GameHorizon.gr

Wreckfest Review – Reincarnation του Flatout

Chase, Ram and Win – είναι η καλύτερη φράση που μπορεί να περιγράψει το Wreckfest.

 

Μετά από μια αποτυχημένη καμπάνια που είχε ξεκίνησε στο Kickstarter και σχεδόν πέντε χρόνια σε Alpha έκδοση, το τελευταίο πόνημα των δημιουργών του FlatOut τελικά έφτασε στην ολοκληρωμένη έκδοσή του. Η καταστροφή, η ταχύτητα και προφανώς ο θόρυβος της μηχανής που είναι έτοιμη να ανατιναχτεί είναι το αποτέλεσμα που ζητούσαν, και τελικά πήραν, όλοι.

Εάν είχατε ακούσει για το Wreckfest ή είστε βετεράνοι των raving και χρόνια πριν σκοτώνατε την ώρα σας με τα φιλαράκια παίζοντας ώρες ατελείωτες το FlatOut, τότε πριν προχωρήσουμε στην ανάλυση του παιχνιδιού, με σιγουριά μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως ο διάδοχος του FlatOut είναι ξεκάθαρα αυτό που θέλατε, ίσως και με περισσότερες βελτιώσεις. Το να τρέχεις στις πίστες και να παρακολουθείς όλα τα αυτοκίνητα να καταστρέφονται, τα φτερά να ξεκολλάν, οι οροφές να τσαλακώνουν σαν αλουμινόχαρτο και τα λάστιχα να πετάνε, ποτέ δεν καταντάει βαρετό.

 

No Ram – Just Win

 

Κάποτε, όταν το Wreckfest ήταν σε πρώιμο στάδιο της ανάπτυξής του, ονομαζόταν “Next Car Game”, δεν είχε τίποτα κοινό με τη σημερινή του έκδοση και πολλοί το είχαν αποκαλέσει “κακόγουστο demo”. Δεν ξεπερνούσαν τις 10 οι συνολικές πίστες, δεν υπήρχε Multiplayer, το μόνο που είχε από τότε και έμεινε και στην τελική του έκδοση, ως Wreckfest, ήταν τα τέλεια Phisics.

 

Wreckfest

Next Car Game έκδοση του 2014, άλλαξε το interface όπως και οι λεπτομέρειες των αυτοκινήτων.

 

Τι άλλαξε στην Official έκδοση του Wreckfest; Πολλά.

Για παράδειγμα, οι developers της Bugbear έχουν τελειοποιήσει το Career Mode. Σε μια ξεκάθαρη πλοκή μην υπολογίζετε, εξάλλου δεν είναι το Story Mode η ουσία του. Πρέπει απλά να παίξετε και τα πέντε πρωταθλήματα, ξεκλειδώνοντας το ένα μετά το άλλο.

Ωστόσο, οι κανόνες από πίστα σε πίστα διαφέρουν – υπάρχουν τόσο οι κανονικοί αγώνες με τα κλασσικά αυτοκίνητα, όσο και ντέρμπι πάνω σε χορτοκοπτικές μηχανές και λεωφορεία! Όσο περισσότερες νίκες έχετε, τόσο περισσότερα χρήματα κερδίζετε ως απολαβές, και αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε στο να αγοράσετε νέα αυτοκίνητα ή να βελτιώσετε τα ήδη υπάρχον με νέα εξαρτήματα. Αρχικά, μόνο ένα αυτοκίνητο είναι ξεκλείδωτο, οπότε ο κύριος στόχος στην αρχή είναι η επέκταση του γκαράζ και η προσθήκη νέων εξαρτημάτων σε αυτό. Ειδικά αν λάβετε υπόψιν την κακομεταχείριση που κάνετε στο “τερατάκι” σας.

 

 

Το ψυγείο βράζει, οι τροχοί λυγίζουν και τα φρένα αρχίζουν να χάνουν…. – το αυτοκίνητό σας μπορεί να μετατραπεί σε ερείπιο σε κλάσματα δευτερολέπτων. Αυτό ισχύει όμως τόσο για το δικό σας αυτοκίνητο όσο και για τα αυτοκίνητα των αντιπάλων. Η επιθετική οδήγηση στον κόσμο του Wreckfest βοηθάει στην κατάκτηση της πρώτης θέσης. Το πιο δύσκολο μέρος του παιχνιδιού για εσάς είναι η απόφαση αν θα επιλέξετε να παραμείνετε έξω από το “μπούγιο” οδηγώντας εκ του ασφαλούς ή αν θα ορμίσετε στο χαμό, προσπαθώντας να μειώσετε τη λίστα των αντιπάλων.

Το Gameplay είναι εξαιρετικά απλό και ταυτόχρονα απολαυστικό.

Μετά από έναν ορισμένο αριθμό αγώνων στο Career Mode, τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται βαρετά. Αυτό οφείλεται στο ότι, για να περάσετε το κάθε πρωτάθλημα ξεχωριστά, δεν αρκεί να πάρετε μόνο την πρώτη θέση – πρέπει επίσης να εκπληρώσετε κάποιος στόχους που σας θέτει το παιχνίδι: να προκαλέσεις έναν συγκεκριμένο αριθμό ζημιάς σε πολλούς αντιπάλους, να βγάλεις εκτός μάχης κάποιους οδηγούς, και γενικά σε τέτοιο στυλ κυμαίνεται το Career mode 😛

Grinding the Floor

Εάν δεν καταφέρετε να μαζέψετε του πόντους που χρειάζεται για να προχωρήσετε στην επόμενη φάση τότε πρέπει να επαναλάβετε τη διαδρομή μέχρι να ολοκληρώσετε τον απαιτούμενο στόχο! Μερικές πίστες έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις και συγκεκριμένα αυτοκίνητα για να λάβετε μέρος, κάτι που μερικές φορές γίνεται κουραστικό ή αδιάφορο. Αν δεν έχετε μαζέψει αρκετά χρήματα τότε πρέπει να ξανακάνετε τις προηγούμενες αποστολές, που πλέον έχουν χάσει τη φρεσκάδα τους και καταλήγουν αγγαρεία.

Wreckfest

Τα γραφικά του Wreckfest είναι καταπληκτικά αλλά δεν θα μπορούσα να τα συγκρίνω με του Gran Turismo

Φτάνει η παντόφλα, τώρα τα καλά νέα !

Η φυσική του Wreckfest ευχαριστεί όχι μόνο σε ότι αφορά τις ζημιές, αλλά και στα συναισθήματα που αποκομίζετε από την οδήγηση των οχημάτων είτε σε νορμάλ ρυθμούς είτε σε φάση Βάρβαρου Rampage. Το κάθε ένα από τα αυτοκίνητα μπορεί να ρυθμιστεί ξεχωριστά σε αλλαγές ταχυτήτων, φρεναρίσματα, στροφές, χαμήλωμα κ.α.

Το Wreckfest επιτρέπει στον χρήστη να προσαρμόσει το αυτοκίνητο εξολοκλήρου στα μέτρα της οδήγησής του και στις ανάγκες του.

 

Για να δεις όλα τα διαθέσιμα Assembly, Tuning and Customisations – ΕΔΩ

 

Το Wreckfest δε θα μας περιόριζε σίγουρα μόνο στο εσωτερικό των αμαξιών, με μια πληθώρα από cosmetics να προσφέρει στο παιχνίδι μια διαρκή αίσθηση “λεφτά να’χεις ν’αγοράζεις”, αν και αρκετά κοσμητικά upgrades ξεκλειδώνονται με την ολοκλήρωση συγκεκριμένων αποστολών, a la Need for Speed challenges.

“Μπορείς να προσθέσεις παιδικό καροτσάκι στο αυτοκίνητό σου… Ποιος ο λόγος? Δεν Γ@μιέται;! Είναι Fun!~”

 

Modes & Fashion everywhere !

Το FlatOut 2 έμεινε σίγουρα στην μνήμη όλων χάρη στην καταπληκτική επιλογή των Sountracks που συνόδευαν τις ατελείωτες ώρες παιχνιδιού όπως : Yellowcard, Nickelback, Wolfmother, Papa Roach και Fall Out Boy. Το Wreckfest έχει πολύ πιο απλά Soundtracks τα οποία ακούγονται εξίσου όμορφα και απλά, αλλά κάτι που να σου μένει ή να σε κρατάει εκτός από τον θόρυβο της μηχανής δεν υπάρχει.

Χαρούμενα Modifications: Με την βοήθεια των Modes μπορείτε να προσθέσετε διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς ή ακόμα και Spotify… Κακά νέα για τους κατόχους των κονσολών, δεν θα μπορέσεις να αλλάξετε μουσική…

Γενικά πάντως από μόνες τους οι τροποποιήσεις είναι αρκετά ενθαρρυντικές: ήδη τώρα οι developers έχουν μεταφέρει στο παιχνίδι σχεδόν όλα τα αυτοκόλλητα από το κλασσικό FlatOut, όπως επίσης και την καταπληκτική εκτόξευση του οδηγού από το παρμπρίζ.

 

Wreckfest

Τι θέση θα πάρεις άραγε, τι μουσική θα παίξεις και τι γραφικά θα βάλεις… όλα είναι στο χέρι σου !!!

Μερικοί “Moders” προσθέτουν τα δικά τους κομμάτια στο παιχνίδι και το κάνουν πιο ρεαλιστικό, μετατρέποντας το original Wreckfest από έναν Arcade σε προσομοιωτή οδήγησης. Όλα αυτά είναι ωραία, αλλά και πάλι, μόνο για τους PC users.

Final Verdict

 

 

Wreckfest

Μερικές φορές παίρνεις εσύ το ρίσκο αν θα χτυπήσεις τον άλλον άλλες δεν μπορείς να ξέρεις από που θα σου έρθει.

Το πιο πολύτιμο πράγμα στο Wreckfest είναι η παραφροσύνη. Ευχάριστο και εκπληκτικά μεταδοτικό: Είτε τους χτυπάς όλους στην αρένα είτε απλά κυνηγάς στον κυκλικό κόμβο – κάθε δευτερόλεπτο είναι πραγματικά αιφνιδιαστικό, δημιουργούνται αστείες αλλά και επικίνδυνες καταστάσεις στις οποίες ο νικητής και ο ηττημένος επιλέγονται σε ζήτημα δευτερολέπτων. Τις μίσησα αλλά και ταυτόχρονα τις λάτρεψα αυτές τις στιγμές.

Οδηγάς στην πρώτη θέση, και ξαφνικά κάποιος “driver wannabe” bot – σε σπρώχνει, άλλα δύο λάστιχα πετούν από μπροστά σου από ένα τρίτο αυτοκίνητο… Αυτό είναι ολόκληρο το Wreckfest.

Το Wreckfest – δεν είναι ακριβώς επανάσταση στον κόσμο του racing, ούτε κάνει κάποια τραγική καινοτομία. Για τους παλιούς είναι μια σύγχρονη μετενσάρκωση του FlatOut. Για τους νέους, ένα παιχνίδι ευχάριστο για διαλείμματα από τα σύγχρονα κολλήματα.

9.2

Γραφικά

10.0/10

Ήχος

8.0/10

Σενάριο

9.0/10

Gameplay

9.8/10

Θετικά

  • Όμορφο περιβάλλον με πολύ σωστά Physics
  • Δυνατότητα χειροκίνητης ρύθμισης του αυτοκινήτου
  • Multiplayer έως και 24 άτομα

Αρνητικά

  • Λίγα Soundtracks
  • Το Careerr θα μπορούσε να είναι πιο πλούσιο

Facebook Comments

Πληροφορίες παιχνιδιού
Genre Racing
Platforms PC, Playstation 4, Xbox One
Αρ. παικτών Single Player & Multiplayer
Εταιρία Ανάπτυξης Bugbear
Εκδότης THQ Nordic
Διάθεση 14 Ιουνίου, 2018
Ημ. Διάθεσης 14 Ιουνίου, 2018

Απαιτήσεις παιχνιδιού
Λειτ. Σύστημα 64bit Versions of Windows 7, Windows 8, Windows 10
Επεξεργαστής Intel® Core™ i5 3.0 GHz ή AMD equivalent
Μνήμη 8 GB RAM
Κάρτα Γραφικών NVIDIA GeForce® GTX™ 970 ή AMD Radeon™ R9 380X
Χωρητικότητα 15 GB διαθέσιμος χώρος

Στην ηλικία των 9 είχε την πρώτη του επαφή με το Gaming με την κονσόλα της Dreamcast. Πάντα έχοντας το nick «Foxako» από την ηλικία των 14 όπου ξεκίνησε να τερματίζει ότι παιχνίδι βρεθεί στα χέρια. Στην ηλικία των 17 ξεκίνησε να δουλεύει ως αρθρογράφος σε Ρώσικη ιστοσελίδα όπου και απέκτησε εμπειρία με την δημοσιογραφία στον χώρο του Gaming.