GameHorizon.gr

Bad Rats “review”

Τι κάθισα να παίξω, ω θεοί μου… “Bad Rats”. Τι είναι αυτό; Τι είναι, ρε αυτό, μα τον Cthulhu; Σε κάτι τέτοιες στιγμές θα ήθελα εκείνο το μηχάνημα από το Men In Black που διαγράφει την μνήμη σου. Πως γίνεται να πουλιέται αυτό στο Steam, και να ζητάει πραγματικά λεφτά, λεφτά που βγάζεις από το αίμα και τον ιδρώτα σου;

Αυτές είναι μερικές από τις σκέψεις μου, ύστερα από μερικά μπουκάλια βότκας, ουίσκι και αμπσέντιβ και αμφισβητώντας  όλες τις επιλογές της ζωής μου μέχρι εδώ. Η δηλητηρίαση του ήπαρ μου, μου ακούγεται καλύτερα από το να ξανανοίξω αυτό το παιχνίδι πια.

*goes in a corner and cries with a bottle of vodka on his hand*

Και πάλι εδώ είμαι ακόμα ζωντανός, στη σκηνή, σαν ροκ συγκρότημα………

Εφόσον είμαι ακόμα ζωντανός και σχεδόν σώας τας φρένας, θα σας πω για αυτό το……. παιχνίδι.

Overall presentation/Gameplay

Τι είναι το Bad Rats και γιατί έχει μια ΠΟΛΥ κακή φήμη; Το Bad Rats είναι ένα physics-based puzzle game, όπου ο σκοπός είναι να λύσεις τον γρίφο σε κάθε επίπεδο για να σκοτώσετε, πολύ βίαια θα έλεγα, μια γάτα. Εάν θέλατε μια twisted έκδοση του Tom & Jerry, όπου ο Jerry παίρνει εκδίκηση από τον Tom, τότε θα σας αρέσει.

Σε κάθε επίπεδο θα έχετε μερικά αντικείμενα, όπως κάποια ποντίκια που κάνουν κάποιες δουλείες, ένα ξύλο, βαρέλια κλπ και θα πρέπει να σκεφτείτε ποιο αντικείμενο πάει που και τι ποντίκι θα κάνει ποια δουλεία και στο τέλος να σκοτώσετε τη γάτα.

Πρώτα πρέπει να τοποθετήσετε τα αντικείμενα και τα ποντίκια στη θέση τους και μετά να ξεκινήσετε το παιχνίδι για να δείτε εάν το κάνατε καλά ή όχι. Έχετε 10 λεπτά για να ολοκληρώσετε κάθε επίπεδο και στο τέλος βαθμολογήστε ανάλογα με τον χρόνο σας, πόσα αντικείμενα χρησιμοποιήσατε και πόσες προσπάθειες κάνατε, και πιστέψτε με, θα κάνετε πολλές προσπάθειες, γιατί πολύ απλά fuck physics. Πολλές φορές, εκεί που θα νομίζατε ότι στήσατε το τέλειο σχέδιο, δεν θα βγει σωστά, είτε γιατί η μπάλα θα πάει πιο πέρα, είτε γιατί η ράμπα δεν είναι στην σωστή γωνία, είτε γιατί ο καμικάζι ποντικός (ναι, ακούγεται λίγο ρατσιστικό, γιατί είναι) δεν ανατινάχθηκε τη σωστή ώρα.

Είναι άθλιο σαν concept; ‘Όχι, αλλά θα μπορούσε να ήταν καλύτερο.

Ο λόγος που αυτή η αθλιότητα υπάρχει σε πολλούς χρήστες είναι επειδή το αγόρασαν σε κάποιο Steam Sales ΠΑΡΑ πολύ φτηνά, ή το πήραν σαν «δώρο» από φίλο στο Steam ως τρολλάρισμα. Και δυστυχώς για όλη την ανθρωπότητα, λόγω της επιτυχίας που έκανε, έβγαλαν και συνέχεια, ονόματι Bad Rats Show.

bad rats

Graphics/Sound/Technical aspects

Είναι πραγματικά απαίσια τα γραφικά του. Δεν είμαι άνθρωπος που νοιάζεται για γραφικά γενικώς, πόσο μάλλον για puzzle παιχνίδια, αλλά δεν παύει να ισχύει αυτό που είπα. Τα backgrounds είναι λες και τα κλέψανε από κάποιο asset store και έκαναν λίγο Photoshop και δεν ταιριάζει με το όλο σκηνικό και τα μοντέλα δεν είναι και τόσο ωραία, αλλά μάλλον το budget πήγε στους βίαιους θανάτους των γάτων.

Κάτι που θα βελτίωνε το παιχνίδι γενικώς, όχι μόνο για γραφικά, είναι εάν το έκαναν 2D και καρτουνίστικο. Τουλάχιστον έτσι θα ήταν πιο ευχάριστο στα μάτια μας.

Ξέχασα να αναφέρω ότι το παιχνίδι είναι φτιαγμένο από μια Γερμανική ομάδα οπότε υπάρχουν άπειρα ορθογραφικά διαμάντια.

bad rats

Η μουσική… Δεν είναι επίσης καλή. Έχει λίγο κιθάρα και λίγο country, και δεν ταιριάζουν με το παιχνίδι. Μάλλον είναι δωρεάν samples που βρήκαν από κάποιο site και τα έβαλαν για να υπάρχει μουσική στο παιχνίδι. Και η φωνή στο tutorial πρέπει να είναι συνθετική, γιατί αμφιβάλλω ότι υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που μιλάει σαν Terminator.

Το παιχνίδι τρέχει στα 35 FPS και όταν το ξεκινάτε, είναι σε windowed mode και τα options του δεν είναι πολλά. Και έχει και passwords, για να μπορέσετε να συνεχίσετε ή να ξεκινήσετε από το επίπεδο που θέλετε. Πιο retro, πεθαίνεις.

Final Thoughs

Εάν δεν το καταλάβετε, δεν συνιστάται σε κανέναν. Ο μόνος λόγος που είναι γνωστός ο τίτλος αυτός είναι απλά για το τρολλάρισμα που έκαναν πολύ στο Steam και αρέσει στον κόσμο ειρωνικά, όχι στα σοβαρά. Πάρτε τα Portal: Bridge και Contraption Maker καλύτερα αν θέλετε puzzle game.

 

2

Story

0.0/10

Graphics

3.0/10

Sound

2.0/10

Gameplay

3.0/10

Θετικά

  • .....What?
  • Nope.jpg

Αρνητικά

  • 'Ολο το παιχνίδι

Facebook Comments

Πληροφορίες παιχνιδιού
Genre Pixelated piece of shit
Platforms PC
Αρ. παικτών Singe Player
Εταιρία Ανάπτυξης Invent4 Entertainment
Εκδότης Strategy First
Διάθεση
Ημ. Διάθεσης 20 Ιουλίου 2009

Απαιτήσεις παιχνιδιού
Λειτ. Σύστημα Windows XP or Vista
Επεξεργαστής Pentium IV 1.6 GHz or better (dual core recommended)
Μνήμη 512MB RAM (1GB recommended)
Κάρτα Γραφικών DirectX®9-compatible graphics adapter with 128 MB (256 MB recommended)
Χωρητικότητα 300 ΜB διαθέσιμος χώρος