GameHorizon.gr

Video Review: One Punch Man

Video Review: One Punch Man. Ένα video review από το κανάλι Greek Anime Reviews. Απολαύστε:

Συγγραφέας: One

Είδος: Action, Κωμωδία, Superhero

Έτος: 2015

Αριθμός Επεισοδίων: 12

Status: Ολοκληρωμένο

Αναμφισβήτητα το ΟΡΜ ήταν το δημοφιλέστερο anime του 2015. Η ιστορία ακολουθεί τις περιπέτειες του Saitama, ενός άνεργου πολίτη που αποφασίζει να γίνει υπερήρωας και πολεμάει το κακό αποτελειώνοντας τους αντιπάλους του με μία μόνο γροθιά.

Η πλοκή

Το ΟΡΜ, συγκαταλέγεται ως παρωδία των υπερηρώων και μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί τέτοια. Ωστόσο εστιάζει υπερβολικά μόνο σε ένα αστείο – την υπερβολική δύναμη του Saitama- χωρίς να καταπιάνεται με τις υπόλοιπα Tropes του είδους. Με αποτέλεσμα το ΟΡΜ να είναι περισσότερο ένα κωμικό superhero anime παρά μία παρωδία του είδους.

Γενικά δεν υπάρχουν πολλά που μπορεί να πεις για το ΟΡΜ όσο αναφορά την υπόθεση και αυτό γιατί το anime επικεντρώνεται σε ένα μόνο αστείο χωρίς ιδιαίτερη βάση στη πλοκή. Γι’ αυτό το λόγο μπορεί να αποτελέσει ένα Hit or miss για πολλούς.

Οι σκηνές μάχης είναι υπέροχα σχεδιασμένες και το soundtrack σε συνδυασμό με το animation είναι από τα δυνατότερα χαρτιά του anime. Δυστυχώς η φύση της δύναμης του saitama είναι τέτοια που δεν προσφέρει ιδιαίτερη ποικιλία και οι μάχες είναι μικρές. Ωστόσο οι υπόλοιποι ήρωες καλύπτουν κάπως αυτό το κενό.

Οι Χαρακτήρες

Ο Saitama είναι η anime μετενσάρκωση του chuck Norris και ιδιαίτερα των ανεκδότων σχετικά με τον chuck Norris. Θα περίμενε κανείς από τη στιγμή που ο Saitama αποτελειώνει τους αντιπάλους τους με μία γροθιά τα γεγονότα να μην είναι και τόσο ενδιαφέροντα και η πλοκή να καταντάει επαναλαμβανόμενη και πληκτική. Ωστόσο ο Saitama δεν παίρνει τα εύσημα για τα κατορθώματα του και απεναντίας αντιμετωπίζεται με καχυποψία τόσο από την κοινότητα των υπερηρώων αλλά και από τους πολίτες. Η αδικία αυτή οδηγεί το θεατή στο να τάσσεται υπέρ του αλλά και να θέλει να αποτελειώνει τους αντιπάλους του με μια γροθιά προκειμένου να δουν όλη την αξία του.

Η εμφάνιση του Saitama με την κίτρινη στολή, τα κόκκινα γάντια κουζίνας και τις κενές εκφράσεις του αλλά και η υπερβολική του δύναμη είναι και τα κυριότερα running gag της σειράς και αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της κωμωδίας του anime.

Για ένα τόσο μικρό anime η σειρά διαθέτει ένα περιττά μεγάλο καστ ηρώων. Για μία σειρά που σατιρίζει τους υπερήρωες Θα περίμενε κανείς να διαθέτει χαρακτήρες που παίζουν με τα συνήθη αρχέτυπα του είδους. Ωστόσο το υπόλοιπο καστ δεν έχει να προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο ούτε από άποψη δύναμης ούτε χαρακτήρα. Και αποτελούν προσωπικότητες που συναντάμε συχνά στα υπόλοιπα anime. Για του λόγου του αληθές ο πιο αξιοσημείωτος ήρωας μετά τον Saitama είναι ο μαθητής του ο Genos που αποτελεί το είδος του ήρωα που προτιμά και έχει συνηθίσει το κοινό.

Ετυμηγορία

Εν ολίγης το ΟΡΜ είναι ένα διασκεδαστικό σόου χωρίς όμως κάτι το ιδιαίτερο. Δεν είναι περίεργο να καταλάβει κανείς γιατί το ΟΡΜ έκανε αίσθηση. Η σκηνές μάχης αν και μικρές είναι ωστόσο πολύ καλά εκτελεσμένες και σε συνδυασμό με το animation αλλά και την υπερβολή δημιουργούν εντυπωσιακές σκηνές.

video review one punch man pic 1

Μείνετε συντονισμένοι με το GameHorizon για όλα τα νέα του Gaming, Anime, Gaming Gear αλλά και PnP.

Μείνετε συντονισμένοι με το GameHorizon.gr για όλα τα νέα του Gaming, Anime, Gaming Gear αλλά και PnP. Μπορείτε να αφήσετε σχόλιο και να κάνετε Like για να υποστηρίξετε την ομάδα μας.

Gaming | eSports | Previews| Reviews | Anime | Events | Technology .

Πληροφορίες παιχνιδιού
Genre
Platforms
Αρ. παικτών
Εταιρία Ανάπτυξης
Εκδότης
Διάθεση
Ημ. Διάθεσης

Απαιτήσεις παιχνιδιού
Λειτ. Σύστημα 64bit Versions of Windows 7, Windows 8, Windows 10
Επεξεργαστής Intel Core i3 530 ή AMD FX 4100
Μνήμη 8 GB RAM
Κάρτα Γραφικών Nvidia GTX 460 ή AMD HD 5870
Χωρητικότητα 30 GB διαθέσιμος χώρος

Γιάννης Στάθης
Τα παιχνίδια μπήκαν στη ζωή του από μικρή ηλικία με πρώτη επαφή το Samurai Shodown στο PlayStation. Ιδιαίτερη προτίμηση έχει στα action και MOBA games. H δεύτερη αγάπη του είναι τα Anime. Από το 2009 μέχρι σήμερα έχει δει πάνω από 50 Anime με ιδιαίτερη προτίμηση στα Supernatural, Sports και Superpower.