GameHorizon.gr

Video Review: Spice & Wolf

Video Review: Spice & Wolf. Ένα video review από το κανάλι Greek Anime Reviews. Απολαύστε:

Συγγραφέας: Isuna Hasekura

Είδος: Fantasy, Adventure, Historical, Romance

Έτος: 2008

Αριθμός Επεισοδίων: 25

Status: Ολοκληρωμένο

Αν προσπαθήσει να αναζητήσει κανείς στο διαδίκτυο το spice and wolf τότε θα έρθει αντιμέτωπος με πολλές fan service φωτογραφίες της Holo, της πρωταγωνίστριας της σειράς. Σίγουρα πολλοί που έχουν δει μόνο φωτογραφίες για το συγκεκριμένο anime θα έχουν δημιουργήσει την εντύπωση ότι πρόκειται για ένα ecchi fan service anime. Αυτή η πρώτη εντύπωση όμως δεν θα μπορούσε να απέχει πιο πολύ από την πραγματικότητα. Αφού το spice and wolf πρόκειται για μία ιδιαίτερη περίπτωση anime που ασχολείται με το εμπόριο και τις οικονομικές συναλλαγές του μεσαίωνα και έχει ελάχιστο fan service.

Η ΠΛΟΚΗ

«Δεν θα γελάσουμε μέχρι να αποκτήσουμε λεφτά, δεν θα κλάψουμε μέχρι να πτωχεύσουμεKraft Lawrence»

Η ζωή ενός περιπλανώμενου εμπόρου είναι αρκετά μοναχική, κάτι που ο Kraft Lawrence το γνωρίζει καλά. Ο ίδιος ταξιδεύει από πόλη σε πόλη προκειμένου να πουλήσει τα προϊόντα του. Αυτή η ρουτίνα όμως θα αλλάξει όταν ένα βράδυ θα βρει μία θεά λύκαινα να κοιμάται στο κάρο του. Η Holo αποφασίζει να προσφέρει στον Lawrence τις υπηρεσίες της, ως σύμβουλος προκειμένου να αυξήσει τα κέρδη του, με αντάλλαγμα να την πάρει μαζί του στα ταξίδια του.

Βασισμένο σε light novel και όχι σε manga, το spice and wolf συνδυάζει δύο διαφορετικά είδη μεταξύ τους, τα οικονομικά και το ρομάντζο για να δημιουργήσει μία μαγευτική ιστορία με πολλές κομπίνες, έξυπνο χιούμορ και ευφυή διάλογο.

Λόγω του θέματος με το οποίο ασχολείται το spice and wolf αποτελεί ένα anime με πολύ διάλογο ενώ μεγάλο μέρος αυτού ασχολείται με οικονομικούς όρους πράγμα που μπορεί δυσκολέψει κάποιους να τον ακολουθήσουν. Ωστόσο, δεν είναι και τόσο απαραίτητο να ακολουθήσει κανείς πιστά το διάλογο και να κατανοήσει πλήρως τις οικονομικές πτυχές της σειράς και να ευχαριστηθεί το anime.

Αυτό συμβαίνει διότι πέρα από τα οικονομικά το anime αποτελεί και μία ιστορία με έντονα ρομαντικά στοιχεία. Και είναι ιδιαίτερα ο διάλογος μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών που έχει αναδείξει το συγκεκριμένο anime σε ένα cult classic.

Εξάλλου πέρα από τα σημεία που μοιάζουν με το να παρακολουθεί κανείς το μάθημα αρχές οικονομικής θεωρίας τα υπόλοιπα σημεία όπως οι μηχανορραφίες αλλά και τα αποτελέσματα τους είναι εύκολο να τα κατανοήσει κανείς.

Δυστυχώς το spice and wolf αποτελείται μόνο από δύο σεζόν που δεν καλύπτουν όλους τους τόμους που έχουν βγει και η προοπτική μιας τρίτης σεζόν είναι αβέβαιη. Παρόλα αυτά   η σειρά αποτελεί ένα anime που το τέλος δεν είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του, αν και θα ήταν ωραίο να είχαμε ένα.

Το art work είναι ωραίο χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Το soundtrack σε συνδυασμό με το μεσαιωνικό σκηνικό αλλά και τα Opening Songs δίνουν στο θεατή την αίσθηση ενός κλασσικού παραμυθιού, ενώ σε βάζουν απόλυτα στο κλίμα της εποχής.

ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

«Ξέρω ότι υπάρχουν πράγματα σε αυτόν τον κόσμο τα οποία δεν γνωρίζω και αυτό είναι που με κάνει σοφήHolo»

Το δυνατότερο χαρτί του spice and wolf είναι οι χαρακτήρες του και πιο συγκεκριμένα ο χαρακτήρας της Holo, η οποία είναι ένας από τους καλύτερους γυναικείους χαρακτήρες σε anime. Δεν είναι εύκολο να χαρακτηρίσεις απόλυτα τη Holo και αυτό γιατί είναι ένας πολύπλευρος χαρακτήρας με αρκετά γνωρίσματα τα οποία πολλές φορές είναι και αντικρουόμενα. Είναι συναρπαστική, ευφυής, με αιχμηρή γλώσσα και αρκετά παιχνιδιάρα. Μπορεί κάποιες φορές να φέρεται παιδιάστικα ταυτόχρονα όμως είναι και σοφή. Έχει έναν αριστοκρατικό αέρα και πολλές φορές μιλάει με στόμφο ενώ έχει και μία πιο μελαγχολική πλευρά που σε κάνει να θέλεις να μάθεις περισσότερα για αυτήν .

Ο Lawrence από την άλλη δεν είναι τόσο ξεχωριστός όσο η Holo. Ωστόσο είναι αρκετά καλός χαρακτήρας, οξυδερκής και εκκεντρικός αρκετά ικανός ώστε να στέκεται δίπλα της. Και οι δύο μαζί δημιουργούν ένα υπέροχο δίδυμο με πολύ καλή χημεία που είναι και αυτή ακριβώς που κάνει το συγκεκριμένο anime τόσο καλό.

ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ

Γενικά η σειρά έχει πολύ διάλογο και πρόκειται θεματικά για ένα anime που δεν είναι για όλους. Ωστόσο παραμένει ένα πολύ έξυπνο και ενδιαφέρον σόου. Οι πρωταγωνιστές και η χημεία τους είναι αρκετά για να κρατήσουν τον θεατή ακόμη και όταν η ιστορία δεν είναι τόσο δυνατή. Πρόκειται για μία μοναδική και τολμηρή σειρά που οποιοσδήποτε δεν βλέπει μόνο συγκεκριμένα είδη θα πρέπει να τη δοκιμάσει και τότε θα καταλάβει γιατί το συγκεκριμένο anime και ιδιαίτερα η Holo έχουν αποκτήσει cult following.

spice and wolf greek anime reviews 2

Μείνετε συντονισμένοι με το GameHorizon για όλα τα νέα του Gaming, Anime, Gaming Gear αλλά και PnP.

Μείνετε συντονισμένοι με το GameHorizon.gr για όλα τα νέα του Gaming, Anime, Gaming Gear αλλά και PnP. Μπορείτε να αφήσετε σχόλιο και να κάνετε Like για να υποστηρίξετε την ομάδα μας.

Gaming | eSports | Previews| Reviews | Anime | Events | Technology .

Πληροφορίες παιχνιδιού
Genre
Platforms
Αρ. παικτών
Εταιρία Ανάπτυξης
Εκδότης
Διάθεση
Ημ. Διάθεσης

Απαιτήσεις παιχνιδιού
Λειτ. Σύστημα 64bit Versions of Windows 7, Windows 8, Windows 10
Επεξεργαστής Intel Core i3 530 ή AMD FX 4100
Μνήμη 8 GB RAM
Κάρτα Γραφικών Nvidia GTX 460 ή AMD HD 5870
Χωρητικότητα 30 GB διαθέσιμος χώρος

Γιάννης Στάθης
Τα παιχνίδια μπήκαν στη ζωή του από μικρή ηλικία με πρώτη επαφή το Samurai Shodown στο PlayStation. Ιδιαίτερη προτίμηση έχει στα action και MOBA games. H δεύτερη αγάπη του είναι τα Anime. Από το 2009 μέχρι σήμερα έχει δει πάνω από 50 Anime με ιδιαίτερη προτίμηση στα Supernatural, Sports και Superpower.