GameHorizon.gr

Video Review: Tiger and Bunny

Video Review: Tiger and Bunny. Ένα video review από το κανάλι Greek Anime Reviews. Απολαύστε:

Δημιουργός: Sunrise

Είδος: Action, Superhero

Έτος: 2011

Αριθμός Επεισοδίων: 25

Status: Ολοκληρωμένο

 

Το Tiger and Bunny εκτυλίσσεται στην πόλη του Sternbild και η ιστορία επικεντρώνεται σε μία ομάδα ατόμων με υπερφυσικές ικανότητες που χρησιμοποιούν τις δυνάμεις του για να πολεμήσουν το έγκλημα. Η ιδιαιτερότητα στο Tiger and Bunny είναι ότι οι συγκεκριμένοι ήρωες συμμετέχουν σε ένα reality σόου το hero TV ,το οποίο και καταγράφει τις περιπέτειες τους και τις μεταδίδει ζωντανά στο κοινό.

Το Tiger and Bunny είναι ένα anime υπέρηρώων  με την ιδιαιτερότητα ότι παίζει με το celebrity status, αφού οι ήρωες είναι reality  αστέρια,  τα οποία και εργάζονται για σπόνοσρες  και επικεντρώνονται ιδιαίτερα στην  δημοτικότητα τους και στην τηλεθέαση, ενώ η  καταπολέμηση του εγκλήματος μπαίνει πολλές φορές σε δεύτερη μοίρα.   Στη αρχή φαίνεται ότι το anime θα αποτελέσει σατιρα η deconstruction του είδους ωστόσο, όσο προχωράει η σειρά παίρνει την κλασική πορεία. Πράγμα που δεν είναι κακό αλλά η άλλη προοπτική θα ήταν σαφώς ακόμη πιο ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη.

Το Tiger and Bunny δίνει την εντύπωση αμερικανικών κόμικς τόσο του θέματος του αλλά και του σχεδίου του. Η σειρά μοιάζει σαν να προέρχεται από το σύμπαν της marvel και θυμίζει ιδιαίτερα τους  X-men.

Το anime αποτελείται από 25 επεισόδια, ωστόσο μπορούσαν να το επεκτείνουν πολύ περισσότερο. Όχι μόνο υπάρχουν διάφορα θέματα τα όποια η σειρά αφήνει ανοιχτά και θα μπορούσε αλλά και θα έπρεπε να τα εξερευνήσει (όπως είναι η οργάνωση του ouroboros αλλά και ο χαρακτήρας του lunatic). Αλλά για την ακρίβεια το  Tiger and Bunny είναι ένα anime του οποίου οι δυνατότητες για συνέχεια είναι απεριόριστες χωρίς να ζημιώνεται η ποιότητα. Νέες απειλές αλλά και νέοι ήρωες θα μπορούσαν κάλλιστα να κρατήσουν το ενδιαφέρον του κοινού για αρκετό καιρό.

Οι μάχες δεν είναι όσο καλές θα περίμενε κανείς και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στις μη ενδιαφέρουσες δυνάμεις των ηρώων,  ωστόσο το anime είναι ικανό να  διατηρεί τη δράση με διάφορους τρόπους.

Οι Χαρακτήρες

Το πρωταγωνιστικό δίδυμο, όπως μαρτυρεί και ο τίτλος της σειρά, είναι ο Tiger και ο Bunny. Ο Κοτετσου ( ο tiger) είναι ίσως ο καλύτερος χαρακτήρας του anime. Το γεγονός ότι είναι μεγάλος σε ηλικία είναι αρκετά αναζωογονητικό από τους συνήθεις εφήβους πρωταγωνιστές που συναντάμε στα περισσότερα anime. Ο ίδιος  βρίσκεται σε μία φάση της ζωής του όπου η καριέρα του βρίσκεται σε παρακμή,  σε αντίθεση με τον συνεργάτη του τον Barnabes ή bunny, o οποίος αποτελεί τη νέα και πιο δημοφιλή προσθήκη στην ομάδα των υπερηρώων. Η χημεία του πρωταγωνιστικού διδύμου είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. ο Kοτετσου αντιπροσωπεύει την παλιά γενιά αλλά και την κλασική αξία των ηρώων που έχουμε συνηθίσει ενώ ο Βunny αποτελεί το καινούριο στοιχείο το όποιο τα πάει καλά με τα φώτα της δημοσιότητας και το marketing των ηρώων. 

Το υπόλοιπο καστ χάνεται κάπως στο παρασκήνιο καθώς η σειρά δεν ασχολείται ιδιαίτερα μαζί τους και οι περισσότεροι ήρωες είχαν ένα με δύο επεισόδια αφιερωμένα σε αυτούς. Ωστόσο αποτελούν ευχάριστο δευτερεύον καστ.

Ετυμηγορία

Ένα καλό anime το οποίο είχε τις προοπτικές να εξελιχτεί σe κάτι πολύ παραπάνω. Πάντως παραμένει πολύ διασκεδαστικό και θυμίζει ιδιαίτερα τις δυτικές εκδοχές του είδους.

tiger and bunny

Facebook Comments

Πληροφορίες παιχνιδιού
Genre
Platforms
Αρ. παικτών
Εταιρία Ανάπτυξης
Εκδότης
Διάθεση
Ημ. Διάθεσης

Απαιτήσεις παιχνιδιού
Λειτ. Σύστημα 64bit Versions of Windows 7, Windows 8, Windows 10
Επεξεργαστής Intel Core i3 530 ή AMD FX 4100
Μνήμη 8 GB RAM
Κάρτα Γραφικών Nvidia GTX 460 ή AMD HD 5870
Χωρητικότητα 30 GB διαθέσιμος χώρος

Γιάννης Στάθης
Τα παιχνίδια μπήκαν στη ζωή του από μικρή ηλικία με πρώτη επαφή το Samurai Shodown στο PlayStation. Ιδιαίτερη προτίμηση έχει στα action και MOBA games. H δεύτερη αγάπη του είναι τα Anime. Από το 2009 μέχρι σήμερα έχει δει πάνω από 50 Anime με ιδιαίτερη προτίμηση στα Supernatural, Sports και Superpower.