GameHorizon.gr

Doom Retrospective Part 2

maxresdefault

Μετά την επιτυχία του πρώτου Doom , η id Software ανακοίνωσε την κυκλοφορία και ενός δεύτερου τίτλου με όνομα Doom II Hell on Earth!

Κυκλοφόρησε ένα χρόνο  μετά από το πρώτο, στις 30 Σεπτεμβρίου του 1994 , για Dos και ένα χρόνο αργότερα για Mac. Σε αντίθεση με το πρώτο Doom , αυτή τη φορά κυκλοφόρησε σε Retail έκδοση , καθώς αρχικά το πρώdoom_2_us_35το μπορούσε να το αποκτήσει κάποιος μόνο μέσω της εταιρίας πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό. (το πρώτο Doom κυκλοφόρησε πρώτη φορά ,  σε retail μορφή , μαζί με το expansιοn ως Ultimate Doom)

doom2f-box-contents

Το Doom II Hell on Earth έγινε αμέσως επιτυχία πουλώντας πάνω από 2 εκατομμύρια αντίτυπα και παρέμεινε το game  με τις περισσότερες πωλήσεις για την id software , μέχρι την κυκλοφορία του Rage to 2012.

Για ακόμη μια φορά o Doomguy (ΕΣΥ ναι ΕΣΥ!) , πρέπει να  ξεκληρίσει όλη την κόλαση! Έχοντας επιστρέψει στη Γη , μετά απ’όσα συνέβησαν στα Δύο Φεγγάρια του Άρη , βρίσκει πως οι δαίμονες έχουν εισβάλει στον πλανήτη του και έχουν καταστρέψει τα ΠΑΝΤΑ στο διάβα τους. Όσοι απέμειναν , έχουν επιβιβαστεί και προσπαθούν να φύγουν απο τη Γη , μέσα από μια αστρική πύλη η οποία ωστόσο είναι αποκομμένη  , με ένα force shield , κάτι που κάνει τη διαφυγή τους , ακόμα ποιο δύσκολη. Καλείστε λοιπόν να μπείτε στην αστρικη πύλη και να σφάξετε δαιμόνια και τριβόλια!

2016-01-12_Doom2

maxresdefault (1)

O Doomguy έχοντας βγει από την αστρική πύλη, νομίζοντας πως έχει σώσει τον Κόσμο, και περιμένοντας να πεθάνει ήρεμος και ήσυχος , λαμβάνει ένα μήνυμα  από τα σκάφη που διέφυγαν , πως η εισβολή των δαιμόνων  γίνεται από μια πύλη η οπoία βρίσκεται στη Γη (Οι κακομοίρηδες , αχ και νά ξεραν τι τους περιμένει) και για ακόμα μια φορά πρέπει να να μπεί στα άδυτα τις κολάσεως , για να σώσει την ανθρωπότητα!

Οι διαφορές με τον πρώτο τίτλο δεν είναι σημαντικές , καθώς η εταιρία χρησιμοποιεί για ακόμη μια φορά την Doom Engine και από άποψη γραφικών είναι το ίδιο. Η μεγάλη αλλαγή ήταν πως η id Software, εκμεταλλεύτηκε τα συστήματα υπολογιστών της εποχής και έτσι μπορούσαμε να έχουμε κάπως μεγαλύτερες πίστες , σε σχέση με το πρώτο , αλλά blogentry-23942-0-45869300-1438706980και περισσότερους εχθρούς (πολλούς εχθρούς ,πάρα πολλούς εχθρούς!!!) Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα δαίμονες να σου πετάγονται από εκεί που δε το περιμένεις , αλλά και μεγαλύτερη δυσκολία σε σχέση με το πρώτο Doom.

Αυτή τη φορά το game δε χωρίστηκε σε επεισόδια όπως το πρώτο (4 επεισόδια από 9 πίστες) αλλά είχε ένα συνεχόμενο campaign. Συνολικά είχε 32 πίστες και ανάμεσα στην κάθε μια ένα μικρό debriefing για το τι συμβαίνει, κάτι που δεν υπήρχε στο πρώτο. Επίσης αυτή τη φορά, λόγω δυσκολίας, δεν χάνεις τα όπλα, κάτι που γινόταν στο πρώτο Doom, όταν τελείωνες κάθε επεισόδιο. Θα βρεις τον εαυτό σου να περνά μέσα από τη μυστική βάση, κατεστραμμένες πόλεις και στο τέλος θα δεις την ίδια την κόλαση με τα μάτια σου!

Δεν υπάρχουν πολλές αλλαγές όσον αφόρα τον ήχο αλλά παραμένει το ίδιο κλειστοφοβικός , ώστε να σου δίνει, για ακόμα μια φορά, μοναδική ατμόσφαιρα στο όλο gameplay.


doom-ii_14
pstation-3

Όσον αφορά τις προσθήκες τα όπλα παραμένουν τα ίδια. Πιστόλι ,shotgun, γροθιές ,BFG (Big Fucking Gun) κλπ. με τη μόνη διαφορά πως πρόσθεσαν το Super Shotgun, μια δίκανη καραμπίνα που σκοτώνει τα πάντα και σκορπάει τρόμο στον διάβα της! Το ίδιο ισχύει με και με τα items τα οποία  παραμένουν τα ίδια (ammunitιοn, armor, medkits κλπ.). Το μόνο που πρόσθεσαν ήταν ένα επιπλέον power up το Megasphere που σου δίνει health και armor 200%.

Megasphere_map30

 

Μία άλλη προσθήκη , ήταν αυτή των νέων εχθρών , με επιπλέον 9 και ένα καινούριο Final Boss.

To multiplayer παραμένει το ίδιο, με μοναδική προσθήκη, αυτή τη φόρα το Lan, κάτι που δεν υπήρχε στο πρώτο Doom. Να πω πως υπάρχουν ακόμα και σήμερα servers , χρησιμοποιώντας third party προγράμματα αλλά μπορείτε επίσης να παίξετε online μέσο του Xbox live arcade port του Doom 2.

cover_origMap07_mancubus_gathering

Το gameplay παραμένει το ίδιο με λίγο μεγαλύτερες  πίστες, αυτή τη φορά γεμάτες δαίμονες και τον κλασικό τρόπο που πρέπει να βρεις την έξοδο χρησιμοποιώντας keys (blue keys, yellow, red keys), να βρεις διακόπτες και, γιατί όχι, να μη ξαναπεράσεις από το ίδιο μέρος που ήσουν και πριν για να προχωρήσεις παρακάτω. Υπάρχουν ακόμα τα Secrets σε κάθε level , που επιβραβεύουν τον παίκτη με ammo, power ups αλλά και τα κλασικά Secret levels, χρησιμοποιώντας μια άλλη exit από την κανονική.

Το game έφτανε το τότε Hardware στα άκρα , λόγω των πολλών εχθρών που είχε το κάθε level , αλλά και από τις πιό περιπλοκές πίστες σε σχεδιασμό. Η id Software παρόλα, είχε κάνει τόσο καλό προγραμματισμό που το game έτρεχε μια χαρά.

doom2_masterlevels

Τρείς μόλις μήνες από την κυκλοφορία του παιχνιδιού κυκλοφόρησαν και 2 expansions, τα Master Levels for Doom II το 1995 και προστέθηκαν 21 νέες πίστες με σενάριο και πρωταγωνιστή έναν UAC Space Marine ο οποίος βρίσκετε στον Titan, το φεγγάρι του Kρόνου. Αργότερα κυκλοφόρησε ένα ακόμα expansion με τίτλο No rest for the living για το xbox live (και το PS3 μέσο του Doom 3 BFG edition) που είχε 8 πίστες και αποστολή σας ήταν να ταξιδέψετε στην κόλαση
και να σκοτώσετε τον  Cyberdemon που
φτιάχνει ένα μεγάλο στρατό.

PSXDoomBoxArt

Doom_2_-_2002_-_Activision

Tο Doom II ήταν τεράστια επιτυχία για την id και έχει κυκλοφορήσει για πολλά ports. Από το GBA (gameboy advance) μέχρι και το Playstation 3. Αυτό δείχνει πώς ο κόσμος το αγάπησε και ακολουθεί την id σε οποιαδήποτε προσπάθεια της.

Το Doom 2 , ήταν ο πρόαγγελος , όλων εκείνων που θα συμβούν αργότερα, με την id software να απολαμβάνει τη μοναξιά της επιτυχίας σαν ένας από τους μεγαλύτερους Game Developes όλων των εποχών.

59fbeb165a385c550f4a5c94b6423a92

3

 

 

 

 

 

 

 

 

Doom II Gameplay

Doom II Boss Fight

marinerunshootdie87x90

[Πηγή]

Facebook Comments

Πληροφορίες παιχνιδιού
Genre FPS
Platforms
Αρ. παικτών 1-4
Εταιρία Ανάπτυξης id Software
Εκδότης Gt Interactive
Διάθεση Steam
Ημ. Διάθεσης 30-07-1994

Απαιτήσεις παιχνιδιού
Λειτ. Σύστημα 64bit Versions of Windows 7, Windows 8, Windows 10
Επεξεργαστής Intel Core i3 530 ή AMD FX 4100
Μνήμη 8 GB RAM
Κάρτα Γραφικών Nvidia GTX 460 ή AMD HD 5870
Χωρητικότητα 30 GB διαθέσιμος χώρος

Ονομάζεται Κώστας Κοτόπουλος ή αλλιώς ‘’Snake’’. Η πρώτη του επαφή με το gaming ήρθε στη τρυφερή ηλικία των 8 με τα Super Mario Land 2 The Six Golden Coins και Super Mario Bros για το Nes. Κατευθείαν ένας έρωτας γεννήθηκε που θα τον ακολουθεί ακόμα 20 χρόνια μετά! Η πρώτη κονσόλα που απέκτησε ήταν το N64 με Super Mario 64 ενώ τα games που τον σημάδεψαν για μια ζωή ήταν το Zelda Ocarina of Time και Metal Gear Solid! Από την αγάπη του για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές έγινε τεχνικός υπολογιστών! Έχει απίστευτο κόλλημα με την Nintendo και την Sega για λόγους που παραμένουν άγνωστοι ενώ το Metal Gear Solid είναι ο έρωτας της ζωής του! Αγαπημένα Games του είναι τα Zelda, Metal Gear Solid, Max Payne και Dark Souls ενώ αγαπημένα Genre είναι τα RPG, Action Adventure και FPS!