από αυτόν και έπειτα θα τον σκοτώσει. Στη συνέχεια η Neferpitou θα αντιμετωπίσει τους Gon, Killua και Kite. Θα κόψει το χέρι του Kite και ο Killua στην προσπάθεια να σώσει τον Gon και τον εαυτό του θα αναισθητοποιήσει τον Gon με ένα χτύπημα και θα ξεφύγει, αφήνοντας τον Kite στα χέρια της Royal Guard. Στη συνέχεια, οι Gon και Killua θα ακολουθήσουν για ακόμα μία φορά την εκπαίδευση της Bisky με σκοπό να γίνουν πιο δυνατοί για να αντιμετωπίσουν τα Chimera Ants, τους 3 Royal Guards, αλλά και τον βασιλιά. Στην πορεία, η βασίλισσα θα γεννήσει τον Meruem, το βασιλιά των μυρμηγκιών, ο οποίος τη σκοτώνει και ξεκινά αμέσως με τους 3 Royal Guards για να βρει ένα ταιριαστό βασίλειο. Ο Gon και ο Killua, θα ακολουθήσουν ένα σχέδιο μαζί με άλλους Hunter για να νικήσουν την ανθρώπινη απειλή, θα δυσκολευτούν πολύ όμως, καθώς οι Royal Guards είναι απίστευτα δυνατοί και ο Meruem περισσότερο. Τελικά οδηγούμαστε στην ήττα του Meruem και των Chimera Ants, έπειτα από μάχες τεραστίων διαστάσεων, όχι όμως μόνο από άποψη ικανοτήτων.

Αυτό το arc είναι απλώς τέλειο. Η προσωπικότητα, το συμφέρον, η εκδίκηση και η υποκειμενική εικόνα του καθενός για τον κόσμο θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην ιστορία και πολύ συχνά βλέπουμε τα Ants και συγκεκριμένα τον Meruem να έχουν περισσότερη ανθρωπιά από τους πρωταγωνιστές. Η ιστορία τελειώνει και ο θεατής έχει την αίσθηση της απόλυτης ευχαρίστησης μέσα του, καθώς αυτό που παρακολούθησε ήταν επικό.

4)The L Arc – Death Note

34457_death_note

Ας ξεφύγουμε λίγο από τα Battle-shonen και ας πάμε σε ένα λιγάκι πιο “σοβαρό” για πολλούς anime.

Το The L Arc είναι τo μισό σχεδόν της ιστορίας του Death Note. Δε θα πω πολλά εδώ, καθώς είναι προτιμότερο να το δείτε όσοι δεν το έχουν δει κι αυτοί που το έχετε δει σίγουρα το θυμάστε. Ξεκινάμε λοιπόν με την εύρεση του Death Note από τον Light Yagami, γιο αστυνομικού, ο οποίος αποφασίζει να δημιουργήσει ένα νέο κόσμο εξαλείφοντας το κακό από το πρόσωπο της Γης. Αρχίζει να σκοτώνει φυλακισμένους και κακοποιούς, μέχρι τη στιγμή που ένας μυστήριος ντετέκτιβ με το κωδικό όνομα L, αποφασίζει να ασχοληθεί με την υπόθεση. Μετά από κάποιες έξυπνες παρατηρήσεις, ο L κυρίως βασιζόμενος στο ένστικτό του θα βρεθεί πολύ κοντά στο να αποκαλύψει πως ο Light είναι υπεύθυνος για τους φόνους. Μετά όμως από ένα πραγματικά πανέξυπνο σχέδιο, ο Light θα βρεθεί ένα βήμα μπροστά από τον L, με αποτέλεσμα να καταφέρει να τον σκοτώσει.

Υπενθυμίζω πως το arc αποτελεί το μισό περίπου anime και πως αν ήθελα να κάνω μία εκτενέστερη περίληψη θα έπρεπε να συμπεριλάβω πάρα πολλές πληροφορίες. Το anime είχε ταχύτητα πλοκή και εξέλιξη, παρακολουθώντας με αγωνία κάθε επόμενο επεισόδιο.

5)Ruhenheim Arc – Monster

121154

Πρόκειται για το τελευταίο μέρος της ιστορίας του Monster.

Στην πόλη Ruhenheim θα ξεκαθαρίσουν τα πάντα για τους χαρακτήρες του Monster. Όλα τα μυστικά θα αποκαλυφθούν και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Θα πρέπει να αποφασίσουν αν είναι αρκετά άνθρωποι για να συγχωρήσουν, ή αρκετά θηρία για να πατήσουν τη σκανδάλη. Ο επιθεωρητής Lunge θα φτάσει στην πόλη Ruhenheim όπου την ίδια στιγμή ένα ζευγάρι θα ανακαλύψει πως κέρδισε το λαχείο. Ο άντρας θα χρησιμοποιήσει τα λεφτά για να αγοράσει όπλα για να προστατεύσει τα πλούτη του. O Lunge μαζί με τον Grimmer καταλαβαίνουν πως κάτι πάει στραβά σε αυτή την πόλη όταν ακούνε κάποιον πυροβολισμό. Πολύ γρήγορα όλα γίνονται μία κόλαση, καθώς ακούγονται παντού πυροβολισμοί στην πόλη και υπάρχουν παντού νεκροί. Οι Lunge και Grimmer θα βρεθούν σύντομα μπροστά στον Klaus Poppe (Bonaparta) ο οποίος είναι υπεύθυνος για το μακελειό και την αναστάτωση καθώς προμήθευε τους πολίτες με όπλα. Τους λέει πως το δεύτερο κεφάλι πίσω από όλα αυτά βρίσκεται σε ένα άλλο ξενοδοχείο. Ταυτόχρονα η Nina ξεκινά για το Ruhenheim, τη στιγμή που φτάνει εκεί κι ο Tenma. Ο Tenma προσπαθεί να σώσει όσους περισσότερους πολίτες μπορεί. Η ιστορία εξελίσσεται ταχύτατα, οι πρωταγωνιστές μας έχουν μάθει πλέον τα πάντα κι έχουν ενώσει τα κομμάτια του παζλ κι έρχεται η στιγμή που ο Johan βρίσκεται αντιμέτωπος με τον Tenma. Με την απειλή πως ο Johan θα σκοτώσει τον Wim, προσπαθεί να πείσει τον Tenma να τον σκοτώσει. Εκείνη τη στιγμή θα φτάσει ο Herbert, που από τις παραισθήσεις του θα δει τον Johan ως τέρας και τελικά θα είναι αυτός που θα τον πυροβολήσει. Ο Johan τελικά επιζεί και ο Tenma θα αναλάβει να τον σώσει για δεύτερη φορά, καθώς δικαιολογεί όσα κακά έχει κάνει ο Johan.

Αυτή ήταν η λίστα για σήμερα, αν θέλετε κι άλλο δεν έχετε παρά να το ζητήσετε στα σχόλια από κάτω!

Facebook Comments

Δημήτρης Νάκος
Ονομάζεται Νάκος Δημήτρης (ChocoTroll) και είναι λάτρης του LoL και των anime. Έπαιζε Pc Games από πολύ μικρός με πρώτη του αγάπη τα Worms και Age of Empires, με αγαπημένα είδη πλέον τα roguelike και stealth. Μεγαλώνοντας γνώρισε τα anime μέσα από ένα map του Warcraft, το Fight of Characters. Έχει δει πάρα πολλά horror και Superpower anime, ενώ τα αγαπημένα του είναι τα Comedy.

One comment

  1. Γιάννης Στάθης Staxville says:

    gt dn ebales to bount arc ap to bleach

Leave a Reply

GAMEHORIZON RECRUITMENT

GameHorizon