GameHorizon.gr

Video Review: Berserk

Video Review: Berserk. Ένα video review από το κανάλι Greek Anime Reviews. Απολαύστε:

 

Το Berserk διαδραματίζεται στο μεσαίωνα, και πρόκειται για μία σκοτεινή και τολμηρή ιστορία η οποία ακολουθεί τον αγώνα ενός άνδρα να βρει το δικό του μονοπάτι στη ζωή ενώ βοηθάει τον πόθο ενός άλλου για δύναμη, αλλά και  την απίστευτη τραγωδία που αρχίζει να κινεί τους τροχούς του πεπρωμένου.

To Berserk ξεκινάει In media res δηλαδή από τη μέση. Αφού τα γεγονότα του 1ου επεισοδίου διαδραματίζονται αρκετό καιρό μετά την αρχή της ιστορίας. Το manga του Berserk πρόκειται για ένα τεράστιο έργο το οποίο ξεκίνησε το 1989 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.  Όπως είναι λογικό το  anime των 25 επεισοδίων καλύπτει ένα πολύ μικρό μέρος της ιστορίας. Η ιστορία ξεκινάει με μία διαφορετική πλοκή από τα υπόλοιπα επεισόδια. Έπειτα από το πρώτο επεισόδιο στο οποίο βλέπουμε τον Guts να αναζητεί εκδίκηση και να πολεμάει δαίμονες, μετέπειτα ξεκινά ένα τεράστιο Flashback το οποίο και αποτελεί το Golden age arc το οποίο και ασχολείται με το πώς τα πράγματα έφτασαν σε αυτό το σημείο.

Το Berserk πρόκειται για ένα supernatural dark fantasy anime, ωστόσο πέρα από ελάχιστα επεισόδια, θα χαρακτηρίζαμε το Golden age arc περισσότερο ένα ιστορικό anime αφού έχει ελάχιστα supernatural στοιχεία. Παρά την αλλαγή του τόνου η πλοκή παραμένει ενδιαφέρουσα ούτως η άλλως.  Θα θυμίσει σε πολλούς Game of thrones αφού και τα δύο διαδραματίζονται σε παλιότερη εποχή με διάσπαρτα supernatural στοιχεία με το κεντρικό focus να είναι οι χαρακτήρες και τα παιχνίδια εξουσίας που παίζονται μεταξύ τους. Δολοπλοκίες, έρωτες, φιλία, προδοσία όλα σε συνδυασμό με μπόλικο αίμα, δράση και ενήλικο περιεχόμενο

Από τη στιγμή που το manga δημοσιεύεται εδώ και 30 χρόνια περίπου και το anime αποτελείται μόνο από 25 επεισόδια εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι πρόκειται για μία ιστορία χωρίς τέλος. Όπως είπαμε το anime καλύπτει μόνο ένα arc. Και για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα το συγκεκριμένο arc τελειώνει με ένα αγωνιώδες φινάλε το όποιο αφήνει το θεατή να θέλει να δει τη συνέχεια. Παρόλα αυτά το golden arc αποτελεί ένα τεράστιο flashback  και υπό αυτή την έννοια παρά το τέλος του υπάρχει η αίσθηση ότι ολοκληρώνεται ένας κύκλος.

Το animation είναι παλιό κάτι που μπορεί να αποθαρρύνει κάποιους θεατές και ιδιαίτερα όσους είναι εξοικειωμένοι μόνο με σύγχρονα anime. Παρ’ όλα αυτά το animation είναι μια χαρά για την εποχή του και ταιριάζει με τον τόνο της ιστορίας. Είναι μεγάλη τραγωδία να μην δει κανείς το Berserk λόγω του ξεπερασμένου animation.

Οι Χαρακτήρες

Το κύριο θέμα της σειράς είναι το πώς η ανθρωπότητα δεν μπορεί να ελέγξει την μοίρα αλλά και τις  συνέπειες της προδοσίας από κάποιο αγαπημένο πρόσωπο.  Κύριος πρωταγωνιστής είναι ο Guts, ένας άνδρας με προβληματικό παρελθόν και χωρίς φιλοδοξίες. Η ιστορία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εξέλιξη του ως ενός δυνατού χαρακτήρα. Σε αντίθεση με τον Guts ο Griffith είναι ένας άνδρας με τεράστιες φιλοδοξίες. Ο Griffith είναι ένας χαρισματικός ηγέτης τόσο στη μάχη όσο και στις ηγετικές τους ικανότητες. Ικανός να εμπνεύσει τον θαυμασμό των οπαδών του αλλά και το φόβο στους αντιπάλους του.  Το πρωταγωνιστικό τρίο κλείνει η casca το μόνο γυναικείο μέλος της band of the hawk μια δυνατή χαρακτήρας που δεν πέφτει θύμα στερεότυπων και δεν υποβαθμίζεται σε ρόλο fan service. Μέχρι το τέλος της σειράς οι τρείς αυτοί χαρακτήρες θα αποτελέσουν τραγικές φιγούρες βγαλμένες από ελληνική τραγωδία. Οι υπόλοιποι χαρακτήρες δεν δέχονται ιδιαίτερης προσοχής ωστόσο παραμένουν ευχάριστες προσθήκες στην ομάδα.

Ετυμηγορία

Το Berserk πρόκειται για ένα από τα αριστουργήματα που έχει να μας προσφέρει ο κόσμος των anime/manga. Μία πολύ καλή ιστορία με δυνατούς χαρακτήρες με μόνο μειονέκτημα τους περιορισμούς της εποχής και το μη ολοκληρωμένο τέλος.

berserk

Μείνετε συντονισμένοι με το GameHorizon.gr για όλα τα νέα του Gaming, Anime, Gaming Gear αλλά και PnP. Μπορείτε να αφήσετε σχόλιο και να κάνετε Like για να υποστηρίξετε την ομάδα μας.

Gaming | eSports | Previews| Reviews | Anime | Events | Technology .

Πληροφορίες παιχνιδιού
Genre
Platforms
Αρ. παικτών
Εταιρία Ανάπτυξης
Εκδότης
Διάθεση
Ημ. Διάθεσης

Απαιτήσεις παιχνιδιού
Λειτ. Σύστημα 64bit Versions of Windows 7, Windows 8, Windows 10
Επεξεργαστής Intel Core i3 530 ή AMD FX 4100
Μνήμη 8 GB RAM
Κάρτα Γραφικών Nvidia GTX 460 ή AMD HD 5870
Χωρητικότητα 30 GB διαθέσιμος χώρος

Γιάννης Στάθης
Τα παιχνίδια μπήκαν στη ζωή του από μικρή ηλικία με πρώτη επαφή το Samurai Shodown στο PlayStation. Ιδιαίτερη προτίμηση έχει στα action και MOBA games. H δεύτερη αγάπη του είναι τα Anime. Από το 2009 μέχρι σήμερα έχει δει πάνω από 50 Anime με ιδιαίτερη προτίμηση στα Supernatural, Sports και Superpower.