GameHorizon.gr

F1 2016 – Review

Το F1 2016 είναι μια νέα αρχή για τη σειρά Formula 1 της Codemasters που περιμένει τον κάθε επίδοξο οδηγό να το κατακτήσει.

Κάθε χρονιά η Codemasters μας παρουσιάζει μια όλο και πιο βελτιωμένη έκδοση της σειράς F1 το οποίο φέρει και τα επίσημα λογότυπα και άδειες. Για τους φίλους της Formula 1 και όχι μόνο είναι το παιχνίδι που θα παίξουν κάθε χρόνο. Το F1 2016 σαν ένα παιχνίδι της σειράς F1 αποτελεί κατά το ήμισυ μία αναβάθμιση σε skins από το περσινό παιχνίδι αλλά υπάρχουν και ουσιαστικές αναβαθμίσεις  που το κάνουν διαφορετικό.

Με την σκέψη ότι το παιχνίδι απευθύνεται στο ευρύ κοινό, από σκληροπυρηνικούς sim-racers έως και απλούς παίκτες σε κονσόλες και PC, η Codemasters βρήκε την μαγική συνταγή να τα ενώσει όλα.

 

f1-2016-review-crash

Το gameplay του τίτλου είναι άριστο, με το μοντέλο χειρισμού τόσο σε τιμονιέρα όσο και χειριστήριο ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς. Εξεπλάγην με το μοντέλο επικοινωνίας μεταξύ μονοθέσιου και pit, το οποίο δίνει μια ξεχωριστή αίσθηση ρεαλισμού που έλλειπε από το παιχνίδι στις προηγούμενες εκδόσεις. Πλέον ο οδηγός μπορεί να λαμβάνει ενημερώσεις για την πίστα και τα υπόλοιπα μονοθέσια, να δέχεται προτάσεις στρατηγικής αλλά και να αλλάζει στρατηγικές στον αγώνα.

Ο ήχος του μονοθέσιου και ο περιβαλλοντικός ήχος έχουν σωστή τοποθέτηση και ροή σε όλες τις ξεχωριστές κάμερες που μπορεί να οδηγήσει ο παίκτης.
Στον τομέα των γραφικών στο κομμάτι της οδήγησης είναι εκπληκτικά λεπτομερές. Κατά τη διάρκεια των cut-scenes και στα pit τα πράγματα χαλάνε καθώς οι μορφές των ανθρώπων αλλά και των χώρων θυμίζουν γραφικά παλιάς κονσόλας, πράγμα που ίσως σας αποσυντονίσει από την ατμόσφαιρα που θέλει να δημιουργήσει το παιχνίδι.

f12016-review-pit

Το ζουμί και το δυνατό σημείο του παιχνιδιού είναι η ποικιλία του. Το παιχνίδι έχει Quick Race, Time trial, σύγκριση χρόνων με άλλους παίχτες που έχουν το παιχνίδι, Multiplayer και Championship mode. Η Codemasters άκουσε τα παράπονα των χρηστών και και πρόσθεσε το Career Mode όπου δίνει την δυνατότητα στον παίκτη να δημιουργήσει έναν οδηγό με τον οποίο ξεκινά την αγωνιστική του καριέρα. Η ύπαρξη του οδηγού και σαν προσωπικότητα δίνει έναν έντονο τόνο ρεαλισμού κάνοντας τον παίκτη να μπαίνει στην ατμόσφαιρα αλλά και στη θέση ενός πραγματικού οδηγού Formula 1. H καριέρα διαρκεί για 10 σεζόν με τον παίκτη να ξεκινάει σαν 2ος οδηγός στην ομάδα της επιλογής του και να αγωνίζεται μέσα από ατομικούς και ομαδικούς στόχους ν’ ανέβει στην ιεραρχία αυτής.

Μέσα από την απόδοσή του ο οδηγός μπορεί εκτός από το να ανέβει σε 1ος οδηγός στην ομάδα του, να κερδίσει κάποιο συμβόλαιο σε άλλη ομάδα. Υπάρχει επίσης σύστημα το οποίο δημιουργεί κόντρες ανάμεσα στους οδηγούς στο grid, που αποτελεί μια πολύ επιτυχημένη προσπάθεια μετάφρασης του πραγματικού οδηγικού περιβάλλοντος των οδηγών.

f12016-review-winner

 

Μέσα από την εμπλοκή στο παιχνίδι πρέπει ν’ αναφέρουμε ότι μπήκαμε πραγματικά στην θέση του οδηγού Formula 1 (πλην της προετοιμασίας) καθώς ένας αγώνας στο Career mode είναι ένα αγωνιστικό 3ήμερο!
Ο παίκτης ξεκινάει με ελεύθερα δοκιμαστικά τριών γύρων όπου εκεί θα συναντήσει 3 δοκιμασίες. Η πρώτη δοκιμασία είναι να περάσει κάποια εικονικά gates με συγκεκριμένη ταχύτητα και να ενεργοποιήσει σωστά το DRS στα αντίστοιχα zones. Η δεύτερη δοκιμασία είναι να δοκιμάσει μερικά προτεινόμενα set ελαστικών όπου θα πρέπει να τα προστατέψει κάνοντας τέσσερις γύρους. Η τρίτη και τελευταία δοκιμασία είναι μια πρόβα πριν τα χρονομετρημένα του Σαββάτου όπου ο παίκτης κάνει 3 γύρους σε ρυθμούς αγώνα.
Με την ολοκλήρωση των δοκιμασιών ο παίκτης μαζεύει κάποια Resource Points τα οποία μπορεί να τα ξοδέψει για την εξέλιξη του μονοθέσιου με νέα αεροδυναμικά και μηχανικά πακέτα.

 

 

Συνοψίζοντας το F1 2016…

Φέτος είναι η χρονιά της Codemasters όσο αναφορά τα racing games. Μετά την πολύ επιτυχημένη κυκλοφορία του Dirt Rally το F1 2016 ήρθε για να μας εκπλήξει πολύ θετικά με τις αλλαγές του.
Η Codemasters δείχνει να ακούει το feedback των παικτών της και να βελτιώνει ανάλογα τα παιχνίδια της. Το αποτέλεσμα την δικαιώνει και αυτό λέγεται F1 2016.

 

Το παιχνίδι δοκιμάστηκε από τον streamer και χρόνια οδηγό simulation παιχνιδιών Γιώργο Μπράτσο με τιμονιέρα Logitech G27, ο οποίος ευχαριστεί την Enarxis Dynamic Media για την παραχώρηση του τίτλου.
Στο κανάλι του στο Twitch και στο YouTube θα βρείτε υλικό από F1 2016 & Dirt Rally.

Facebook Comments

Πληροφορίες παιχνιδιού
Genre Racing, Simulation, Sport
Platforms
Αρ. παικτών Single Player
Εταιρία Ανάπτυξης Codemasters
Εκδότης Codemasters
Διάθεση Enarxis Dynamic Media
Ημ. Διάθεσης 18 Αυγούστου 2016

Απαιτήσεις παιχνιδιού
Λειτ. Σύστημα 64bit Versions of Windows 7, Windows 8, Windows 10
Επεξεργαστής Intel Core i3 530 or AMD FX 4100
Μνήμη 8 GB RAM
Κάρτα Γραφικών Nvidia GTX 460 or AMD HD 5870
Χωρητικότητα 30 GB διαθέσιμος χώρος

Ονομάζεται Γιώργος Μπράτσος, γνωστός και ως Bratsaki. Web developer στο επάγγελμα, rally racer στο hobby. Ξεκίνησε το gaming από μικρή ηλικία και συγκεκριμένα τον κέρδισαν τα rally/racing games. Με τιμονιέρα από ηλικία 8 χρονών, στο θρυλικό Colin Mc Rae 2, αγωνίζεται σε κάθε είδους ειδική διαδρομή μέχρι σήμερα σε όλα τα διάσημα games. Πωρωμένος Assassin's Creed fan και μόνιμα ερωτευμένος με την Mercy από το Overwatch. Χαρούμενος βραδινός έως μεταμεσονύχτιος steamer που θα σας κρατήσει παρέα τις κρύες νύχτες του χειμώνα αλλά και τις ζεστές του καλοκαιριού.