GameHorizon.gr

Coffin Dodgers – Review

Εδώ και κάμποσους μήνες έχουμε έλλειψη σε animated racing τίτλους. Παιχνίδια αγώνων με χαρακτήρες cartoon, αστείες κόντρες και πολύ φαντασία. Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει το Coffin Dodgers που είναι κάτι ανάμεσα σε Mario Kart και Modnation Racers. Αναπτυγμένο από την Milky Tea, έχει κυκλοφορήσει εδώ και ένα χρόνο περίπου στο Steam, και αυτόν τον Μάιο ήρθε στις κονσόλες από την Wales Interactive.

Το Coffin Dodgers διαδραματίζει 7 ηλικιωμένους συνταξιούχους οι οποίοι κατοικούν ήρεμα σε ένα χωριό μέχρι που ο χάρος τους χτυπά την πόρτα. Για να γλυτώσουν από τον προσωποποιημένο θάνατο θα πρέπει να τον ανταγωνιστούν σε αγώνες ταχύτητας. Όμως στο τέλος ένας από αυτούς θα βγει ζωντανός. Έτσι λοιπόν στην αρχή του παιχνιδιού επιλέγετε έναν από τους γέροντες και μπαίνετε στην προσπάθεια να σώσετε την ψυχή του βγαίνοντας νικητής από τις προκλήσεις που σας βάζει.

coffin_dodgers_0

Στο Story Mode μπαίνετε σε τουρνουά των 3 αγώνων. Ανάλογα με την θέση σας σε κάθε αγώνα ανταμείβεστε με πόντους. Αν στο τέλος του τουρνουά τερματίστε πιο πάνω από την ζώνη των τελευταίων που κάθε φορά μεγαλώνει, είστε τυχερός γιατί δεν θα σας πάρει μαζί του ο μαυροφορεμένος. Αν τερματίσετε την ιστορία του παιχνιδιού θα έχετε την ευκαιρία να μπείτε κι εσείς στο ρόλο του χάρου.

Στους αγώνες οι 8 παίρνουν θέσεις πίσω από την γραμμή εκκίνησης σε επάνω στο δικό τους scooter. Για τους χαρακτήρες δεν υπάρχουν διαφορετικά οχήματα παρά μόνο το προκαθορισμένο από το παιχνίδι. Αφού εκκινήσουν μπαίνουν σε μία πίστα σχετικά μικρού μεγέθους που όμως ανά τομείς διαφέρουν αρκετά. Κατά μήκος της ασφάλτου είναι τοποθετημένα κουτιά τα οποία περιέχουν ένα μυστικό όπλο που μπορεί ο παίχτης να χρησιμοποιήσει είτε για να επιταχύνει τον ίδιο είτε για να βλάψει τους άλλους. Τα σημεία κλειδιά του αγώνος είναι οι στροφές. Για να κρατήσει μία καλή ταχύτητα το μηχανοκίνητο σας, θα χρειαστεί να είστε υπό μία συγκεκριμένη γωνία ενώ είστε εντός της στροφής. Επίσης στις ευθείες θα πρέπει να αποφεύγετε τις συγκρούσεις καθώς το πλάτος του δρόμου είναι μικρό. Επιπροσθέτως υπάρχουν αρκετά εμπόδια όπως αυτοκίνητα της αστυνομίας, κινούμενα zombie και ποδήλατα μπαίνουν στο δρόμο σας.

coffin_dodgers_1

Εκτός του παραπάνω τρόπου παιχνιδιού μπορείτε να επιλέξετε σε μερικά ακόμη, όπως το Multiplayer. Έχετε την δυνατότητα να βάζετε κόντρες με φίλους σας online αλλά και τοπικά. Και στις δύο περιπτώσεις μπορούν να συμμετέχουν από 2 έως 4 παίχτες, είτε από τις κονσόλες τους, είτε από μία σε split-screen. Επίσης υπάρχει mode στο οποίο περιηγείστε εντός της πόλης ελεύθερα, παλεύοντας με τους υπόλοιπους.

coffin_dodgers_2

Το τεχνικό κομμάτι στο Coffin Dodgers είναι κάτι παραπάνω από αξιοπρεπές. Ως γνωστόν τα racing παιχνίδια δεν έχουν και πολλές απαιτήσεις σε αυτόν τον τομέα καθώς το εύρος του map που αξιοποιείται είναι μικρό. Το παιχνίδι τρέχει στα 1080p/60fps και το ευχάριστο είναι πως δεν υπάρχουν καθόλου dropped frames. Βέβαια είναι απολύτως λογικό καθώς η δεν υπάρχει ιδιαίτερη λεπτομέρεια στα γραφικά. Εκτός του όμορφου περιβάλλοντος και των απαλών χρωμάτων η αλληλεπίδραση με το περιβάλλον δεν απεικονίζονται όπως θα έπρεπε. Στο κομμάτι του ήχου δεν εντυπωσιάζει ιδιαίτερα. Με τα υπόλοιπα δεδομένα θα περιμέναμε μια πιο έντονη ηχητική εμπειρία για να ισορροπήσει με τα υπόλοιπα μέρη που εμφανίζονται πιο λιτά.

Εν ολίγοις το Coffin Dodgers είναι ένας τίτλος που μπορεί να προσφέρει αρκετές ώρες διασκέδασης για εσάς και την παρέα σας. Σε σχέση με προηγούμενους τίτλους της κατηγορίας υστερεί σε αρκετούς τομείς αλλά στην νέα γενιά δεν έχουμε δει και πολλούς παρόμοιους τίτλους. Το αντίτιμο που ζητά είναι μόλις από 11.99€ (9.99€ στο Steam), κάτι που το κάνει παράλληλα καλή και οικονομική επιλογή .

Μπορείτε να βρείτε το Coffin Dodgers αποκλειστικά στο online καταστήματα, Playstation Store, Xbox Store, Steam. Το review έγινε επάνω στην Playstation 4 έκδοση.

Facebook Comments

Πληροφορίες παιχνιδιού
Genre Racing
Platforms
Αρ. παικτών 1, 2-4
Εταιρία Ανάπτυξης Milky Tea
Εκδότης Wales Interactive
Διάθεση Single-Player, Multi-Player
Ημ. Διάθεσης 3/5/16 (PS4) 6/5/16 (XB1)

Απαιτήσεις παιχνιδιού
Λειτ. Σύστημα 64bit Versions of Windows 7, Windows 8, Windows 10
Επεξεργαστής Intel Core i3 530 ή AMD FX 4100
Μνήμη 8 GB RAM
Κάρτα Γραφικών Nvidia GTX 460 ή AMD HD 5870
Χωρητικότητα 30 GB διαθέσιμος χώρος