Τα Esports από το Γυναικείο Μάτι, Συνέντευξη με την Ιζαμπέλλα Κεφαλά

Smiley face

Σήμερα πήρα συνέντευξη από την Ιζαμπέλλα Κεφαλά, για το ποια είναι και τι έχει στο μυαλό της για το μέλλον των Esports και της καριέρας της. Mία πολύ γλυκιά αλλά σοβαρή κοπέλα, με πολλές φιλοδοξίες και όνειρα, δείχνει να προσαρμόζεται αρκετά καλά στον κόσμο των Esports και κοιτά με αισιοδοξία τις κινήσεις που γίνονται στην Ελληνική σκηνή, παρά τις κακές κριτικές πολλών (Μία τάση που οφείλω να πω έχουμε αποκτήσει εμείς οι Έλληνες πολύ τελευταία, το να βλέπουμε μόνο τα κακά και να παραβλέπουμε πόση προσπάθεια γίνεται).

Για να μην μακρηγορώ γαμώ ας δούμε τι μας είπε η Ιζαμπέλλα και ποια είναι:

Καλησπέρα Ιζαμπέλλα! Λοιπόν, το πλήρες όνομα σου είναι Ιζαμπέλλα Κεφαλά και ασχολείσαι με το League Of Legends… Πόσο καιρό…;

Καλησπέρα! Ασχολούμαι με το League of Legends από τις αρχές του season 2.

Από που είσαι Ιζαμπέλλα?

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ηράκλειο Κρήτης.

Τώρα είσαι συνπαρουσιάστρια στο The League μαζί με τον Drogo, πώς σου φαίνεται σαν εμπειρία?

Είναι μία πολύ ωραία εμπειρία από την οποία έχω να αποκομίσω πολλά. Όλα τα παιδιά της παραγωγής -οι αφανείς ήρωες- δουλεύουν ώρες για να παραδώσουμε άρτιο αποτέλεσμα. Με τον Drogo, Heaven και Anonpsycho σαν ομάδα πιστεύω έχουμε πολύ χημεία κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό.

Και για πες μου με αυτήν όλη την εμπειρία πως το βλέπεις, δηλαδή έχεις κάνει όνειρα ότι μπορείς να το πας και πιο μακρυά; Να το πας full επαγγελματικά και να πας και στο εξωτερικό; Τι σκέφτεσαι για το μέλλον σου σαν Αnalyst;

-Host είμαι όχι analyst αλλά παίρνω και τέτοιες αρμοδιότητες αναλόγως τα περιθώρια, γιατί έχω πολύ πάθος και ενδιαφέρον για το παιχνίδι οπότε… ναι, χαχαχαχα.

M@λακία δικιά μου, χαχαχα σόρρυ, δεν το έχω ακόμη το θέμα με τα Esports καλά εγώ.

Μιας και ο χώρος αυτός έχει ραγδαία ανάπτυξη, ειδικά στο εξωτερικό, σκοπεύω να κινηθώ προς τα εκεί στο μέλλον. Αν όχι ως host, καθώς οι θέσεις αυτές είναι περιορισμένες, θα κυνηγήσω τον χώρο των esports σε συνδυασμό με τις σπουδές μου στον τομέα της διαφήμισης, των δημοσίων σχέσεων και του marketing. Στο παρελθόν είχα επισκεφτεί το LCS όταν ακόμα γινόταν στην Κολωνία, τον Ιούλιο θα παρευρεθώ στο lcl (ρωσικό lcs) και γενικότερα δικτυώνομαι όσο μπορώ για να ανοίξω σιγά σιγά την πόρτα για το εξωτερικό.

Με το The League θα συνεχίσουμε και την επόμενη σεζόν να σε βλέπουμε έχεις κάποιο συμβόλαιο μαζί τους; Και αν μέχρι πότε, αν επιτρέπεται;

Άνευ απροόπτου, θα συνεχίσω στο The League. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν μπορώ να αποκαλύψω.

(Μπορείτε να βρείτε τα Πάντα για το The League πατώντας στην παρακάτω εικόνα)

 

Τι νομίζεις πως πρέπει να έχει μία καλή Host; Nαi το ξέρω σε βάζω σε ερωτήσεις πιο Deep αλλά δεν ενδιαφέρει.

-Είναι συνδυασμός πολλών ικανοτήτων. Αρχικά, θα πρέπει εγγενώς να είναι επικοινωνιακός τύπος, να έχει γνώση του game στην συγκεκριμένη περίπτωση και να μπορεί να καλύψει τυχών απρόοπτα μιας και κάνουμε λόγο για live εκπομπή. Ταυτόχρονα είναι σημαντικό να δημιουργεί hype και συνεχώς να εξελίσσεται.

Τέλεια… εκτός από το The League άλλες παλαιότερες συνεργασίες στο Gaming είχες;

-Η Razer Zegetron συνεργάζεται με τα Public στα οποία Δούλευα όταν ήμουν 18, οπότε είχα κάποια προνομία σχετικά με κάποια προϊόντα. Όσον αφορά τους Elysium, ασχολιόμουν με ποικίλα πράγματα όπως SMM, χορηγίες, ομάδες κ.α. Το τελευταίο έτος Δούλευα για τα Bits and Bytes Internet Stations.

Πως είναι το να είσαι κορίτσι σε ένα ουσιαστικά ανδρικό Gaming κόσμο;

-Ο χώρος του gaming ναι μεν θεωρείται ανδροκρατούμενος, ωστόσο με την άνοδο της σκηνής αυτής, τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα, βλέπουμε σιγά σιγά το γυναικείο φύλο να παίρνει θέσεις κλειδιά σε ποικίλους τομείς. Ανήκοντας σε έναν χώρο που κυριαρχείται από άντρες, συναντάς διαφορετικές συμπεριφορές ανά γεωγραφική περιοχή. Πιο συγκεκριμένα, στο εξωτερικό υπάρχει -τώρα πια- ένα γενικότερο αίσθημα αποδοχής (μιλώντας για την επαγγελματική σκηνή) σε σχέση με την χώρα μας που δυστυχώς το να είσαι γυναίκα θεωρείται είτε κάτι το εξαίσιο και ιδιαίτερο είτε προσπάθεια για επίδειξη και αναζήτηση προσοχής. Συνεπώς το πρόβλημα προκύπτει από το ίδιο το community και τον τρόπο που συμπεριφέρεται απέναντι σε μια γυναίκα, την αντικειμενοποίηση της και την γενικότερη έλλειψη εποικοδομητικής κριτικής για ουσιώδη πράγματα. Ο σεξισμός είναι δεδομένο ότι υπάρχει και όσο και να προσπαθείς να μην δίνεις σημασία σε κακεντρεχή σχόλια μερικές φορές σε βάζει σε σκέψεις σχετικά με τα “γιατί”. Προσωπικά μιλώντας, προσπαθώ να μην δίνω δικαιώματα με όσα λέω και κάνω καθώς έτσι είναι διαμορφωμένος ο χαρακτήρας μου αλλά αναρωτιέμαι τον λόγο που εγώ πρέπει να προσέχω τις κινήσεις μου πολύ παραπάνω από έναν άντρα αλλιώς “πρέπει να πάω στην κουζίνα μου”. Ευελπιστώ λοιπόν, ίσως με πολλή παραπάνω αισιοδοξία από ότι θα έπρεπε ότι τέτοιες συμπεριφορές θα μειωθούν με τον καιρό δίνοντας έτσι χώρο και στο γυναικείο φύλο να αναπτύξει τις δεξιότητες του στον συναρπαστικό αυτό χώρο, το χώρο του gaming.
Και μία Τελευταία ερώτηση για τα ανομολόγητα του Gaming… είσαι παντρεμένη;
Τι να είμαι λέει? Χαχαχα, ούτε καν!

 

Τέλεια σε ευχαριστώ πάρα πολύ Ιζαμπέλλα, θα τα πούμε στο GameAthlon που θα γίνει στις 8 και 9 Ιουλίου στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do) όπου και η είσοδος θα είναι Free.

Αυτά από εμένα ^^

GameAthlon 4 | Tae Kwon Do Φαληρo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts