GameHorizon.gr

Η ιστορία του World of Warcraft – 6 – Titan-Forged vs The Black Empire

Καλωσορίσατε σε ένα ακόμη άρθρο της σειράς «H ιστορία του World of Warcraft», όπου κάθε φορά, θα αναλύουμε, όσο πιο απλά και συνοπτικά γίνεται, διάφορα κομμάτια του Lore του Warcraft Universe. Το άρθρο που ακολουθεί, περιέχει spoilers για το βιβλίο Warcraft: Chronicles Vol. 1 Αν, έχετε κάποτε σκοπό να το διαβάσετε, κλείστε την σελίδα τώρα. Σήμερα, θα μιλήσουμε περιληπτικά για τον πόλεμο ανάμεσα στους Titan-forged και την Black Empire.

 

Elemental Lords Unleashed
Azeroth Black Empire

O πόλεμος ξεκινάει με τους Titan-forged να κάνουν την πρώτη κίνηση και να επιτίθενται στις στρατιές των Old Gods.  Οι Old Gods δεν χάρηκαν ιδιαιτέρως με αυτό, και “απάντησαν”, εξαπολύοντας τους Elemental Lords. Οι Keepers ήταν αρκετά έξυπνοι ώστε να μην αντιμετωπίσουν τους Elemental Lords ενωμένους γι’ αυτό χρησιμοποίησαν την τακτική “διέρρεε και βασίλευε”. Το σχέδιο πέτυχε και οι Elemental Lords ηττήθηκαν αλλά μιας και τα Elementals έχουν στενή σχέση με τον ίδιο τον πλανήτη το πιο σωστό θα ήταν να φυλακισθούν παρά να θανατωθούν. Έτσι, ο High Keeper Ra ακολούθησε το παράδειγμα του Sargeras (από όταν ο Sargeras φυλάκιζε Demons) και με την βοήθεια της Helya, (μιας πολύ ταλαντούχου Titan-Forged mage) δημιούργησαν ένα “pocket dimension” ως φυλακή για τους αρχηγούς των Elementals και τους ακόλουθους τους, τα Elemental Plane

 

Νext target: Οι Aqir και ο Y’shaarj
Black Empire
Με τους Elemental Lords να μην αποτελούν πλέον πρόβλημα, οι Keepers έστρεψαν την οργή τους στους εργάτες των Old Gods, τους Aqir. Ο Keeper Archaedas χρησιμοποίησε τις δυνάμεις του για να γκρεμίσει τις φωλιές των Aqir, οι οποίες ήταν κάτω από την επιφάνεια της γης. Με τις φωλιές τους κατεστραμμένες, οι Aqir αναγκάστηκαν να βγουν στην επιφάνεια. Όσοι βγήκαν έξω εξολοθρεύτηκαν, αλλά, ένας μικρός αριθμός αυτών επέζησε, σκάβοντας ακόμα πιο βαθιά στη γη. Ο μικρός, πλέον, αριθμός των Aqir δεν αποτελούσε απειλή, έτσι, οι Titan-Forged αποφάσισαν να επιτεθούν στον πιο δυνατό Old God από τους τέσσερις, τον Y’Shaarj.

Η επίθεση όμως πήγε τελείως στραβά, ο Y’Shaarj ήταν τόσο ισχυρός που είχε την δύναμη να χρησιμοποιεί τις σκοτεινές αδυναμίες των Titan-Forged, παίζοντας με τα μυαλά τους έβγαλε από μέσα τους τους χειρότερους τους φόβους αχρηστεύοντας τους κατά την διάρκεια της μάχης. Οι Titans παρακολουθώντας την μάχη κατάλαβαν ότι οι Titan-Forged ήταν καταδικασμένοι να χάσουν. Ο Aman’ Thul μέσα στην απελπισία του έπιασε και ξερίζωσε τον Υ’Shaarj από τον πλανήτη με το ίδιο του το χέρι. Ο Y’Shaarj πέθανε σχεδόν ακαριαία, άλλα στην θέση του έμεινε μια πολύ βαθιά τρύπα, τόσο βαθιά που ενέργειες Arcane (το ίδιο το “αίμα” της Azeroth) άρχισαν να ξεχειλίζουν από αυτήν.

Εκείνην την στιγμή, το Pantheon κατάλαβε, πως, οι Old Gods είχαν ριζωθεί βαθιά μέσα στον πλανήτη. Συνεπώς, οι Titans δεν μπορούσαν να ρισκάρουν να δράσουν ξανά με τόσο άμεσο τρόπο, γιατί έτσι θα σκότωναν και την Azeroth μαζί με τους Old Gods.

Εφόσον, ο θάνατος των εναπομεινάντων Old Gods θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες, οι Titans αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν την υπόλοιπη Black Empire με τον παλιό καλό παραδοσιακό τρόπο, φυλάκιση και απομόνωση. Οι Keepers αφού θα νικούσαν και θα ακινητοποιούσαν τους Old Gods θα έφτιαχναν υπόγειες φυλακές με την βοήθεια του Archaedas, ενώ ο Mimiron θα έφτιαχνε διάφορες μηχανές για να τους κρατήσουν ακινητοποιημένους και ο Loken με τα μάγια του θα έκανε τις εν λόγω φυλακές να περιορίζουν τις δυνάμεις τους.

 

Η Black Empire αντεπιτίθεται
Black Empire

Ο N’Zoth και ο C’Thun φυλακίστηκαν σχετικά εύκολα, αλλά ο Yogg-Saron δεν έκατσε να περιμένει να του συμβεί το ίδιο. Κάλεσε τους πιο ισχυρούς n‘raqi, τους στρατηγούς C’thraxxi, και έστειλε τον στρατό του να επιτεθεί στους Titan-Forged προτού τον φτάσουν. Με την δύναμη και την καθοδήγηση των C’thraxxi ο στρατός της Black Empire προκάλεσε σοβαρές απώλειες στους Titan-Forged.

Όταν πια, οι Titan-Forged φτάσανε στην πόλη τους Yogg-Saron δεν είχαν πλέον τους αριθμούς ή την δύναμη για να ολοκληρώσουν την αποστολή τους. Ο Odyn όμως δεν θα τα παρατούσε, χρησιμοποίησε τις δυνάμεις του και ενέπνευσε όλους τους Titan-forged να ξεκινήσουν αντεπίθεση, ενώ ταυτόχρονα, διέταξε τον Loken να κάνει ένα spell το οποίο θα προκαλούσε ψευδαισθήσεις στους C’Thraxxi, έτσι ώστε, να βλέπουν ο ένας τον άλλον σαν εχθρό. Το spell του Loken έδωσε αρκετό χρόνο στους Keepers, για να φτάσουν στον Yogg-Saron και να τον φυλακίσουν.

Με την ήττα του Yogg-Saron οι δυνάμεις της Black Empire διαλύθηκαν, και για πρώτη φορά στην ιστορία του Azeroth υπήρξε μια μεγάλη περίοδος ειρήνης.

 

Ανακεφαλαίωση

Σήμερα, μάθαμε κάποιες λεπτομέρειες για τον πόλεμο των Titans ενάντιας την Black Empire και τα αποτελέσματα αυτού.  Το πνεύμα της Azeroth θα χρειαζόταν κάθε βοήθεια που μπορούσε να πάρει, ώστε, να μεγαλώσει και να ωριμάσει. Η πληγή που έμεινε πίσω μετά τον θάνατο του Y’Shaarj και η καταστροφή που άφησε ο πόλεμος στο πέρασμα του αποδυνάμωσαν σημαντικά την Azeroth. Οι Titans τώρα πρέπει να κάνουν αυτό που κάνανε με κάθε πλανήτη και να βάλουν μία τάξη στα πράγματα. Στο επόμενο άρθρο λοιπόν, θα μάθουμε για την τακτοποίηση του Azeroth.

 

<— H ιστορία του World of Warcraft 5

Facebook Comments

Nick Strife
Ονομάζεται Νίκος Φύκηρης ή αλλιώς "Nick Strife". Από τότε που μπορεί να θυμηθεί τον εαυτό του ως μικρο παιδί, έπαιζε παλιά παιχνίδια όπως Tetris, Pacman και Super Mario Bros. Πέρασε την εφηβεία του με Playstation 2 και Game Boy Advance, παίζοντας, σε αυτές τις δυο κονσόλες, δεκάδες παιχνίδια κάθε είδους. Σήμερα προτιμάει το PC για τις περιπέτειες εντός του σπιτιού.

No comments

Leave a Reply

GAMEHORIZON RECRUITMENT

GameHorizon