10 Επιλογές καλύτερες από την Monopoly

Smiley face

Σίγουρα όλοι έχετε παίξει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σας Μονόπολη. Και σίγουρα έχετε σιχαθεί το παιχνίδι και θα μισείτε τους άλλους παίκτες μετά από μια παρτίδα παιχνιδιού.

Ή ανήκετε σε αυτή την μικρή ομάδα ανθρώπων που τους αρέσει η Μονόπολη και ψάχνετε για μια άλλη εναλλακτική επιλογή. Ποιος είμαι εγώ που θα σας κρίνει;

Σε οποία κατηγορία ανήκετε πάντως, ιδού μερικές επιλογές για να εμπλουτίσετε τη συλλογή σας, και να προτείνετε κάτι καινούργιο στο τραπέζι (Ας είμαστε ειλικρινείς, η Ρώσικη Ρουλέτα είναι καλύτερη επιλογή από τον Μονόπολη):

Άποικοι του Κατάν

Ένα νέο κλασσικό παιχνίδι που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι που ασχολείται πιο σοβαρα με τα επιτραπέζια. Σε αυτό το παιχνίδι είστε ένα μονάρχης που προσπαθεί να επεκταθεί στο νησί, μαζεύοντας υλικά από τα ζάρια που ρίχνετε.

Dominion

Σε αυτό το παιχνίδι, έχετε κληρονομήσει ένα κομμάτι γης και προσπαθείτε να ανταγωνιστείτε τους άλλου παίκτες. Είναι ένα deck-building game, που σημαίνει ότι όλοι παίκτες ξεκινάμε με μια μικρή τράπουλα λίγων καρτών, και προσπαθείτε να αγοράσετε τις άλλες κάρτες για να αποκτήσετε πόντους νίκης και τον καλύτερο συνδυασμό στρατηγικής.

Cards against Humanity

Ένα από τα πιο αστεία party games, προσπαθείτε να κάνετε το πιο αστείο συνδυασμό καρτών για να πάρετε πόντους. Όχι για άτομα με ευαισθησίες.

King of Tokyo

Είστε ένα Kaiju που προσπαθείτε να γίνετε ο Βασιλιάς, μαζεύοντας 20 Πόντους Νίκης. Δεν χρειάζεται να βάλετε ψεύτικες στολές.

Dixit

Η απλά, πώς να είστε πιο «έξυπνος» με το τι θέλετε να λέτε. Στο γύρο σας, διαλέγετε μια κάρτα από το χέρι σας, δίνοντας μια λέξη-στοιχείο για το τι μπορεί να είναι, οι άλλοι παίκτες βάζουν και αυτοί από μια κάρτα που να ταιριάζει με το στοιχειό σας, και προσπαθούν να το βρουν.

For Sale

Η καλύτερη εκδοχή της Μονοπωλείς. Μπαίνετε σε δημοπρασίες για να αγοράσετε κτίσματα/περιοχές και τις πουλάτε για μεγαλύτερο κέρδος και ο νικητής είναι αυτός με τα περισσότερα λεφτά.

Shadows over Camelot

Οι παίκτες, ως μέλη της Στρογγυλής Τραπέζης, προσπαθούν να υπερισχύσουν τις δυνάμεις του Κακού, είτε βρίσκοντας το Ιερό Δισκοπότηρο, είτε βρίσκοντας το Excalibur, είτε κρατώντας το Κάμελοτ όρθιο. Προσοχή όμως, γιατί ένας από εσάς θα συνεργάζεται με τις δυνάμεις του Σκότους!

Betrayal at House on the Hill

Ένα ωραίο παιχνίδι για το όποιο έχω γράψει, οπότε ρίξτε του μια ματιά. Είναι ένα παιχνίδι τρόμου, οπού εξερευνείτε ένα στοιχειωμένο σπίτι, οπού όλα πάνε καλά, μέχρι που ένας από εσάς θα γίνει ο κακός του παιχνιδιού και μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.

Ticket to Ride

Ένα από τα πιο γνωστά επιτραπέζια, προσπαθείτε να φτιάξετε την μεγαλύτερη γραμμή τρένου, ενώ έχετε παράλληλα και μυστικές αποστολές να κάνετε.

Carcassonne/Στα Κάστρα του Μύστρα

Ένα παιχνίδι που χρίζεται σιγά-σιγά με πλακάκια που απλώνουν οι παίκτες. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην το έχετε ακουστά.

Σίγουρα υπάρχουν και άλλες επιλογές πέρα από αυτές που ανέφερα, άλλα το ωραίο με τα επιτραπέζια σε σχέση με τα videogames είναι ότι υπάρχουν άπειρες επιλογές και σε όλα τα γούστα και υπάρχει μια ευελιξία. Σίγουρα στο μέλλον θα ξανακάνω μια τέτοια λίστα, καθώς υπάρχουν και άλλα παιχνίδια που μπορώ να αναφερθώ. Όπως και να έχει πάντως, αναζητήστε τα και πετάξτε ή κλειδώστε σε κάποιο ντουλάπι οποία Μονόπολη έχετε.

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts