GameHorizon.gr

Cultist Simulator Review – Εφιάλτης Management

Το Cultist Simulator είναι ένα παιχνίδι του Humble Bundle, ένα συνδυασμός card game με management, όπου σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε μια σατανική cult, μαζεύοντας ακολούθους, αποφεύγοντας τυχόν detectives και εξερευνώντας αρχαία μυστικά, από τους δημιουργούς του Sunleess Sea… Ή τουλάχιστον αυτό ελπίζει οτι είναι.

Story

Δεν έχω ιδέα, αν δείτε με τι ρυθμούς παίζει το game θα καταλάβετε γιατί. Το μόνο story που θα προλάβετε να συγκρατήσετε σαν παίκτες είναι η αρχική καριέρα σας, που στην ουσία είναι η επιλογή των bonus με τα οποία θα ξεκινήσετε. Δεν παίζει κανένα ρόλο πέρα από το gameplay και στην ουσία πρόκειται για 1-2 γραμμές exposition, and that’s it.

Cultist Smulator (3)

Gameplay

Όπως βλέπετε και από τα screenshots, το Cultist Simulator λαμβάνει όλο χώρα πάνω σε μια μπλε τσόχα, ή κάτι τέτοιο. Όλες οι πράξεις της πρωταγωνίστριάς μας (υποθέτω οτι είναι γυναίκα βασισμένος στο cover art, αλλά δεν υπάρχει τίποτα in-game που να υποδεικνύει gender) μεταφράζονται σε κάρτες, από το πόση ζωή της απομένει μέχρι τις ελπίδες και τα όνειρά της.

Διαβάστε επίσης: Frostpunk Review

Η βασική λογική είναι οτι κάθε δουλειά που θέλετε να κάνετε κοστίζει κάποιο resource, και σας παραδίδει αντίστοιχα κάποιο αντάλλαγμα (συνήθως). Σκοπός σας είναι να επιλέγετε ποιο resource θα χρησιμοποιήσετε (πχ για να δουλέψετε στη βασική εργασία σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε will είτε health, καθώς θα μαντεύετε ποιο resource μπορεί να σας χρειαστεί στο μέλλον, όσο αυτό που επενδύσατε είναι σε cooldown.

Cultist Smulator (4)

Διαβάστε επίσης: Elmia Review

Αυτό που αρχικά ξεκινάει ως πολύ straight-forward και καθαρό στο board σας, σύντομα καταλήγει σε ένα χάος, με τις ελπίδες και τα όνειρά σας στοιβαγμένα δίπλα στα λεφτά σας και τους detective που σας παρακολουθούν, καθώς οι δουλειές που μπορείτε να κάνετε αυξάνονται, αλλά αυξάνονται μαζί και τα έξοδα συντήρησής σας. Οι πραγματικοί game-changers είναι τα conditions τα οποία αν δεν εκπληρώσετε σε ένα διάστημα, τρώτε αυτόματα game-over.

Αυτά θα μπορούσαν να είναι από το να βρείτε μια ανθρώπινη θυσία, μέχρι το να αποφύγετε την κατάθλιψη. Εδώ έχουμε και τα δύο προβλήματα του Cultist Simulator: 1)Όσες παραγράφους περιγραφής και να έχουν πετάξει οι developers, δε βλέπετε τίποτε οπτικά, ειδικά από τη στιγμή που έχετε λιγότερο από 5-6 δεύτερα συνήθως για να βάλετε σε τάξη τις κάρτες σας και να βρείτε ποια ταιριάζει σε ποια ανάγκη. Εδώ δεν προλαβαίνετε να δείτε ποιο περίγραμμα ανάβει μοβ για να δείξει ποιες κάρτες σχετίζονται με ποια δουλειά, πόσο μάλλον να διαβάσετε την περιγραφή της κάθε μίας.

Cultist Smulator (2)

2)Παρόλο που συνήθως έχετε ένα σχετικά σεβαστό διάστημα για να ολοκληρώσετε τα requirements που σας φέρνουν instant game-over, τα είδη καρτών που χρειάζεστε για αυτά είναι συνήθως πολύ σπάνια, και τα job rewards είναι ΠΑΝΤΑ RANDOM. Δεν μπορείτε να ποντάρετε στο να βρείτε μια συγκεκριμένη κάρτα-resource τη στιγμή που τη χρειάζεστε, ενώ πολλές κάρτες έχουν διάρκεια ζωής, η οποία τρέχει ταυτόχρονα με όλες τις δουλειές σας, αν δεν τις χρησιμοποιήσετε νωρίς. Κοινώς: Χάος.

Technical

Το Cultist Simulator είναι εντελώς αδιάφορο οπτικά, με τον ήχο να μην πάει και πολύ πίσω. Πραγματικά δεν έχω τίποτε να πω. Η μπλε τσόχα είναι το μόνο πράγμα που βλέπετε σε όλο το game, και θα καταντούσε κουραστική πολύ σύντομα αν δεν κάνετε περισσότερους υπολογισμούς και από λογιστή στο δημόσιο, οπότε στην τελική δρα σαν το background σε ένα word κείμενο και δεν την προσέχετε.

Cultist Smulator (5)

Final Verdict

Το εκνευριστικό με παιχνίδια σαν το Cultist Simulator είναι οτι δεν μπορείς να πεις οτι είναι απαίσια, είναι απλώς… Αδιάφορα. Όπως και να’χει, η χωρίς λόγο αγχωτική και χαοτική φύση του Cultist Simulator δεν το κάνει ευχάριστο.

Το Gamehorizon δίνει thumbs down.

4.8

Γραφικά

3.5/10

Ήχος

5.5/10

Σενάριο

5.0/10

Gameplay

5.0/10

Θετικά

  • Το σενάριο "στα χαρτιά" είναι καλό.

Αρνητικά

  • Όλα τα υπόλοιπα.
  • Αγχωτικό gameplay.
  • Random job rewards.
  • Βαρετός οπτικός τομέας.

Facebook Comments

Πληροφορίες παιχνιδιού
Genre Simulator, Management,
Platforms PC
Αρ. παικτών Single Player
Εταιρία Ανάπτυξης Weather Factory
Εκδότης Humble Bundle
Διάθεση Steam
Ημ. Διάθεσης 31 May, 2018

Απαιτήσεις παιχνιδιού
Λειτ. Σύστημα Windows 7 or later
Επεξεργαστής 2GHz or better
Μνήμη 1 GB RAM
Κάρτα Γραφικών 1280x768 minimum resolution
Χωρητικότητα 500 MB available space

Δημιουργός των Ayumi (+ enhanced edition), Broken Reality, The Devil Inside, Rot: A kinetic novel, ο Σταύρος ασχολείται από μικρή ηλικία με το gaming και το game development. Sucker για θρίλερ και το Cthulhu Mythos, θέλει να μοντερνοποιήσει πολλά στοιχεία του τελευταίου και να το ξαναφέρει στη mainstream horror κοινότητα.